Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nem_majom

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1900 körül. Amerikai gyapotfeldolgozó-üzem a Mississippi mellett..
Nem_majom 2019.01.21 22:12:43
@Desmont: A léghajóban levő gáz hélium volt, azaz nemesgáz, nem éghető.
ablakpárkány Krisna-völgyben 2013.07.21 16:11:22
jártunk pénteken Edittel, mégpedig a 18. búcsúban, merthogy jó magyar szokás szerint a krisnások is kitalálták, hogy évente egyszer 3 napra magukra irányítsák a figyelmet. az első búcsúnapon, pénteken még nemigen tülekedtek a sajtó képviselői a Völgyben, annak ellenére, hogy…..
Akár hátra is dőlhetnék, mert a kommentek kiegyenlítik egymást. Nem kéne rájuk válaszolni, amit ugyanis az egyik hozzászóló kérdez tőlem, arra a másik felel - és néha egész szakszerűen. Van viszont egy ellentmondás, amely éppen a kommentekből bontakozik ki.   Akik…..
Egy hete járt le a személyi jövedelemadó-bevallás határideje. Az adófizetők élhettek az egyik utolsó megmaradt, annak idején általam is olyannyira szorgalmazott javaslatra bevezetett liberális szabadságjoggal: lelkiismeretük szerint rendelkezhettek arról, hogy jövedelemadójuk…..
Rohamtempóban fejlődik a Budapest Airport technikai felszereltsége, egy hete üzembe állítottak 300 új poggyászkocsit. Ennek azonban ára van, menetenként 300 ft/1 euro. Az utasok értetlenkedve rángatják a kocsikat, mert ezek szerint mind olyan fejletlen környékről származnak, ahol…..
Azt már szinte mindenki tudja, hogy a lélek súlya valahol 21 gramm körül van, azzal viszont talán már kevesebben vannak tisztában, hogy grammja olyan 120 000 forint körül mozog. A Lányom nélkül soha című megkérdőjelezhető minőségű kalandregény alapján készült valóéletbeli…..
MaNDA Huszonötöt Paul Cézanne-ra 2012.11.08 14:17:04
Az alábbiakat a Szépművészeti amúgy vérprofi kiállításán látottak hatására voltam kénytelen papírra vetni. Egyszerűen nem tudtam benntartani, pedig megpróbáltam. Arról van szó, hogy a király meztelen, Cézanne a kipakolt munkáiból kiindulva egy tehetségtelen valaki volt, aki…..
Nekem Wagner eleinte olyan volt, mint általános iskolában a gimnáziumi matematika zöldkönyv: egyiket sem ismertem, egyiket sem értettem, mégis remekül lehetett vele ijesztgetni. Wagner éppen olyan kibírhatatlan, mint amennyire nehéz a feladat; Wagnert nem lehet meghallgatni, az egyenlet…..
Isten létrehozta a földet, a hollandok pedig létrehozták Hollandiát - tartja a holland közmondás. A mondás különösen igaz lehet annak tükrében, hogy a hollandok tudni vélik a megoldást a globális felmelegedés okozta vízszint emelkedésre. Szerte a világon és országhatáron…..
Évi 30 milliárd forintos válságadót vet ki Magyarország a nagy áruházláncokra, így valószínűleg az Auchanra is. Nyilván tiltakozni fognak, az emberek véleménye pedig megoszlik majd aszerint hol vásárolnak, vagy hová szavaznak. Pedig érdemes jobban átgondolni a piaci szerepüket…..
Nem_majom 2010.10.15 18:37:53
@movhu: Szerintem a "drága" kisbolt fogalmát is árnyalni kellene.
Magam Budapest és egy pici somogyi zsákfalu között ingázom (nem autóval, hanem általában vonattal!). A budapesti lakásom szomszédjában van egy éjjel-nappal kisbolt, amely korábban kifejezetten drágának számított. Kb. egy-másfél éve látványosan megváltoztak az árai (nem összefüggés nélkül azzal, hogy a 300 méterre levő Match meghosszabbította a nyitvatartását). Mostanra kifejezetten versenyképesek lettek az árai.
A faluban meg két bolt van, a helyiek a nagyobbik boltosra irígykednek, mert drágának tartják (akinek kocsija van, az időnként a kaposvári Tescoban vásárol, persze olcsóbban), viszont tapasztalatom szerint a helyi boltban mindent megkapok, ha nincs készleten meghozzák, és sokkal olcsóbban, mintha minden alkalommal bekocsiznék Kaposvárra.
Maci közel fél éve várja, hogy sikeres középfokú angol nyelvvizsgájáról bizonyítványt kapjon, de ez egy olyannyira bonyolult feladat, hogy a Rigó utcának a vizsgázó segítségét kellett kérnie, hogy lefordítsa feladatsora egyik oldalát: Szeretném megosztani a történetemet,…..
A Modem nevű kortárs múzeumnak két hibája van. Az egyik, hogy úgy néz ki, mint egy vidéki pláza, a másik pedig, hogy Debrecenben van, nem pedig abban a városban, ahol élek, és ezért nem tudok hetente elmenni, hogy körülnézzek, éppen mivel jöttek elő.   Ellenben egyáltalán…..
Nyilván csak idő kérdése volt, és végül Charles Darwin születésének 200. évfordulója alkalmából tényleg kibújt a az intelligensen tervezett szög az evolucionista hazugságzsákból. A maradi, tudományos tényeket még mindig elfogadó ember ilyenkor persze egyből médiahackre…..