Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alfredaurel

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Téli szezonban kötelező a kocsonya, de nem szeretnél nekiállni hosszasan főzögetni? Vagy épp egy kicsit izgalmasabb változatra vágysz? Itt a nagyon gyors megoldás!..
Húsimádó Csülök pékné módra 2018.11.26 19:48:05
Régóta készültem már erre a klasszikus húsimádó fogásra, de mostanáig mindig valami más került a sütőbe, mindig valami más fogás volt a porondon. Most a hentesnél láttam egy jó pár sertés csülköt a pultban - az ötletet rögtön tett követte, és már kértem is a legnagyobb darabot. Hozzávalók: 1…..
Van a Pivot-tábláknak több, roppant módon idegesítő tulajdonsága, amelyek többségét azért beállításokkal lehet kezelni (például, hogy az adatok frissítésével ne állítsa mindig át az oszlopok szélességét), viszont van olyan, amelyet VBA nélkül már csak igen bajosan lehet megoldani. Ennek ellenére…..
Emailezni mindenki szokott, már az átlag magyar nyugdíjasok is elolvasnak egy-két üzenetet havonta az Ausztráliába szakadt unokáktól, illetve ezen a csatornán tárgyalják meg egymással, hogyan akarják szíriusziak kiirtani mikrohullámokkal a Jupiter aszcendensű indigó gyerekeket a Föld színéről. A…..
A lakásbérlés minden határátkelés egyik legérzékenyebb pontja, hiszen túl azon, hogy ez komoly anyagi terhet ró az emberre, nagyon fontos előre tájékozódni is, hiszen ahány ország, annyi szokás. Ma Hollandiát nézzük meg közelebbről, aztán kiderül, hogyan telik egy nap egy…..
alfredaurel 2016.10.10 09:31:18
@diggerdriver: Nem kotelezo, hanem lehetoseg, hogy kiadd a hazad az alabbi esetben: Uj hazat vettel, de a regit meg nem tudtad eladni, ekkor a torveny alapjan lehetoseged van kiadni amig nem talalsz ra vevot. Mivel normal esteben Hollandiaban a berlo nagyon vedve van, ennel a tipusu kiadasnal, gyorsabban es konnyebben fel lehet mondani a berleti szerzodest (ha eladod vegul a hazad) Magyaran igy legalabb nincsenek dupla koltsegeid az atmeneti idoszakban, mig vevot talalsz.
Az alig ismert vagy éppen titkos Excel-funkciókról szóló posztban nem igazán akartam szóba hozni, nem is azért, mert annyira elterjedt lenne a használata, hanem inkább azért, mert úgy gondoltam, megérdemel egy külön posztot a hihetetlen lehetőségeket rejtő SUMPRODUCT függvény,…..
alfredaurel 2015.09.15 09:29:43
@Schrobi: Hello, az hogy pontosvesszo vagy sima vesszo azat a szamitogep beallitasa hatarozza meg: Control Panel/Region and Language/Additional Settings/List Separator
Polgárda Az igazság Kishantosról 2013.11.25 12:38:35
Egy fél ország figyeli aggódva, miféle elvetemült ügy zajlik Kishantoson. Lelki szemeinkkel látjuk a földjétől megfosztott, fizimiskájában leginkább Bálint gazdára emlékeztető, jóságos parasztembert és nincstelenné lett családját, ugye? Még véletlenül sem sejlenek fel…..
Felpofozta a 4-es villamos elé lépett nőt a vészfékkel még éppen megálló sofőr, miután kiszállva szóváltásba keveredett vele: Tegnap este 6 óra előtt két hölgy a kijelölt gyalogátkelőhelyen a Mechwart ligettől a Széna tér végállomás felé haladó 4-es villamos elé…..
Ahogy egyre közeledik az év vége, úgy rajzolódnak ki a 2013-as adóváltozások. A jövedelmeket a félszuperbruttó kivezetése és a járulékplafon eltörlése fogja leginkább befolyásolni. Azt már előre le lehet szögezni, hogy egy szűk csoportot leszámítva, senki se számítson…..
alfredaurel 2012.11.20 14:34:20
@OrangeOrder: 17000 HUF kulonbseggel szamolva 2012-ben 595520 HUF volt a bruttod aminek a nettoja 373066 HUF. Ez 2013-ban 390066 HUF lesz. Az inflacio eddig 2012-ben 5.1%. 2013-ban 373066*1.051 = 392092 HUF-ot kene keresned, hogy ezt kompenzald. Igy viszont 2026 HUF minuszban leszel. Erdemes lenne elgondolkozni, hogy fizuemelest kerj a munkahelyeden. Persze ezek az adatok csak tajekoztato jelleguek, feltetelezve, hogy egyedulallo, gyermek nelkuli munkavallalo vagy. Infalcio KSH honlapjarol, berkalkulacio a HRprotal-rol.
alfredaurel 2012.11.20 19:07:44
@online távmunkás: ha belegondolok soha nem nőtt a nettóm, valahogy mindig találtak a munkaadók indokot, hogy elmismásolják. Amúgy igazából én csak a 2012-2013-as fejtegetésre reflektáltam, előtte nyilván jól járhatott, ezt nem vitatom. De úgy gondolom, hogy a nettó bérem nehogy már az állam adóváltoztatásai miatt nőjön.
alfredaurel 2012.11.20 22:00:33
@online távmunkás: Most ugye nem rám gondolsz?
Pár hónappal azután, hogy a válság kipattant, néhányan hirtelen felidézték a modern keynes-i közgazdaságtan egyik elemét, a takarékossági paradoxont: ha mindenki spórol, a gazdaság összeomlik. (A képen: Van képetek éppen most visszafogni a költekezést, később így sokkal…..
alfredaurel 2012.06.07 10:13:41
@Akitlosz: @kovi1970: Nem baromság, hanem így működik. Mindig több hitelt helyeznek ki ,mint amennyi betét van. Közgazdaság 101: hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9nz

Hogy ez így jó az természetesen vitatható, viszont legális és elfogadott, jelenleg így működik a rendzser. És ez nem propaganda, hanem általános tudás.
Most, hogy temetkezési vállalkozóként munkánk révén gyakorlatilag mindennapjaink részévé vált a halál,  folyamatosan figyelem, ki hogy próbálja elkerülni napi szinten a halál emlegetésével járó kényelmetlen érzést.  Az egyik koporsó forgalmazó például nem koporsókat, hanem következetesen "dobozokat"…..
alfredaurel 2011.10.03 16:31:55
      „Addig folytatjuk az ügyintézést, amíg a Bankkal kötendő bármilyen szerződés vagy ügylet dokumentumait meg nem értettük.” Miközben  a banki hitelkárosultak megmentésének a korábbi nyilatkozatokhoz képest igencsak soft…..
alfredaurel 2011.08.04 13:33:39
@Advanced Flight: Magyarországon a saját tulajdonú lakások aránya kb. 90%, mig Hollandiában kb. 40%. Az átlagos hitel ugyanitt 30 éves futamidejű, önrész nem kell általában, viszont kötelezően fizetned kell életbiztositást is hozzá. A többi emeber albérletben él. A fizetések magasabbak jóval,kamatok, költségek alacsonyabbak, de még igy is ennyien engedhetik meg maguknak a lakást. Amik jóval kisebbek mint a magyaroszágiak, kert, hát az nem sok.
alfredaurel 2011.08.04 14:05:11
@Crescendo: Boldognak tünnek és valóban sokan vannak kis helyen. Én csak advanced flight - " ...német, holland, angol stb. pógár tisztességes feltételekkel veheti fel a hitelt, ha egyáltalán rászorul.." - megjegyzése miatt irtam, hogy igen, rászorulnak.
alfredaurel 2011.08.04 15:15:35
@molnibalage: hát ez igy van. Ezért kéne megtermeteni egy rendes albérlet piacot.
A kollektív megtévesztettségnél és manipulálhatóságnál - amellyel nap mint nap, igen sűrűn találkozunk -, van egy még kétségbeejtőbb társadalmi létforma: az, amikor egyszerűen elfelejtődik, majd kihal a tudás. Az az állapot, amikor elfelejtjük, vagy éppen meghaladottnak,…..
Még nem tudni, hogy tényleg át szeretné adni marihuána-piac jelentős részét a maffiának, vagy csak a parapropaganda része ("Most gyertek, amíg még lehet!" - már x éve), de a holland miniszterelnök a szájával azt mondta, hogy már év végéig bevezetnék a klubkártyás…..
alfredaurel 2011.06.15 13:38:04
@Gazz: A kormány nem bukna meg, mert a hollandok elvétve szívnak, a turisták meg nem nagyon dönthetnek a holland kormány sorsa felől. Turizmust se biztos, hogy annyira hazavágna, francia, német határ mentén konkrétan egy centet nem költenek a "turisták" egyéb szolgáltatásra. Amszterdam kicsit más ebből, a szempontból, de azt is megoldják, az ország egyéb területén meg marginális a fűfogyasztás.
Időnként mindig előjön a vita az elfogyó sávok használatáról. Vannak, akik nem merik használni, mert szerintük pofátlanság, holott más országokban elfogadott a "cipzár-elv". Sokan pedig egyetértenek abban, hogy ha már ott az aszfalt, akkor használjuk már, amíg lehet,…..
alfredaurel 2011.03.21 16:50:43
Amiről a poszt szól és amit Szelki Lata ir:

dl.dropbox.com/u/8153201/viz.JPG

1. lámpa (csap) 10 mp-ig van nyitva ez pont arra elég, hogy feltöltse az alatta lévő helyet.

2. lámpa (csap) 20 mp-ig van nyitva minden viz kifolyik.

A, B, C és D kölönböző reteszek (besorolások), minnél korábban sorolsz be annál kevesebb viz folyik át az alsó részbe, ás marad több a föntibe.
Az idősebbek talán emlékeznek még azokra a szomorú időkre, mikor a parkolóban a Daciák egymásnak háttal, összeérő lökhárítóval parkoltak azért, nehogy az éjszaka leszívják belőlük a benzint. Az öreg Dákók azóta kikoptak a magyar utakról, az életszínvonal emelkedett, a…..
alfredaurel 2011.02.08 20:18:52
@Brigi \"B. A.\" főnöke: a biztosítók nem fizetnek egészen konkrétan. Nem jogszabály, benne van a CASCO kötvényben.
Más Tészta Karbonára 2011.01.25 09:50:00
Az olasz konyha sokfélesége leginkább a helyi alapanyagok primátusának köszönhető, közben ez adja páratlan hitelességét is, mindenki elbűvölve találgatja, hogy miben különbözik a ferrarai padlizsán a padovai padlizsántól, és hogy milyen geopolitiko-meteorológiai okai vannak…..
Gulyásdemokrácia Kirabolva 2011.01.14 12:21:00
Rosszul érzem magam. Zsarolható vagyok, és most zsaroltak. És kénytelen voltam engedni. Megtörtént: nemrég írtam alá egy adópapírt, amiben többek közt kijelentettem, hogy februártól átmegyek az állami nyugdíjrendszerbe.(Update: miután pár kedves kritikus kommentelő felfigyelt…..
alfredaurel 2011.01.14 17:10:54
@Schaf:

Krinyó irta:

Na igen, amellett a demagogia mellett ne menjunk el, hogy az allamnak nincs penze. Az adofizetoknek van. Ugyhogy mindent en fizetek, amit az allam fizet. Ja, hogy nem tud jol gazdalkodni, es hitelbol allja a nyugdijat, allamadossagot generalva? Elvehetne mashonnan is azt a penzt... ezert nem en - aki az allamnak penzt adok - felelek, hanem a rengeteg okos politikus, akit a sok agyhalott beszavazott a parlamentbe.

Szóval a 4 számod nem az én gondom. A fenti módon én letudtam a kötelezettségeim, a többit meg oldják meg, ezért vannak.
Piroslap A Moody's hülye 2010.12.07 12:04:00
Hazánkat tegnap leminősítette a Moody's. Ami gyalázat. Először is honnan tudná a pénzügyi elemző intézet, hogy mi van nálunk? Ne gyere nekem azzal a szoci érveléssel, hogy kiszámolták…Mindenkit meg kell, hogy nyugtassak, a kiváló kormányzatunk gondolt erre is, január…..
alfredaurel 2010.12.07 23:37:41
@Versenycsiga: első nem leszel, maximum egy a sok közül
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
alfredaurel 2010.11.25 00:02:43
@pimpalini: igazad van, a kezelő személye változik. Csak nem mindegy, hogy ez az én akaratomból, vagy rám kényszerítik. Az én döntésem, hogy kiben bízom, ezért vállalom a kockázatokat is. Gondolj bele még az alábbi variációkba: van egy számlavezető bankod, mikor egy másik úgy dönt, hogy akkor átveszi a számlád, nyugdíj számlád van magyar államnál, és akkor Románia közli, hogy mostantól oda fizess járulékot, és majd tőlük kapsz később nyugdíjat. Még egyszerűbben: Van A és B. A-nál van a megtakarításod, B ekkor kötelez rá, hogy legyen nála mától. Ez ránézésre is morálisan ingoványos.
Talán csak átmeneti állapot, és holnap visszatér a pokol, de ma olyan simán mentem végig a többnyire dugóba roskadó Pesti rakparton, mintha vasárnap délelőtt lett volna. Nem is ezen az oldalon szoktam haladni, általában Budáról nézek át a pesti állóképre, de ma a Margit híd…..
alfredaurel 2010.11.16 16:58:52
@mcs: 10pbringa stilusa valóban nem a leglehengerlőbb, viszont neked, mint autósnak még véresszájúbb, radikális bicikli prómóternek kellene lenned. Biztosithatnál a blogodon helyett a kerékpárosoknak, hogy népszerűsitsék a közlekedési eszközüket, illetve kommenteljél minnél többet a bicaj mellett kiállva. Hogy miért azt vezesd le magad, illetve mindenki aki kardoskodik a kerékpárok ellen.
alfredaurel 2010.11.16 17:36:12
@gyvy: ebben az esetben maradnék, mert a téma tetszik. Ami jelen pillanatban a kerékpársáv, az autózás a Margit Hídon, a cirádás lámpatestek, a lehajtósávok, az aszfalt minősége, a híd ára, a dugó, a pesti látkép Budáról, 1935, stb..
Nos, végre nekem is lett Priority Inbox-om, és egy nap használat után már azt is tudom, hogy nekem nagyon nagy szükségem volt egy ilyen megoldásra. Miért? Elsősorban azért, mert bár nagyon aktívan használom a levélcsillagozás funkciót, gyakran elfelejtem megnézni a Starred…..
alfredaurel 2010.09.03 17:04:25
@tuareg85: lehet a beallitasoknal