Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hjzgjkhjkl

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tendenciózus és demagóg sorozatindító poszt jelent meg a Mandiner blogon Magyarosítás - Kis szlovák Legendárium I. címmel, amely a szerzők szándéka szerint az úgynevezett szlovák legendákat vizsgálja meg és mutatja be a magyar olvasóközönségnek. A szerzők törekvése szép,…..
hjzgjkhjkl 2011.06.13 14:43:34
Látszik, hogy aki ezt írta egy idióta szlovák vagy szlovákimádó a szerző. A történelmi Magyarország fantázianevét (amelyet a szlovákok találtak ki) kissé magyarosítva tálalva "Uhorszkó"-nak nevezi, ezt a kifejezést a szlovákok arra találták ki, mintha a két állam (az 1920 előtti és utáni Magyarország) teljesen más lett volna, ezzel is "bizonyítva", hogy bizony 1920 előtt is léteztek, de nem Magyarországon belül. Azt hiszik, így könnyebb az igaz történelmet eltörölni, hát nem.

A szerző állításával ellentétben nem volt elnyomás a kiegyezés után, sőt azelőtt sem. Ennek köszönhető, hogy az északi szláv népesség megmaradhatott, majd keveredve németekkel, lengyelekkel, csehekkel, magyarokkal, ruszinokkal idővel önálló népként kezdhette definiálni magát a 18-19. századtól (előtte ugyanis szlovák nép és öntudat nem létezett).

Ha voltak is a beolvasztásra vonatkozó magyar elképzelések, láthatóan nem sikerültek, ellentétben a francia nacionalizmus példájával, amely egy 50% alatti francia népességből a 19 század végére homogén francia népességet hozott létre. Persze tudjuk, a franciák nem lehetne se elnyomók, se erőszakosak, se beolvasztásra törekedők, csak a csúnya magyarok. A "szlovák" kisebbrendűségi érzés már csak ilyen. Elhiszem, hogy rossz lehet identitást találni ilyen történelemmel a hátuk mögött, de jobb, ha mielőbb kigyógyulnak belőle, mert az igazságot is meg lehet, sőt meg KELL szokni!
Megfontolja a főváros a Moszkva tér névváltoztatását - mondták önkoris illetékesek a HírTV kérdésére. Eredetileg ugye Széll Kálmán térnek hívták, egészen 1951-ig. A rendszerváltás óta időről időre felmerül a visszaállítás kérdése, meg olyakor új név választása…..
Bármennyire is szerelmesek vagyunk, sosem lehetek elég jó, mert nem izraeli zsidónak születtem. Ez a film egyébként pont erről szól: Kishazánkban nem kevés izraeli próbál szerencsét, és közöttük is elég sok a jóképű, jómódú pasi. Én pont az egyik csapdájába estem.…..
hjzgjkhjkl 2011.01.21 10:11:27
@Dövan: Igen, bizonyára indokolatlanul volt mindig ez a baszogatás. Talán, mert ők baszogattak másokat, hogy a Te kifejezéseddel éljek.

Egyébként meg a vallásuk és a felfogásuk alapja a kirekesztés. Természetesen mivel ők a legnagyobb kirekesztők és rasszisták, ezért ezt mindenkire ráfogják.
Vér ugyan nincs a pucádban, de monitor mögött hamisan érvelni azt tudsz. Az, hogy a te ténykedésednek, illetve az érintett rendőri vezetők, miniszter(ek) tetteinek lesz-e jogi értelemben következménye, még a jövő zenéje, de hogy morális értelmben egy zsák szar vagy, az már…..
Prolik vs lófők! Csodásan abszurd backdoor kommunikációs csatáról értesültünk a Tumbleren, borosjulinál. A sztori eleve klasszul kezdődik: Szeged egyetlen szánkózódombjára egy betripezett óriásműlesikló Apró Juhász János építész, helyi önkormányzati képviselő 8…..
A nyolcaddöntők után nem volt power ranking, mert lusta voltam munkahelyi elfoglaltság miatt, ezért most egy összevont, nyolcaddöntők-negyeddöntők meccseit feldolgozó lista készült, hogy naprakész legyen. Mint korábban is, az erősorrendet az előzetes várakozások+meccseken mutatott…..
hjzgjkhjkl 2010.07.05 12:35:51
Vajon kitől kapta a csokrot? 108 értelmiségi írt alá egy levelet Gyurcsány Ferenc védelmében. Száznyolc értelmiségi, aki hisz még a Nyugatban, a progresszióban. Az ő gondolkodásmódjuk szerint Gyurcsány Ferenc testesíti meg a baloldalt, és a baloldal az ő értékrendszerüknek…..
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
Heterónak lenni jó. Öröm és büszkeség. Szeptember 4-én fel is vonulhatnak a heterók az Andrássy úton, hogy kifejezzék, milyen pompásan érzik magukat a világban. Illetve, hogy kifejezzék: pompás közérzetüket némiképp zavarja, hogy a melegek is jól érzik magukat. A szervezők…..
Hiába szerzi meg  messze a legtöbb mandátumot, mégis ellenzékbe kerül a Robert Fico vezette Smer a szlovák parlamenti választások után. A választás nagy nyertese a Bugár Béla vezette Híd-Most, és a szlovákiai Bokros Lajos, Richard Sulík neoliberális pártja a SAS. Ez a két…..
Hát tényleg eljött a forradalom, el sem hiszem. Mit forradalom, szabadságharc! Orbán Viktor nemzetmentő 29 pontjában 9.(!) helyet kapta a házi gyümölcspárlatfőzés legalizálása: A pálinkafőzés felszabadításával "kilencven éves küzdelmet zárunk le", mondta Orbán.…..
hjzgjkhjkl 2010.06.08 22:41:40
Nagy hátránya a blogolásnak, hogy sajnos nagyon sok hülye írhat olyan írásokat, amely butaság és a legnagyobb probléma az ilyen beírásokkal, hogy az ország nyilvánossága kénytelen vele szembesülni. Ez is ilyenek közé tartozik.

A gyümölcspárlatok adózásának eltörlését a marihuána legalizálásának kérdésével egy szinten említeni nagyon nagy ökörség. Ez egy pénzügyi kérdés volt elsősorban. Az államnak szinte semmilyen bevétele nem volt ebből, és csak arra késztette a vidéki embereket, hogy gyakorlatilag adócsalók legyenek - sokszor a tudtukon kívül.

Ráadásul, ha a pálinkáról beszélünk, az igen is nemzeti italnak számít. Máshol, külföldön sem rónak terheket az államok saját polgáraira amikor a saját nemzeti italaikat állítják elő.

A marihuána egyébként a kemény drogok előszobája, és sokkal károsabb, mint az alkohol. Persze, az alkohol is az nagy mennyiségben, ezt nem vitatom, de rengeteg tanulmány mutattam ár ki, hogy a marihuána károsabb és jobban függőséget okoz. Arról nem is beszélve, hogy a szeszes italoknak megvannak a maguk tradíciói, amiket azért illene tiszteletben tartani. Elég egy fajta bódító szer, nem kell mellé még több és ráadásul károsabb is...

Abba lehetne hagyni ezt a marihuána mániát meg divatot, annyira idegesítő. Én például szeretem a jó magyar bort (bár nem vagyok alkoholista, és ritkán iszom), de ha betiltanák, eszembe se jutna, hogy ezt reklámozzam, vagy hogy erre divatot építsek, mint a füves libsi fiatalok teszik ezt a kenderrel. Nem is értem, hogy ebbe milyen értelmet látnak...
Szlovákia, Felvidék - vérmérséklet szerint a szükséges szó aláhúzandó - se maradt ki a jóból: hosszú évszázadok alatt kitermelte gyönyörű lányait, sportolóit. Lényeg: csak semmi photoshop és plasztika a csöcsbe. Ők is a szlovák labdarúgó válogatottnak szurkolnak és nem…..
Világbajnoki felkészülési meccsen Szlovákia válogatottja egyértelmű győzelmet aratott Costa Rica válogatottja felett. Sequeria öngólja, Vittek akciógólja után Šesták tizenegyessel állította be a végeredményt.   Szlovákia függetlensége óta harmadszor találkozott…..
Erre a kérdésre nem lehet most olyan világost választ adni, mint 2006-ban. Amikor is a nép piedesztálra emelte ismét a kormányon újrázó szocialistákat. Persze elmondhatnám azt, hogy sikeresen kezeltek egy nem könnyű kihívást, a világgazdaság összeroppantó hatását. Azzal is…..
Unikális hanganyagot találtunk a rendszerváltás környékéről. Gyurcsány Ferenc gyújtó hangú beszédet mond, őszintén feltárja a hibákat, felhívja a figyelmet arra, hogy be kell fejezni a hazudozást. Ismerős? A felvétel az 1989-es KISZ Kongresszuson készült, melyen végül…..
hjzgjkhjkl 2010.03.31 10:11:18
@is: Orbán azért kicsit más. Nem védeni akarom, de ő nem csinált olyan nagy baklövéseket, mint a Gyurcsány. Ő legalább tudott irányítani egy országot, még ha azt a regnálást is lehet bírálni... De nem hagyott ilyen romokat maga után. Gyurcsányt én sokkal elmebajosabbnak érzem, mint az Orbánt. Gyurcsány sokkal cinikusabban, és sokkal nagyobbakat hazudik, ezért idegesítőbb.

Nem véletlen, hogy Orbán most újra miniszterelnök lesz, Gyurcsány már nem lesz az soha az életbe.
Mi sem tudjuk, hogy fake (annyira nem is érdekel), mindenesetre itt a sztori: valaki állítólag feltörte Vona Gábor azóta törölt iwiwes accountját, és az ott található levelezésről készült screenshotokat kitette a netre. További infók az üggyel részletesebben foglalkozó…..
Az utóbbi években az aktuálisan futó politikai kampányokba megzakkanni készülő választópolgár megszokhatta, hogy az MDF akcióin, megmozdulásain lazíthat a leginkább felhőtlenül. Ott van példának legalább három választási hadjárat, ahol a párt imázsát a bajusz köré…..
Az MSZP a parlamenti választási kampányban fontosnak érezte, hogy döntsön az októberi önkormányzati voksolásra állítandó fővárosi listájától, és egyben megnevezze főpolgármester-jelöltjét. Vajon mi az oka ennek a sietségnek, és biztosak lehetünk-e abban, hogy a már…..
Van egy blog, a Lokális Klímaváltozás, ami öndefiníció szerint "Az LMP tagjainak és szimpatizánsainak blogja". Gondolom az a pár ember, aki publikál a blogon, ha nem is párttag, de nem egy távoli szimpatizáns, hanem közel van a tűzhöz.Ott publikált igen csak sokat,…..
Kedves terror blog!   Pályakezdő vagyok, életem első munkahelyét próbálom megtalálni, eddig sikertelenül sajnos. Tucatszám küldöm a cv-ket, hívogatom a hirdetéseket, de alig akad néhány hely, ahonnan egyáltalán visszajeleznek, interjúra pedig csak a legritkább esetben…..
hjzgjkhjkl 2010.02.15 15:27:31
Bizonyára - velem együtt - sokakat meglep, hogy most már napok óta tartósan a Jobbik vezeti ennek a blognak a szavazását. Több ezer voks érkezett, s bár természetesen egy ilyen szavazás nem lehet reprezentatív, és közismert az is, hogy a Jobbik nagyon erős (felülreprezentált) az…..
hjzgjkhjkl 2010.02.15 12:35:27
@Captain Tott: Lehet, hogy igazad van, de míg a Jobbiknak van tartaléka, addig az MSZP-nek szerintem nem nagyon van.

A balos beállítottságú szavazóik nagy része (akik nem fanatikus MSZP fanok) vagy otthon maradnak, vagy az MDF-SZDSZ és az LMP között fognak választani.

A korábbi volt szavazóik (akik annyira nem kötődtek az MSZP-hez, és balosnak sem tartották magukat) szerintem már átálltak a Fideszhez, vagy a Jobbikhoz.

Sokan csalódtak az MSZP-ben és ez a negatív kihathat a szavazófülke magányában. Mondjuk az lehetséges, hogy éppen emiatt a kisebb balos pártok jobban szerepelnek.

Mesterházy ráadásul nem volt a legjobb választás, eddig csak kudarca volt a kampányban, és sokszor olyanokat mondott, amikre nem lett volna szükség, sőt, inkább csak magának és az MSZP-nek ártott. Bajnait pedig - aki viszonylag jobban eladható lenne - egyáltalán nem szerepeltetik.

Mindenesetre a következő másfél hónap meghatározó lesz, de túl nagy változásra már nem lehet számítani a párpreferenciákat illetően.
hjzgjkhjkl 2010.02.15 13:01:54
@HUN_Sector: Tudom, de bejutási esélyekről nem írtam velük kapcsolatban, csak annyit, hogy mennyit érhetnek el. Még nem tisztázott egyébként, hogy milyen néven indulnak. "Demokratikus Centrum" elnevezést hallottam többször. Tehát, lehet, hogy csinálnak egy harmadik pártot, mint a MIÉP és a Jobbik 2006-ban, "Harmadik út" néven.

De arról nincsenek infóim, hogy pontosan mi lesz a felállás.
hjzgjkhjkl 2010.02.15 13:03:07
@hjzgjkhjkl: Javítva magamat: "Demokratikus Centrum" néven már nem indulhatnak, mivel MDF nevében gyűjtik a kopogatót. Szóval, akkor csak önállóan indul az MDF, és nem lesz közös lista szerintem, hanem a listájukra tesznek néhány SZDSZ-es arcot. Így meg csak 5% kell.
Ha már szláv virtus, nézzük csak meg, mi díszítette a szláv vitézek pajzsát. Mivel a heraldika elég komoly segédtudománya a történelemnek, nem szeretnék olyasmibe merülni, amit Ti is elolvashattok olyan oldalakon, amik esetleg erre a tudományra szakosodtak (bár az igazat megvallva,…..