Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hannawald

0 bejegyzést írt és 340 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt szerzője több országot is megjárt már kisebb-nagyobb megszakításokkal, és az az érzése, hogy míg 10 éve mintha a bátrak mentek volna ki, most mintha a vagányak maradnának. Barbara ezzel együtt is menne, írása erről az érdekes kettősségről is szól, no meg arról,…..
hannawald 2015.07.14 20:19:48
@mojyo: "Magyarország és én" a pályázat címe, hát ilyen képeket küldtem. Viszont nem szívesen tettem volna közszemlére képeket magamról direktbe. Plusz így tovább lehet kicsit gondolni a dolgot.... Végülis te is ezt tetted, bár kissé érdekes irányba :)
hannawald 2015.07.14 20:24:02
@Hari Seldon 2: Általánosságban írtam. És a saját érzéseimet fogalmaztam meg. Eszemben sem volt ítélkezni vagy skatulyázni embereket... Az én véleményem, érzéseim is változtak... és fognak is ;)
hannawald 2015.07.14 22:16:41
@qkuc: Nem sértettél meg! Éljen éljen!
A cím nem tőlem származik és őszintén szólva eszembe sem jutott erre kiélezni a dolgot...
Külön öröm, hogy a te lelkivilágod nem tiportam össze ;)
        Elég messziről fogom kezdeni.        December 18-án hirdetik ki a Research Excellence Framework (korábbi nevén Research Assessment Exercise) eredményét. Ez a teljes brit felsőoktatásra kiterjedő vizsgálat, amely elvileg minden egyes brit egyetemi oktató tudományos…..
hannawald 2014.12.09 21:36:57
         Bayer Böbe és Lovas Bubu is bejelentette:  véres polgárháború kirobbantását tervezi az Amerikai Egyesült Államok Magyarországon. Az a baj ezekkel a roppant véres magyarországi polgárháborúkkal, hogy nem lehet hozzájuk 9 voltos elemet kapni, pont mindig akkor törnek…..
          Egyszer valaki iszonyúan pofán fogja vágni Stumpf Andrást, Szőnyit, Dévényit, vagy az ávós Bódist, és nem fogják tudni, hogy miért. Van ez a "hetiválaszos" keményfiús hangvétel, amit - kissé bizarr módon- egy igen ősi foglalkozás jellegzetes pózában tudnak…..
Már többeknek feltűnt, hogy Orbán Viktor és vezetőtársai jártukban-keltükben jobb esetben csak politikai, rosszabb esetben végzetes szerencsétlenségeket hoznak a velük találkozó politikusokra. Az Orbán-átok legújabb áldozata Robert Fico, aki csütörtökön még gyanútlanul átadott Orbánnal egy el sem…..
hannawald 2014.04.01 08:37:52
Nem sikerült az ellenzéknek megtörnie, illetve beállítania úgy a Békemenetet, minthogyha ez valamiféle párthoz kötődő együttgondolkodás lett volna Széles Gábor 2014. március 19...
hannawald 2014.04.01 08:07:23
Mit szólnál hozzá, ha Budapestről Halásztelekre vagy Pátyra villamossal lehetne kijutni? Mi lenne, ha Halásztelken egyszerűen felszállnál a villamosra, hogy aztán leszállj róla mondjuk a Vigadónál? Az ötlet, hogy a nagyra nőtt elővárosokat is kapcsoljuk be villamosközlekedéssel…..
hannawald 2013.12.25 19:18:54
@mestska: Liege-ben? erről honnan van infód?

amúgy hihetetlen, hogy nanáhogy "flaman terv" meg "flamand istentudjami", még véletlenül sem belga :)
hannawald 2013.12.25 21:35:47
@mestska: köszi! hát nagyon jó lenne, mert teljesen egyértelmű, hogy abba a vársoba szükség van kötöttpályás közlekedésre... vagy nem kellett volna feltölteni a folyóágat, ami most a "boulvard" és akkor ott közlekedhetnének hajók :)

tudom, hogy nem tehetsz róla, de hihetetlen... pl az, hogy eszükbe nem jut kétnyelvű táblákat csinálni (kivéve Brüsszelt), ha vallon részen vagy és nem tudod, hogy Anvers az igaziból Antwerp vagyis Antwerpen, akkor így jártál, találj oda térképpel! :) C'est la vie :)

@GOLAZ111: hát hajrá! :)
A rezsitábornak Kálmán Olgánál! Bárcsak a többi kormánypárti képviselő is ilyen tökös lenne, mint a Tábornok úr, és ők is bemerészkednénk Olga barlangjába ... A téma a közös képviselők bevonása a rezsiháborúba.NSZ: A kormánynak ehhez semmi köze, nem a kormány…..
hannawald 2013.11.29 14:19:02
@ketroot: minden relatív ugye :DD
A magyar közbeszéd Teczár Szilárd nevétől hangos, és attól, hogy az egyenlő bánásmód hivatal kimondta, nem lehet ingyen belépőt adni a lányoknak, ezzel reklámozva egy helyet. Alapvetően azzal az igazsággal amiben Szilárd kiállt egyetértek, de maga ahogy ez az ügy kezelve lett,…..
hannawald 2013.11.28 17:01:56
@GTOnizuka: "Másrészt meg a nők jelentős része elvárja, hogy pumpáld bele az italokat, ajándékokat, pénzt, és ezt a férfiak jelentős része meg is teszi - általában teljesen fölöslegesen, mert a nőnek csak a pénzed kellett. "
rossz közegben mozogsz :P
hannawald 2013.11.28 18:09:27
@GTOnizuka: "hiába, minden nő kurva" :)
www.youtube.com/watch?v=ckWh1bCwzTc
Ugyancsak felbolygatta a közvéleményt a Teczár Szilárd vs. Doboz ügy. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság kimondta, diszkriminatív az a gyakorlat, hogy a nők ingyen mehetnek be egy szórakozóhelyre, míg a férfiaknak fizetniük kell. Sokat elárul, hogy kik háborodtak fel igazán a…..
hannawald 2013.11.28 12:19:27
@Sadist: jogos.
de én nem feminista oldalról akartam megközelíteni a dolgot... úgy értettem (a kérdés mögötti gondolatot, amit le sem írtam :D), hogy az okoktól függetlenül az a pénz, amit egy nő hazavisz az esetek többségében kevesebb, mint amit a férfi hazavisz. nem fogom rá a mocskos hímsoviniszta társadalomra, csak ettől még szerintem így van. és ebből következik, hogy ha a férfi keres többet, akkor hülyén veszi ki magát, ha csak a nő fizet... szerintem. szóval vagy 50-50, vagy nagyvonalúan meghívja a pasi a nőt. akarom mondani praktikus okai vannak ám ennek a meghívlak, nem hívlak dolognak. megint csak: szerintem.
Férfi blog Pénz számolva... 2013.11.06 20:27:49
...asszony baszva jó. Nem verve, mint sokan félreértelmezik a közmondást. A férfiak hülyék. Mint a seggem, vagy annál is sokkal jobban. Legalábbis a többje. Nem megérteni, elfogadni a természet törvényeit, az nettó hülyeség ugyanis. Többek között a nők működését nem érteni…..
hannawald 2013.11.07 08:22:54
Lehet, hogy unalmas mindig a BKV angolságain és egyéb marketingakcióin szórakozni, de erre tényleg nem találtunk szavakat: a népligeti metróállomáson egy kis papirosra a következők vannak felírva ékes külföldiséggel (a kép kicsit homályos, de sajnos csak nemokos telefonnal…..
Fintorognak a Szolidaritás vasárnapi Orbán-szobor döntögetésén. Hogy ez az elmúlt húsz év legtahóbb politikai megnyilvánulása (Deutsch). Hogy trashkultúra (444.hu) és hogy közel-keleti képeket idéz (index.hu). Hogy a baloldal újabb mélypontra jutott a politikai trágárság…..
Ma azt mondják a magyar fiataloknak: vesztesek vagytok, fizessetek, vagy menjetek és boldoguljatok máshol. A vállalkozóknak azt mondják: vesztettetek, fizessetek még több adót, vagy húzzátok le a rolót. A gazdáknak azt mondják: ne akarjatok ti versenyre kelni a német, francia, de még…..
hannawald 2013.04.23 10:28:18
Hát elkezdődött. Már hetek óta tart, pont úgy, pont az, amitől mindenki félt, akinek esze van. Matolcsy, mint hegybank elnök. Freddy Krüger a magyar gazdaságban, kb. Túldimenzionálom? Valóban? Ki fogsz józanodni.  A forint gyengítése egy amúgy is szarban levő gazdaságban, s…..
hannawald 2013.03.29 16:14:10
@Mr. Waszabi: értem én, és becsülöm. mármint azt, amit csinálsz, amiket megosztasz, és amilyen motivációval teszed ezt.
én vagyok az, aki többet vár ettől, s nem csak tőled, de a hozzád hasonlóktól. azt szeretném látni, hogy valaki talál végre egy szent grált, amivel egyre több és több embert lehet megszólítani...
nem mintha feladatod/tok lenne, ez csak az én álomképem, vagy mim...
Vastagbőr Végzés 2013.03.23 15:02:00
A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal legfőbb célkitűzése: "A magas színvonalú szakértői tevékenységünkkel hatékonyan hozzá szeretnénk járulni a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi, szociális és foglalkozási rehabilitációjához…..
Férfi blog A férfi démonai 2013.03.24 15:51:15
Több, mint egy évvel ezelőtt, egy szeretkezés után, az ágyban pihenve, egymás karjaiban,  a barátnőm megkérdezte tőlem, hogy nekem is vannak-e démonaim. Akkor azt mondtam, nincsenek. De igazából éreztem, hogy zavar a kérdése, mivel nyilván észrevett valamit, azért kérdezte.…..
Sosem értettem azokat a családokat, ahol tűrik az agresszív, durva apa basáskodását, mitöbb, kékmonoklis anyuka emígyen panaszkodik barátnőjének: „Nem szeret már a Józsi, egy hete meg sem vert.” A gyerekek pedig reszketve vagy dacosan tűrik a pofonokat, az ütlegeket, s hálás…..
hannawald 2013.03.18 17:10:51
@fuck_a_but: értékelem a felhozott példád, de azért nehogy már el kelljen hinnem, hogy efelé tart a társadalom!? mondjuk leszűkítve: a civilizált európai társadalom?!
nehogy már csak "fejlődés" legyen, és fejlődés meg ne!
igenis, fejleszteni kell a gondolkodását a tesóknak! ha meg se próbáljuk, és ilyen pesszimistán állunk hozzá, mint - már bocsáss meg, kérlek tisztelettel, de - te, na akkor fogunk mi is a "fejlődés" útjára tévedni...
szerintem.
hannawald 2013.03.18 23:54:03
@ipartelep: @fuck_a_but: na emberek, lehet, hogy valahol és valamikor vannak ilyen évtizedek, de nem az én kis hazámban, és nem addig, amíg engem láttok :P (na jó, itt most sorolhatnék neveket, hogy ez az "engem" kiket takar, de sajnos _túl_ sok van :))
hamár konkrét vallásban, kronoszinklasztikus infundibulumban, meg egyéb metafizikai katyvaszokban nem hiszek, legalább ebben hadd higgyek!

és a villanyt bízzátok rám, mert én még maradok! :)

egy picit komolyra fordítva a szót, pont az a baj, hogyha már _ti_ is azt gondoljátok, hogy elment a szekér, és beletörődtök... (előbbi külön igazolással megengedett, utóbbi szigorúan tilos! gondolat szintjén is! - lehet, hogy nem is olyan hülyeség az a gondolatrendőrség? aludnom kéne.)

ui: engem is rugdos ám a komcsi apukám, szóval mozogok én! :)
Képzeld el, hogy hatalmadban áll olyan életet választani magadnak, amilyet csak szeretnél. Meg tudod fizetni, és képesek megadni neked. Csak fel kell vázolnod, milyen legyen, magánéleti és munka szempontjából egyaránt. Te tudod, mit választanál? Mondjuk, boldog házasságot…..
Álszentfazék Fi, mint fiatal 2013.03.13 13:35:19
Nem csak a nevet ismerem, de gyermekkoromban rendszeresen jártam is ABC-be. ABC-áruháznak hívták az élelmiszerboltokat a kettővel ezelőtti átkosban. Intermezzo: Sajátos, hogy az utóbbi cirka 100 évben csak átkos rendszereink voltak. 1918 ősze óta nem volt olyan berendezkedésünk,…..
hannawald 2013.03.13 17:58:23
Mióta van fényképezés, készülnek pikáns képek is, de a digitális masinák és az internet elterjedése ebben forradalmi változást hozott. A netes társkeresés meg még nagyobbat. Ma sokkal több "amatőr" erotikus és pornó felvétel készül, mint valaha. Ezek egy része…..
hannawald 2013.03.04 15:17:01
@α Ursae Minoris: az utolsó bekezdéseddel egyáltalán nem tudok azonosulni.
én többször is küldtem már neten képet, mert megbíztam az illetőben, s kaptam is, mert bennem is megbíztak.
szerintem ezt legtöbbször a helyzet hozza, pl távkapcsolat, vagy szeretői viszony, vaaaagy a kettő egyszere (főnyeremény :))
és ha "igazi" kapcsolatról beszélünk, akkor nyilván megvan a bizalom. ilyen téren is. különben az egész egy kalap micsodát sem érne. nem?
szóval a fénykép készítés szerintem távolról sem hozható egybe azzal, hogy valaki ne bánná, ha adott esetben nyilvánosságra kerül...
Azt mondják, egy jó párkapcsolatban bármilyen extrém vágyunkról beszélhetünk a partnerünknek. Na jó, talán a bármilyen mégis túlzás, a büntetőjogi kategóriákat inkább kihagynám. De ha olyasmiről van szó, ami két felnőtt között, azok közös akaratából történik, vagy…..
hannawald 2013.02.11 11:33:50
@skarlát betű: azt hiszem (vagy szeretném hinni), hogy ez pozitív irányba változik az idő múlásával... vagy csak én vetetem magam körül olyan emberekkel, akiknél azt látom, hogy igenis képesek ilyen dolgokról is nyíltan beszélni.
számomra ehhez hasonló probléma, és sokkal kevésbé gyakori (az én tapasztalatomban), hogy barátokkal beszéljünk csak egyáltalán általánosságban szex témáról.
pedig alapvetően szerintem érdekel minket az, hogy mások hogyan élnek meg dolgokat. s ha többet tudnánk beszélni róla, akkor egyértelműbbé válna az is, hogy mi a pornó-fogás és mi a valóság, hogy mi perverzitás, és mi nem, hogy mi az, ami belénk nevelt, s mire vágyhatunk az ösztönök szintjén stb stb.
hannawald 2013.02.11 20:55:22
@skarlát betű: az idő múlása alatt a világban tapasztalható tendenciákat értettem.
és igen, nyilván csak a szabad nyugatot.
nekem nem olyan rég volt egy ilyen beszélgetésem két barátommal (1 srác, 1 lány), persze nem teljesen józanul, de nagyon jól esett. aztán pár héttel később egy másik baráti társaságban is szóba jöttek ilyen dolgok.
mindkettő esetben inkább az volt a felállás, hogy a srácok kérdeztek, a csajok meséltek.
és határozottan arra jutottam, hogy jó erről beszélni... még, ha zavarba is jövök néha. tanulságos is, meg minden.
szóval hajrá! :) éljen a szabad egyet.... izé: gondolkodás! :)
Annyit vitáztunk ide-oda arról, hogy ki mennyire monogám beállítottságú, ki poligám, ki ez vagy az önmagára nézve és a partnereire nézve (és most a poligámiát nem a többnejűség/többférjűség értelemben, hanem lelki beállítottságként értelmezzük, természetesen), hogy…..
hannawald 2013.01.18 13:42:58
@skarlát betű: szerintem ennél hosszabb skálán nem lett volna értelme, mert már nagyon elaprózta volna a dolgokat.
arra voltam inkább kíváncsi csak, hogy akik azt jelölték be a szerető esetén, hogy kizárólagosságot várnak el, azok mire gondolta ez alatt.
@Immacoolata: és ha megkérdezhetem a férjed/élettársad felé milyen elvárást jelöltél volna meg, ha lett volna választási lehetőség?
Az ünnepek lecsengését egy vita kialakulása kísérte, amely az elvárások jogosságát vagy jogtalanságát, a szeretői kapcsolatban rejlő reális lehetőségeket pedzegeti. Mivel a téma igencsak fontos, és eddig, ha jól emlékszem, részletesebben nem tárgyaltuk még ki, itt a remek…..
hannawald 2013.01.12 08:31:17
@skarlát betű: bólogatok :)
hannawald 2013.01.12 09:10:40
@skarlát betű: nekem ez új, hogy ilyen népszerű a nők körében a "férfi agy"...
nekem apukám mondta, hogy sok mindenben "fiúsan" gondolkodom :) de ez nem az ösztönök szintjén nyilvánul meg, sokkal inkább a gondolatmenetek felépítésében, a prioritásokban stb. (és talán idővel egyre kevésbé...)
de azt egy pillanatig sem gondolom, hogy az érzelmeket és a szexet úgy szét tudnám választani, ahogyan általában egy pasi. viszont ismertem olyan pasit, akinek ez még nálam is rosszabban ment. :)
hannawald 2013.01.12 11:51:30
@Tylia cordata: lehet, hogy bennem van a hiba, de a főproblémám nem az, hogy nagy érzelmek nélkül ne tudnám élvezni a jó szexet, hanem hogy nagy általánosságban, ha valakivel eljutok az ágyig, azért ott egy bizonyos fokú vonzalom már megvan, és ha ehhez még a szex is jó... na, akkor vagyok ott, hogy nehéz visszafogni magam, s nem belelovallni magam érzelmileg is egyre jobban...
szóval nekem a "fordított" útvonallal akadnak problémáim :)