Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Agent Cooper

0 bejegyzést írt és 502 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„És mégis mozog (a föld)”, mondá a ma éppen 450 éve született Galileo Galilei, és mielőtt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték volna az inkvizítorok, bizonyságul dobbantott, hogy beleremegett a föld. Hányat is? Az a jó abban, ha valaki 450 éve született, hogy…..
Agent Cooper 2014.02.16 09:52:07
@Stenonis: A konkurens elmélet, azaz az egyház valóságkoncepciója mai standardok szerint szintén nem volt bebizonyitva. Ez Arisztotelész peripatetikus mechnanikájára épült, amely lényegében a hétköznapi megfigyeléseken alapuló egyszerű okoskodás volt. Ezt tekintélyelvi alapon fogadta el a katolikus egyház, aminek oka nagyrészt az volt, hogy az 5. század óta Platónra, a 12. század óta pedig Arisztotelészre épitették a dogmatikus filozófiájukat is.

Galilei ezen tekintélyelvekkel ment szembe akkor, amikor az állitásait mások által ellenőrzihető megfigyeléskre alapozta.
Egy levelezés során ismételten belefutottam a Russell teáskannája néven ismert gondolatkísérletbe. Az elképzelés részleteit itt elolvashatjátok; a lényege egyébként "mindössze" annyi, hogy ha azt mondjuk, hogy egy számunkra innen, a Földről észlelhetetlenül kis méretű…..
Roger Waters @ Puskás Ferenc Stadion, 2013.08.25. Ha valaki rajong az úgynevezett Igényes Zenéért, akkor szinte garantált, hogy a Pink Floyd az egyik kedvence. Fontos megemlíteni az Igényes Zene mellett, hogy ezek az emberek mesterei voltak a hangszereiknek, elképesztően átgondolták a…..
A Varánuszon azt taglalja a szerző, hogy az ilyen "pszichopata balfaszokat" csak a balfék kormány miatt nem zárják be. Kedves Fabius, hatalmasat tévedsz! Az, hogy S. Ábelt büntetőjogi felelősségre kell-e vonni, nem kérdéses. Csak ahelyett, hogy megint üvöltve próbálnánk "aktuálpolitizálni" a…..
"Normál vagy light Cola, nem mindegy? Fogyózol?" - kérdezte tőlem tegnap a pincér, miután másodszorra mentem vissza pulthoz kicserélni az eredetileg light Cola-ként kikért, de normál változatként megkapott italt. Nem, egyáltalán nem mindegy. Fotó Valójában nem ez az első eset,…..
Filmvilág blog Premierek a héten 2013.02.21 12:32:53
NE ZAVARJANAK! – Yvan Attal vígjátékában két régi barát elhatározza, hogy beneveznek egy amatőr pornófilmes fesztiválra. Az egyik főszerepet maga a rendező alakítja, feleségét (aki előtt a tervet titokban kellene tartani) Laetitia Casta. [előzetes] A PINGVINKIRÁLY –…..
Agent Cooper 2013.02.21 21:03:11
@Orosdy Dániel: Jó rég volt.
A A Moog tovább hasít: Herb Deutsch, Bob hűséges társa tovább fejleszt, és ebben a hónapban leplezi le új analóg szintijüket, a Sub Phattyt, ami nagyjából agy Phatty lesz, két oszcillátorral, ám egy szuboszcillátorral bővítve. A dobozt még titkolják, biztos nagyon…..
Az Audi S1 egy olyan raliautó, amit egyszerűen nem lehet nem szeretni. Gyönyörű kasztni, brutális hang és bivalyerő. Már akkor csorog az ember nyála, ha meglátja. A Baranya Kupára Béres Josko elhozta az S1 Quattrot, amelyet gyönyörűen megtáncoltatott. Kötelező megnézni! ..
Szaniszló Ferenc az ország legnagyobb standup komikusa, áll ott az EchoTv-ben, és faarccal szórja a legdurvább poénokat, amiket még Kőhalmi Zoltán sem bírna ki röhögés nélkül előadni, Nacsa Olivér processzora pedig a harmadik percben leolvadna, és attól kezdve Korda György és…..
Paranoid Android Színváltók 2012.09.21 11:53:14
Voltak olyan kétnemzetiségű magyarországi falvak a hetvenes évek elején, amelyekben az idő tájt kötötték az első olyan házasságokat, ahol a felek etnikai hovatartozása nem volt azonos. Természetesen az ilyenkor elengedhetetlen tömegbunyók és bicskázások kíséretében. Az ilyen…..
Egy normális jogállamban a rendőrség szerepe arra kellene, hogy korlátozódjon, hogy a társadalmi normák felett őrködjön. A törvények betartatása és az ésszerűség egymást átölelve kellene, hogy érvényesüljön cselekedeteikben. Ozora. Lehet hallani az ozorai fesztről ezt-azt.…..
A Pussy Riot punkbanda elleni büntetőeljárás ország-világ előtt lejáratja az orosz igazságszolgáltatást: vajon miért rezeltek be a Kreml hatalmas urai három huszonéves lánytól? A Putyin vezette félázsiai rezsim egyre idegesebben reagál a kritikára, ez pedig nem az erő, hanem a…..
Ha van olyan ezen a blogon, hogy hagyományos bejegyzés, akkor ez a mostani biztosan nem tartozik ezek közé. Korábban azt ígértem, hogy időnként beszámolok majd képviselői tapasztalataimról, egyelőre azonban csak egy saját beszéddel és egy ünnepi beszámolóval terheltem ezt az…..
Nem nagyon akartam én folytatni ezt a sorozatot, mert ugyan elsőre-másodikra még viccesnek tűnt azt bemutatni, hogy Orbán faragott magának néhány töklámpást és szegény, szerencsétlen értékválságban szenvedő társadalmunkkal beszavaztatta őket a parlamentbe, de úgy a…..
Önök kérték: az volt a szándékom, hogy megvárom, amíg kiderülnek az előzetes regisztráció (=feliratkozás) pontos szabályai, de a hozzászólók nem is annyira finom nyomására (lásd írástudók felelőssége és társai) úgy döntöttem, már ezen a ponton is elmondom, amit…..
Kedves Vezetőnk nem csak a Legnagyobb Államférfinak tartja magát, hanem a Legkiválóbb Félázsiai Artistának is. Halált megvető bátorságát bizonyítandó védőháló nélkül készül lógni a manézsban, mert az előre szaltó négy fordulattal és Cukaharával mutatvány után ha a…..
Nemrég mutattuk meg a Volkswagen Polo R-WRC finnországi tesztjeiről készült videókat. A német csapat most a hazai VB futam helyszínén kocsizott. Sebastien Ogier most sem volt beszari. Minden videó eredeti hangos, semmi tüctüc. (Mondjuk nem egy Skoda Octavia hangorgia, de egy 1.6T…..
A pilóta százados, a csapatfőnök ezredes, a rendszám cseh. A versenyzés drága, a támogatók egy része állami megrendelésekből él. Honnan kerültek gumik a rendőr-versenyautóra? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Az ÁSZ-nak igaza van. Hack Pétert kevesen tartják függetlennek, mert 2002-ig aktív politikus volt. Akárcsak az ÁSZ elnökét. Eddig a hasonlóság, amire az ÁSZ a kritikáját alapozza. A különbség, hogy az ÁSZ elnöke még utána is politizált. Konkrétan, 1991 óta minden…..
Nehéz kívülről megítélni, végül igazságos ítélet született-e a 2009 elején meggyilkolt Marian Cozma, illetve megsebesített sportolótársainak, Ivan Pesicnek és Zarko Sesumnak ügyében. Annyi biztos, hogy a súlyosabb, helyi szinten (Veszprémben) meghozott ítéletet a Győrí…..
Majdnem félúton van a Föld felé, miután kipöfögött a Holdra - Négyszázezernél kezdtem hinni benne. – mondja Decker Jóska, miközben megpaskolja a kopott, hámló géptetőt, - azóta már reggelente köszönök neki, egyelőre nem is gondolok arra, mi lesz majd, ha nem lesz.…..