Regisztráció Blogot indítok
Adatok
giudi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pétervárad utcai fekete lyuk a megfigyelések szerint a 90'-es években keletkezett és azóta folyamatosan nyeli el a bolygóközi anyagot. A világmindenség e jelenségében, mint tudjuk, a gravitáció olyan erős, hogy az anyag összetömörül: nem csoda tehát, hogy sok…..
-Úgy hallottam, hogy idéntől (2009) kötelező a lakásokra "zöld kártyát" csináltatni eladáskor, de 2012-es dátumot is hallottam. Mi az igazság?-Idén január egytől hatályos a 176/2008 kormányrendelet, de az is benne van, hogy lakások adásvételekor most még csak lehet…..
giudi 2009.02.14 17:47:58
@Csavarhúzós: Ilyenkor mindig egy dolog jut eszembe. Az ügyvédek munkabérét adásvételi szerződéseknél senkinek sem jut eszébe jogszabállyal megállapítani. Azt valahogy mindenki természetesnek veszi, hogy ki kell fizetni, sokszor elfogadva az építtető által foglalkoztatott ügyvédet.
Egyébként egyenlőre csak új épületekről beszélünk, aminek tanúsítása optimális esetben kb.nettó 18000 Ft. Két óra alatt ez sem készíthető el, ha valaki becsületesen akarja csinálni.(helyszíni szemle, tervek áttekintése, energetikai számítás áttekintése). Én végigcsináltam a tanfolyamot és a vizsgát, eddig kb. 200000 Ft-ba került. Még mindig hiszem, hogy idővel egyre többeket fog érdekelni, hogy milyen lakásban, házban fognak élni.
Persze a tanúsítónak is van valami szabadsága a számítási módszereket tekintve, és tényleg elképzelhető, hogy más-más besoroláds adódik. De nem kellene mindig minden mögött csalást, és a háttérben meghúzódó érdekeket feltételezni. A tanúsítónak mindenek előtt függetlennek kell maradnia.
A mesteremberek (tisztelet a kivételnek) meg először a szakmájukat tanulják meg.