Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alniyat

105 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... gondolatok ... Love after love 2014.07.10 15:22:35
A minap láttam egy szívemnek és lelkemnek nagyon tetsző filmet, Az időutazó felesége. Nem szeretném lelőni a film törtét, bár a besorolása önmagáért beszél, de legalább egyszer érdemes megnézni, mert annyit bizonyára megér mindenkinek. Nagyon érdekes maga a történet, nagyon érdekes gondolatokat…..
Felmerül a kérdés, hogy a számítógépes játékok mennyiben segítik a matematikát, illetve a matematikával összefüggő képességek fejlődését gyermekeinknél. Tiltsuk tőlük, van amit engedhetünk, hogy használjanak, vagy bármit, minden mennyiségben engedjünk nekik. Két…..
Kedves Olvasó! Az Érdekes Matek projekt első sorban azért indult, hogy a matematika tanítása során tapasztalt új problémákat megpróbáljuk orvosolni, illetve, hogy haladjunk a korral, alkalmazkodjunk diákjaink igényeihez. Komoly problémaként merült fel, hogy tanulóink hiányos…..
Jó reggelt, kaptam egy levelet, amelyben egy kemény kritika fogalmazódott meg, miszerint még nem írtam Kifliről. Kifli a macskánk. Négy hónapos, szőregi cirmos és kislány. Népes családból származik, így általa rokoni kapcsolatba kerültem az egyik volt kolleganőmmel is, akinél…..
Alniyat 2013.09.28 19:51:44
 Jó sokáig nem voltam... Rendesen meg is lepett, hogy mégis volt pár látogatóm az elmúlt hónapokban. Nem is történt túl sok minden, meg valahogy nem volt kedvem írni. Gyűjtögettem a témákat, fotóztam azzal a felkiáltással, hogy na ezt beillesztem majd a blogba, aztán az…..
... gondolatok ... Kirándultunk 2011.11.08 17:48:00
2011. november 3-án, csütörtökön, felkerekedett néhány tanár és pár bátor diák, hogy megpróbálja meghódítani a Bükk Nagymezőjét.Szerény számítások szerint ez a túra, kiránduláska, 12-13 km hosszú volt. Diósgyőrben a 15-s busz végállomásánál találkoztunk, ahonnan…..
Vers fogyasztó vagyok, olykor egy-két gondolatot magam is leírogattam, bár nehezen nevezhetők verseknek. Mostanában egyáltalán nem írok, s még olvasni is csak épp hogy. Gondolkodásra késztetett, hogy mi történt, miért nem érzek rá kedvet.Mélyégben kutakodva, talán…..
... gondolatok ... Crichton 2011.08.16 10:21:00
John Michael CrichtonA száz év múlva élő emberek visszanéznek majd ránk, és nevetnek. Az mondják: "Tudod, miben hittek valaha az emberek? Fotonokban és elektronokban! El tudsz képzelni ilyen hihetetlen ostobaságot?" Jót mulatnak, mert ők már a saját még újabb, még jobb,…..
Itt a nyár, s mit tehet az ember fia hogy ne unatkozzon, hogy tevékenykedjen, alkosson. Dolgozik.Dolgozik, hátha jut még valamire, mert a mai világban egy lábon állni lehetetlen. Legalábbis nekem úgy tűnik.Egy pici fóliasátrat építettem, melynek a hasznosítására nem térnék ki,…..
... gondolatok ... ...Szeretet... 2011.07.10 10:51:00
A világ szanaszét van esve. Mindenhol a megosztottság, káosz és zűrzavar uralkodik. Ugyanez van a családokban, a lelkekben.Tarthatatlan állapot, el kell kezdeni rendet rakni.Előbb a lelkünkben, létrehozni a nyugalom, stabilitás szigetét, majd a családunkban. Sok kis nyugalmas sziget…..
... gondolatok ... Talk Talk 2011.06.30 20:36:00
De a bejegyzés ne maradjon már zene nélkül, így jöjjön régi nagy kedvencem, akiket most fedeztem igazán fel. Szenzációs a zenéjük.Idézet a Wikipedia-ból:A Talk Talk angol zenekar, aktív éveik 1981-1991 közé tehetők. A zenekarnak számos nagy, nemzetközi sikere volt többek…..
... gondolatok ... Huhha.. 2011.06.30 20:32:52
Számot kellene vetnem mit végeztem ebben az évben, ebben a tanévben.Bevallom,.. ha belekezdek a sorolásába, megrémülök.Megrémülök, mert túl soknak tűnik, s ilyenkor merül fel bennem, hogy nem lőttem túl a célon? Sokszor megfogadtam, hogy a munka bár hajtja előre az embert,…..
Hétvégén igazi kulináris élvezetben volt részem: anyám kinti sütést rendezett a telken. Biztos ismeritek: szalonnasütőben ég a tűz, ami igazi füstös - fás zamatot ad mindennek, hús, krumpli... nyammm. Friss salátával emlékezetes élmény volt. És persze boronatárcsán…..
Gondolatok.Minő luxus tevékenység az agytekervényeimnek mostanában. Igaz, ami igaz, a kötelező köröket megfutja, mert kell, de a saját épülésére már kevés adatik, erre nincs energia.Ma leültem egy cseppet, hogy elmerüljek a zene világában, előző posztom ennek terméke, de már…..
Here I am and within the reach of my hand she's sound asleepAnd she's sweeter now than the wildest dream.Could have seen herand I watch her slipping awayBut I know I'll be hunting high and lowhigh -There's no end to the lenghts I'll go tohunting high and lowhigh -There's no end to the lenghts I'll…..
... gondolatok ... Rezdülések ... 2011.02.12 12:15:00
Éjjel nagyon szaggatta a szél az ablakot.Konok erővel feszült neki a Bükk lejtőiről, s hajtotta tova a tegnapot. Mosolyt fakaszt szívemben, mert ma olyan gyönyörű, üde lett az idő, szívet melengető, kedvet robbantó. Kár, hogy épp tele vagyok tennivalókkal, s csak próbálom…..
... gondolatok ... Bujjék... 2010.12.31 23:29:00
A világ állása meg ilyesmi Jön 2010.12.20 16:32:00
Gondolom, mindenki kitalálta, hogy a KARÁCSONY. Fura kettősség él bennem ezzel kapcsolatban, részint egész picikoromtól várnék ettől az ünneptől valami felejthetetlent - részint eléggé belém épült, hogy az a felejthetelen dolog általában negatív irányban következik be.…..
Havas volt a táj, de ma reggelre, esős, nyálkás, nem szeretem idő lett.De nem fontos, gyönyörű szép reggel a mai is, Szenteste reggele. Ma meglátogatja az otthonokat Jézuska és megajándékozza a szíveket melegséggel, szeretettel, örömmel, a családi tűz melegével.Tudom, nem csak…..
... gondolatok ... Hangulat... ¤ 2010.12.16 20:54:00
Csak szavakat vetek ide, a semmit nem akaró fehér felületre. Betűkből próbálok random módban értelmes kombinációkat generálni.Nem megy. Napok óta csak hiábavalón tömöm a fejem olyasmivel, amihez semmi kedvem. De kell,... sajnos most kell. Bár tudom, hogy ahogy érzem, nem haladok,…..
 A mosoly az arcodon, én vagyokA mosoly az arcodonén vagyok, a könny szemedbőlszótlan vagyok, igen, súgod halkan fülembemár nem fázom Kedvesem, ölellek, karom szorítátmelegít, hogy élsz, s létezel. Nem, már nem fázomTe vagy mindenem.  ..
... gondolatok ... ..... 2010.11.04 12:33:00
 Jewel - Stronger Woman I guess you could say I'm one of those girls That's always been with one of those guys You know the type Like right now, he sleeps while I write But it's better than crying I'm worn out from trying From loving a man who always makes it clear I'm not welcome here…..
Ha az Isten Változás és nem Állandóság, ha Isten Növekedés és Fejlődés, akkor nincs többé szükség a megbocsátás fogalmára. A megbocsátás puszta fogalma eleve feltételezi a rosszat, az Eredendő Bűnt. De ha a fejlődés próbálgatás és tévedés útján való növekedés,…..
Régen járt erre kezem,.. eszem igen, de szívem alig....Egy szívemig hatoló vers jutott ma, részint mert megérintett nagyon, másrészt mert szép.Márai Sándor: Hervadó világAjánlás Megköszönöm magamban e napot azzal, hogy élek. És most csend lett. Hűs hajadon árnyát húzza az…..