Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lichtenstein Lajos

316 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétvégi első fordulóban a bécsi Austria a Mattersburg ellen nem elszenvedóje, hanem élvezője volt annak, hogy a futball vezetői nem hajlandóak a videóbírót alkalmazni. Videó. A bécsi együttes - amelynek kapuját nem a sérülésből felépült Sáfár Szabolcs, hanem a húszéves…..
Vienna calling Szabics két gólja 2010.07.21 16:32:00
A korábbi válogatott csatár két góllal tért vissza az osztrák Bundesligába. A Sturm Graz régi-új játékosa a Ried otthonában 3-0-ra megnyert meccs hetedik percében betalált, ez volt az idei szezon első gólja. Videó. ..
A bajnoki rekorder, legutóbb harmadik bécsi Rapid az újonc Wacker Innsbruck otthonában égett nagyot. Videó. FC Wacker Innsbruck - SK Rapid Wien 4:0 (1:0)Innsbruck, Tivoli, 13.624 néző, vezette: Schörgenhofer. Góllövők: 1:0 (9.) Schreter2:0 (68.) Koch3:0 (82.) Schreter4:0 (93.) Löffler…..
A hétvégi nyitóforduló legemlékezetesebb meccse a Bécsújhelyen játszott Magna-Linzer ASK volt. A Bundesligában második szezonjukat töltő bécsújhelyiek 5-0-ra győztek. Videó. A hazaiak már a második percben büntetőhöz jutottak, ekkor azonban még hibázott a csatár Aigner. A…..
Magabiztosan kezdte a BL-selejtezőt a Salzburg, 5-0-ra győzte le a feröeri Tórshavnt kedd este a második kör első meccsén. Az egy hét múlva esedékes visszavágó formalitás. Red Bull Salzburg - HB Torshavn Endstand 5:0 (2:0) Stadion Wals-Siezenheim, 9.100 Zuschauer, SR Igor Satchi…..
Az osztrák klubok csak kicsit vannak a magyarok előtt, már ami az európai kupákat illeti, csak most kell becsatlakozniuk a küzdelmekbe. Ez annyit jelent, hogy a bajnok Salzburg ugyanúgy a második selejtezőkörben kezd a BL-ben, mint a DVSC (az elsőben csak a négy legrosszabbul sorolt…..
November 17-én a 2008-as Európa-bajnokság egyik rendezője a 2004-es Eb győztesével játszik barátságos meccset, jelentette be hétfőn az osztrák futballszövetség. A helyszínt egyelőre nem jelölték ki. A válogatott az év végéig összesen öt meccset játszik: augusztus 11-én…..
A Mattersburg macedón csatárát és az újonc Wacker edzőjét is súlyosan megbüntették. A 26 éves Naumoski a Jennersdorf (Járfalu) elleni, júniusi edzőmeccsen történtek miatt öt tétmeccsre tiltották el. A macedón támadó sértegette a bírót.A Wacker Innsbruck edzője a Dinamo…..
A Nemzeti Sport online kiadása arról számolt be, hogy egyelőre nem tudott megállapodni egymással a bécsi Austria és a debreceni védő. A lap megszólaltatta a hétfőn Bécsben járó Bodnárt, aki azt mondta, nem közeledtek az álláspontok. A bajnoki ezüstérmes még mindig kevesebbet…..
A Ferencváros még több poszton gyengének tűnik, a kapuban kivált, Prukner László jelezte is, hamarosan osztrák játékost próbálhatnak ki. A laola1.at úgy tudja, Andreas Schranz lehet a kinézett kapus. Ő legutóbb az élvonalból most kiesett, anyagi gondok sújtotta Austria Kärnten…..
LASK Linz-Jahn Regensburg 3-1Red Bull-Dinamo Bucuresti 2-1..
A Nemzeti Sport szerint a debreceni védő hétfőn Bécsbe utazik, hogy az Austria Wien vezetőivel tárgyaljon. Eddig a menedzserével tárgyaltak a lila klub vezetői és a hírek arról szóltak, nagy a különbség a válogatott védő igényei és az Austria által kínált lehetőségek…..
Austria-Maccabi Haifa 1-2Rapid-Banska Bystrica 3-0Mattersburg-Haladás 1-1Ried-Rapid Bucuresti 3-0Magna-Banik Ostrava 1-1Wacker Innsbruck-Partizan Beograd 4-2..
Bár még augusztus végéig tart az európai átigazolási szezon, a Bundesliga pedig két hét múlva rajtol, a laola1.at összesítése alapján álljon itt egy körkép a nyári játékosmozgásokról. Összegzésképp elmondható, hogy a bajnok Red Bull több játékosától megvált, a…..
A laola1.at idézi a burgenlandi napilap, a BVZ Waltner Róberttel készült interjúját. A Mattersburg 31 éves magyar csatára 14 bajnoki gólig jutott az előző szezonban, ennyire még senki nem volt képes az élvonalban a nagymartoni klub játékosai közül. A ZTE-ből egy éve…..
Az osztrák klubok csak a második körben szállnak versenybe az Európa-ligában, a Rapid ellenfele már biztos, a lett Suduva, a másik bécsi csapat, az Austria viszont még ellenfélre vár. Az első forduló Olimpia Ljubljana (szlovén)-Siroki Brijeg (bosnyák) párosításának győztese lesz…..
A válogatott csatárt, Erwin "Jimmy" Hoffert egy évre kölcsönadja a Napoli a Bundesligába most visszajutott Kaiserslauternnek. A 23 éves futballista egy éve került a Rapidtól a Serie A-csapathoz, feltehetően körülbelül hatmillió euróért, de nem jutott elég lehetőséghez.…..
A bécsi Rapid egyik vezetője elképedve látta, hogy hétfő reggel fél kilenckor valaki lesátorozott a stadion pénztárai elé. Amikor megkérdezte, mégis mit csinál ott a fiatalember sátorral, kempingfőzővel felszerelkezve, az teljes természetességgel azt válaszolta, bérletet…..
Vienna calling Szerdai edzőmeccsek 2010.06.30 23:33:00
Mattersburg-TSV Hartberg 4-0 - Waltner Róbert nemcsak játszott, de a 68. percben gólt is lőttRied-Videoton 0-0Magna-St. Pölten 1-2Rapid-Waidhofen/Ibbs 2-0Salzburg-Arisz Szaloniki 1-0Austria-Dinamo Bucuresti 4-3Sturm Graz-Banik Ostrava 0-1Sturm Graz-Szibir Novoszibirszk 1-2 ..
A Neue Krone Zeitung szerint a Ferencvárosnak nem kellett a két napig tesztelt Rapid-csatár, Mario Konrad, így nem lesz a magyar csapat játékosa. Konrad gólt is szerzett klubja szerda edzőmeccsén, a Rapid 2-0-ra verte a Waidhofen/Ybbst. A támadó mégsem nyugodhat meg, a bécsiek…..
Nem az osztrák futballal kapcsolatos a hír, de mégis kötödik a bajnokcsapathoz az alábbi fejlemény. A salzburgi mellett New York-i érdekeltséggel is rendelkező Red Bull az évek óta tetszhalott Lipcse futballjába is beszállt. Az italos konszern a helyi, negyedosztályú csapat…..
A védőt kereső Austria Bodnár László helyett olcsóbb megoldást találhat. A sportnet.at azt írja, sokat kérő magyar válogatott posztján a Szpartak Moszkva elleni edzőmeccsen Balakiyen Takougnadit próbálta ki Karl Daxbacher edző. A 17 éves, Togóban született, de tizenegy éve…..
A volt szövetségi kapitány, Josef Hickersberger után újabb osztrák edző szerződött Bahreinbe. Hicke mostantól a válogatott szövetségi kapitánya lesz, míg az új ember, Georg Zellhofer az olimpiai csapatot irányíthatja majd. A korábbi első osztályú futballista, ötvenéves edző…..
Elkészítették a 2010/11-es bajnokság sorsolását. Az első fordulót a július 17-i hétvégén rendezik, Kapfenberg-Red Bull Salzburg, Wacker  Innsbruck-Rapid Wien, Austria-Mattersburg, Magna-LASK Linz, Ried-Sturm Graz párosításokkal. Az új bajnokság első nagy rangadója a július…..
Az osztrák sajtó szerint egyre valószínűbb, hogy túlad bécsújhelyi csapatán a kanadai-osztrák milliárdos, Frank Stronach. A 78 éves üzletember nagyjából két éve alapított új csapatot, miután évekig szponzorálta az Austriát. Vett egy másodosztályú licencet, majd egy év…..