Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wovbagger

3497 bejegyzést írt és 525 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három fejű sárkány a láthatáron!  Cometh The Storm by High On Fire..
Februárban tette közzé az archív felvételeket tartalmazó albumát a Bardo Pond. A korong négy szerzeményét a kétezres évek elején rögzítették, és Bandcamp oldalukon úgy fogalmaznak, hogy "akusztikus ambientségek és félelmetesnek tűnő torzítások" hallhatók a Volume 9-en. Jelentsen ez pontosan bármit…..
Drezdában a mai napig élnek Sabbath-imádók, ezért a Slow Green Thing harmadik alkalommal vendégünk a blogon. Zenéjük továbbra is lassú, és zsíros riffektől súlyos. Wetterwarte / Waltherstrasse by Slow Green Thing ..
Itt kérem death metal folyik, méghozzá a legjobb és legszebb öregsulis hagyományok nyomán. Elődjéhez hasonlóan a második Vltimas album sem nyit új utakat a műfajban, ennek ellenére jól esik a fülnek akár egymás után többször is meghallgatni. Ehhez 37 perces játékideje is ideális. Csekira:  EPIC by…..
A brit Mastiff idén tavasszal harapósabb albummal rukkolt elő, mint amilyen a 2019-es Plague volt. Köszönhető ez valszeg annak, hogy crossover hardcore muzsikájuk jelenleg inkább a sludge-crust-core tengelyen helyezhető el.  Deprecipice by Mastiff..
Az Under Acid Hoof után nekem kicsit csalódás volt a 2021-es Caravan album, talán azért, mert egy erős szintugrásra számítottam tőlük. Erre mostanáig kellett várni, de a Megafauna minden ízében teljesítette az elvárásaimat. Nálam ez most biztosan az évlemeze április első hetében.  ..
Van új Sleater-Kinney nagylemez is január óta (illetve a számomra haloványnak bizonyult The Center Won't Hold óta 2021-ben is megjelent egy korongjuk Path of Wellness címmel), és a Little Rope dalai a veszteségről és a gyászról szólnak. Az album a témája miatt kevésbé energikus, mint a '15-ös No…..
Julia Holter vadiúj nagylemezét első gyermekének érkezése, valamint szeretteinek távozása inspirálta. Zeneileg a lassú, jazzes momentumok és a kísérletező kedv szerzeményekké formálása lehettek a Something... fő ihletői. Az album komótosan közelítve az utolsó dal felé félig-meddig átcsusszan az…..
Ne érezd magad nagyon rosszul, ha nem jut eszedbe, hogy mikor izgattad utoljára USA Nailsszel a hallójárataidat. Nekem is gondolkodnom kellett, amíg beugrott, hogy 2020-ban ősszel, a Covid második hulláma idején jelent meg a Character Stop. Innentől kezdve mindent tudsz: ez bizony noise rock. Feel…..
A tél befejeztét Ihsahn egy hónapja új albummal ünnepelte meg, ami - hasonlóan Peter Gabriel tavaly év végi I/O-jához - valójában két nagylemeznyi hanganyag: a második CD a nagyzenekari változatokat tartalmazza. Rá kell szánni az időt, de szerintem megéri.  ..
Chants from Another Place (2022)  Chants from Another Place by Jonathan Hultén Jonathan Hultén 2022-ig a Tribulation gitárosa volt, de ez már elmúlt. Helyette egy szál gitárral saját szerzeményeket rögzít - néha stúdiók, máskor pedig az erdő mélyén - lazán, akusztikusan. Megszólalásuk szerint…..
Bécsből árad a zaj: a Lilac Vegetal frankó stoner-sludge-noise muzsikát nyomat első korongján. Erősen, dübörgősen, fülrezgetve. Kábé az első METZ nagylemez volt ilyen súllyal telített 2012-ben. Lilac Vegetal by Lilac Vegetal ..
A jó doom aranyat ér. Pont ilyet játszik a dél-afrikai Acid Magus a tavalyi második nagylemezén. Az albumzáró tíz perces Trillion Tonne Suntól konkrétan lepetézel.  Hope Is Heavy by Acid Magus..
Egy órányi izmos thrash megspékelve hardcore punkkal és Sabbathista súllyal. Röviden így jellemezhető az egy hete megjelent új Exhorder nagylemez. A dalok az emberiség vírus voltát, és az ebből szinte törvényszerűen következő kihalásunk témáját járják körül.  Defectum Omnium by EXHORDER..
Hat év után megjelent a Full Tone Generator második stúdióalbuma.  Full Tone Generator - Refuge Of Sinners by Hurricane Music..
A hölgy idegesen keres útmutatást a Kiskertek mindentudója című szakkönyvben, mert elfelejtette, hogy mikor kell tavasszal a rózsákat megmetszeni. Zaklatott kedélyét csillapítandó a tavalyi Blood Ceremony album szól a gangon laptopról, olvasás közben pedig fejét lassan előre-hátra billegetve érzi,…..
Küldeném mindenkinek, aki a kaliforniai régisulis halálmetál fanatikusa! FB. Fragments Of The Ageless (24-bit HD audio) by Skeletal Remains ..
Szombat reggeli meglepetés volt számomra az új The Jesus and Mary Chain nagylemez. Még nem hallgattam meg egyben, de a Bandcampen fülelhető három dal tetszik. Glasgow Eyes by The Jesus And Mary Chain ..
Itt van a friss, finom, mézédes Áruló Pap!  ..
Ismét egy kevéssé ismert és rég látott, de nagyszerű banda következik. A francia Kill the Thrill közel húsz évnyi hallgatás után adta ki Autophagie című albumát, és mindez azért nagy szám, mert muzsikájukra sokféle cimkét aggathatunk az industrial metaltól a post-rockig és -punkig, de legközelebb…..
A hopium szó teljesen olyan, mint valami kriptovaluta neve. HOPIUMFORTHEMASSES by Ministry ..
A közel egy generációnyi idő utáni visszatérések mindig kockázatosak, de egyben izgalmasak is: az érem egyik oldala a teljes földbe állás, a másik pedig a "hosszú időbe telt, de kiköltöttünk egy remekművet". A Sleepytime esetében az utóbbi igaz: negyedik nagylemezük ott folytatja, ahol 2007-ben…..
Öt évvel a True North után megérkezett az új Borknagar nagylemez. Fall (24-bit HD audio) by Borknagar ..
Welcome my son, welcome to the machine, avagy Svájcból jön a szpész! Legközelebb élőben: 2024. május 27., Bécs, Viper Room  Welcome To The Machine by Monkey3..
Dave Curran, az Unsane korábbi basszere nem sokat teketóriázott, hanem zenésztársaiért egészen Milánóig zarándokolva összerántott egy új bandát. Innentől kezdve nem kell túl sokat mondani róluk, mert mindenki tudja, hogy mire számíthat. A bemutatkozó albumon harapós noise-sludge dalok görögnek és…..