Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hanyi Istók

2 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég keveset járkálok gyalogosan, BKV-val közlekedve a városban, biciklin ülve pedig sokkal kevesebb öltözködéssel kapcsolatos rossz tapasztalat ér. A minap azonban fel kellett szállnom ilyen-olyan járatokra és az a rossz érzés fogott el, hogy a lányoknak egy része elképesztően…..
Hanyi Istók 2012.07.06 23:52:37
Tegnap megkezdődött itthon a meleg olimpia, jövő hét szombaton pedig újra Pride lesz az Andrássy úton. Nem történik semmi azok számára, akiket ez nem érdekel. Pedig most is, ahogy máskor is, fontos társadalmi gondolatok csapnak össze. A csupán egyenrangú állampolgárként élni…..
  A Médiatanács napirendjén nemrégiben szerepelt egy ügy, amivel kapcsolatban most az Önök véleményét kérdezzünk. Egy országos kereskedelmi rádió reggeli élő adása a kihaló vagy veszélyeztetett állatfajokról szólt, meglehetősen vitatható formában. A műsorral kapcsolatban…..
Aki tegnap este a bejglikómából éledezve ránézett a Milla faszbúkjára az könnyen úgy járhatott, mint én: előbb meredt szemekkel bámulta, mint busman kislány a zsinórtangát, majd kitört belőle a röhögés. A karácsonyi nagy zabálás idején nekem csak jutott eszembe, így…..
Lehet hivatkozni Gyurcsányra, az elmúlt nyolc évre. Lehet hivatkozni a gazdasági válságra és minden másra. De ezek üres és alaptalan hivatkozások. Azért, hogy emberek ezrei (tízezrei) sorba álltak egy tál meleg ételért Te vagy a felelős Viktor!Te és a hűbéreseid! Közvetlenül…..
DopeManTV Nagy a baj...:D 2011.12.17 17:01:00
 A következő levelet ettől az embertől kaptam: https://www.facebook.com/magyargyerek2. Azért teszem közzé, hogy lássátok kik állnak a másik oldalon illetve milyen fazonok lehetnek (fényképeit ajánlom megtekintésre), akik följelentettek az ügyészségen. Egy biztos, a…..
Hanyi Istók 2011.12.19 08:01:06
Felesleges leírni, hogy a héten gyakorlatilag vége lett a magyar demokráciának. Sokan megírták már, volt kb. 22 jó évünk. Szeretném hinni, hogy az Orbán-diktatúra időszaka majd 10 év múlva úgy kerül be a történelemkönyvekbe, mint egy négyéves (vagy remélem rövidebb)…..
Hanyi Istók 2011.12.19 00:07:55
@tron.encom: már bocs, de ha jól tudom, itt komoly pénzeket raktak össze államok azért, mert idióták valahol idiótaságokat csináltak. te szívesen adnál pénzt többszőr ugyanannak az idiótának?
Eddig ismeretlen orosz technológiáról bukkantak fel képek a neten. A videó bizonyítja, hogy orosz szakemberek áttörést értek el az utcai forgalomban menetközben átalakulni képes kerékpárral kapcsolatos kutatások terén. ..
Hanyi Istók 2011.12.13 16:52:21
@barli: hogy legyen mibe belekötnöd
Tudom, hogy egy blogról nem túl szerencsés beleugatni más országok belügyeibe. Szomszédos állam esetén, kisebbségi kérdésben pláne. De azért valljuk be, a szlovák hatóságok lépései akkor se javítják az ember közérzetét, ha nem nemzetiszín ködben látja a világot.…..
 „A gyermek és a tanuló nem vethető alá testi fenyítésnek, kínzásnak, kegyetlen, embertelen megalázó büntetésnek vagy bánásmódnak”. – áll a mondat a törvényben amit Michl Ferenc a KDNP képviselője törölne. Természeten odáig nem merészkedik…..
Hanyi Istók 2011.12.01 10:35:16
@KovA: Na ide figyelj!
Először is milyen alapon hülyézed le a gyerekemet? Másodszor... milyen alapon állítod, hogy nincs rálátásom a dolgokra?
1. Te, aki azt állítod magadról, hogy jó modort tanultál annak idején (némi pofon hatására), pillanatok alatt személyeskedni kezdesz, szitkozódsz. Te akarnád megmondani, hogyan kell gyereket nevelni? A hozzászólásaidat olvasva pedig azt látom, hogy az indulataid alapja a liberálisokkal szemben érzett utálatod (szinte minden hozzászólásodban elhangzik róluk valami negatív jelző), és ezt az indulatot szeretnéd te mások gyerekeinek megveretésén levezetni.
2. Elég nagy rálátásom van a témára, ugyanis bölcsész végzettségem van, tehát tudom, hogy a pedagógia oktatás jelenleg rossz. Ha bevezeted a pofonokat, azt leginkább az alkalmatlan pedagógusok fogják használni, hiszen nekik fogynak el legelőször az eszközeik. A nővérem egy általános iskola igazgatója, a barátnőm óvónő és mindketten ellenzik a testi fenyítést. Azt mondják, néha egy seggre verés nem ártana, de egy ilyen törvény esetén nem csak seggre verés lesz, hanem a fájdalommal szemben már lassan immúnis gyerek szintjéhez igazítja majd a tanárok egy része a testi fenyítés intenzitását. Ebből az következik, hogy egy olyan gyerek, akit otthon egy hangos szóval állítanak le, az iskolában megint hajtépés, kulcscsomó dobálás és hasonló technikák áldozatává válhat, ami bizonyára nem tesz majd túl jót a lelki világának.
Olvastam, hogy szerinted a "hülyegyerekem" lelkivilága nem annyira fontos, de akár tetszik neked, akár nem, a hülyegyerek lelkivilága fogja meghatározni, hogy milyen felnőtté válik.
Azt mondod, mi kaptunk pofonokat és milyen normálisak lettünk. Szerinted a mai 30+ korosztály annyira normális? Kik lopták szét gátlástalanul az országot? Kik tették természetessé, hogy az autóból egymás anyját szidhatjuk? Szerinted te normális vagy, hogy ismeretlenül indulatból hülyézed más gyerekét?
Ez a "nehogymá' egy kis takony lelkével foglalkozzunk" mentalitás kinevelt egy rakás frusztrált felnőttet, akik szétbaszták az egész országot. Képtelenek voltak normális gyerekeket nevelni szülőként és tanárként egyaránt. Erre a korosztályra mondod te azt, hogy normális?
Az általad gyűlölt liberális időszakban gyerekpszichológusok, szociológusok, pedagógusok részvételével elkészült egy szakmailag megalapozott oktatási terv. A probléma az volt, hogy a politika ebből kiemelte azokat az elemeket, amik nem kerültek pénzbe, a többin meg nem változtattak. Így vették el a pofont a tanároktól, viszont nem tanították meg nekik azt a millió trükköt, ami még rendelkezésre kell, hogy álljon egy tanár fegyvertárában. A tanárképzés modernizálása ugyanis pénzbe került volna. Mivel egy ilyen komplex dolog nem működhet elemeire szedve, nem is érték el azt, amit kellett volna. De ez nem a pofonok hiányából, hanem a többi elem meg nem valósításából fakad.
A KDNP most visszacsinálja a szocialista oktatást, és te ahelyett, hogy elszomorodnál, hogy visszalépünk az időben, még tapsolsz is hozzá (mellesleg nem értem, miért pont a keresztények akarnak mindenáron gyerekeket verni).

De van egy rossz hírem: Sajnos az időben nem lehet visszautazni. Ha most elkezdenek a tanárok verekedni, na akkor fogsz igazán nagy tanárveréseket látni, ezt csak az nem látja előre, akinek fingja nincs az emberi természetről.

És akkor reagálj erre, ha képes vagy szakmai érveket mondani személyeskedés, és politikai indulatok nélkül. Előtte azonban javaslom, hogy olvass utána Montessori Máriának, aki egy olasz lelencházban már 100 évvel ezelőtt rájött, hogy a tekintélyelvűség teljesen haszontalan, sokkal több eredményt lehet elérni, ha trükköket használsz, kicselezed a gyereket, ugyanis te sokkal többet tudsz a világról, mint ő. Aki ezt a hatalmas előnyt képtelen kihasználni, az pedig nem alkalmas pedagógusnak.
Hanyi Istók 2011.12.01 15:09:28
@KovA: A bölcsész végzettséget nem azért említettem, hogy a bölcsességemet bizonygassam, hanem azért hogy tisztázzam, pontosan tudom, milyen pedagógiai képzést kap ma egy olyan ember, aki adott esetben egy középiskolában fog tanítani.

Viszont pont azt mondtad ki, ami a lényege az egésznek. Nem lettem tanár, de lehetnék, pedig ahogy te mondod, nem biztos, hogy elég bölcs lettem hozzá (sőt, lehet, hogy elmebeteg vagyok, senki nem ellenőrizte az egyetemen). Biztos, hogy fegyvert akarsz adni a kezembe?
Hanyi Istók 2011.12.02 12:31:09
Tudod mit? Szeretném, ha neked lenne igazad.
Én ennél súlyosabbnak, bonyolultabbnak érzem a dolgot. Nem hiszem, hogy ezzel az eszközzel ma komoly eredményeket lehetne elérni. A barátnőm esti beszámolói alapján azt látom, hogy 3-4 éves gyerekek olyan súlyos lelki problémákkal küzdenek, amik 20 évvel ezelőtt csak nagyon ritkán fordultak elő. A legsúlyosabb problémák mögött vagy a szülői szeretet hiánya vagy a családon belüli erőszak különböző formái állnak, aminek a gyerek folyamatosan szem- és fültanúja, időnként elszenvedője. Minél érzékenyebb gyerekről van szó, annál súlyosabbak a következmények. Van pl. olyan gyerek, akinek a szülei annyira a fejébe verik, hogy ő rossz, hogy pont emiatt egyszerűen képtelen kilépni ebből a szerepből.
Ezek a gyerekek valóban fegyelmezetlenek, de az ő esetükben az agresszivitás minden formája olaj a tűzre. Sajnos ezekre a gyerekekre időt kell szánni, meg kell figyelni a viselkedésüket, elemezni őket, megérteni az okokat, majd kidolgozni azt a stratégiát, amivel elérheted, hogy a szövetségesednek tekintsen téged. Onnantól képes vagy változást elérni. Ha csak el akarod kussoltatni, arra jó módszer az, ha kivágod a teremből, de csak egy újabb erőszakos ember leszel a szemében. Ha esélyt akarsz adni neki arra, hogy kicsit egészségesebb lelkületűvé váljon, akkor sajnos ennél több kell. Nem mondanám ezt, ha nem egy olyan emberrel élnék, akinek ez a hitvallása, és aki komoly eredményeket ér el olyan gyerekeknél, ahol a szülők csődöt mondtak. Aki nem azt mondja, hogy ennek a gyereknek hülyék a szülei, ezért nem tudok mit tenni, hanem kétszer annyira figyel arra a gyerekre, aki otthon nem kapja meg azt, amit meg kellene kapnia. Ehhez viszont elhivatottság és szakértelem kell, annak pedig alapfeltétele a megfelelő képzés és az alkalmasság vizsgálata is.
Kerényi Imre az alkotmány népszerűsítésével kapcsolatban került előtérbe mostanában. Az általa kitalált alkotmány asztalán és az általa megrendelt festményeken röhög a fél ország. A Kettős Mérce talált egy videót, amin Kerényi Imre egy belső Fidesz-gyűlésen még a…..
Hülyének lenni mindenkinek joga van tartja a közmondás, és ez igaz is. Az más kérdés mit jelent az, ha valaki tájékozatlanul, vagy a tájékozottság igénye nélkül csupán gyűlöletből szól hozzá a közügyekhez. Az elmúlt napokban csúcsra jár az emberi hülyeség, előbb több…..
Hanyi Istók 2011.11.07 08:24:00
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: szerintem az, hogy valaki elkezdett valamit, nem jelenti azt, hogy a másiknak onnantól ugyanazt kell csinálnia.

A leggyakoribb érv, amivel találkozom, az az "ő kezdte" és az "ő a hibás".
Alapvetően hibakereső nemzet vagyunk, ami nem lenne baj (pl. remek programozóink vannak, amihez elengedhetetlen ez a képesség), de nagyon hiányzik a következő lépés: a megoldás. És a megoldás nem annyiban áll, hogy a hibást agyonverjük. Ha a villanyszerelő is csak a hibát nevezné meg, kitépné a falból a kiégett vezetéket, aztán hazamenne, nem sokra mennénk vele (megjegyzem, a legtöbb villanyszerelő azzal kezdi, hogy leanyázza azt, aki előtte dolgozott... ezt is unom már picit)
Hanyi Istók 2011.11.07 09:26:03
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Jó de már nevén nevezte Gyurcsány Ferenc az egyik oldalt, Orbán Viktor meg a másikat. Van két csoport, akik egymásra mutogatnak. Én azt gondolom, az egyetlen megoldás, ha új csoportok jelennek meg, új mentalitással, és egyszerűen nem mennek bele ebbe a játékba. Mert ennek így nem lesz vége soha.
 Deák István, a Columbia University New York történészprofesszora Semjén Zsolt Trianonra emlékező mondatai kapcsán emlékeztet azokra a tényekre, melyek az Osztrák-Magyar Monarchia első világháborús vereségéhez és a történelmi Magyarország felbomlásához vezettek. Az…..
Hanyi Istók 2011.10.17 10:40:28
@laci_52: én nem tudom hibáztatni azokat, akik nem küldték a halálba a nagyapámat... Bizonyára hősies harc lett volna, de lehet, hogy ez az ország már nem létezne.
Hanyi Istók 2011.10.17 10:44:22
@silent76: csak szólnék, hogy azok a franciák már nem élnek. ha te nem állsz szóba ezekkel azok miatt, akkor szomorúan fog röhögni rajtad az egész világ.
Ma Gyurcsány Ferenc az ügyészség előtt, az Index szerint azt mondta:  „rá kellett jönnünk, hogy évek óta más zajlik, nevezetesen az, hogy a jobboldal, annak a radikális szárnya rátört a hazára”. És akkor lehet sajnálni, szeretni, utálni, szopni, nyalni, ütni,…..
Hanyi Istók 2011.10.04 09:39:20
@genyamagyar: ja értem. akkor csak buta vagy.
Hanyi Istók 2011.10.04 09:39:55
@naugye!: :)
Hanyi Istók 2011.10.04 09:43:41
@genyamagyar: kevés? te mazochista vagy. na megyek, ég veled, ne rosszalkodj, és egyél sok spenótot!
Gréczyblog Orbán betilt 2011.09.16 06:28:00
Tragikomikus történetek esnek meg Magyarországgal. A méltán megvetett Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke, levelet írt a főnökének, a Fidesz elnökének, hogy lehessen elvenni Kossuth-díjat, ha valaki nem fogja be a száját, uram bocsá', baromságokat ír.A miniszterelnök, mit sem…..
Belsőség Halál a macskákra! 2011.08.27 17:30:00
Ez itt a két kutyám. A nagyobbik, Lloyd, egy 55 kilós hovawart. Nemcsak a macskák, de a kutyák, sőt a betörők réme is ő, hatalmas, gyors és erős, nem lennék zsákmányállat a közelében. A kicsit Vikinek hívják, és bár még csak 9 hónapos, már most 23 kilós, csupa izom,…..
Hanyi Istók 2011.08.27 22:12:09
Az Index tegnapelőtti cikke szerint Hoffman Rózsa oktatási államtitkár kijelentette, hogy "azért van szükség a kötelező tantervre, mert például sehol sincs leírva, hogy Petőfit tanítani kell." Elég bombasztikus kijelentés, nyolcvan százalékos téma, a sajtó bukik rá,…..
Juhász Oszkár, a Jobbik gyöngyöspatai polgármester-jelöltje azt állítja, hogy az időközi választásra szintén készülő Eszes Tamás, a Véderő parancsnoka verni kezdte vasárnap hajnali egyeztetésükön. A bilincselésnek ellenszegülő Eszest előállította a rendőrség, eljárás…..
Eladó korai modern villa 1930-ból (im)Kagylókkal díszített csempe (tipp: mrgeez)“Igényes célra ajánljuk” (tipp: Olga) Még nem adták el 2,5 éve?Antik oszlopok és TV-elhelyezési praktikák a Palotanegyedből (tipp: Péter)Lakberendezési különkiadás:3 velúr, bordó szék,…..
Újabb válogatás a szerkesztő kedvencei közül! Aki szeretné követni, az figyelje az én indafotós kedvenceimet, amik be vannak csatornázva az Indafotó Facebook falára is, ha nyomsz egy lájkot az Indafotóra akkor követheted Facebookon is az új képeket. A kedvenceim leginkább az…..
   Szörnyű idők; padlógázzal közlekednek a fideszes kultúrfasisztákok szerteszét. Nem elég, hogy már nincs szabad sajtó, nem elég, hogy a színházi és tévés kultúrkampfban elesett modernek száma durván meghaladja a tűrhető szintet, most még ellehetetlenítik,…..
Hanyi Istók 2011.03.25 11:30:16
@G_P: Én annak vagyok az ékes bizonyítéka, hogy van amikor elfogy az ember türelme a rosszindulattal szemben. Azon miért nem hisztizik senki, hogy Budapest szórakozóhelyeinek fele milliárdos maffiózók kezében van, akik ellen semmilyen önkormányzat soha nem merne fellépni, mert másnap mindenkinek lófej lenne az ágyában. Ráadásul ezeken a helyeken nem csúnyán néznek rád, hanem adott esetben kettéfejelnek.
A Tűzraktér egy nyugodt hely volt, és ha kerestek is pénzt, egy részét visszaforgatták olyan dolgokba, ami sok embernek tetszett.
Nem arról beszéltem, hogy suttyó az, akinek nem tetszett a Tűzraktér. Az viszont számomra suttyó (és vállalom a kirekesztést is), aki a térdét veri örömében, mert szétvernek egy önszerveződő közösséget, amiből sajnos borzalmasan kevés van ebben az országban.
Ez a város tele van felújítatlan romos épületekkel, amik egy forintot nem termelnek senkinek. Ezek az épületek viszik a pénzt, feltéve, hogy az önkormányzat karbantartja valamennyire őket. Engem az sem érdekel, ha az üzemeltetők kerestek rajta, szívesen adtam nekik a pénzem, mert azt láttam, hogy áldoznak abból a pénzből egy közösségre.
Hanyi Istók 2011.03.25 12:00:34
@G_P: én nem vagyok a romkocsmák rendszeres látogatója, semmiképpen nem számítok törzsközönségnek, mégsem éreztem soha azt az ellenséges viselkedést, amit te már többször megemlítettél.
Mesélnél pár konkrét esetet, milyen atrocitások értek téged ezeken a helyeken? Miért érzed magad kirekesztettnek? Komolyan kíváncsi vagyok rá.
Hanyi Istók 2011.03.25 12:26:56
@G_P: Elolvastam a blogodon a bejegyzésed. Hát a te helyedben nem kérném ki magamnak az általánosítást. Te olyan szinten skatulyázol, hogy az már vicces, ráadásul semmivel nem támasztod alá azt, amit írsz. Olyan az egész, mint egy paranoiás ember írása, aki úgy érzi, mindenki csúnyán néz rá. Ráadásul éppen azokon a helyeken, ahol igazából szépen kéne rá nézni, hiszen ő igazi műértő és értelmiségi, szemben a többiekkel, akik csak úgy csinálnak. Te most tényleg azon vagy megdöbbenve, hogy vannak divatirányzatok, amiket a 15-25 évesek lelkesen követnek. Hát ez tényleg borzalmas! Bezárni az összes romkocsmát! :)