Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hulladaemon

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi a fura vidékiként a városban és mi a fura „pestiként” vidéken? Falun a kocsma -bármilyen külső állapotnak is örvend- a közösség lelke. Ha bármilyen infora van szükséged nem a neten találod, hanem a kocsmában. Legyen ez szakember, bevásárlási téma, útbaigazítás, recept, befőzési tipp,…..
A fiatal Viktória számára Lord M. mellett Wellington hercege jelentette a támaszt. Számára a herceg volt a Brit Birodalom és ezzel együtt a királyi hatalom elsőszámú támasza, akit már kicsi korától csodált, hiszen abban a korban született, amikor Wellington legyőzte a kor talán legnagyobb…..
Mint arról már korábban írtam, a zsidó vallásjog, a Tóra alapján tiltja a szakáll és a haj egyes részeinek pusztítását.1 Az a pusztítás akkor valósul meg, ha az borotvával történik, ollóval, mivel az nem tud túl közel menni a bőrhöz, szabad hajat illetve szakállt vágni. Itt jegyzem meg, hogy a…..
hulladaemon 2020.05.20 20:08:38
@liberalnazi dickheads:
A fitymát is ráteremtette a férfira, mégis körülmetélik hittársaikat. Nekem nincs ezzel semmi bajom, csak néha nem tűnik következetesnek a vallási előírás.
Az az érzésem, hogy mindannyian hallottuk már, mi szükséges a sikerhez. Valószínűleg újra és újra belefutottunk ezekbe. Nincs titkos lépés, összetevő, pirula stb. amelyet követni kellene a sikerhez. Ha lehetőséged lenne leülni és beszélgetni sikeres emberekkel, akiktől bármit kérdezhetnél vajon sok…..
hulladaemon 2020.05.19 08:49:14
Az életben cselekedni kell, hogy előrébb juss. A félelmeiddel pedig szembe kell nézni! A siker egyik legfontosabb követelménye a cselekvés. A belső motiváció, hogy azonnal a cél vagy a feladat irányába tegyél lépéseket. A cselekvés legnagyobb akadálya a félelem. Ha el akarod érni mindazt, ami…..
Nagy levegőt vettünk és önként lenyúltunk a darázsfészek mélyére. Star Wars, őszintén...
Fiatalon álmaim netovábbja volt, hogy végre legyen egy komoly pasim. Hogy együtt lehessek valakivel, megosszam vele a gondolataimat. Például nagyon vágytam rá, hogy együtt menjünk bevásárolni. Ez most iszonyú infantilisnek tűnik, de akkoriban, félig még gyerekként az, hogy valakivel felnőtt módra…..
Az emberi társadalom nem a fejlődés ösztönzésére született meg, hanem azért, hogy megmentsen bennünket egy általunk előidézett környezeti katasztrófától – írj a Business Insider. Miért törekedtek vajon eleink annyira a civilizáció feltalálására? A modern Homo Sapiens 250-350 ezer éve kezdett…..
 Az utolsó bejegyzésben írástudatlan parasztasszony ükanyámról írtam, és azt állítottam hogy szerintem az akkoriban az ő társadalmi osztályában szokásos életmódnak köszönhette, hogy megérte a 85.-ik életévét. Persze kellett hozzá a szerencse is, vagyis hogy ne vigye el a tüdővész vagy tüdőgüműkór…..
A hétvégén egy gyakorló mozdonyvezető tett ki egy fényképet, amint a Keleti pályaudvaron, a csarnok helyett a vágány elején megállt vonatról azonnal el kezdenek leszállni az utasok. A megállás oka az éberségi vagy a vonatbefolyásoló berendezések pillanatnyi üzemzavara volt, az utasok pedig azonnal a…..
hulladaemon 2020.01.16 12:49:13
@Pic: "Akkor legyen már annyi [...] hogy ilyenkor a mozdonyvezető még beviszi a szerelvényt, a cég meg kifeizeti neki a túlórát nagyon korrekt módon."

Ha túllépi a megengedett vezetési időt, akkor megbírságolja érte a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Pont ugyanúgy, mint a kamionsofőrt. Az lenne tisztességtelen, ha fáradtan vezetne, és kockáztatná 500 ember életét a háta mögött, köztük a tiedet vagy valamelyik szerettedét.

Nem csak egy üres frázis, hogy a vasút veszélyes üzem! Ha rossz helyre nyúlsz levágja a karod, ha rossz helyre lépsz akkor meg a lábad. Néhány megtörtént esemény:

-Engedélyt kapott egy mozdony, hogy ráakadhat a kocsisorra, de valakinek kiment a fejéből/a dolgozó nem szólt róla senkinek, hogy Ferike a kocsik között bujkál, mert ott kell most dolgoznia. A mozdony megtolja a kocsisort, Ferikének a mellkasát meg összepréseli két ütköző úgy, hogy utána át lehet látni rajta. Két gyereket meg egy özvegyet hagyott hátra.
-Lassan mozgó kocsisorról lelép a dolgozó, síkos a talaj ezért elesik, fejjel a kocsi alá és levágja könyék alatt a karját. Nyomorék lett, fél karral nem kell a kutyának se sajnos.
-Lelépés közben a cipője fennakad a lépcsőn, húzza maga után a szerelvény a kavicságyban, de nem tud szólni senkinek hogy álljanak meg, és több tíz métert így tesznek meg; közben a bokájában minden szalag elszakad, nyomorékká válik, és a hátáról eltűnik a bőr. Talán egy műhelyben még el tudják helyezni valami ülőmunkára, miután kiengedik a rehabról.

És a fenti példák mind abból jönnek, hogy a "hülye szabályt" nem tartják be. Meg lehet oldani okosba, mert jó amíg jó! Elég ha egyszer nem jó.
Aki nem dolgozott benne az nem fogja megérteni soha, és ez nem valami romantikus nyáladzás, hanem tényleg így van.

Nem fogom a céget védeni egy percig se, de ezek a "hülye szabályok" mind az emberi életet hivatottak védeni. Aki nem hiszi járjon utána.

üdv, egy vasutas
Ki ne ismerné a korosztályomból Dargay Attila (Az erdő kapitánya, Sárkány és papucs) munkásságát. A Pannónia Filmstúdió remekbeszabott rajzfilmjein nőttünk fel, s habár az 1977-es Lúdas Matyi még kicsivel a születésem előtt debütált, még az apukáink is szeretettel emlékeznek rá vissza. A mű eredete…..
TubiTuci Nagy szerelem...-.- 2012.02.05 12:43:00
 ..
hulladaemon 2012.02.05 21:40:30
2perc Kapcsolat 2011.09.18 21:10:00
hulladaemon 2011.09.19 23:34:34
Zoltán gyanútlanul pénzt herdálni indult Ukrajnába, de arra nem számított, hogy már a határon kipucolják a zsebeit: A múlt héten történt meg velünk ez az eset az ukrán-magyar határon (Beregsurány-Beregszász), amikor Ukrajnába akartunk menni vásárolni. A magyar határon…..
Kitalátor a Jeruzsálemi Templom kufáraihoz hasonlítja azokat, akik a magyar kegyhelyen sajtpapírt adnak a parkolóban. Szenvedélyes levelében nyüzsögnek a paraziták és végbélmosók, olvass el, hogy Önt is ennyire kiborítja-e a laza adózási fegyelem!Kedves-nedves Barátaim, ha…..
Azt gondolnánk, hogy a biciklitolvajlásnak két iránya van, a trükkös és a brutális. A trükkös az, amikor például filctoll házával nyitnak ki lakatot, a brutális, amikor flexszel esnek neki a láncnak. Most a két iskolát ötvöző, igazán piszkos trükk jelent meg Budapesten. A…..
ExT azt hitte, hogy az utolsó pillanatban sikerült elkerülnie a kikapcsolást, miután délután háromkor kártyáról rendezte a T felé fennálló tartozását. Ötkor mégis lecsapott a bárd és mind a négy száma elhallgatott. Ő azt állítja, 15:14-kor megkapott banki sms-e van, a…..
Szabotázs a Keleti pénztárában, zsarolás, bénázás. A Rohadtul Elégedetlen Utas olyan bátor, sőt mondjuk ki, vakmerő volt, hogy Kelet-Magyarországról akart a Balatonra utazni. Alant mindenki elolvashatja, hogy ez mivel jár manapság Pumaföldön. Szóval volt szerencsém egyetlen…..
Van az úgy, hogy az embernek egy nő látványától igazán férfias gerjedelme támad, ez szerencsésebb esetben otthon történik, amikor a csaja egy szál (fekete vagy vörös) harisnyatartóban és tűsarkúban (esetleg szemüvegben) libben be a szobába, szerencsétlen esetben meg akkor,…..
hulladaemon 2010.07.06 13:33:15
Ez kegyetlen jó! Küldte: Vreid..
hulladaemon 2010.06.30 10:46:30
Szó szerint...
hulladaemon 2010.06.24 16:07:21