Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reni - Naposoldal

4 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy kedvencem Jamie Oliver, aki a nagyvilágban tett kalandozásai után most "hazatér" , hogy végre bemutassa nekünk hazája specialitásait. Aki kicsit ráun majd a londoni olimpiai közvetítésekre, az a mától vetített 6 részes sorozatban megismerkedhet az angol konyha…..
...akkor szerintem egyetértünk abban, hogy a Gourmet Fesztivál a legfontosabb hazai esemény a témában. Elfogult vagyok vele, mert kicsit a kitalálásában is részt vettem, és közben pedig a gasztroszínpadon házigazda/műsorvezető is voltam idén is, de azért szerintem meg tudom…..
A lakáskultúrával foglalkozó magazinokat mindig szerettem átfutni, de most sokkal részletesebben nézegetem a képeket illetve az enteriőr összetételét, felépítését. Elolvasom hozzá a megjegyzéseket és egyre többször figyelek fel arra, hogy egy enteriőr fotózás…..
világevő Friuli legjobbja 2012.01.23 17:15:00
Van Olaszországnak egy Friuli (-Venezia-Giulia) nevű tartománya is, bevallom őszintén, én se nagyon tudtam róla mielőtt célzatosan odamentem volna. A legtöbben csak arra használjuk, hogy átjussunk rajta autóval, útban a nyugatabbra vagy délebbre fekvő részek felé. Nincs kiváló…..
Azt hiszem most már hagyománnyá válik, hogy ez a recept minden év végének közeledtével terítékre kerül. 2010 szilveszterén a baráti társaság közreműködésével frissen készült a spagetti, mely (akkor is) paradicsomos húsgombóccal tálalva került az ünnepi asztalra.…..
 Az előző képrejtvény megfejtése: tablier de sapeur, azaz a tűzoltó köténye, azaz rántott pacalszelet! Lyoni specialitás, a Les Halles-ban, a vásárcsarnokban is van nagyon jó, de ez a példány az egyik legjobb lyoni bouchonban, azaz hagyományos kisétteremben került elém, a…..
Amikor eljutok külföldre, akkor első szempont az, hogy hozzak magammal haza helyi recepteket, hogy utána ízek szempontjából is könnyedén felidézhessem a nyaralás pillanatait. Ezt a receptet is Olaszországban tanultam, bár be kell vallani, hogy nem nagy ördöngösség, nem sok…..
A Pavlova-torta az egyik kedvenc édességem. Akkor is szeretem, amikor télen, fagyasztott gyümölcs kerül a tetejére és persze akkor is, amikor nyáron mindig az éppen szezonális finomságokat szóróm rájuk. Nagyon könnyű elkészíteni, gyakorlatilag elronthatatlan. Sokakat taszít a…..
Már csaknem mindenhol beérett az első adag füge, talán már egy-két konyhában lekvár, sütemény is készült belőle, de az is lehet, hogy csak simán, a fáról szüretelve egyenesen a szájakban kötött ki. Ez is érthető lenne. Úgy hírlik, hogy a füge a török uralom idején…..
A spanyolok nagy találmánya ez a hideg, villámgyorsan elkészíthető zöldségleves, amely amellett hogy nagyon jó frissítőként szolgál, még egészséges is. Nem kell hozzá főzni, a zöldségek egy az egyben nyersek maradnak, így a vitamintartalmuk sem csökken. Most már talán…..
Az importálás automatikusan történik, blog.hu-s blogod adminfelületén a Beállítások/Motorháztető menüben töltsd fel az importfájlt és kövesd a rendszer utasításait. További részletek itt! ..
Más Tészta Pasta al Limone 2011.02.21 11:40:00
Dolce Vita pár napos nápolyi kirándulással lepte meg magát, és rátalált egy olyan tésztára, amiről még sosem hallottunk, pedig logikus, hogy ilyennek is kellett lennie.  Citromos tészta, méghozzá olyan, amelynek a tésztájában van a citrom. A durumliszt (azaz dara) víz…..
Tonycaviar élete álma, hogy egyszer lasagnét süssön, és van is neki talonba ilyen tésztája, de mindeddig képtelen volt rászánni magát. Talán, ha lesz a kezében egy hajszálpontos recept, akkor könnyebben belevág.1 cs Gyermelyi lasagne tészta, 80 dkg darált marhahús, 40 dkg darált…..
Reni hivatásos fotós, amit le sem tagadhatna, esküvőket fotóz amúgy, de néha megtámadja a konyhát, és abból jó dolgok sülnek ki. Ilyesmit pl. ha megfeszülök sem lettem volna képes összehozni. Csináltattam egy gyönyörű csokrot és rohantam haza, hogy összedobjak egy gyors…..