Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Megélhetési rasszista

0 bejegyzést írt és 286 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta tervezgetem ezt a bejegyzést. Úgy terveztem, hogy akkorra időzítem, amikor újra járni kezd a metró a KÖKI-n, és kész lesz az új peron. Hát az új peron egyelőre félkész, és rohadtul kiábrándító, hogy a BKV a régi ütött-kopott, szutykos szemeteseket és jegykezelő…..
Megélhetési rasszista 2011.09.08 00:17:51
@ValakiX: Azt azért tegyük már hozzá, hogy Budapesten 1,8 millió + 1 millió ingázó közlekedését kell megoldani, a te szülővárosodban meg 60 ezer plusz néhány száz, esetleg ezer ingázó közlekedését.
Neked is mondhatnánk, hogy ha nem tetszik a rendszer, költözz pl. Szigetszentmiklósra (előváros a Csepel-szigeten). Egy db. helyi járata van, amely szombat délután és vasárnap nem is közlekedik.
Mindjárt tetszene a 60 ezres kisváros közlekedése is.
Carhartt-cuccokat követel a nép   Azért nem egészen így képzelte Lenin a proletárforradalmat: úgy tűnik, még több iPodot akar az IPOD-nemzedék. Meg ingyen baseballsatyit, bónusz neonszínű pólókkal és masszív deszkás cipőkkel. Külső-London napok óta zavargó suttyói úgy…..
Priscin belefutott a feltehetőleg pont a nem bennszülöttek szivatására kitalált kedvezményes (20 forinttal olcsóbb), kizárólag 13.00-ig érvényes buszjegyekbe:Tegnap (2011.08.05) kicsiny családommal vonattal érkeztem Nyíregyházára rokonlátogatóba. Hosszú évek óta nem jártam…..
Megélhetési rasszista 2011.08.08 11:32:42
És tényleg van ilyen:
www.nyiregyhaza.hu/index.php/hasznos-informaciok/61-autobusz-koezlekedes-

Amúgy meg kíváncsi lettem volna, ha vadkeleten közlöd az ellenőrrel, hogy akkor kapja be! és leszállsz. Semmilyen módon nem tarthatott volna vissza.
  Eltörölné a kormány a középiskolákban a nyelvi előkészítő, úgynevezett nulladik osztályokat; három nyelv tanulását tennék kötelezővé a nyolcosztályos gimnáziumokban; a felsőoktatásba való bejutást nyelvvizsgához kötnék – derül ki a nyelvoktatási…..
Megélhetési rasszista 2011.07.29 11:51:03
@önk. figyelő: De szép is lenne, csak azt felejted el, hogy ez egy lepkefingnyi ország, még ha a MÁV-nak 4-5 órába is telik elérni Budapestről a határt, a magyart meg beszéli kb. 13-14 millió ember, bár az országnak vannak szegletei, ahol a beással/lovárival már többre mész lassan.

És mivel továbbra sem vagyunk önellátóak, ezért kénytelen-kelletlen kell valamilyen idegen nyelvet tanulni. Van akinek ez csak nyűg, de van aki élvezi.

A helyzetünk még annál is szarabb, mert bár az angol a világnyelv, de Mo. mindig is német érdekszféra volt, így azzal is lehet valamit kezdeni, körbe meg szlávtenger, tehát jó lenne valamilyen szláv nyelvet beszélni, de sorra jönnek a kínaiak, így a mandarin sem hátrány. No meg persze vannak a Coelho-buzi bölcsészek, akik márpedig valamilyen újlatin nyelvet akarnak, bár a tök tudja, Amerikában 100 éven belül a spanyolajkúak lesznek többségben.

Aki meg ennyi nyelvtudással lelép, megértem, tudok neked olyan helyet mondani, ahol felsőfokú német ÉS angol nyelvtudásra adnak br. 230-at Budapesten!!!
Ez kb. br. 850 euró, ennél egy takarító is többet keres egy országgal arrébb!
Megélhetési rasszista 2011.07.29 12:14:03
@evil overlord: A franciák külön állatfaj, a sok rátarti csigazabáló azt hiszi, ő szarta a spanyolviaszt és olyan szintű nyelvi sovinizmus járja át őket, hogy pl. a computerre is külön szót alkottak.

Ehhez csak annyi szerencséjük van, hogy a diplomácia és a posta nyelve is francia, tehát könnyen őrzésük alatt tartják a két legfontosabb közeget.
Kettős Mérce Gyöngyöspata után 2011.04.28 19:36:00
  Gyöngyöspatán megtörtént az, amitől féltünk. A cigányság és a szélsőségesek összecsaptak. Ide vezetett a cigány-magyar együttélés helyenkénti ellenségeskedésé fajulása, a szélsőjobboldal gonosz terve, a közbiztonság, a gazdaság és a munkahelyek eltűnése. A…..
Megélhetési rasszista 2011.04.29 07:12:42
@bogancs: Ugye nem arra az EU-s romastratégiára gondolsz, amire a franciák nagyot köpve kitoloncolták a cigányokat? Az kb. annyit is ér.

Egyszerűen ez most csak egy pótcselekvés a fidesz részéről. Mert a magyar tűr, elbújik, meghúzza magát (birka nép!). ha terrorizálják. A cigányoknak már annyi elég volt, hogy valaki az utcán vizelt (miközben ők egy udvari latrinát sem hajlandóak ásni), és másnap már hangosan "menekíteni kell" őket, mert jött a gárda.

Erre mi történik? A kormány okosan kitalálja, hogy akkor azokat korlátozzuk tovább, akik eddig is tűrtek és a hangos többség meg égesse tovább az országot.

Orbán Orsós Viktor nem tagadhatta meg, honnan is származik.
A München belvárosát elkerülő gyorsforgalmi út...feletti Brudermühlenstraße...   ... és az utca alatt haladó Brudermühlentunnel kijárata. A korábbi, budapesti "autópályává alakított sugárutakról" szóló posztokból (is) egyértelműen kiderült, hogy a…..
Megélhetési rasszista 2011.03.22 07:42:21
@HÚÚ: Ez egy 100%-os vélemény.
1990-ben még lehettünk euforikus állapotban, hogy talán majd az "új" párt, az SZDSZ megoldja a problémákat a fővárosban. 1994-ben már látszódott repedezni ez a remény, de aztán még 16 évig megválasztották őt a polgárok!!

Miközben a budapestiek akkor is, ma is pl. föl vannak háborodva, hogy minden tiszta graffiti, ő azzal érvelt, hogy el kell fogadni ezt a modern művészetet. Miközben az emberek azon mérgelődnek, hogy mindenhol csövesekbe botlik az ember, ő azzal érvelt, hogy nem tehetnek róla, éljünk velük együtt. Amikor a BKV tarthatatlan állapotáról mérgelődnek az emberek, akkor az volt a válasz, hogy jön majd a 4-es metró és akkor egész Budapest közlekedése mennyit javul majd.

Azok, akik ezek után még 2006-ban is megválasztották, azok ilyen fővárost érdemelnek, mint most Budapest.

Éltem Münchenben, ott is vannak zűrös alakok, de ennek a tizedéért a németek messzi földre kergették volna a "polgármestert".
A Magyar Rádió tegnap délutáni Jelenlét és a Roma közélet műsorában, című műsorában hangzott el egy 10 perces riport Gyöngyöspatáról, ebből szemezgetünk mondatokat. A helyi cigány vezetők felajánlották, hogy együtt vonulnának a Gárdával, de ezt a Gárdisták…..
Mindeközben Budapesten... Vitézy Dávidot fogják kinevezni a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. élére. Az Örülünk, Vincent blog egy emberként esett seggre a láthatóan senkit meg nem lepő hír hallatán. Úgy vagyunk ezzel, mint az egyszeri parasztbácsi a műrepülőbemutatóval:…..
Megélhetési rasszista 2010.10.21 22:51:56
@pucros: Hagyd. Vincenték ismét a félinformáltság sekélyes posványából ítélkeznek. Arra szépen vetted a fáradozást, hogy kiderítsd, ki, kinek a rokona, de magának a hírnek már csesztél rendesen utánajárni.
Az már külön pikáns felhangot ad, hogy pl. Horváth Éva után senki sem ment, pedig ő a M4-es projekt szóvivője volt. És Hagyó szeretője. Egész pályafutása alatt 1 db megnyilvánulása volt, azt is vissza kellett vonni, mert annyira szar volt nyelvtanilag. De ennek ellenére éveken át kapta a fizetést.
Ilyen Vitézyvel kapcsolatban fel sem merült, pedig ő igen erős ellenszélben dolgozott.
És akkor, hogy egy kicsit mossuk már ki a ballibesek fülét: Vitézy a Budapesti Közlekedési Központ vezetője. És NEM a BKV-é!!
Óriási a különbség, ugyanis a központ lesz a szolgáltatás megrendelője, magyarul ez fogja megmondani, hogy egyes útvonalakon hány darab autóbusz/villamos/metró stb. közlekedjen, milyen sűrűn, milyen kapacitással. Na, ő ennek lesz a vezetője.
A BKV pedig ezt fogja végrehajtani, és megszűnik az a helyzet, ami most van, nevezetesen, hogy a BKV egymaga eldönti, hogy egyes útvonalakon milyen sűrű közlekedés vagy mekkora kapacitású járműveket kell forgalomba adni, amit aztán átvert a Paraméterkönyvbe. Vagy ennél is pofátlanabbul pl. suttyomban ritkította a 3-as metrót. (Kérdezd csak meg a 123-assal utazókat, mit élnek át, hogy a BKV hasraütve újra szólókat járat.)
Nem viccelek. Amikor két napja mit sem sejtve sétáltam a körúton, feltűnt, hogy mindenhol sárga pólós emberekbe botlom. A villamosmegállóban, az aluljárókban, a gyalogos átkelőknél, a nagyvárosok tipikus veszélyzónáiban. A többség gyanakodva méregette őket, és átmeneti…..
Megélhetési rasszista 2010.10.20 13:11:46
@A csótány is ember:
Stanislaw Lem: Eden.
Kifigurazva Douglas Adams valamelyik Galaxis Utikalauz folytatasaban, ahol a sportcipotultermelesbe fullado civilizacio elolenyei inkabb madarra alakulnak, de a termeles akkor sem tud leallni...
A kozgazdasagtan "betort ablak" elvnek nevezi az ilyen kamu gazdasagot: dobaljuk be kaviccsal az ablakokat, hogy az uvegezoknek legyen munkaja!
(nem osszetevesztendo a szo szerint betort ablakrol szolo kriminologiai okolszaballyal.)
A jogos felháborodást okozó vörös iszap katasztrófa számtalan jogi kérdést vet fel, amit a szakemberek is jó részt megválaszolatlanul hagytak. A vezérigazgató rapid letartóztatásának kommunikációja is inkább hirtelen bűnbakkeresési kényszerre utal, mint az ügy valós…..
Megélhetési rasszista 2010.10.11 19:34:24
@EdinaEdina: Bölcsész inkább ne szóljon gazdasági kérdésekben, ha figyelmesen tovább olvastál volna, akkor ilyet is olvashattál volna:
"(...)2009-es pénzügyi beszámoló kiegészítő mellékletében(...), 363 milliós veszteség, 549 milliós lejárt tartozás (...)" (innen: www.mfor.hu/cikkek/Pengeelen_tancolt_az_iszapkatasztrofat_okozo_ceg.html)

Szerinted veszteséges cég kinek kell?
Mandiner blog Gerillaszülés 2010.10.06 11:31:00
  Geréb Ágnes nevét már az is ismeri ebben az országban, akinek köze nem volt még szüléshez, születéshez. A szülész-nőgyógyász emlegetése - számos botránya, legutóbbi felfüggesztése okán is - sokakat kihoz a béketűrésből. Kamikazékat megszégyenítő elszántsággal…..
Megélhetési rasszista 2010.10.06 18:58:18
@szöszibaba: "Szőröslábú" - ez tetszik. :)
A csecsemőt sajnálom, különösen, ha komplikáció marad hátra. De én a rendőrök helyében anyukát, apukát és az egész bagázst elvittem volna, ugyanis gerébágnes már volt eltiltva a foglalkozásától. Aki ez után még mindig hozzámegy házi szülésre, arról minimum az önveszélyes és nem beszámítható.
Másrészt mi lett volna, ha a mentő tényleg egy olyan csecsemőhöz ment volna, ahol komplikációk vannak és a szülők számítanak rájuk? Akkor két faszkalap miatt (anyuka és geréb) ott haljon meg?
Az ilyen ne szüljön, annyira nincs szükség gyerekre.
Együtt ünnepelt a Népszabadság és "német politika": végül csak sikerült "kicsinálni" Thilo Sarrazin szociáldemokrata politikust, aki csütörtökön jelentette be, hogy lemond a Bundesbank elnökségében betöltött posztjáról. Jellemző Népszabis cím:…..
Megélhetési rasszista 2010.09.13 17:17:54
@Bermuda: "Talán pont amiatt mert ex-szovjet ország vagyunk"

Én azt is oknak látom, hogy itthon nem sikerült annyira tökéletesen az agymosás, mint a németeknél. A nürnbergi per után 60 évig azt hallgatták a németek, hogy milyen csúnya, gonosz, hitlerista, nácista, fasiszta nép ők, stb., stb. És ezt a németek komolyan is gondolják. Tehát a hétköznapokban is komolyan gondolják azt, hogy nekik kötelezően egyenrangúnak kell kezelni mindenki és szólni nem mernek.

Nálunk azért -SZERENCSÉRE!!!- ez nem ennyire sikeres. Hiába volt 20 évig SZDSZ, most meg SZDSZ 2.0, de a magyarok mégis mértéktartóan xenofóbok. Ha lakást veszel ki, elsőként nézed meg, vannak-e cigányok a környéken, négerekkel az ember nem üzletel. stb. Emiatt egyszerűen rá vannak kényszerítve, hogy minimálisan átvegyenek valamiféle normát.
Ez a brutális videó jött szemben velem az interneten, naná, hogy ezt mindenkinek látnia kell! Igen, ez tényleg nagyüzemi rongálás (mielőtt kommentben felhívná bárki erre a figyelmünket), de graffiti is a javából! Belegondoltam, hogy milyen félelmetes lehet a vonatban ülő emberek…..
Komolyan mondom egy vicc ez a Magyarország... Csak összehasonlítás szintjén, én kereskedelemben dolgoztam 2 évig értékesítési vezetőként, és akkor sem kerestem annyit, mint most Ausztriában, utolsó szartúró segédmunkásként. Egy vicc Magyarország Igen kérem, az a nagy helyzet,…..
Abszolút piacpárti vagyok, a háztáji zugárusokat (akiket ma biztos gerilla zöldségeseknek neveznének) pedig kifejezetten szeretem. A kiskertben megtermelt egy-két zacskó cserkóval vagy néhány csokor virággal behéveznek a Kertvárosból az Örsre és a megállóban kínálják a…..
Megélhetési rasszista 2010.07.23 12:22:07
@kisa: A nagybanin továbbra is csak nagyker van. (Mi is jártunk ki, pedig építőipari bt-nk volt :), de számlaképesek voltunk.
Pont itt a veszte, a nagybani kiszerelés miatt zsákos krumpli, meg ládás paradicsom, paprika van, 1-2 kg-ért kiröhögnének. Viszont ha egy része elkezd romlani, kutya nem válogatja át a 20 kg paradicsomot, megy a kukába. Az árusok pedig ONNAN válogatják ki -jól mondtad-, és azt adják "egyszázasé'".
Én boldog lennék, ha nem kellene (a most érvényes koncepció szerint) 62 éves koromig kínlódnom, hanem olyan szerencsés lennék, hogy előbb nyugdíjba mehetek!!!   1956-ban születtem. 50 éves elmúltam, mikor felsőfokú OKJ-s TB-s szakmai végzettséget szereztem. Ennek…..
Megélhetési rasszista 2009.12.15 18:16:18
@uni1002: Miért lenne hülye firkász duma? Igenis, a magyar -de minden nép- nyugdíjrendszere egy nagyméretű piramisjáték. A magyart azonban két helyről hatalmas defekt érte, először is volt a II. világháború, amikor sokan meghaltak, főleg idősebbek, gyengék, így a nyugdíjrendszerről hatalmas teher vevődött le (csúnyán mondva halott embernek nem kell nyugdíj), így a Kádár-rendszernek jóval kevesebb nyugdíjat kellett kifizetnie, mivel a korfa felső része eltűnt. Így kevesebb embernek nagyobb pénz jutott.
Kettes pont: a Kádár-rendszer értéktorzulása miatt nem valós árak, bérek voltak. Az akkor befizetett pár száz forint járulék a nagy nullával egyenlő, már többször elinflálódott.
Így jelenleg ott tartunk, hogy a most aktív befizetők járulékát osztogatják, ami bizony egyre kevesebb. Részben a feketézés, részben a fogyó és öregedő népesség miatt.
Emiatt valóban egyre nehezebb lesz, és bizony nem vízió, alig 15-20 év és nem lesz miből nyugdíjat oszztogatni. Jól mutatja, hogy most már a magán-nyugdíjpénztárakat is "államosítják", azaz az oda befizetett összeget és le kívánja nyúlni.
Sokat foglalkoztunk már az iskolai nyelvoktatás szinvonalával, B29 az eredménytelenség lehetséges okait vizsgálja a tankönyvektől elkezdve a vizsgák színvonaláig. Várjuk a más tárgyakat tanító tanár társaink leveleit a saját szakukat éríntő problémákról! Kedves…..
Megélhetési rasszista 2009.12.12 11:32:49
@volánrulz: Na végre! Valaki leírta ezt, hogy ma miért is olyan szar a diákok tudásszintje, mert kétfele feszül az a bizonyos kötél. Részben a diák mit lát? Nyikhajok, senkik ülnek különösebb végzettség nélkül magas posztokban, álláshirdetésben meg pont 22 féle jártasságot, TÁRGYALÓKÉPES nyelvtudást kérnek, aztán ha be is kerülnek, kiderül, hogy mindez ahhoz kell, hogy néha megértsen egy angol nyelvű brosúrát.
Aki meg komolyan gondolja, hogy ő megtanul egy nyelvet, szembesül a tanárok siralmas tanítási módszerével. Ahol a legkisebb nyelvtani hibaért is az ember fejét veszik, ahol minden a nyelvtan (beléd verik az angol 12 igeidőt, holott ők is 3-4-t használnak), a szókincs meg a béka segge alatt. Aztán amikor odakerül a sor, hogy meg kellene szólalni, a diákban mér rég kialakult a szorongás, mert hogy nyelvtanilag egy passzív közegben nem lehet pallérozni a tudást.

Továbbá én ezt a papírbuzulást sem értem. Miért kell egy középfokú nyelvvizsga a diplomához. Ha valami kötelező lesz, annak értéke devalválódik. Ma boldog-bolsogtalan rohangál nyelviskolába, nyelvet tanulni, aztán örül, ha kis kettessel átengedik, mert a diploma megvan. Szerintem az államvizsga mellett kellene egy nyelvi teszt is, és belekerülni a diplomába, hogy "x százalékkal" letette a nyelvi vizsgát". Et már egy külön üzletág.

Nemrégen egy ismerősömet nem akarták felvenni állásba, mert nem volt német nyelvvizsgája. Holott előtte 16 évet járt szezonmunkára német nyelvterületre.
Amilyen menő volt egy időben "adót optimalizálni", okoskodni, annyira lett mostanában mindenki büszke arra, mennyi adót fizet. Kedvelt érvelés a "meg lehet nézni a fizetési lapomat, nem ám minimálbér", "el kéne menni dolgozni oszt akkor lehet pofázni"…..
Megélhetési rasszista 2009.12.11 00:39:20
@csiribi: Egyszer sem szavaztam az MSZP-re. És mindössze egy nyugdíjas rokonom él már csak. A többit elvitte a kaszás még aktív korában. Ő él havi kb 48 ezer forintból. Kapcsolatunk nem túl jó, úgyis mondhatnám, szórványos. De tisztelem benne, hogy nem sír. Nem ül végig fél napokat az orvosnál, mert nincs kivel beszélgetnie. Biciklit tart! és azzal jár, mert hogy ő nem szorul rá a tömegközlekedésre. Nem sír a szája, hogy milyen rohadt kevés a nyugdíj, helyette kiskertet tart, ahol kapál és megtermeli a zöldséet, gyümölcsöt, csirkét.

Így is lehet élni. Azon pedig elgondolkodhatnál, hogy ha a saját gyerekeid is így gondolkodnak, ahol nem biztos, hogy a "mai fiatalokban" van a hiba.
Megélhetési rasszista 2009.12.11 00:40:50
@Bergeroth: A kor nem érdem, hanem állapot. Amúgy meg az ő szüleik, azaz a te dédszüleid meg hittek egy bajszos bácsinak meg Gömbösnek, és belevitték a háborúba ezt az országot.
Megélhetési rasszista 2009.12.11 00:44:43
@csodalámpa: Ezzel kapcsolatosan egy IRL történet jut eszembe. Szomszéd bácsinak meghalt az élettársa, menni akart özvegyi nyugdíjat kérni. Ahol kiszámolták, hogy összesen 1,5 év!! szolgálati ideje van, kb. 1960 körül. Volt nagy röhögés a NYUFIGnál, mert hogy a kommunizmusban ne lett volna munkahelye?! Aztán persze kiderült, hogy az asszonyka is szart nagy ívben a dolgokba. Eljárt, dolgozgatott megkapta a pénzt és ennyi. A TSZ persze cseszte lejelenteni, így jött ki ez a kemény 1,5 év, amíg takarítónő volt egy cégnél.
Sziasztok!   Egy könyvelőirodában dolgozom,ahol velem együtt hatan vagyunk összesen.A cégnél egyedül én vagyok, aki nem oltatta be magát a H1N1 ellen.   A főnök család családjában van egy személy, aki súlyos immunhiányos beteg (nem jár be ide - éppen kórházban van),…..
Megélhetési rasszista 2009.12.10 15:02:29
@uni1002: Hüm-hüm. A járványos gyermekbénulás ellen ún. Sabin-cseppekkel oltottak.

DE! A járványos gyermekbénulás esetén pontosan tudható volt, hogy mi a vírus, mit okoz, hogyan védekezhetünk ellene. Jelenleg annyit tudunk a H1N1-ről, hogy valami disznónátha szerűség, ami önmagában nem öl embert, hanem különböző szövődmények mellé társulva öli meg az embert. De fenemódérdekes! Már beoltott embert is újrafertőzött, kb. ennyit ér az a szar.

Ha főnök köti az ebet a karóhoz, fizesse ki. Amúgy munkáddal kapcsolatosan nem kötelező beoltatni magad. Ha meg nagyon lovagol a témán, közöld vele, hogy a szerzett immunhiányos rokonának tökmindegy, hogy az ebola vagy a nátha fertőzi, ettől is, attól is felfordulhat.
  Kedves kommentelőink hívták fel rá a figyelmünket, hogy határozati javaslat formájában az amerikai képviselőház elé kerülhet az ORTT frekvencia-döntésének ügye. A határozat így szólna: The House of Representatives (1) (1) condemns the recent action by the Hungarian…..
Megélhetési rasszista 2009.11.20 21:20:11
@FuckORTT: Talán baloldali faszkapalot akartál mondani. Jól jelzi, hogy a Sláger helyén szóló Neot két nap után már húzzák le, mert hogy a zenei szerkezet kb. ugyanaz. (~szar) Olvass csak több comment.blogot.
És ha ez volt az ára, én akkor is örülök, végre nincs BBV trió, akik meghívták Medgyessy-t, véletlenül az EU választások előtt. Ja, és eltűnt György Gábor házirádiója. :-P
Bár a Konzervatórium pártfüggetlen orgánum, de nem tudunk ellenállni a kísértésnek, hogy mi is közöljük a kapcsolat.hu hírlevelét, mely szívhez szólóan buzdít a Népszava előfizetésére. Külön szeretnénk felhívni a figyelmet a "Vagyis, ha nem akarod..." kezdetű…..