Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hungeralien

0 bejegyzést írt és 254 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..
Hungeralien 2012.10.27 15:18:40
@IP gyűjtögető: "Ugye mindketten tudjuk, hogy valójában sosem a telefont mérik be?"

Valójában pont a telefont mérik be. Ugyanis az eszköz rendelkezik egy hálózati azonosítóval, aminek segítségével a tornyokkal kommunikál. Ezt úgy hívják hogy IMEI: International Mobile Equipment Identity. Nem lehet megváltoztatni forrasztás / alkatrészcsere nélkül (vagy azzal sem).

Számítógépes hasonlattal ez hasonlít a MAC addresshez, a sim kártya meg mondjuk a bejelentkezési nevedhez (amihez van a pin kód / jelszó). A különbség annyi, hogy a MAC megváltoztatható, az IMEI nem.

Tehát ha akarja, megtalálja a telefont a rendőrség (pl ha belerakja a saját kártyáját vagy valaki másét), vagy egyszerűen csak bemérik, mint a pécsi lány gyilkosságánál.

Az már más kérdés, hogy érdekli-e a rendőrséget ez....

Volt ismerősöm akinek pozitív tapasztalata volt e téren, de fórumokon meg elég negatív kép alakul ki a rendőrség ebbeni tevékenykedéséről.
Csapataink harcban állnak – valami ilyesmi érzése lehet most annak, aki belülről, a kormányzat közelében éli át mindazt, ami ezekben a hetekben történik. Még senki sem indult el megkeresni a fehér zászlót, úgy tűnik, hogy a fontos pontokon tartható a harcállás, vannak…..
Hungeralien 2012.10.18 22:45:16
@wowerman: "Az ilyen bejegyzések miatt hiszik azt hogy TG fideszes."

Nem azért, mert leosztottak neki is egy pozíciót?

hvg.hu/sport.foci/20121004_torok_gabor_interju
Utoljára vacsorázhattak a MÁV utasai a belföldi IC-ken, ugyanis június 15-ével megszűnt a szolgáltatás. Ezentúl csak a nemzetközi vonatokon és a külföldi kocsikkal kiadott belföldi IC-ken lesz elérhető. Cél a költségmegtakarítás. Hát mindenki döntse el maga, mekkora…..
Tegnap benyújtotta a kormány a jegybanktörvény módosítását. Egy vaskos-veretes dokumentumra számítottam, ha már ezen dolgoznak hosszú hónapok óta, de csak 3 oldal az egész. Remélem nem vész kárba ez a "nagyszabású"  munka, és nem dobják vissza Brüsszelből ... mondjuk erre…..
Hungeralien 2012.06.22 16:42:44
@Geza: "Amíg az illető a kocsmájában elfogadja és ad érte sört"

Csak viheted a hátadon a hordót a kocsmába, mert benzint már nem kapsz a játékpénzért.

A forint konvertibilitásának megőrzésére kell a jegybanki tartalék.

Hogy a FIDESZ azt üzeni nekünk hogy ehhez semmi közünk és ez sok ember szerint jó? Szerintem nagy hülye az, aki szerint ez nem közérdekű adat és így az állampolgároknak nincs köze hozzá. Az a pénz ugyanis nem Orbán Viktoré, Simicska Lajosé és a Fideszes oligarcháké, hanem az országé, az adónkból, a munkánkból lett, nem Matolcsy teremtette.

Ne nézzenek már hülyének hogy 10 évre titkosítják...
Addig meg elévül a sikkasztás bűncselekménye, mi?
Akármennyire ragaszkodik ahhoz a Szent István Bazilika, hogy az esténként a lépcsőjén üldögélő, szerintük odavizelő turisták miatt van szükség a műemlék körbezárására, egy ilyen építkezésnek azért üzenetértéke van. fotó: Smiló Dávid Például azt lehet vele…..
Hungeralien 2012.06.20 17:43:27
@Asztalos Gábor 2: "valóban felháborító, hogy nem lehet a templomlépcsőn sört vedelni.

add meg légyszi a címedet, majd az ajtód előtt sörözünk, hiszen kit zavar az. esetleg a lábtörlődre öntjük ki."

A templom középület, adóforintokból van fenntartva. Míg x ember épülete magánépület.

Egyébként meg észre kell venni, hogy mi magyarok vagyunk, Isten kiválasztott népe. Isten nem azért teremtette a belvárost hogy az emberek mulatozzanak, hanem hogy lelkileg megtisztuljanak a templomi áhítatban.

Jól néznénk ki ha olyan lenne a Bazilika mint a párizsi Sacre Coeur, ahol ÉJJEL-NAPPAL mulatoznak a züllött franciák és a turisták. Nem, Budapest maradjon meg a maga ártatlan érintetlenségében mint pl a Várbazár, az nagyon jól van úgy ahogy van, konzerválva, oda senki nem hány.

worldalldetails.com/Slide/Paris_Architecture_France_Sacre_Coeur_at_night-1341.html
Hungeralien 2012.06.20 17:58:09
@Réka ‎:

Én pont azért mert fizetek érte, azt várnám el hogy bemehessek ingyen, és a turisták meg sört igyanak és pénzt költsenek.

Állítsanak oda egy ministránst aki vigyáz a rendre meg misebort árul, faszom, oldják meg.

"Az országon úrrá lett a féktelen mulatozás, egyre kevesebben jártak templomba."
www.youtube.com/watch?v=_JGk0ooCZIo
Kettős Mérce A fenébe is, Milla! 2012.06.04 14:46:17
Én kedvellek titeket, sokszor nem értek egyet azzal, amit csináltok, de azt gondolom a cél, a társadalmi aktivizmus segítése, az egyik legfontosabb dolog, amelyet ma Magyarországon tenni lehet! Csináltok számtalan hülyeséget, de mindenki hibázhat. Viszont azt a képet és szöveget,…..
Hungeralien 2012.06.04 21:10:50
@radikalisviccek: "remélem, egyszer a ti családotokat is szétszakítják valami remek határral"

Megtörtént. Kishatáron még a szocializmusban is átengedtek bicóval.
Nagyfatert az oroszok lőtték le, a másik hazajött a Don kanyarból ahová tök fölöslegesen, meghalni küldték ki a magyarokat az akkori vezetőink.

"tanultok egy kis empátiát, emberséget ... és nem érzéketlen, ostoba, csőlátású faszfejeknek, amik valójában vagytok"

Mély, emberi, empatikus gondolatokat fogalmaztál meg.
Én, mint ostoba, csőlátású faszfej, köszönöm neked hogy tanulhattam tőled empátiát és emberséget.
Hihetetlen, ami görög ügyben zajlik. Évezredekkel ezelőtt, ha ilyen tragikomédiát sikerült volna írni valamelyik híres görög drámaírónak, napokig nem mentek volna haza az emberek a színházakból, és véresre tapsolták volna a tenyerüket. A vér és a tenyér most is megvan, csak…..
Matolcsy sorozata a Heti Válaszban egyszerűen csodálatos, még mindig nem tudom elhinni, hogy ezt ő írja, nem pedig mondjuk Bödöcs a Showder klubból.A legfrissebb írásából például kiderül, hogy születnek azok az isteni, soha-sehol meg nem írt unortodox ötletek:"Minden új egy…..
A 264 oldalas pdf-t még nem tudtam átrágni, de a lényeg amúgy is az utolsó 5 oldalon van."Az államháztartás egyensúlyát a költségvetés bevételi oldalán alapvetően öt új adóintézkedés bevezetésebiztosítja. Az intézkedések kialakításakor a Kormány nagy hangsúlyt helyez…..
Hungeralien 2012.04.23 21:39:52
@ccactus: "Az is baj lenne, hiszen a szegényeket sújtaná. "

És a luxusberuházások (stadionok) elmaradása is a szegényeket sújtaná vagy inkább a Fidesznek lenne nehezebb átszivattyúzni a pénzt a pártba?
Hungeralien 2012.04.23 21:42:56
@ccactus: "Na de hol van itt megszorítás?"

Jaj, tényleg hol van? Nem látom a megszorításokat!
Elvitték az oligarchák vagy elbújt a megszorítás a 27%-os ÁFA mögött?

Tényleg nincsenek megszorítások, most hallom hogy Orbán Viktor mondta hogy nincsenek.

Méghozzá azért nincsenek megszorítások - oktatott ki Orbán Viktor - mert a Fidesz megszorításellenes. És egy megszorításellenes párt nem csinál megszorításokat. Tehát amit most csinálnak az nem megszorítás, mert a Fidesz nem megszorításpárti párt mert a megszorításokat csak a kommunisták csinálják.

Én hiszek Orbán Viktornak, mert saját bevallása szerint még sosem hazudott az embereknek.
Hungeralien 2012.04.23 21:51:58
@ccactus: "Nézd! Én évente többmilliót adózok, és szeretem a focit. Vagyunk még így néhányan. "

Nézd! Én is évente többmiliót adózom és én is szeretem a focit.

Viszont magyar focit nem nézek, mert egy csőd az egész, nem vagyok egy magyar csapat szurkolója sem.

Egyáltalán nem tudom megérteni, hogy miért kell egy válság közepén erre költeni nem létező pénzt.

Hitelből stadionokat építeni....
Ettől lesz gazdasági növekedés hosszú távon???? Nem!

Más sportokat is szeretek, és csak remélni tudom hogy nem tesz keresztbe az állam azoknak a sportoknak. Támogatást nem várok el, csak ne lehetetlenítsék el. Szerintem az lenne a fair, ha nem az emberekkel fizettetnék meg a focistadionok árát. Hanem a szurkolókkal...
Nyártól érdemes átállni teljesen Skype-hívásokra, azután ugyanis nem számolnak fel különadót. Más esetben hívásonként és smsenként 2 forintot fognak rádobni, az amúgy is jelentősen túlárazott szolgáltatásokra. Meneküljön aki lát! Tényleg 2 forint lesz percenként a…..
Hungeralien 2012.04.23 20:09:38
@vazsmegyeigerdezsház: "rohadjon meg az osszes komcsi aki felvette a hiteleket, amiket most vissza kell fizetnunk."

Nézd meg az Államadósságkezelő Központ honlapján a kibocsátási tervet:
www.akk.hu//kepek/upload/2012/kibt_12_maj_jul.pdf

Az elkövetkezendő két hónapban 1300 milliárd Ft hitelt szándékoznak felvenni - magas kamatra...
Kövér úr rühelli az MSZP-seket, aminek gyakran hangot is ad. Kövér úr azt mondja róluk, hogy a szocializmus túlélő söpredéke, akiknek nincs helye a magyar ég alatt, pláne a T. Házban. Kövér úr nem szereti az ilyesmit, ahogy ez gyakran hangoztatja is, kész szerencse, hogy a FIDESZ…..
Fegyveres konfliktust vizionált és a liberális demokráciák válságáról beszélt Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt évindító rendezvényén. Vona beszédében azt is kijelentette, hogy  sem kommunisták, sem fasiszták, "de demokraták sem vagyunk", a Jobbiknak pedig…..
A magyar államadósság egy része forintban, egy másik, komoly része devizában, jellemzően euróban denominált. Itthon az államkötvényeket az Államadósság-Kezelő Központ forgalmazza. És miközben az ÁKK időnként devizakötvényeket is kibocsát, ezeket a betévedő magyar…..
Hungeralien 2012.01.29 15:40:48
@Bal: " másodpiacon pedig annyi volt egy darabig."

Melyik euro államkötvénynek volt 10% fölött a kamata? A másodpiaci árfolyama alapján nyilván lehet hogy 10% fölött volt a hozama, de 10% fölötti eurokamattal tudtommal Magyarország még nem bocsátott ki euro kötvényt. Marhaság is lenne, ha az IMF-től 4-5%-ért kapnánk (igaz, az IMF úgy hitelez mint a fater, hogy piára, diszkóra, iphone-ra nem költheted az apanázst).
Nincs mese, a köztársasági elnök útelágazódáshoz érkezett. Fürkésszük ki Schmitt Pál gondolatait. Valamennyire normális, hogy leperegtek róla a korábbi csetlés-botlások miatt kapott "humoros megjegyzések" - bár álllamfőről szerintem a világon sehol nem írtak még…..
Orbán nagy arányú adócsökkentést ígért a választóknak. Azt gondolták, hogy a kevesebbet majd többen befizetik, így összességében nőni fognak az adóbevételek. Ezt az adócsökkentést a társadalom már eleve polgári jólétben élő része élvezhette csak, mindenki más inkább…..
Hungeralien 2012.01.08 12:42:08
@ROBERTO: "AZ a bizonyos magánnyugdíj sosem volt az egyéné"

Ez áll a törvényben:

5. § (4) "A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona."

Innentől mondhatsz mást, államosító komcsikám, de ez magántulajdon volt és az is maradt.

Akik önként adták, lelkük rajta. Az én családom kisemmizték a komcsik, nem adom egyetlenegy forintom sem semmilyen államosító bagázsnak!

Add oda mindened az államnak ha ekkora komcsi vagy, de ne csodálkozz, ha ebben nem sokan követnek majd.
ténytár.blog IMF hitel újra? 2011.10.17 09:30:00
Tavaly júliusban a „gazdasági szabadságharc” fennkölt eszméjének megfelelően, Orbán Viktor szó szerint kirúgta az IMF-t hazánkból. Figyelembe véve a magyar gazdaság jelenlegi állapotát, attól tartunk, hogy nem is olyan sokára a miniszterelnök maga kopogtathat a…..
Épp az egyik Harry Potter film megtekintése után írom a  bejegyzést, de már most kétségeim vannak: vajon a filmben vagy az új nyugdíjtervekben van-e több varázslat.Különösen most, hogy éppen a valódi egyéni számlákat sem adják oda, amelynek ígérete egy fontos…..
Hungeralien 2011.07.07 15:59:28
@R_Gábor: "az viszont baj volt, hogy a magánszámlákra átirányított, a jelenlegi nyugdíjak mögül így hiányzó pénzeket kölcsönökből, fenntarthatatlanul pótolták. "

A hiány nem a mnyp-k miatt keletkezik, hanem mert a költségvetést eleve hiányosra tervezik (többet költ az állam mint amekkora bevétele van).

Az ideit is hiányosra tervezték, az egyszeri manyup lenyúlás nélkül -6% lenne a hiány. Jövőre már nem lehet manyupot lenyúlni...

Ja, a nyugdíjtőzsdéről: 500.000.000.000Ft értékben vettek 22400Ft-os árfolyamon MOL részvényeket. Mai árfolyama 20695 (a tegnapi záró 19900...), ami alapján már csak 462milliárdot ér, tehát elfüstölt 38milliárd néhány hét alatt.
 Az Il Treno pár évvel ezelőtt, még ha nem is a kedvenc online éttermeim egyike volt, de létező alternatívát kínált a Buda- Pest- Óbuda háromszögben. Már a budapestaurant.com bejegyzésben is utaltam rá, hogy ha írok az Il Trenoról akkor az nagy eséllyel arról fog szólni,…..
Hungeralien 2011.06.03 08:29:20
@d'oh: "ezek szerint a Tátra kamion legyorsulja a Ferrari-t mert az egyik 600 lóerős a másik meg csak 500... javaslom kicsit tanulmányozni, hogy mi az a kalória, milyen tápanyagokból áll össze"

Vazze, a pizza nagy része könnyen felszívódó szénhidrát, van benne némi zsír és még kevesebb fehérje....

Tehát a pizzázás napján igen komoly sportot kéne beiktatni az életmódba... Az 1500kcal igen gyorsan felesleggé válik a szervezetben mert átlagember nem tudja olyan gyorsan elhasználni (1500kcal = egy teljes munkanap irodai óra ücsörgés vagy 3 óra futás), ezért kapásból átalakul zsírként és tárolásra kerül mint tartalék.

A Tátra-Ferrari viszonyt nem igazán értem.
Én komolyan nem tudtam, hogy a MOL el van veszve, hogy így vissza kellett szerezni áldozatos munkával. Azért végül sikerült megmenteni a kis szemünk fényét, és bár Orbán Viktor úriemberhez méltó módon nem akart belemenni a ronda részletekbe, finoman utalt rá: óriási tettet…..
Hungeralien 2011.05.25 10:13:25
@Kenguru: "Ha a MOL vezetésébe beengedik az oroszokat"

Nem hallottál a Lex MOL-ról..?
Sosem lettek volna a vezetőségben...

Feleslegesen fizettek ki a zsebünkből 500.000.000.000 Forintot.

Most mi fizethetjük a kamatokat, ahelyett hogy az egészet visszaadták volna az IMF-nek.
Csak a legnaivabbak gondolhatják, hogy a MOL orosz tulajdonrészén keresztül Moszkvának ne lett volna célja a magyarországi politikai események befolyásolása. (Fotó: Martin Lahousse/eu2011.hu) Tegnap Fellegi Tamás fejlesztési miniszter és magyar–orosz gazdasági kapcsolatokért…..