Regisztráció Blogot indítok
Adatok
respecta /01

0 bejegyzést írt és 1554 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A párom egyik barátja, nekem kollégám lett az iskolánk igazgatója. A feleségével nagyon jóban voltam. Az igazgató úr a fiatal kolléganőkkel intim kapcsolatba került. Voltak olyan helyzetei amikből úgy magyarázta ki magát, hogy a tantestület tagjai miatt kell rengeteget éjszaka is…..
Négy évvel ezelőtt fiatal, valaha csodaszép nő édesanyám hunyt el az Esztergomi kórház onkoheam.osztályon.Az osztályon ahol úgy érzem nem értették, hogy én mit érzek, az egyetlen lánya aki még elhitte, hogy jobb lehet a diagnosztizált lymphoma ellenére is az állapota hisz…..
respecta /01 2010.09.19 14:56:41
@Leroi: Egyébiránt szívesen olvaslak! :-)
respecta /01 2010.09.19 16:01:11
@Dr.laikus PhD: a zsidó vallásban is rémlik...kifejezetten tiltották, ma is kevés esetben fogadják el.
Tessék, elértétek: megyek frissíteni az agyamból kiesőt. :-)
Share | A "tárgyak külön élete"-trip biztos neked is megvolt gyermekkorodban. Amikor nincs otthon senkifia, vagy épp' mélyen alszunk, ezek nekivágnak: a kis, íróasztali lámpák kibicegnek a havas erdőbe, letelepednek a fákra, a tópartra vagy a vízeséshez az…..
Share | "Szobámban az ágy itt állt, a szekrény ott, és közöttük az asztal. Meguntam. Áthelyeztem az ágyat oda, a szekrényt meg ide. Egy ideig az újdonság friss szellôje lengett körül. De bizonyos idô múlva megint az unalom. Rájöttem, hogy az unalom forrása az asztal,…..
Vendégposzt Kermittől A Tere Fere keksz családjába tartozó Zamat keksz ára szerintem az akkori viszonyokhoz képest elég drágának számított. Doboza alján itt is az elengedhetetlen zsiráfos képpel. Mi 1983-tól (gyártási idő) diákat tartottunk, tartunk benne. A keksz…..
respecta /01 2010.05.22 16:58:10
Atyaúristen!
Hogy a csudába juthat valakinek egy fogkrémről eszébe a nylon iskolaköpeny???
@Szalacsi_Dezső: nem semmi vagy! :-D
Istenem, de utáltam hordani, majd ráadni a srácokra (és milyen menő volt, akinek nem kék volt vagy formás is volt, nekem anno pl. fodros).
Elsőnek elsőben én voltam a renitens szülője, aki az osztályában leghamarabb tudomást szereztem a kötelezőség megszűnéséről. Másnap osztályharcot vívtam a tanítónővel. Az a harc volt a végső! Két héten belül egyetlen gyereken sem volt... :-D
respecta /01 2010.05.22 20:49:29
@Szalacsi_Dezső: Dezső, Dezső! ha csak néhány gyereknek volt az osztályban, akkor szegény lurkót nagyon égetted. Nem mentség a testőrös sem... :-DDD
Nem retro voltál, hanem...tudod te jól! :-D

Jut eszembe: láttad a videjót, mivé lett Szalacsi bácsi?
respecta /01 2010.05.23 21:11:10
@P@blo: Most bajban vagyok, mert nem tudom megfogalmazni valódi benyomásom finoman.
Igyekszem: ha ilyen lett volna anno, nincs Szalacsi bácsink.
Ma jobb állapotban van kocsija ellenére is... régen azt mondtuk, hogy "ilyen nincs és mégis van" röhögésünk közben.
Ma csak szomorúan néztem.
Levélírónk fia, Gergő kálváriáját írta meg nekünk, aki diszlexiás és disgráfiás, valamint egyéb területeken is fejlesztésre szorul. Levélírónk úgy érzi, hogy a tanárok kijátszák őt, valamint törvényt sértenek csak azért, hogy megszabaduljanak a fiától. Tisztelt…..
respecta /01 2010.05.21 14:43:23
@cloudy: Üdv. Olvasván téged két dolgot megtehetnél. Már az egyikkel is nyerhetnénk talán:
1. Irány az egyetem, végezd el start-céllal és mutasd meg minden lusta disznónak!
2. Tölts el egyetlen napot megfigyelőként egy osztályban. Ha megtapasztalod meggyőződésed egyetlen szeletét is - adj tanácsot, oszd az észt, olvass be, mutass utat a jelen lévő lusta disznónak.

Fogadókészséged szintje egy 10-s skálán?
respecta /01 2010.05.22 17:13:22
@cloudy: Hopp!
"Gyermekvédelmi szervezetnél dolgozom..."
Mivel mindkét oldalt évtizedek óta pontosan és hitelesen ismerem még megdöbbentőbb, ahogyan megnyilvánulsz! :-(
Különös tekintettel a te oldaladról...
respecta /01 2010.05.23 20:57:37
@cloudy: Válaszom kérdésedre, igen!
Ajánlom figyelmedbe mindkét hsz-em!
Azon gondolkodtam, a rendszer mely szintjén, hol munkálkodhatsz...ugyanis tipikus jeleket fedeztem fel benned.
Csakhogy az egymásra mutogatás, a jogosítványok, kompetenciák bizonygatása a másik fél felé -bizalmatlanságot szül, melynek következtében pont azok nem kapnak megfelelő figyelmet, akikért az egész van és kellene, hogy zökkenőmentesen működjék.
Ha szakképzett, kompetens személy vagy és nem csak egy aktivista, tudnod kell miről beszélek.
Nem gondoltam, hogy ezen a blogon is elő fog kerülni egyszer a bikicsunáj, de már nem tudok elmenni mellette, nemzetközi lett. Nem találtam semmi infót arról, hogy az alábbi video valós-e, vagy csak egy jó poén, mindenesetre én erre nem is hazai oldalon bukkantam. Ha tudtok valamit, ne…..
respecta /01 2010.05.22 21:07:25
Futótűzként terjedt szét a weben a híres Maggi reklám paródiája, Bendegúzzal a főszerepben. Az asztalnál tessék normálisan beszélni! A videót mi AdamBast-tól kaptuk meg, köszi! Valljuk be, ezt a sallert mi is szívesen kiosztanánk; a reklám rajongói további eszméket…..
Share | Távol álljon Tôlem, hogy bizonyos bulvárlapok szekerét toljam, de tegnap láttam a tévében, hogy elindult a Blikk és a Deko TV közös nyereményjátéka: Részletek: A Nagy Átalakítás játékának időtartamában, 2010. május 17. és június 20. között, minden lapszám…..
Share | Nemrég részt vetten egy amolyan workshopszerûségen, melyet a design focus rendezett. Sok minden más mellett szó volt pl. azokról a trendekrôl, amelyek a következô években megjelennek, ill. hatással lesznek pl. az építészetre, a divatra... és az enteriôr designra. Nem…..
Share | Mint olvashattátok, Hollywood ereklyéi közül néhány kalapács alá kerül júniusban. Végignéztem a teljes listát érdekesebb bútorok, kiegészítôk után kutatva, de nem voltam elájulva, sôt. (bár kosztümbôl és lézerpityuból elég nagy a választék...) Nyilván a…..
Share | Múltkori zongorás-poszt kiegészítése a mai bejegyzés, vessük hát magunkat a presztizs enteriôrök egy újabb vállfajába. Imádod a jó borokat? Esetleg van is pár sor saját szôlôd a telken, ahonnan évente tudsz termelni pár palack saját bort? Vagy csak…..
Kedves Retro Gastro Diákok!Az 1979-80-as tanévet sikeresen elvégeztétek, immáron biztosan mozogtok a gasztronómia világában. Most jön a nyár, pihenjétek ki Magatokat, hogy szeptemberben újult erővel vethessük bele magunkat az újabb ismeretanyagba.Szorgalmi feladatként nyáron is…..
respecta /01 2010.05.18 20:33:01
@AlbA: :-DD

Dezső meg csak simán elmenekül az üdülőjébe :-)
respecta /01 2010.05.18 20:42:39
@AgentO: No, az biztos! :-)
respecta /01 2010.05.18 22:19:30
ágy - asztal - tv Polaroidszobák 2010.05.18 10:43:00
Share | Petri György: Mosoly (részet) "A szem mohó, éhes kíváncsisága, A nézés gyönyöre, hogy minden látvány A maga más-más módján színöröm: Egyforma szép a szurok és csurgatott méz, És egy kazánház tekergő csövei Burkolva…..
ágy - asztal - tv My citizenM 2010.05.17 15:27:00
Share | Jöjjön most egy olyan designhotel, amely alig, hogy megnyitotta az elsô kapuit, rögtön franchise-t is csinált magából, de attól függetlenül, hogy már kettô van belôle, simán megér egy misét. Ez a citizenM. Ha arra jártok, és odavagytok a dizájnbútorokért, csak…..
Share | Csapjunk is egybôl a lecsóba, ahogy korábban ígértem, rendhagyó módon, jöjjön most egy olyan, amikor egy lakberendezési bloggal nem egy szép tárgyat nyerhetsz, ám egy annál hasznosabbat: a blog ma induló nyereményjátékával egy szerencsés egy palackpérst nyerhet,…..
respecta /01 2010.05.17 20:40:12
@KentaurBen: ringbe szálltam egynek megnyeréséért, éppen szurkolok magamnak. :-)
respecta /01 2010.05.18 19:33:15
retro gastro Joghurthab 2010.05.17 06:13:00
A joghurthabbal tette be a lábát a Danone a vasfüggöny mögé. Hogyan gyárthatott a Budapesti Tejipari Vállalat a '80-as évek elején Danone logós termékeket, az maga a rejtély. De hát az egész szocializmus mechanizmusa rejtély, így a joghurthab ehhoz jól illeszkedett. Eleinte csak…..
respecta /01 2010.05.17 21:40:16
Milyen igaz! Tényleg kevés volt. Valszeg jól felfújt valami lehetett. Meg finom nagyon.
Epres, meggyes, mint általában mindenből - ebből is.

@AgentO: zárófólia nyalása utolsó cseppig nálam mai napig (nagy gyümölcsjoghurtról).

@Escobar888: Amennyit akartál és neked nem kellett?
És még merje valaki azt mondani, hogy az élet, nem igazságtalan. :-)
Share | Ezt a gyöngyszemet tegnap mutatták nekem: "Budapest, VI.ker.-ben, a Terézvárosban, az Anker köz egyik tornyában kiadó egy eredetileg műteremként funkcionáló, átépített, belső 3 szintes légkondicionált lakás. A 90 nm-es alsó szinten - ami a ház 5.emeletének…..
Share | Na jó. Én elhiszem, hogy a májusi esô aranyat ér, meg kell a 'fôdnek', meg jobban nô tôle a hajunk.... de azért ez már túlzás. Menjünk is inkább valami szárazabb helyre, mondjuk: Longitude 131°, Ausztália: Chongwe River House, Zambézi: Mowani Mountain…..
Share | A lengyel-svéd-amerikai Chris Maluszynski kapta lencsevégre ezeket a mérhetetlen padlószônyegeket az energiapazarlás fellegvárában, Las Vegasban. (az milyen abszurd már, hogy ez a sivatag kellôs közepén elterülô Rét (spanyolul ezt jelenti a neve) a maga 600 ezres…..
respecta /01 2010.05.15 20:16:36
Share | Itt van az ôsz, itt van újra, de attól függetlenül, hogy a "szuper" idô miatt a kinti prgramoknak lôttek, jó lenne csinálni valami értelmeset, idebent. Unod a nappali vagy az étkezô lámpabúráját? Csinálj magadnak másikat! Mondjuk egy olyat, mint amilyen…..
retro gastro Mazsolás krémtúró 2010.05.12 06:28:00
A mazsolás krémtúró a vaníliás krémtúró párja volt, sosem értettem, hogy miért nem mazsolás vaníliás krémtúrónak hívják, ha csak a mazsola különbözteti meg. A '70-es évek alap tíz tejterméke között volt számontartva, és a piacgazdaság hiánya sem akadályozta meg, hogy…..
retro gastro Negro 2010.05.14 06:35:00
"A Negro cukorka gyártása a cukorkagyártás melléktermékét, a törmelékcukrot használta alapanyagként. A Negro cukor teljes összetétele ma is ugyanolyan szigorúan őrzött titok, mint például a Coca-Cola receptje. Számos ismert színész, énekes ezzel ápolta torkát…..
respecta /01 2010.05.15 19:24:22
@idősb. Farkas Gyula: Hehe...
egy másik blogon is tetszett ezen szülői üzenet!

Érdekes, hogy én is csak kaptam. Féltésből, megelőzésként,gyógyszerként és nem volt soha kedvencem. Ellenben becsülettel megettem, mert hittem gyógyító erejében.
Van vagy nincs, én bizony hamar nem voltam már rekedt és krágogós bekapás, szopogatás után.
Dr. NOL shoppingol - A Konzumidióta AkcióGyerekek! Csodás ez a videó! A beszélő gyermeki számológép frenetikus jelképe a fogyasztói tudatlanságnak, a riporter igazi álrákérdezős fószer és bejön neki. Az első és második segítő, útbaigazító hölgyemény valódi…..
Előrebocsátom, hogy ez nem egy buzizós poszt lesz, úgyhogy a harcos homofóbok ne annyira örüljenek. Gyorsan lefutnám a kötelező köröket is: nekem nincs bajom a mássággal, közös megegyezés alapján szerintem mindenki azzal hál, akivel akar, továbbá biztos vannak meleg barátaim,…..