Regisztráció Blogot indítok
Adatok
biesel

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük az elején, amit eddig az orosz vasúttal kapcsolatban feltettek: biztonságos. Szerintem sokkal biztonságosabb, mint a magyar vasút. Köszönhetően annak, hogy a nagyobb távolsági vonatokon csak egy ajtón lehet felszállni, ahol a jegyet ellenőrzik. Ezen felül névre szóló (még…..
Megvan Brinkmann professzor autója? A klinika volt a sorozat címe, golfos Udóval, Christával és a Quelle-katalógusok mesevilágával a nyolcvanas évek végén. És az első Timothy Dalton-féle James Bond, a Halálos rémületben turistaautója Tangerben? Pedig ugyanaz az autó, de valóban…..
Egy végtelenbe tűnő grillkolbász- és pisiszünetben valahol Kungur és Ufa között feltettem magunknak a kérdést, hogy vajon csak megszoktuk már az új Mazda3 formáját, mert a 6-oson már bőven kiálmélkodtuk magunkat, vagy nem is néz ki olyan jól, mint a 6-os. Arra jutottunk, hogy…..
Elég sokan elszontyolódtak, amikor tavaly megtudták, hogy nem elég, hogy Lézer János eltőzsdézte a teljes nyugdíjvagyont, hanemmég a reálhozamuk is épp 0 forintra jött ki. Örüljenek, hogy befizetniük nem kell. Főleg annak fényében, hogy az AXA amúgy rekordnyereséget ért el.…..
Már maga a filmre vett előzési manőver is megérne egy misét: forgalomtól elzárt területen át, kanyarban bukkan fel a fekete Mazda, majd belassít, és összetöri saját magát a kiszámíthatóan mozgó öreg vason. Nem ismerjük túl közelről az orosz közlekedési kultúrát, de…..
Subba FUCKNO: AZTAROHADTÉLET 2011.04.05 15:55:00
JÓ JÉZUS EZ A VIDEÓ A LEGDURVÁBB IDÉN! Az autót vezető vérbeli marketinges hölgy azért kezdte el rögzíteni a számunkra unalmasnak tűnő helyzetet, mert a két előtte haladó jármű úgy szopatta egymást az előzésben, hogy az ő haladását…..
biesel 2011.04.10 10:33:06
Ez egyáltalán nem kamu. Ilyen már történt a 62 úton is.
www.zalaihirlap.hu/belfoldi/20090903_halalos_baleset_fekbetet_repult_szelvedor
Szóvaql elég dúrva és szinte kivédhetetlen szitúáció. A nagy mákja volt a vezetőnek.
Tudják, hogy néha milyen kicsin múlik az, hogy elkészül-e az autójuk, ha hibával szervizbe viszik? Itt egy bennfentes írás, tiszta krimi. Vélemények az azonos című írásunkról...
biesel 2010.11.25 22:58:01
Sziasztok!

Nagyon érdekes volt cikk és a hozzászólások is. Nekem is volt hasonló esetem egy 1.6 109 lovas diesel motoral PSA-tól ( ez van a ford, mazda, peguet és volvókban is kisebb átalakításokkal ). Az autó kis emelkedőnél induláskor lefulladt és megállt mondjuk a kereszteződés közepén. Eleinte ritkán, utána szinte mindig. A szakszervizben azt tanácsolták, hogy jöjjek rá mi okozza mert ők nem tudják. Kb. 2,5 hónap múlva mondtam , hogy vagy a lambdaszonda vagy a légtömegmérő okozza a hibát a tanácsok alapján. Gariba a légtömegmérő lett kicserélve mert a szonda a 15x kerül a 20eFt helyett. Az autó megjavult!!! Kár , hogy a cseredarabot nem adták ide , mert valószínűleg teljesen jó volt. A 2. légtömegmérő tényleg elromlott. Most a harmadikat nyúzom ami még a jó forintárfolyammal számítva volt 20eFt nagyon jutányos áron 2 éve.
Ezt ajánlatos hideg motornál évente kétszer lemosni brigécollal és utána lefújni féktárcsatisztítóval. Onnan tudom , hogy mikor válik esedékessé ez az otthoni szerviz amikor az auto 5.5-6.5 fogyasztás helyett 7 liter fölé megy gázolajból az autó 100km-en. Kb. 3-4 ezer forintos beruházás volt a speciális csavarhúzóval együtt. Viszont tisztítás után rögtön 100-150 km többet megyek egy tank diesellel.

Konklúzió: Az új autók tele vannak érzékelőkkel. Ha valamelyik elkoszolódik már attól is megzavarodik az elektronika. Tehát tisztán kell őket tartani.
P.S.: Sokszor a turbót is tisztítással "újítják" fel súlyos 100 ezrekért a lehúzós szervizek. Szerencsére találtam egy jó szervizt amelyik olcsón és hozzáértéssel áll hozzá az autómhoz évente 1x.
Üdv
A Népszava mai számában az ismert publicista a sokat mondó „Tudatlanok” címmel írta meg véleményét. Bár a gyávaságról értekező Mészáros Tamás neveket nem említ, nem volt nehéz magamra ismernem egyik példájában. A kioktató hangnem és a lekezelő érvelés több…..
biesel 2010.04.17 11:21:52
Nagyon jó írás volt abból a szempontból, hogy próbál semleges maradni. Objektivitását elvesztett elemző lesz az aki leteszi a voksát valamely párt mellett. Mert a választók nagy többsége is választ és nem pedig pártra szavaz.
Jelen társadalmi problémákra amit WINCENT felvázolt leginkább a Jobbik adja meg a válaszokat. Míg a hivatalos verzió elhallgatja a meglevő bajokat és a rendörségen sem foglalkoznak vele nem rontandó a statisztikát. Erre gyakran hall ismerőseitől az ember példákat, a kurucon pedig naponta akár többet is. Szóval ha a kutya megharapja a betörő tolvajt és a gazdáját viszik el a rendörség akkor az ember érzi , hogy nagy bajok vannak a törvénykezésben. A Fidesz is komolyabban kezdi venni a kampányban ezt a bünüldözésben rejlő igényket. Mert a pártok igyekeznek az emberek jogos igényeit felvenni a zászlajukra és remélhetőleg ez a törvénykezében is benne lesz. Itt az idő a szebb jövőhöz. :) Az alapmegfontolás az , hogy a bünözés eléggé megterheli a gazdaságot és a válsággal összeadódva határozott lépéseket támaszt a kormánytól. Én így választottam.
A kommunisták és a nácik számomra egyforma bűnöket követtek el a múltban. Voltak mindkét rendszernek előnyei és a kommunizmus produkált kevesebb teljesítményt. De hol vannak már ezek?! A múltban élve nehezebb felfogni a mostani helyzetet. TG szépen lereagálta egy ilyen ember feltevéseit. Jobban képes rávilágítani a jelen kor politikai irányvonalaira. Számomra két törés volt ami kétségeket ébresztett bennem a demokrácia iránt.
1. Olaszliszka. Több hasonló eset is történt, van amelyikről személyesen tudok és még sem találtam róla említést az elektronikus sajtóban... (A kuruc.infon sem)
2. Öszödi beszéd. A nézeteim szerint ilyenkor lemondanak egy demokráciában. De az utána követő esetekben is már börtönbe mennek , de akkor sem mondanak le hasonló balhék miatt.
Az LMP és a Jobbik a demokrácia képét állítja vissza az országban azzal, hogy bejutottak a parlamentbe. Remélem politikájuk és legfőképpen a tetteik meg is erősítik azt. Az MSZP vagy szembenéz önmagával és képvisel valamit ami mögött emberek vannak vagy a hatalmi harcokban darabokra szakad. A Fidesz, na ő kormányoz.
Az a hír járja, hogy a Mónika show bukása miatt a Tv2 sem ragaszkodik már ahhoz, hogy költséges forgatókönyv alapján megírt, sok statisztát foglalkoztató délutáni talk show-ra dobja ki a pénzét. Vagyis Joshi Bharatnak is vége lehet nemsokára. Sőt állítólag erről a…..
Eddig az SZDSZ esélyeiről csak „szóra sem érdemes” módon írtam, ami ha nem is udvarias, de a valósághoz közel álló megközelítés. S bár formailag szegény Retkes Attila elnök nevéhez kapcsolódik majd az egykor szebb napokat látott párt kivezetése a parlamentből, az…..
biesel 2009.12.08 16:54:37
@simonmondja.: biztos azért mert korán keltek...
Mindenesetre ők nem váltották át az aranytartalékokat "nyugati" valutává .
Azért ott a helyi érdekek a gazdaságban is erősen képviseltetve vannak. Ami nem hátrány mert ha a szomszédtól veszek az is nálam költi el a pénzét . Így mindketten jól járunk alapon pedig lehet, hogy a drágább végül olcsóbb is lehet.
biesel 2009.12.08 23:23:32
@gauche caviar: a párt képviselőinek tetteit vizsgálva meglátásom szerint a Fidesz inkább baloldali. Döntéseik következtében jobb volt a dolgozóknak/kisvállalkozóknak és kevésbé a cégeknek. Több reális támogatást adtak gazdaságélénkítő hatással és nem segélyt ami egyáltalán nem motivál csak növeli a adóterheket/államhitelt.
Az MSzP pedig inkább kapitalista bankárpárt. " Baloldali bankigazgató miniszterelnök" :D Most is támogatják a bankokat de kevés garanciát követelnek és azt se hallanám, hogy ezért tulajdonrészt kapnának. Igaz a Mezőbanknál kétpárti támogatás is volt a múltban.
Az SzDSz alapvetően a régi rendszer vezetőinek csemetéivel telített párt. A külső liberális burok lekopott róluk és maradt a pénzhajhászás mindenáron. Érdekes , hogy most már börtönbe is jutnak emiatt. Eddig valahogy a kéz kezet mos elvén elsikamikálták a szutykot csendben. Most nem.
MDF pedig pénzügyileg most MSzP függő. ?átmentőpárt?

Ezek egy sajátságos meglátások. Teljesen ideológiától mentesek. Mert olyan , hogy jobb vagy bal oldali számomra nincs. Azok csak puszta frázisok. A jövőnk szempontjából a tettek számítanak. Következtetni lehet a múltban véghezvitt dolgokról az embereknek. Most úgy néz ki Fájni fog... bár erre nem lennék Gordon... khm akarom mondani büszke. Ez most a politika.
Az LMP még nem igazán tett le bármit is az asztalra. Prospektust meg a vásárlásnál szoktam olvasni ha akcióznak. Mert szép a terv, csak valósuljon meg belőle valami amire hivatkozni lehet.
A Jobbikról a felesleges hangulatkeltés miatt inkább nem mondok itt semmit. Viszont 13% ember tőlük vár megoldást, majd meglátjuk 1 év alatt tetteik a választók mennyi % jött be.
KDNP létezik?

Alapvetően liberális elképzeléseim vannak emberbaráti szeretetből. A jó megoldást akarom látni. Ami mindenkinek jó, mert ez a liberalizmus számomra. Amibe nem fér bele az önpusztító magatartás , erkölcsi nihilizmus.

PS Svájc kb 25 éve már tetszik nekem és nem a Milka csoki miatt. Hanem csak úgy. Igaz még nem voltam ott, de tervezem :)
Durva Sólyom ante portas 2009.08.22 11:48:00
AdamT szerkesztőtárs megköszönte köztársasági elnökünknek, hogy nem lépte át a szlovák határt, hiszen így európai módon viselkedett. Fura, egy elnök aki európáner? Szokatlan. Ha Sólyom átlépi a szlovák határt, le kellett volna azonnal mondania, és valószínűsíthetővé…..