Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Martagon

6 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idén is késve érkezett meg hazánkba a hó, a mai nap viszont a Nyugat-Mátrában végre maradandó nyomát élvezhetjük. A reggeli meglepetés örömére délelőtt túrázni indultam, hogy lencsevégre kapjam a téli tájat. A barangolás során azonban újabb meglepetésben volt részem,…..
Uniós eljárás indulhat Magyarország ellen a szálló por miatt Az Európai Unió jogsértési eljárást is indíthat Magyarország ellen, ha nem tudjuk az előírt határérték alá vinni a levegőben szálló por mennyiségét. Az írásbeli figyelmeztetés már megérkezett Brüsszelből, a…..
No! Remélem tetszik nektek a meglepetés. (Tetszik? Kérem a kommenteket! :D) Érdemes az új menüpontokat szemlélgetni, és a közösségi csoportokhoz az oldal alján csatlakozni. De amúgy miért is lettünk zöldek? Jó kérdés! És igen egyszerű a válasz. "Erazim Kohák, a cseh…..
Nem túl megnyugtató és nem sok választ ad, inkább figyelmeztet: rövid az időnk. A tudósok szerint van egy pont, amikor már nem lesz miről vitatkozni: az éghajlatváltozás eléri azt a szintet, ahol már tehetetlenek leszünk. Ezért igen fontos ez a videó. Szép is. És komoly. (Eredeti…..
Martagon 2010.01.28 19:47:32
@Walter Melone:

Szeretném neked ajánlani Dr. Borhidi Attila cikkét, aki az MTA rendes tagja Széchenyi díjas botanikus és ökológus. Talán nem mond hülyeséget.

"Az utóbbi 200 évben az emberi civilizáció legalább 200 millió év elásott széntartalékát juttatta vissza a légkörbe, amivel megnövelte a szén-dioxid-koncentrációt, és ezen keresztül a levegő hőtartalékait is."

www.nol.hu/ajanlo/20090905-regebben_meg_volt_hova_menni
Martagon 2010.01.28 19:58:15
@dernarmot:

Ha a meteorológiai ismeretekben "kicsit" jártasabb ember véleménye kell, akkor neked is ajánlom Dr. Borhidi Attila cikkét: www.nol.hu/ajanlo/20090905-regebben_meg_volt_hova_menni

Aki mellesleg Pacsker véleményét és álláspontját erősíti!
Harmadik premissza: Az életmódunk – az ipari civilizáció – alapja és előfeltétele az állandó és széleskörű erőszak, ami nélkül nagyon gyorsan összeomlana. (Részlet Derrick Jensen: Endgame című könyvéből, felhasználva Mohari András fordítását készítette…..
Martagon 2010.01.17 14:48:31
@Gloucester:

Én szeretném megjegyezni, hogy a kijelentésben erőszak szerepel, nem agresszió. Az agresszió egy velünk született személyiségjegy, ami pozitív tulajdonság is lehet. Az erőszak pedig egy deviáns viselkedési forma, amit a környezet alakít, csak negatívan értékelhető, viszont megváltoztatható, mert nem velünk született.

Csányi Vilmos elmondásával egyet értve, az ember nem egy agresszív lény. Ha az lenne, nem élne jelenleg (evolúciós paradoxon lenne). Sokan ellenzik ezt a nézetét, de ezek az emberek összekeverik az erőszakot az agresszióval.
A következőkben eme videó minden egyes mondatát fogom véleményezni. Szíves örömest Renault! Született. Hadd ne soroljam mennyi értelmesebb találmány van ennél. Én nem nagyszerű találmánynak hívnám az autómobilt, hanem A négykerekű pestisnek!Boldoggá teszi az embereket?…..
Martagon 2010.01.03 21:54:45
@birkasz:

"A boldogság? Táplálkozás és szex." :-)) Azoknak az embereknek jelent kizárólagos boldogságot ez a két szükséglet, akik túl primitívek túllépni a fiziológiai igényeiken.

A boldogság egy tudatállapot. Ennek a tudatállapotnak vannak fokozatai.

Ahogyan írtad is: egy tál babbal és egy Ferrarival kezdődik. Én ezt nem is boldogságnak, hanem csupán vágynak és vágy kielégítésének nevezném. Amint sikerült egy szinttel feljebb emelkedni, a biztonsági szükségletek teszik boldoggá az embert; a szeretet, az összetartozás, majd az önmegvalósítás és legvégül a tudás magasabb szintű elérése.

Ajánlott olvasmány:
Csíkszentmihályi Mihály: Az áramlat pszichológiája
Maslow, Abraham: A lét pszichológiája felé
  Elhunyt Norman Borlaug, a zöld forradalom atyja "95 éves korában elhunyt Norman Borlaug agronómus, a zöld forradalom mozgalmának atyja, aki 1970-ben Nobel békedíjat kapott a nagyhozamú gabonafélék kifejlesztéséért, ami enyhítette a harmadik világ élelmiszergondjait.…..
Martagon 2009.09.16 18:20:31
@Mátyás:
"Én az embert védem, te az élettelen környezetét." Élettelen környezetét????? Mátyás, ezt már én sem hagyhatom szó nélkül! Ha a környezetünk élettelen volna, sem mi, sem más nem élne a bolygón. A Föld teremtményei vagyunk, életfeltételeinket csakis belőle nyerjük. Miután rengetegen vagyunk és balga módon visszaéltünk az adományaival, eltartóképessége rohamosan hanyatlik. Nem kell tudósnak lenni ahhoz, hogy ezt meglássuk.

'öntudattal rendelkező emberi élet tiszteletét "hirdetem"' : én úgy gondolom neked a tudás hatalma számít, semmi más. Viszont ahhoz, hogy valaki bölcs legyen élettapasztalatokra és látásra van szükség könyvek helyett. Talán ezért nem látod be azt, hogy a teremtő természet diktál, nem az elvevő ember a maga ostoba felfogásával!
Frissítés a tudomány világából: Most már bizonyított tény, hogy a riasztószerek is károsak az ember idegrendszerére. Akkor vajon a cikkben említett irtószerek?Ma már tudományos kutatások folynak arról, hogy az emberi bőr által kibocsátott több mint ezer vegyi anyag közül…..
Nevének eredete: Krónikáink kügülcsinnek emlegetik, neve török eredetű nyelvünkben. (Kök – ótörökül kéket jelent) Latin neve: Pulsatilla pratensis subsp. nigricans (Störck) Zamels Fotó: Sándor Anita   Mint gyógynövény: Egy 15. századi feljegyzés szerint egykor…..
Két hasonló filmre szeretném felhívni a figyelmet. Azt te csak hiszed, hogy szereted a vért, látványt, végtelen kompozíciókat, sokkoló vágásokat és beállításokat, a szinte hihetetlen információkat... ez nem horror, ez valóság! Itt nem állhatsz fel a fotelből: "Oké, csak…..
Martagon 2009.03.22 18:50:13
@sohasem tudhatod:

"Kedves" Idegen!

A két filmmel az emberek ( az Ön ) figyelmének felhívása a cél, leginkább arra, hogy milyen módszerrel, hogy mennyit termelünk és ennek következményére.

Azt hiszi, hogy az egész világ egyedül a miénk, és azt tehetünk vele amit akarunk??

A vadonban az oroszlán megöl egy gazellát és megeszi, de nem öl meg még egyet, hogy eltegye másnapra.
Ezzel szemben mi 6,6 milliárd embernek elég táplálékot termelünk, ennek ellenére több milliárdan éheznek. 3-4 éven belül 7 milliárdan leszünk. Az pedig tény, hogy a tápláléktermelés növelése nem az éhezőket látja el élelemmel, csak a népességrobbanást gerjeszti.

"Inkább az állatok szenvedjenek, mint hogy az emberek éhezzenek? " Lehet úgyis élni, hogy az állatok szabadon élnek körülöttünk és csak annyit fogyasztunk amennyire szükségünk van. Ehhez csak Meghagyókként kellene élni.

  A mandalák szimbólumvilága betekintést nyújt a természetet és az embert körülvevő világ rendjébe és működési elveibe. Egyes elemeiben hordozza a messzi homályba veszett ősi tudást, a Mesterek szavakkal át nem adható tanításait. Nem kell feltétlenül megtanulni vagy…..
 Amikor az ember beteszi lábát a természetbe.... nem is tudja, hogy mekkora felfordulást okoz!   Gyakran elhangzik a mondat, hogy az ember és valamennyi élőlény a bioszféra részét képezi. Az élőlényekre nemcsak a környezeti tényezők és más élőlények hatnak, hanem…..