Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SCRAM

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tarján András blogja Fanyalgók 2014.11.24 15:12:29
Petőfinek, amikor megjelent a János vitéz, azt vetették a szemére, hogy földrajzi képtelenségeket írt, ezért a hamis ismeretek a nép butaságát fogják növelni, mert, hogy vakon hisznek az emberek a nyomtatott betűben. A helység kalapácsáról ezt írja egyik kortársa: „Ama…..
Múlt péntek este egy nagyon kedves ismerősöm invitált az OR-ZSE zsinagógájába. Kábálát Sábáton (szombatfogadáson) voltam. Egy elhúzódott találkozó miatt elkéstem, kis híján oda ültem le, ahová csak férfiak tehetik, és először másik irányba lapoztam az imakönyvet.…..
SCRAM 2014.01.28 13:06:14
@Lázár-Nagy Zoárd:
Ez csak akkor aknamező, ha azzá tesszük.
Ha megismerjük egymás kultúráját - vallását, világnézetét -, és ahogy Anett is írja, a közöset keressük egymásban, akkor már nem ismeretlenként, idegenként kezeljük a másikat.
Gábor
A Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányhatározat szerint, a kormányzat 2014. március 19-én, a német megszállás hetvenedik évfordulóján tervezi felavatni a szobrot, amely oly módon kíván emléket állítani a magyar Holokauszt áldozatainak, hogy azt sejteti: kizárólag a…..
  Hazánk történelmében gyakran találunk példákat arra, hogyan befolyásolta sorsunkat egy-egy politikus, olyan ígéretekkel, melyeknek beváltását nem gondolta komolyan. Mégis, ezek az ígéretek, széles tömegeket kábítottak el, elvonták figyelmüket azokról a teendőkről,…..
SCRAM 2012.11.01 10:21:59
@Gudea enszi:
enszi, ezt írod:
„Eddigi felháborító megalázkodásunk a magyargyűlölő Európa előtt véget ért. Ha ennek az Európának a szekerét tolod, elhiszem, hogy ez kellemetlenül érint.”
No, a magyargyűlölő Európa elég sok pénzt pumpál országunkba.
Csak a mélyturulmagyar agyak hiszik, hogy Európa nélkül is van élet.
Persze van!
Akkor tán kapcsold ki a számítógépedet,
dobd el a mobiltelefonodat,
a villanyt is oltsd le, és gyalog
- ma jó napom van - lóháton menj el Etelközbe,
és lakjál jurtában.
A normális magyaroknak biztos jobb lenne nélküled....
SCRAM 2012.11.02 20:47:30
@Gudea enszi: mobiltelefon???
Nagyjeszeni Jeszenszky Géza, akinek Antall József volt az osztályfőnöke, 1990 és 1994 között az MDF kormány külügyminisztere volt. Ebbéli működéséhez kapcsolódik az 1990 őszi Kalasnyikov-botrány. 1996-ban kilépett az MDF-ből, majd Orbán 1998-ban rábízta a washingtoni…..
SCRAM 2012.10.31 19:47:09
Kedves szájhúzó kutya!
Látom segítenem kell...

Liberalizmus – A liberalizmus az egyenlő szabadság gondolatát helyezi a középpontba. A liberálisok meggyőződése, hogy az emberek szabadságát nem korlátozhatják a velük született vagy a magánszférába tartozó különbségek. A liberalizmus mint politikai eszme elsősorban az individualizmust, az emberi jogokat, a demokráciát, valamint a szabad versenyes kapitalizmust hirdeti. A korai liberalizmus kapcsolódik a fran­cia és az amerikai forradalom célkitűzéseihez: a népszuverenitás, a konszenzus gondolatát hirdeti.

Nácizmus – A nemzetiszocializmus, vagy nácizmus egy totalitárius világnézet és mozgalom. Képviselői Németországban 1933-ban megszerezték a politikai hatalmat és egypárti diktatúrát alakítottak ki, amit az 1938-ban bekövetkezett Anschluss után Ausztriára is kiterjesztettek. Tagjait faji és etnikai alapon megkülönböztető társadalmat teremtett.
Csak két alapvetés, ami Téged is érinthet:
– élettér-elmélet („Lebensraumpolitik”, „Lebensraum im Osten”: több lakóterület teremtése a németek számára a kelet felé történő terjeszkedés által)
ÉRTED, NÉMETEK számára...

– a zsidóság,a cigányság és a szlávság elleni fajgyűlölet a német/germán/árja felsőbbrendűségből (Übermensch, Untermensch) kiindulva.
Na, akkor most figyelj: valószínűleg az akkori Magyarország lakóinak elenyésző hányada volt árja...
SCRAM 2012.11.01 09:15:06
@hoplita:
Kedves hoplita!
A Waffen ss (helyesen SS)-be akkor kerültek "önként" az általad említettek, amikor már a csodafegyvert várták a vezértől, és ezeket az embereket használták golyófogónak.

A másik felvetésedet, légy oly kedves egy tanulmány linkjével alátámasztani. Tudod, de ne úgy, ahogy Schmitt Pál a kisdoktoriját írta...
Kíváncsian várom a felmérés anyagát a cigány népesség felméréséről...
Idézek Magyarország Alaptörvényéből: „Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk." Tehát az '56-os forradalom tizenhárom…..
Pedig, talán, nem nekem kéne! Tegnap, sétáltam az Andrássy úton. Sütött a januári nap. Mentem, kávét venni a Nespressohoz. Már az Oktogonnál láttam, rendőrök kettesével sétálnak, a Nagymező utcánál is posztolt egy főtörzs és egy őrmester. Visszafelé tűnt fel, hogy a…..
Kecel, mintegy 9000 lakosú kisváros Bács- Kiskun megyében. Városi rangot 1993-ban kapott. A város a közelmúltban sokat fejlődött, számos park és több szökőkút épült.Kecelen rendezik minden év december első hétvégéjén a Flora Virágkiállítás és Kötészeti Versenyt. A…..
Ma délután Budapest belvárosában szembesültem a valósággal. A Menhely Alapítvány munkatársai és Géza, két órás séta alatt megmutatták és elmondták, milyen küzdelmes és sokszor megalázó életet élnek a fedél nélküliek. Különösen fontos ez ezekben a hetekben, amikor a…..
SCRAM 2011.05.28 20:34:48
Kedves Pszientológus!
Pontosabban: pszientológus, így kis betűvel!

1. A hajléktalanok nagy része, önhibáján kívül lett azzá. Mert a szociális háló nem működik. Ennek is, ha egy kicsit utána olvasnál - mondjuk egy könyvben - a középkorig, bármilyen furcsa lesz a számodra, a közösség eltartotta valamilyen alapszinten a szegényeket. Minden falunak volt szegénye, azt etették, adtak neki szállást a pajtában.
Az általad említett zsidók például ezelőtt 3000 évvel kötelezővé tették, hogy segítség a szegényeket, a rászorulókat. Kicsit olvass utána, nem kell sokat keresni, elég ha elolvasod a Biblia első öt könyvét, (Mózes I-V.) ami pontosan leírja, hogy mindenki köteles segíteni a nálánál szegényebbeket.
A szegények megsegítésében a bencések jártak az élen. Csak a katolikus papság rátette a kezét erre a pénzekre, és a papok döntötték el, ki az érdemes és ki az érdemtelen szegény. A Bibliában (az Ószövetségben, hogy könnyebben megértsd) ilyet sehol sem olvashatsz!

2. Azután jöttek a munkások, akik szakszervezeteket alakítottak, meg biztosítási egyleteket.

3. 40 év után jött a "rendszerváltás", ami szétverte a szakszervezet, a szövetkezeteket, a nagyipart, ennek a kormánynak a vezetőjét úgy hívták
Antall József...

3. És jött a zemberek zembere és szétvert mindent, ami még működött ebben az országban...
Kezdte azzal, hogy lenyúlta a magánnyugdíjpénztárakba a tagok által befizetett 3 MILLIÁRD forintot.

4. Egyébként, az ilyeneknek, mint Te semmi értelme magyarázni, mert a meggyőződésetek, miszerint, mindennek a zsidók az okai, értelmetlen és felesleges. A baj csak az, hogy egyszer majd rá fogtok jönni, hogy a Ti gondolkodásmódotok hamis és értelmetlenül gonosz és embertelen.

5. Te most a zsidókat okolod mindenért. De abba belegondoltál, ha Te sem leszel elég "magyar" és téged is el akarnak majd kergetni a p..-ba, akkor is így fogsz gondolkodni?????
SCRAM 2011.05.29 08:39:03
@SCRAM: Bocs 3000 MILIIÁRD!!!
Tarján András blogja 102 019 2011.02.02 17:50:36
Gratulálunk!102 019 bátor, önmagáról gondoskodni kész magánnyugdíjpénztári tag vállalta a maradást, a retorziók kilátásba helyezése ellenére.Ez, azért is különösen becsülendő, mert nem kevés jelenlegi és jövőbeli fenyegetéssel és fenyegetettséggel kell…..
Húsvét után jövök a nyugatiból, kikísértem utolsó európai barátomat, aki azt mondta, legközelebb én látogassam meg őt, mert nem hiszi, hogy még egyszer eljön Magyarországra.Szóval, feljövök az aluljáróból, ahol egyetlen hajléktalant sem láttam, de húsz-harminc rendőr ott…..
Nagyon jól éreztem magam vasárnap délután!  A Wallenberg szobor tövébe több száz budapesti jött el ünnepelni. Budapesten 66 éve ért véget a II. világháború. Véget ért egy olyan rendszer, melyben az állampolgárok egy részét tervszerűen elpusztították. Magyar emberek…..
SCRAM 2011.03.07 17:04:11
NINCS MIÉRT, ÉS NINCS HA…

Ha Nagyapám a téglagyárban, amikor az SS megkérdezte, hogy kinek van menlevele és nem áll ki Nagymamával, majd amikor az odaér hozzá és nem dug a zubbonyzsebébe valamit (WC papírt)… akkor… lehet, hogy…

Ha Nagymamám nem visz ennivalót a Gestapó börtönbe Budára Nagypapának …akkor lehet, hogy…

Ha Apám előző felesége a kisfiával hallgat nagymamámra és tovább bújik meg a paplan alatt, a gettóban… akkor talán… nem pusztulnak el… és akkor lehet, hogy…

Ha Anyám és testvérei 45 márciusban nem indulnak el Auschwitzból gyalog, csíkos ruhában, nappal az erdőben aludva, éjjel menetelve, és ha akkor nem jön egy orosz teherautó és nem kérdezi meg őket és a többi kisvárdai és nyíregyházi lányt és asszonyt, akikkel együtt szöktek, hogy mire van szükségük…, majd alig fél óra múlva nem jön vissza ruhával, csizmával, cipővel, élelemmel… akkor lehet, hogy…

Ha Apám a munkaszolgálatból hazafelé több társával Győr határában nem alszik meg egy tető nélküli ház udvarán, és amikor a két SS suhanc hajnalban a falhoz állítja őket és ha… nem jön a katolikus pap, aki megismeri Apám hangját… akkor lehet, hogy…

Ha Anyám testvére Szlovákiában hallgat Anyámra, és férjével és fiacskájával átjönnek Kisvárdára, akkor talán nem gyújtják rájuk a barakkot… akkor lehet, hogy…

Ha a szüleim 1948-ban a kiválasztott kislányt az árvaházból egy hónappal korábban elhozzák, …akkor lehet, hogy …

És még nincs vége…

Ha első osztályban az osztálytársnőm nem zsidóz le és később nem derül ki, hogy anyai ágon ő maga is zsidó… akkor lehet, hogy…

Ha Apám 45’ áprilisában nem találkozik egy földijével és az nem kérdezi meg őt, hogy mi a terve, és mit akar csinálni, és nem viszi el őt az akkor éppen alakuló MKP-be. És apám nem úgy érzi, hogy ez az egyetlen út, az életbennmaradásra… akkor lehet, hogy… 20 évesen nem mondom Apámnak, hogy itt nincs valami rendben, mert nem az van, amit tanítottak nekem a „Foxi-Maxin” és akkor Apám nem mondja azt, hogy én veled nem vitatkozom, mert te „jobbra” vagy tolódva… akkor lehet, hogy…

Ha 1977-ben nem vonul vissza a kerületi tanácstag idős korára való hivatkozással és nem Apámat bízzák meg azzal, hogy keressen valakit helyette, és én éppen nem GYES-en vagyok otthon, …akkor lehet, hogy nem leszek 11 évig tanácstag… akkor lehet, hogy…

Ha 2001-ben nem érzem úgy, hogy valamit tenni kell, és nem megyünk az első sorban a Vizafogóra a Holokauszt-szoborhoz, fáklyával emlékezni… akkor lehet, hogy…

Ha nem érzem úgy, hogy emlékezni, megbocsátani lehet, de

FELEJTENI SOHA…
akkor, lehet, hogy…

az, ami most van ebben a kicsiny országban, ha nem azt érezzük oly sokan, hogy tenni kell, sürgősen valamit, mert minden perc, ami elmúlik csak egyre a múltat hozza vissza, az antiszemitizmus, a nacionalizmus, a szegregáció, a gyűlölet és megkülönböztetés, az irigység és durvaság, olyan fokára léptünk ahonnan már nincs visszaút!

Van mitől félnünk? És nem teszünk semmit, csak behajtjuk a fejünket, mint a birkák?

Mi a bűnünk, hogy megszülettünk? Ott és abban az ágyban?

Hogy zsidók vagyunk?

MIÉRT?

Mit tettek a nagyszüleinkkel és a szüleinkkel, emlékezzetek!!!
Nem történhet meg soha többet az, amiről ember nem hitte, hogy megtörténhet!
Újra gettókat és sárga csillagot akartok? Éhezést és gyilkolást és kövek hordását jobbról balra és balról jobbra? Értelmetlen halált és gyerekgyilkolást, kísérletezést élő asszonyokon, emberbőrből szappant és lámpaernyőt…

MIÉRT?

GONDOLKODJATOK!!!!
Tarján András blogja Fagy 2010.12.18 17:04:58
Reggel, Évával, kimentünk a Lehelre. Szerencsére, egyre jobban van! Kávéztunk, kaját vettünk. Most ebéd után, a barátságos meleg szobából nézve a havas tájat nagy nyugalom szállhatna meg.Éva karácsonyi recepteket keres, mindig kell valami új is az unokáknak. Az ajándékokat…..
 Mi hallgatunk és lesz, aki csak éppennéz téged, mert örül, hogy lát ma ittfehérek közt egy európait.(József Attila: Thomas Mann üdvözlése 1937. január eleje) Az Újlipótvárosi Liberális Klub vendége volt szerdán Heller Ágnes. Alig fértünk a teremben. Nagyon…..
 Emlékeztek:” Itt a Szabad Európa Rádió, a Szabad Magyarország Hangja.”Tapadtam a Philips lehalkított hangszórójára, melyet amúgy is zavartak, és apám folytonosan aggódott, hogy valamelyik szomszéd maghallja, és jelenti. ’56-ban volt Szabad Kossuth Rádió is,…..
Tarján András blogja 977 szavazat 2010.04.12 10:50:00
Gratulálok a győzteseknek! Bízom abban, hogy ők is tudják hazánk európai ország, és itt húsz éve demokrácia van. Csalódott vagyok, hogy a liberális értékeket képviselő párt ez EU választások után, ismét eredménytelen maradt.Köszönöm, annak a 977 választópolgárnak,…..
Szombaton hol sütött a nap, hol esett az eső. Így volt ez a Szent István parkban is, ahol az SZDSZ XIII. kerületi szervezete családi napot tartott.Nagyon sok barátom jött el, akikkel, a változékony idő ellenére, jól éreztük magunkat!A parkot megtöltötték az Egy a magyar…..
SCRAM 2009.06.03 17:24:25
A barátaink sorban kapták meg ezt a linket, ahol a következők olvashatók:
nadoritestulet.network.hu/blog/magyar_nadori_szovetseg_mnasz_klub_hirei/ne-vasaroljunk-zsido-termeket

Kérek mindenkit, figyelmesen olvassa el, mert nagyon tanulságos! A kis hazánkban megmaradt kevés zsidóság azt hiszem joggal gondolja, hogy lehet, hogy mégis el kell innen menni?!
Mint liberális gondolkodó, kétségbe esve gondolok szüleimre és nagyszüleimre, ugyanakkor örülök, hogy mindezt nem érték meg. Túlélték a lágert, a MUSz-t, a XX. század második felét és soha nem jutott eszükbe, hogy mégegyszer ezt kell átélnie gyermekeiknek és unokáiknak. És a mi gyermekeink és unokáink? Vajon rájuk mi vár, ha ez így folytatódik? 2005 óta próbálok küzdeni, hol egyedül, hol Veletek az egyre szélesedő antiszemitizmus és rasszizmus megállításán. Eredmény? 0!