Regisztráció Blogot indítok
Adatok
werno

0 bejegyzést írt és 397 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kétezres évek elején jelentek meg az első robotporszívók, és azonnal milliókat adtak el belőlük. Rengeteg olyan ember volt ugyanis, akit egyrészt lenyűgözött, hogy egy ilyen diszkoszforma izé magától feltakarítja a boltban a 2x2 méteres padlót, és aki benyalta a gyártók szép szavait. Ám a kiváló…..
Lázárék az építész és a mérnök kamarák asszisztálásával az elmúlt évben kiherélték a magyar építésügyet, és a lovak közé dobták a gyeplőt, ugyanis 2016. január 1-jétől nem kell építési engedélyt kérni a legfeljebb 300 négyzetméter alapterületű házak építésekor, sőt használatbavételi engedélyre se…..
werno 2016.01.10 16:59:18
@gádor: "szakhatóságként legfeljebb a közútkezelőt vonhatták be, a közműszolgáltatóktól semmilyen iratot nem volt szükséges bekérni."
....ez így nem igaz sok sok olyan eset van amikor kell közműszolgáltató jelentősebb földmunkánál Bányakapitányság és még sorolhatnám,és a legutóbbi esetben 140 nap alatt volt engedély az egyik általam ismert esetben.
werno 2016.01.10 17:20:27
@Orosházi Tamás: .... de hát akkor az ég világon semmi gond, ha az új jog szabály szerint nincs nincs dolgod az engedélyezéssel akkor nyilván felelősséged sincs ezért inkább örülnöd kell, hogy egy gonddal kevesebb. Vagy netán másról van szó?
werno 2016.01.10 21:28:16
@Móg: Nahát ki hitte volna köszönöm, hogy felnyitottad a szemem, ezentúl másképp tekintek a világra.....
Amerikai Plán Félvilág 2016.01.02 23:35:32
Szerencsésebb lett volna, ha a Szász-Köbli alkotópáros A berni követ bombasztikus sikere után nem vált irányt, s nem próbál meg Houdiniként kiszabadulni a bűnügyi filmek vonzásából - talán most egy pazar, a '30-as évek budapesti alvilágában játszódó, neo-noir hangulatú…..
Örökségfigyelő Cave Canem! 2015.11.27 14:31:41
Ízléstelen kastély-átalakítások Magyarországon Cave canem, vagyis óvakodj a kutyától – ez az időközben szállóigévé vált figyelmeztetés olvasható a klasszikus római prózairodalom mesterének, Petroniusnak Satyricon című művében, a Trimalchio lakomáját leíró részben. Trimalchio, a rabszolgából lett…..
werno 2015.12.05 19:35:04
@orient: amely szabályokkal jogomban áll nem egyetérteni.
ez itt pedig műhiszti:)
werno 2015.12.05 19:40:58
@orient: nem mellesleg vélt szabály mert szerencsére ma már ez kevésbé van így és a hivatal repült.
werno 2015.12.05 20:27:43
@DirkDiggler: aztaaa,mindannyiunké ???
akkor járulj hozzá a felújítás költségeihez
Nógrádi Györgyöt fél nap alatt kivégezte a magyar média Orbán Viktor-ellenes szárnya. A biztonságpolitikai szakértő, egyetemi tanár néhány óra alatt szélhámos kóklerré vált, aki holdkóros összeesküvés-elméleteket terjeszt obskúrus tévécsatornákon. Nógrádi Györggyel…..
„Sedamdeset dva sata” (Hetvenkét Óra) a horvát egészségügy-minisztérium projektjének a neve. Minden, rosszindulatú daganattal diagnosztizált beteg érdemi kezelését – beleértve a sebészeti beavatkozást, a sugárkezelést és a kemoterápiát – három napon belül el kell…..
Azaz a kétszeres Emmy-díjas Anna Gunn beszáll Gary Sinise mellé a Gyilkos elmék idén backdoorpilotozó spinoffjába, amiből a CBS mindenképpen sorozatot akar gründolni ezek szerint, hiszen egyikük sem az az olcsójános. Az első részt, amit majd a mostani Gyilkos elmék-évadba…..
Képzeljük el, hogy teljes egészében nyilvános a paksi atomerőmű bővítéséről az orosz kormánnyal nemrég kötött megállapodás, vagy épp a Közgép Zrt. által nyert közbeszerzési pályázatok teljes dokumentációja. Könnyen lehet, hogy ha ezek az iratok a közvélemény számára teljes egészében hozzáférhetőek…..
Budapest, XVII. kerület, Rákosliget   Az ideális passzívház-telket nem árnyékolja sem a környező beépítettség, sem a növényzet. Biztosítható a fő lakóhelyiségek déli tájolása és a tiszta benapozás. A felkészült passzívház-építtető jó előre tudja, hogy…..
Környezetet szennyezni nemcsak kipufogógázzal, tisztítatlan szennyvízzel, szemeteléssel vagy pazarlással lehet. Ugyanúgy környezetszennyezés az, ha valaki indokolatlan tájsebeket okoz a természeti vagy akár az épített környezetben. A teljesség igénye nélkül most három…..
werno 2013.10.12 15:39:21
@Gera: Köszönöm ez korrekt!
werno 2013.10.12 19:22:02
@MACSKANŐ:
"tájsebekről" volt szó, miközben ezt összemosták demagóg módon a bukott "korrupt vállalkozókkal".Valójában arról van szó ,hogy oda epítették azt amit amit szabad volt, nem csak az építési engedély ,hanem az önkormányzati rendelet szerint is .
Ez utóbbi pedig a társadalmi egyeztetés ami ellen időben lehetett volna tiltakozni, ha esetleg a demokrácia ezen része esetleg korrupcióra alapul akkor talán a választópolgárt kellene leváltani. Egyébként ha egy vállalkozás szabályosan épít valamit aztán a cég befuccsol,majd e közben az építmény magára marad ez nem egyéb mint amit a társadalom kényes szemű részének is illik sztoikusan viselni,ugyanis a társadalom ezen gyűlölt vállalkozások adóiból képes működni.
Ha kérhetném ne papoljunk adómorálról ha ezzel esetleg baj van akkor akkor most a törvényalkotók okán Balzac-ot idéznék:
"Ha a csalódsz az emberekben, akik a legszebb érzelmeid bírják, ne ítéld el őket, nem ők a hibásak, hanem te, mert rosszul választottál."
werno 2013.10.12 20:21:28
@MACSKANŐ:

...." szabadlábon rohangálnak" ,már megint ez a fránya demokrácia.....tudod mindaddig amíg gyanúsított,vádlott,majd elítélt nem lesz belőlük. Ez maga a rend a demokrácia rendje,az a te szerencsétlenséged ,(meglehet a társadalom szerencséje)hogy nem a vágyaid vezérlik ezt a folyamatot,ez egyúttal azonban a szerencséd is ,ne feledjük Maximilien de Robespierre sorsát.
Poldi bácsi megmondója Arzén 2012.12.26 14:20:33
Az év talán legbotrányosabb hírével örvendeztette meg a nagyközönséget Karácsony első napján a Magyar Távirati Iroda. Ráadásul szinte sikerjelentésként tálalva az információt.A hír arról szól, hogy január 1-jétől a jövő év végéig honvédségi lajtos kocsikból kapja az…..
werno 2012.12.27 13:00:35
@Zwekedly: Gondolom az nem bűn ha valaki megtervezi.....,vagy anélkül volna helyes.
werno 2012.12.27 13:01:16
???
werno 2012.12.27 13:07:21
@Zwekedly: ......egyébként te a munkádat ingyenesen végzed??? A tisztítóművek pedig néhány éven belül természetesen elkészülnek az más kérdés ,hogy így kellett volna e csinálni?
Mi ez a nyolévezés ???
kép: négymadár  Szépen köszöntötte fel Balavány György Szent Istvánt augusztus 20.-a alkalmából: „Talán így, egy ezredév távolából ideje lenne szembenézni azzal, hogy egy testvérgyilkos szadista fenevadat emlegetünk szentként.” Írja Balavány, aki úgy…..
Egyszerre jelent meg az utóbbi időszak legokosabb és legostobább baloldali irányultságú cikke a hazai balos sajtóban: Tamás Gáspár Miklós a hvg.hu-n írt Sólyom László aszófői beszédének baloldali fogadtatásáról; míg a Népszavában Szentgyörgyi Zsuzsa publikált valami…..
werno 2012.08.10 07:06:10
@DFK: Ha egy kicsit figyeltél volna akkor nem kerülsz a butaságod csapdájába.Tudod a Horthy rendszer kapcsán nem abszolút ,hanem relatív adatokkal érvelt . Tudod re-la-tív-val, azzal amivel kell,és azzal ami szakmailag megalapozott.
werno 2012.08.10 07:10:11
@Mackósajt: ....én nem voltam hajlandó tovább olvasni,mert egyszerűen irritáló ez a humanoid hozzáállás ,tudod az amelyik arra büszke ,hogy középiskolában megbukott matekból.:(
werno 2012.08.10 07:54:21
@neoteny: Az,hogy te ezt nem érted az a te bajod,nem ez az a hely ahol egy két szemeszternyi képzés pótolható lenne.,ezt még ergé sem méltányolná,legfőképpen azért mert ez nem bölcsészet .
  Álmélkodva szemlélődhet, aki csak kicsit is érdeklődik a közbeszerzési piac eseményei iránt, ki, mekkorát szakít, hirtelen semmiből kinőtt cégek mennyire sikeresek, hajdan tündöklő hazai nagyvállalatok pedig hogyan sorvadnak el. Nyílt, tehát mindenki számára látható…..
Modorosblog A Tegezős Bácsi 2012.05.15 11:52:00
A Tegezős Bácsit mindenki ismeri, hiszen itt van mindenhol körülöttünk - a boltban, a lépcsőházban, a meccsen, a kocsmában. Ötven és a halál között bármelyik korosztály tagja lehet, valójában kortalan. Egy viszont biztos: a nála fiatalabbakat következetesen, lekezelően tegezi,…..
werno 2012.05.16 21:11:07
@Modor Tibi: "büdös, csámcsogó öreg bácsit :)"
Te nem vagy egy kissé modoros ???
werno 2012.05.16 22:31:02
@KürtiT (Tromb74):
Ahogy a posztból is kiderül, a hangsúly a "lefelé" tegeződőkön van. Tehát arról a fajtáról, aki koránál, társadalmi helyzeténél stb. fogva azt gondolja, hogy ő (Ő) mindenkit letegezhet. Ez valóban modoros, bár engem inkább szórakoztat, mint sem bosszantana.
Tényleg gázosak vagytok ha ezt így fogjátok fel ,mert csak egy frusztrált kissebségi komplexus foganhat ilyen szófordulatot,hogy "lefelé tegeződés" ,mert értelmes emberek közt ilyen nem lehet a tegezés kezdeményezés mindig lefelé kell legyen ,vagy tán nem ,akit pedig + lefelé+ letegeznek az tegezzen vissza és ez ennyi nem több aki ebből többet gondol az jobb esetben hülye ,rosszabban bipoláris zavarban szenved .
ps nem baj hogy nem te voltál akarattyán a hét végén :)
Miért csak a szlovák médiából lehetett megtudni, hogy a Két Haver néhány kilométer villanyvezetékért, gázcsőért, pár kínai befektető kegyéért kivette az agendából a szlovákiai magyarokat és mindössze a nemzeti futballstadionok építéséről és a fociról beszélgettek…..
werno 2012.04.28 06:58:33
@aeidennis:
....Csak úgy a rend kedvéért elárulnád mit és meddig tanultál ???
werno 2012.04.28 06:58:44
@BigBeeeee: Mitől is kommunista,mitől is internacionalista,és miért is gondolod ,hogy olyan helyzetben vagy ,hogy te szabhatod meg ki szólal meg és ki nem ???
Mielőtt bárki beszólna, biztosan lehetne ennél nagyobb, másabb, rosszabb botrányt is találni, ők jutottak eszembe először:1. Gyurcsány FerencVegyük talán sorban az ügyeket, amik kicsit megtépázták hírnevét… a)      2002-ben a választási…..
werno 2012.04.26 07:33:54
Újabb szupersztárral bővült a blogger társadalom, most maga Fodor Gábor kezdte el csapatni véleményét, ami úgy kellett nekünk, mint egy falat kenyér. Bődöcs Tibor mondta a szinte már klasszikusnak mondható monológjában, hogy Torgyán doktor alakját időről-időre fel kell…..
  Buheramegoldások nem csak Magyarországon és nem csak manapság voltak. Ennek ékes példája ez környezetébe illeszkedő, minden szempontból praktikus, házon átvezetett berlini magasvasút. Egész pontosan itt helyezkedett el. A fotó 1905-ben készült, de az épület csak a háborúban…..
DV-nek iszonyat szerencséje volt, hogy a CIB-nél valaki másnak átutalt 220 ezer forintját az illető magától visszaszolgáltatta, a bank ugyanis észre sem vette a hibát, és később sem értesítették semmiről:Múlthét Péntekén besétáltam a sulim közelében lévő CIB Bankba…..
werno 2011.11.30 20:14:18
werno 2011.11.30 20:15:32
A CIB-nél gondolnak a jővőre, legalábbis a sajátjukra. Az ügyfeleik gyermekének nyitott Szimba megtakarítási számlákról besöpörtek mindent, hiszen 14 éven keresztül most már csak 1%-ot kamatozik a nekik félretett pénz, azaz konkrétan fogy:Néhány éve a CIB banknál nyitottunk…..
  „We all live every day in virtual environments, defined by our ideas” (Michael Crichton)  Soha nem látott aprólékossággal kidolgozott, az ideális szépségbe minden kockában belehaló animációs filmet készített Alex Roman. A madridi CGI-grafikusművész létező,…..