Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rudeboy1969

81 bejegyzést írt és 361 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MACHINATIONS szezon 1. - UMBRAValami furcsa dolog megy végbe Nyugat Immorenen. Egy új, és ismeretlen hatalom van felemelkedőben, és félő, hogy ez a hatalom átírja az Iron Kingdoms történetét. A hatás mindenhol érezhető, néhol teljes falvak tűnnek el a föld színéről, máshol…..
A „MACHINATIONS” a Privateer Press 2013-as liga sorozata. A liga négy alkalommal kerül megrendezésre, alkalmanként 4 héten keresztül. A liga legalább 8 játékos számára nyújt játékélményt, akik rendszeresen játszanak egy adott klubban vagy boltban. Minden ligát egy…..
Geistwald Ghasts Liga 4. hét 2012.12.03 10:23:56
Elérkeztünk az alapszakasz utolsó hetéhez! Mivel sokan kezdtek csak a második héttől, illetve (elég előkelő helyen álló) játékos nem tudott játszani ezen a héten, ezért elmaradt meccseket lehet pótolni. Ezek a kisebb pontszámú meccsek is ehhez a héthez lesznek lekönyvelve (ergo…..
Geistwald Ghasts liga 3. hét. 2012.11.25 18:31:51
Néhányan már egész jó úton jártak... :D 3.Hét 11.26.-12.02.: Menoth nyár – Hőségriadó! Minden round elején dobj d6-al. 1-es esetén abban a körben az élő nem caster/lock modellek nem futhatnak/rohamozhatnak.Játékonként csak egyszer fordulhat elő. Ohm törvényeÖsszefoglaló:…..
Geistwald Ghasts liga 2. hét 2012.11.20 10:59:46
2.Hét 11.19.-25.: Cygnar ősz – Vihar! Minden round elején dobj d6-al. 1-es esetén arra a körre a LOS 12”-re csökken. Ezen felül az asztal közepére rakj egy 3”-es AoE-t, amelyre mindkét játékos dob szóródást. A második szóródás után az a modell, ami az AoE alatt van egy…..
Geistwald Ghasts LIGA festések 2012.11.20 10:45:18
A warmachine/hordes LIGA festőinek munkáiból szemezgetek a posztban. Az indulás óta lement 3 festősuli, de a versenyzők nagy része otthon is fest gőzerővel! Szerintem az elkészült figurák évről évre szebbek, és az aranyszoborra esélyes (Golden Gobbo) festők köre is bővül.…..
Geistwald Ghasts LIGA 1. hét 2012.11.11 18:54:21
Globális tényező: 1.Hét 11.12.-18. Khador tél – Minden az asztalra felrakott Shallow Water csak nehéz terep. Minden Deep Water nehéz terep. Ha egy modell talpa rákerül dobj d6-al! 1-es esetén a jég beszakad, és a modellre a Deep Water szabály érvényesül. A játék folyamán…..
War-Torn Alliances Slow Grow Liga 2012A War-Torn Alliances Liga 4 hét szervezett, mégis brutális Warmachine és Horda játékot takar, melynek célja a szórakozás és a szórakoztatás, minél több új játékos megnyerése, valamint a már meglévő játékosok aktivitásának támogatása. A…..
rudeboy1969 2012.10.29 21:40:20
A csatatér romok, roncsok kaotikus rémálma. Az ügyes hadvezér azonban ezt is az előnyére képes fordítani! Használd a fedezéket arra, hogy eljuttasd csapataid a csata sűrűjébe! A csatateret ehhez a küldetéshez úgy kell felállítani, hogy a használt tereptárgyak csak obstructionok, covert adó terepek vagy nehéz terepek lehetnek. A csata megkezdése előtt a játékteret két részre kell osztani.

Speciális szabályok
Az első két fordulóban a fedezékben álló modellek +3 ARM-ot is kapnak.
A második játékos harmadik körétől kezdődően a játékos akkor kontrollálja a csatateret, ha van modellje az ellenfele térfelén, ellenfelének pedig nincs modellje a saját térfelén. Menekülő modellek nem számítanak.

Győzelmi feltételek
Az a játékos, aki köre végén kontrollálja a csatateret megnyeri a játékot. A játékot az ellenséges vezér kiiktatásával is meg lehet nyerni.

1.Hét: 1 Véres valóság 2 Close Quarters 3 Guidons 4 Incursion 5
Demolition 6 Command and controll
2.Hét: 1 Alagút terror 2 Gauntlet 3 Supply and demand 4 Process of Elimination 5 Incoming 6 Diversion
3.Hét: 1 Ohm törvénye 2 Overrun 3 Destruction 4 Outflank, Outfight, Outlast 5 Restoration 6 Sacrifice
4.Hét: 1 Véres valóság 2 Alagút terror 3 Ohm törvénye 4 Close Quarters 5 Gauntlet 6 Overrun
5.Hét: Használd a SR táblázatot!
STEAMROLLER 2012
D6 1 – Center #1 Close Quarters #2 Gauntlet #3 Overrun
2 – Distant #4 Guidons #5 Supply and demand #6 Destruction
3 – Dual #7 Incursion #8 Process of Elimination #9 Outflank, Outfight, Outlast
4 – Flank #10 A Flag Too Far #11 Bunkers #12 Envelopment
5 – Objective #13 Demolition #14 Incoming #15 Restoration
6 – Radial #16 Command and Control #17 Diversion #18 Sacrifice
D3 1 2 3

Élesedett az embermagas oszlop!!! embermagas oszlop

docs.google.com/spreadsheet/ccc?authkey=CNT5ub0E&pli=1&key=0At34MDmnjirRdGtoa2NPWjVvLVlCcGJveEJYNjc3VEE&hl=en&authkey=CNT5ub0E#gid=7

A Cantina klubban a heti hobbifeladatokhoz kapcsolódóan festősulik kerülnek megrendezésre!
A festősulit Wolfi tartja. A pontos időpontok hétfőn kerülnek fel! Néhány tudnivaló a festősulival kapcsolatban:

Minden festősulira saját felszerelést kell hozni! Mivel adott tematika szerint fogunk haladni, ezért az órán csak az adott témakörrel foglalkozom. Az utolsó órát azonban bármilyen festéssel kapcsolatos kérdés megválaszolására szánom!

Első alkalommal az emberi arc és bőr festését nézzük meg, kitéréssel a trollkin bőr festésére. Feketére alapozott modellt hozzatok magatokkal!

Második alkalommal a Jackek/harci gépek festését gyakoroljuk. Kopások, ún. weathering festése is helyet kap. Feketére alapozott warjacket, blisterből megmaradt szivacsot, valamint szárazecsetet hozzatok magatokkal!

Harmadik alkalommal haladó technikákat nézünk meg. Lesz tűz, jég, villám festés, kilt minta, talán kis freehand festés alapjai is. Olyan figurát érdemes hozni, amin nagyobb egybefüggő felület, illetve a fent említett effektek valamelyike megtalálható.

Negyedik alkalommal pedig a talpak festését, modellezését nézzük meg. Szárazecset és egy régi használt ecset kell.

MINDEN RÉSZTVEVŐNEK JÓ JÁTÉKOT ÉS FESTEGETÉST KÍVÁNUNK!!!
A szeretet ünnepét közvetlenül megelőző napokat általában az idegeskedés, tolongás és káromkodás szentháromságában tölti az átlag magyar. A wargame-erek viszont adhatnak egy pofont a fogyasztói társadalomnak, és a Stille Nacht eléneklése előtt egy héttel megmérkőzhetnek…..
rudeboy1969 2011.12.10 10:29:42
Tisztelt Hölgyek és Urak! Másodszor is nekifutunk: indul az újabb Malifaux liga! Ünnepelj Malifaux-ban! Időpont: A liga november 14-től december 31-ig tart kéthetes fordulókban, plusz egy egyhetessel, mert akkor lesz egy budapesti verseny december 17-én.   Helyszínek: Cantina Klub…..
p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } Játékostársaim, Hobbisták! Az idei év második Ligájának zárásaként szeretnélek meghívni titeket a Cantina/Kristálycsarnok/Főnixcsarnok tengely által szervezett Warmachine/Hordes versenyre! A Warmachine/Hordes játékok…..
Kedves Népek!Végéhez közeledik a remekül zakatoló őszi WM/H liga, és ennek apropóján rögtön indítanánk is egy hasonlót Malifaux-témában - a végén valami jóféle egynapos versennyel. Nincs semmi készre főzve a szabályokkal, lebonyolítással kapcsolatban, ezért üdvös lenne,…..
rudeboy1969 2011.11.03 10:37:30
A Liga nagy erővel dübörög tovább! A festők a kezdeti lelkesedésüket sem veszítették el, egymás után készülnek el a szebbnél szebb munkák. A gőzgépes-szörnyeteges játék eddig is jó festettségi mutatókkal rendelkezett, ez a tendencia a jövőben sem fog megtörni. A festésben…..
Most, hogy nagyban dübörög a Liga megragadom az alkalmat, hogy az elkészült hobby projektekből egy kis válogatást tegyek közzé. Remélem legalább annyira inspiráló lesz a kedves olvasónak, mint amilyen számomra volt. Le a kalappal a művészek előtt, tényleg hihetetlen szép…..
Call 2 Arms Liga A C2A Liga 5 hét szervezett, mégis brutális Warmachine és Horda játékot takar, melynek célja a szórakozás és a szórakoztatás, valamint minél több új játékos megnyerése, valamint a már meglévő játékosok aktivitásának támogatása. A játékokat a…..
rudeboy1969 2011.10.07 13:07:28
@bbzs: na erről van itt nagyba szó!!!
rudeboy1969 2011.10.10 10:29:06
@xorand_ht: legyen az átmérője bár sugárral izgalmasabb :)
p { margin-bottom: 0.21cm; }   Ekkora lélegzetvételű cikknél mindig felmerül a kérdés, hogy hol is kezdjem el. Számomra fontos, hogyan is alakult ki a csapat, mennyit is készültünk, mekkora mázlink volt a fizetéssel még az árfolyam megbolondulása előtt. De igazából ez nem…..
rudeboy1969 2011.09.27 16:42:19
@xorand_ht: én azt néztem, mert Dudi azt hittem simán behúzza :)
Mivel Hamelin egyre több külföldi, nemzetközi és hazai megmérettetésen tűnik fel a listák élén, úgy gondoltam, jól jöhet egy kis taktikai értekezlet azoknak, akik készek felvenni a kesztyűt Malifaux aktuális közvélekedés szerinti omfgbr0k3n kategóriájú mesterével. Kezdjük…..
Nagy örömömre szolgál egy új rabsz kollégát bemutatni a Geistwaldon: Cal egy nem éppen rövid, viszont hosszú kezelési útmutatót készített Collette-ről és csinos kompániájáról. Fogadjátok szeretettel, ne dobáljátok palackokkal, satöbbi, satöbbi!   Colette tactica…..
rudeboy1969 2011.09.02 08:44:33
Geistwald Ghasts hétvégi kenés 2011.08.08 10:20:00
Hála az építkezésnek, ahol a fúrómat hagytam a köbméter Menoth csak kicsit haladt. Lealapoztam egy teljes osztag errantot. Ellenben nagy restanciámat sikerült letudnom, és végül saját magamat is megörvendeztettem. Elkészült ugyanis eNemo, és epicbeardman aka Harkevich (aki…..
Üdvözletem !  Mint ahogyan a korábbi posztokból kiderült, valami nagy(obb) dolog készül a Manufactura műhelyében. Nos , örömmel jelenthetem elkészült a mű. Ez pedig nem más mint egy Display Base Dr MCM-nak és hűséges csapatának. Aki nem tudná MCM a Malifaux nevezetű játék…..
Az idei Rúnatábor számomra a 300 pontos csatáról szólt. Rudival már régóta tervezgettük a mega-ütközetet, de csak a táborra sikerült összeszervezni. Azt kell mondanom, igazi This Is Sparta hangulatban telt, bár gyakran kicsit nyögvenyelősen ment a babatolás, azért rendkívül sok…..
Újabb két videó került fel a már korábban megénekelt Terraclipsről. Ezúttal már a csomag tartalmán kívül kiderül pár dolog az összerakásról is. Az első videó az alapvető építési technikákat mutatja meg:A másik pedig az ácsok és tetőfedők világába vezet:A dobozok…..
A népakarat és a fehérvári kezdeményező kedvnek hála nagy nyári liga indul Malifaux-ban. A múltkori kiírás több ponton változott, reméljük, ettől csak jobban fog sikerülni. Elöljáróban: 5 helyszínen lehet majd tolni, nem egy, hanem kéthetes fordulók lesznek, és…..
rudeboy1969 2011.07.04 12:37:19
Történt egyszer, hogy rábukkantam egy remek blogbejegyzésre, ami azt feszegette, milyen esélyek vannak a Malifaux-ban, ha például 9-et akarunk húzni [-] flippel. Sajnos a blogíró ennél tovább nem nagyon ment, így kénytelen voltam Excelbe önteni az alapadatokat, hogy azokból néhány…..