Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jazig

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nem mindennapok Katonaság 2010.12.03 19:14:16
A katonaság igen nagy gondban lehet, ha lasszóval fogja a jövő katonáit. Most ez történt. Szolnokra szerveztek egy kis kirándulást a jászberényi ifjaknak kedvcsináló gyanánt.Reggel 8-kor indultunk a lehető legrosszabb időjárási viszonyok között. Induláskor szimplán csak hideg…..
Nálunk forgatták az egyik Borgiákról szóló tévésorozatot, azt, amelyikben Jeremy Irons a főszereplő és a Showtime mutat majd be. A Tudorok pótlására érkező széria készítője Neil Jordan, a szereplők között Sir Derek Jacobi, Colm Feore, Francois Arnaud és Holly Grainiger is ott…..
    Na tessék, alig száradt meg a virtuális tinta előző bejegyzésemen, s íme, máris kritizálok! Fuj! De NP monogrammú olvasóm egy olyan vicces hibáról tájékoztatott engem, hogy kár lenne hallgatni róla. Tekerjetek az alábbi vidiben a 6:47-re, azaz 6 óra 47 percre. Ami…..
jazig 2010.07.29 11:28:43
@HgGina: az eszek-iszokkal mi a baj? Már kezd megszűnni a különbség az ikes és iktelen igék ragozása között. Néhány generáció múlva az "eszek, iszok, alszok" lesz a helyes. Így sokkal logikusabb, mert E/1. személyben, alanyi ragozásban mindegyik igének -k végződése lesz. Nekem az eszem, iszom elég finomkodónak tűnik, mert nem szoktam meg, és nem is fogok rászokni.
Üzenik a gyerekek a válogatott edzőtáborába. Ennek örömére rajzoltak is egy pár kedves képet!Ezen a képen Luis Fabiano látszik, amint napellenzős sapkájában gólt szerez. Kézgyanús az eset, de a bíró végül megadja . Mondjuk itt hazai pályán játszanak, amit hangsúlyosan jelez…..
Azzurri Akiről még nem esett szó 2010.06.23 11:27:00
Nevezzetek rosszmájúnak vagy kukacoskodónak, akkor sem tudom szó nélkül hagyni az Izét. Ciao, az 1990-es olaszországi foci vb kabalafigurája felett sem tudok napirendre térni (könyörgöm, ha valaki tudja, árulja el, mi volt az a teremtmény), na de ez a szerencsétlen Zakumi...…..
B-oldal Edda klisék 2010.05.29 07:40:00
30 éve jelent meg az Edda Művek első albuma, illő, hogy pár klisé formájában átgondoljuk a zenekarral kapcsolatos álláspontunkat.Mindig is és ezután is ujjatlan póló, a zenekarban legalább egy tag Edda zenekaros pólót visel.A legnagyobb klasszikus mozdulat, ami tulajdonképpen…..
Némi technikai malőr miatt megkésve, de itt van Yaulk következő novellája. Jó szórakozást hozzá! A vapiti tehén csak lassan dugta ki a fejét a bozótosból. Barna bundáján fényesen csillogtak a hajnali harmat cseppjei. Fekete gombszemével óvatosan kémlelte a vidéket. Óvatos…..
Ökoszféra ahogy épül be a bolygó, egyre csökken a szabad terület, ez pedig negatívan hat az ökoszférára (vagyis nem lesznek irreálisan nagy gigabolygók) fakitermelés: csökken a hatékonysága (több erdőt kell irtani azonos mennyiségű output-ért), hogy ne legyen "végtelen"…..
Zoltán Atya Kalandjai Hűvösön 2010.01.26 08:22:00
  Berohant a templomba az egyik rehabról visszaesett heroinista. Remegve karolt belém, és ezt hebegte: - Nagy szarban vagyok atyám, nyomomban a Yard. Kis csomagot dugott a zsebembe és elfutott. Perceken belül kutyás rendőrök törtek rám, a csomagocskát elkobozták, engem pedig…..
jazig 2010.01.26 13:22:02
@nonblond: mostanában indult néhány kamu blog: pl. a lurva.blog.hu (álkurva/álszociológus), Szűzgarázs (álapáca). Úgy látszik, most ez a trendi.
Curro Claret terméktervező olyan templomi padsorokat tervezett, amelyek éjszakára egyszerűen ággyá alakíthatóak, így nyújtva fekhelyet az arra rászoruló hajléktalanoknak, háborús menekülteknek.  A barcelonai kiállítás leírása szerint a tervet a szükség szülte: mind…..
Eldőlt a svájci népszavazás: nem épülhet több minaret az országban. A kormányt is meghökkentő eredmény alapján a kampányt különösen sikeresnek kell neveznünk, hála az SVP (Schweizerische Volkspartei, az idegenellenes Svájci Néppárt) hírhedt plakátjainak, vagy még inkább…..
Népszavazási plakát Svájcban, 2009 novembere  Nem űzöm különösebben a politikaikorrektség-csepülés nevű sportot, egyrészt mert eddig is szabadon írhattam bármiről, miközben nem vezetett láthatatlan kéz, másrészt pedig Gabrilo barátunk ez ügyben folytatott munkásságát…..
Mai témánk ismét mindenkit érinteni fog. Egyszerűen egy gyerek sem akadt, aki ne nézte volna megbabonázva akkoriban a kor egyik legmenőbb tévéműsorát. Ráadásul nem kellett érte a szülőkkel hadakozni, vagy éjjelig fennmaradni. Természetesen a vasárnap délutáni Walt Disney…..
Mandiner blog Keménymag 2009.05.24 08:01:00
 Egy szívélyes meghívóra lettünk figyelmesek a kapcsolat.hu-n: Május 23-án, szombaton a Szent István Parkban a már hagyományosnak mondható Népszava Feszt a Táncsics Alapítvány támogatásával,egy új névvel jelentkezik: Sajtófeszt 2009-A jövő…..
"Megvagy Te jelölve örökös jellel / Nagy római számmal, ama gyászos 'L'-lel, / Mely már csak lófaszt szimbolizál / Valagába világnak."Naná, hogy a legtrágárabb részt idézzük, csak az nem mindegy, hogy miből van ez az idézet. Olyan is ritkán fordul elő manapság, hogy…..
jazig 2009.04.21 14:32:57
@kamarti: Öcsém magyartanár és nézi.
Az igazi sötétfekete lelkű ősgonosz szóviccelő előtt semmi sem szent, így március tizenötödikén is a "Petőfi Sándor, gatyába' táncol" örökzöldet dúdolgatva azon töri az agyát, hogy lehetne valami szörnyű viccet faragni a márciusi ifjakból. Ennek jegyében, aki a…..
Tartozásom van - több is. Az egyik, hogy bejelentettem: az Ablonczy-Novák-féle 12 pontos politikai deklaráció helyett egy tosztességesebbet fogok írni, bemutatandó, hogy ezt hogyan kellett volna megcsinálni ahhoz, hogy ne szítsa, hanem csökkentse az ellentéteket.Amikor megbíráltam ezt…..
Webisztán Bemutatom a zenekaromat 2009.02.21 10:47:00
A recept a következő:  1. Kattints rá a Wikipedia "random article" linkjére. A szócikk címe lesz a zenekarod neve. 2. A "random quotation" oldalon válaszd ki a legutolsó idézet legutolsó 4-5 szavát. Ez lesz a zenekarod albumának címe. 3. Majd a Flickren az…..