Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-tara-

20 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ring Júlia a Magas-Bakony TDM Nonprofit Kft ügyvezetője hívta fel a figyelmünket, hogy a cikkben hibásan jelent meg a Betyárnapok időpontja. A rendezvény nem szombaton és vasárnap, hanem pénteken és szombaton kerül megrendezésre. (Zircblog)   Bangó Margit és Palya Bea is…..
          - Valamikor agyatszégyenítő régen az Egyetemi Szinpadon megjelent egy fickó piros pulóverben és hetykén, szemtelen hegyes hangon előadta a Majomországot'. Harsányi Gábornak hívták, akkor hallottam róla először.Ezt: Weöres…..
Az m1 választási műsora megédesítette az első forduló minden vérciki pillanatát, olyan műsor lett belőle, ami egyszerre ekézte az OVB viccparódiáját és ásta alá a közszolgálatiság idiotizmusát. Iszonyú kellemetlen lehet egy ilyen helyzetben közszolgálati médiamunkásnak…..
-tara- 2010.04.13 07:20:20
@Süveges Gergő: ez nagyon korrekt tőled, de a te gyors helyzetfelismerésed, humorod, lazaságod nélkül másképp alakult volna az este. Szép a szerénység, nemes emberi tualjdonság, de valójában mégis a műsorvezető felelősége a legnagyobb, te állsz közöttünk és a műsor háttérben lévő készítői között.

Jó volt, na. Bár én a bizalmat a korábbi posztban megelőlegeztem, örömömre nem csalódtam. Jó volt a hármasotok, a kezdeti mélységes felháborodás után jól szórakoztam. Az OVB töketlenkedése viszont siralmas volt, szélnek ereszteném minden tagját, ha rajtam múlna.

Remélem, nem csábítanak el a királyi tévéből. Ne engedd, hogy megvásároljanak. Jó helyen vagy.
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
Akik - hozzám hasonlóan - már nagyon várják a vasárnap estét, amikor végre elindul az adatok özöne, és értelmét veszti minden korábbi ködszurkálás, azok számára a napközbeni részvételi jelentések is értékes információnak számítanak. Önmagukban azonban ezek a…..
-tara- 2010.04.11 00:54:37
@proton1701: éppen ennek kellene - illene változnia. Az agyakban kellene rendet tenni végre. Mi a fontos, és mi nem az. Mi zajlik a világban, Európában, az Usában, nálunk. Mi történik a természettel, miért pusztítunk el mindent magunk körül, miért a zabálás, az egészségtelen életmód vonz minket, miért éheznek máshol mások, meddig lesz energia a mindennapjainkhoz és sorolhatnám.

Komplexen kellene kezelni a problémákat, ahogy az embereket is holisztikusan kellene gyógyítani, vagy még inkább a betegségeket megelőzni. És úgy látom, OV mostanában mintha foglalkozna ilyesmivel, talán jobb tanácsadói vannak, mint korábban (Hegedűs Zsuzsa pl.)

De hogy változás legyen, igazi változás, abban dolgod van neked is meg nekem is. Az út, amelyen most haladunk nem vezet sehova. Vagy a pusztulásba legfeljebb. Össze kell kapni magunkat végre egy erős, ha kell teljhatalmú kormánnyal az élen, hogy létezni tudjunk. Nehéz dolgok ezek.

Még nem oldódott meg a világválság sem, és akkor az energiaválságról még nem is beszéltem. Az agyonhallgatott téma. Úgy ám.

A világ annyira megváltozott, hogy huszadrangú dolog lesz, mennyi pénzt tudnak kitalicskázni fideszék a parlamentből. A túlélésért fogunk küzdeni mindannnyian, te is, én is, mások is. OV már jól látja, ezért bízom benne. De ismétlem, nagyon nehéz dolga lesz.
-tara- 2010.04.11 01:15:28
@mingyá beszólok!: részben igazad van, főleg ha az IMF-fel kötött szerződésekre gondolsz. Újra kell tárgyalni, lesz rá lehetőség. Ami engem jobban aggaszt, az OV amerikabarát politikája és orosz ellenessége. Megfordítanám, ha rajtam múlna. Magyarország nem tudja megvédeni magát semmitől sem, túl kicsik vagyunk és védtelenek, hadeseregünk sincs. Az EU számomra nem jelent túl sokat, egy operett szövetség. Hogy az úristenben csináljuk, hogy mindig a rossz oldalhoz húzunk, fogalmam sincs.

A lelkem mélyén én is félek. De spirituális indíttatásból azt mondom, hogy a gondolatnak teremtő ereje van:) Ha sokan elmondjuk sokszor, hogy gyökeres változások jönnek, be is következik (persze csak ha hiszünk benne). Nem kellene mindig negatívan gondolkodnunk, mert magunknak csináljuk a bajt. Próbáljunk meg már valamiben hinni, az ég szerelmére.

Több lelkesedés és hit kellene. Vagy csendesen hajtsunk fejet? Szomorúan nézzünk magunk elé és már előre veszítsük el a jövőnket is? Hát én nem.
Micót nagyon vicces helyzetekben fotózta Gábor, a gazdája, mi különösen a rémült arckifejezést szeretjük. Micó egyébként még csak 5 hónapos, de már meggyőzően tud heverészni:  Rosszalkodásra készülni: És persze lebukni: ..
-tara- 2010.03.25 08:36:59
@Gazdag földmíves polgár gyermeke: megszereted, ha egy kis kölyköt örökbefogadsz. Nem lehet másképp. Pici és védtelen, annyira aranyos tulajdonságai vannak, és nagyon fog szeretni téged. Annyira, hogy ép bőr nem marad a kezeden meg az alkarodon, levadássza éjszakánként:) De nem fog zavarni, mert szeretni fogod őt. Élmény vele élni. A macska spirituális lény, többet tud az univerzumról, mint mi valahányan. Most éppen beteg a kutyám, egy műtét után lábadozik, 15 éves cicám melléfekszik, fejét a sérült lábra hajtja, gyógyítja. Kutyus meg tűri és gyógyul. Nagyon szeretik egymást.

Cicám egy csodalény. Kijárós meg bentlakós is, nincs bolhanyakörve, biztonsági okokból. De van Biokill, remek ellenszer a bolhák, kullancsok és egyebek ellen. Kéthetente kell bespriccelni, sokéves tapasztalat, hogy hatásos.
Miután az Operánál mindenki "kiörömködte" magát a végleges 10.5 Windowsos megjelenésével kapcsolatban, a fejlesztők visszaültek munkaasztalaikhoz. Egyrészt, mert a Mac és unix verziók még nincsenek készen, másrészt - sajnos ezt mi is tapasztaltuk, a Windowsos se igazán. Persze,…..
Scienceroll.com nevű blogom másodszor nyerte el az orvosi blogok világversenyének legjobb orvosi technológiai/informatikai blog díját.Ez a legfontosabb verseny, ahol egy orvosi témájú blog megmérettetheti magát. Ezt írták a verseny szervezői: For the second year in a row, Bertalan…..
-tara- 2010.02.21 09:20:45
Kiss Péter programigazgató már tavaly megígérte, hogy a Tv2 abbahagyja a kapkodást, és felépíti azt, amit eddig nem sikerült, pedig az RTL Klub a sajátjára lassan már műemléki táblát is kitehetne. A délutántól a főműsoridő végéig ívelő programstruktúrát. Már akkor…..
Ócska ingyenreklám lenne, ha minden nap írnánk róla, hogy kik fognak versenyezni a március elsején újrainduló sztárpárshow-ban a bőröndnyi készpénz, a világkörüli út és a 65-ös évjáratú Cadillacért, de azt a magaslabdát már nem hagyhatjuk ki, hogy a választások előtt…..
A Fidesz elnökének évértékelő beszédét bizonyára sokan írják majd le  lelkesen  jövőképet kínáló (itt talán elhangzik a szép magyar vízió szó is), emelkedett, pozitív üzenetek tartalmazó szónoklatnak, míg mások, kevésbé lelkesen, csapnivaló beszédről…..
-tara- 2010.02.07 15:39:28
@loláb: tökéletesen így látom én is. Orbángyűlölőknek persze nem mond a beszéd semmit, nincs fülük meghallani még a tényeket sem. Orbánnak mostanában igen jó tanácsadói vannak, és úgy tűnik, hallgat is rájuk.

Azt is jól látja és tudja, milyen lépéseknek kell következnie, ha kormányra kerülnek. Plusz egy karizmatikus politikus, jó vezető, nem semmi egy ekkorára nőtt pártot összertartani. Arra is lesz esze, hogy megfelelő szakemberekkel vegye magát körül.

Egy dologtól félek csak: az IMF-fel való tárgyalásoktól. Ha azt a csörtét is megnyeri, akkor elkezdődhet végre valami jó ebben az országban.

Aki pedig még mindig a hatalmon lévő rablóbandát isteníti, netán továbbra is rájuk szavaz, ő maga is felelős azért, ahova jutottunk. Rend kell és keménység, erős vezetés, úgy bizony. Az emberekkel nincs baj. Okosabbak a nép egyszerű gyermekei, mint azok nagy része, akiknek a kommentjeit itt olvasom.

Az is elhangzott - csak figyelni kellett volna - hogy a termelő munkának legyen végre értéke, és legyen munkahely, mert azért az is kell hozzá. Talán nincs is szükség ennyi elemzőre, politológusra, média szakos akárkikre, brókerekre, marketingmenedzserekre- a bölcsészeket most kímélem, elverték már rajtuk a port ezerszer.

Bízom a Fideszben, mert bízom Orbán Viktorban. Nem volt mindig így. Most viszont világos számomra, hogy mit akar tenni. De azok számára, akik drága Bolgár urat hallgatják, sosem hallgattak meg egy előadást sem az Echon, a Civil Akadémián, hogy csak a könnyen elérhető infókról beszéljek, azoknak OV hiába mond bármit is.

Felelősségteljes szavazás....így lehet vajon?
  Vasárnap meghalt az apám. Skrabski Árpád. Évek óta beteg volt. Álmodtam már azt, hogy meghalt és nekrológot akartam írni róla, de annyi mindennel foglalkozott, hogy nem tudtam összeszedni.   Nehéz írnom egy ennyire fájdalmas és személyes témáról, de az…..
Drága olvasóink, lezárult minden eddigi pályázataink közül a legnépszerűbb és a legnagyobb izgalmakat kiváltó, az alvó és/vagy téli állatok karácsonyi nyereményjáték. Úgy döntöttünk, eredeti terveinkkel ellentétben nem mi döntjük el az első három helyezetettet, hanem…..
Egy év, felfüggesztve. Ennyi jár annak, aki halálra veri az osztálytársát. Feltéve, ha cigány, és azt mondja, hogy a másik lecigányozta.Az undoklásban - bocsánat a szóviccért - minden baromság van. ENSZ-egyezmény, meg hogy szegényke jelenleg is középiskolás. Holott pontosan mi…..
Persze lehet erőlködni, hogy akkor ma este csak azért is, hú de nagyon, és amíg a feje tetejére áll a világ. Lehet arról álmodni, hogy konfettiben úszva, önfeledten hajnalig. De a valóság akkor is az, hogy a szilveszteri bulikon csak erőltetett jókedv, kínosan túlzásba vitt…..
-tara- 2009.12.31 20:18:35
@Pocket Monster: gyakran mondom, a hitnek nagy ereje van:)
-tara- 2009.12.31 20:19:52
@tistedur: Bakony, hegyi falucska. Már tudom, ezért hagytam el a fővárost:)
-tara- 2009.12.31 20:22:17
@manor: nálam száraz vörös, otellóból, cukor nélkül, igazi bor. Meg fehér, chardonnay, de én olyat most nem. Meg sütik, én sütöttem:)
Kitalátor Összeomlott a Sciennet? 2009.11.26 21:20:00
Legalábbis arról szólnak a hírek, de mégy egy a fogyasztóvédelmi bérblog is. A szerverüket valószínűleg lefoglalták, csak a vásárlói-reklámozói rendszer hivatalos blogja érhető el, egy szűkszavú közleménnyel a tetején. No, ezek szerint én is "pórul" jártam.…..
Inszeminator blogja Húsz éve... 2009.12.23 15:25:00
  Menjünk, vagy maraggyunk...( részlet )              - Már ennyi ideje lenne? Az, hogy ejrópában vagyunk mindketten, sőt annyi mindannyian, már már természetes. Nem köll dugdosni a kolbászt. Mér' nem köll…..
Amint arról magyar testvéreink beszámoltak, a Reakció-Mandiner és a Konzervatórium bloggerei hétvégén a Felvidéknek vették az irányt, hogy a zord magyar idő elől kandallók duruzsoló tüzéhez, a karcos hegyvidéki éjszakában lágyan szóló szlovák sramli melódiáihoz, és egy…..
TájKép Áldott Karácsonyt! 2009.12.23 20:55:00
Ingmar Bergman: Fanny és Alexander (1982)..
A zöldenergiára fókuszáló Hudson Clean Energy Partners bejelentette, hogy felállította első kockázati és magántőke alapját, méghozzá nem is kicsi, több mint 1 milliárd dolláros mérettel. Az alap elsősorban a szektor fejlődő szereplőire kíván fókuszálni és főleg a szél,…..
Inszeminator blogja Egy levél 2009.12.03 11:24:00
 Hát elmegy. Sikerei csúcsán, megbecsüléstől övezve megy el. És senkinek sem fog hiányozni. Adott nekünk valamit. Valamit önmagából, bár az is igaz, hogy a beleink is háborognak tőle. Azt mondja megtette a magáét, és büszke a teljesítményére. Még bujkálhat bennünk…..