Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mindennapi manna

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen-igen, a legjobb dolgok mindig "véletlenül" születnek! :D Gondoljunk csak pl. a fordított süteményre! Nekem eszembe nem jutott volna narancslikőrt önteni a karamellkrémhez... Tényleg nem! Csak szokás szerint elfelejtettem, hogy ugyanabban az üvegben, amiben a sürített tej…..
Életem Új-Zélandon MIÉRT is? 2010.12.07 20:41:00
Vagyis:  miért is lettem állampolgára Új-Zélandnak?Mivel többen megkérdezték, sokat gondolkoztam rajta, most leírom.Mikor először kijöttem ide én itt az első perctől OTTHON éreztem magam. Kijöttem körülnézni, amolyan háztűznézőbe,  megtapasztalni az itteni…..
Életem Új-Zélandon Poszter 2010.11.29 09:06:00
29. Hétfő  Ma reggel megérkeztek a nyomdából az A/3-as poszterek.Kis meglepetés Gabrieléknek és egy próbálkozás nekem :-) "A te játékod" szokta George mondani. Így van.  Tervem szerint lesz egynémely barátomnak ajándék (különösképpen annak, aki visszajelez…..
05 Péntek a készülődés jegyében  telt ... lekerült a padlásról is, amire már biztos nem lesz szükségünk. Az üvegházban is összeszedtem a felesleges “szaporulatot”. A szekrényeket is átéztem.Délután még sütöttem kicsit, elkészült ismét az Erika blogjából…..
mindennapi manna 2010.11.06 10:04:55
Ahogy az előző posztban már jeleztem, Horasz nálunk vendégeskedett az elmúlt hétvégén, amelynek egy maratoni főzés lett az eredménye. Hogy a helyzetet tovább súlyosbítsuk, életem párja egy régóta halogatott mini női bulit is beszervezett. Előtte persze kissé félve…..
Szóval elszaladt ez a pár nap, de most bepótolom, hogy mi is történt. Sokminden nem, de valami mégis :-)17. Vasárnap A délelőtt a Fészekre készüléssel telt. Sült csirkecomb volt az én feladatom, George a zöldséges rizst alkotta mellé. Szépen elkészült minden időre és mire a…..
06.  szerdaA nagyon erős szél eltérített minden szabad levegős sétától...Így maradtam az üvegházban , és a lakásban egész nap. Üvegházban átültettem, elültettem pár növényt. Ehhez 40 liter friss földet elhasználtam...hmmm.  Pedig azt gondoltam, hogy még sok is…..
Sajnos igen, megint... Tovább nőtt a kár, és újabb régi szép épületek, templomok, lakóházak váltak áldozataivá. Az előző rengésekben megsérültek, és újabbak is. Ismét szükségállapot Christchurchben, iskolák továbbra is zárva. Borzasztó helyzet. Az eddig emlegetett kár…..
mindennapi manna 2010.09.08 21:08:15
Sajnos azóta is  a fő szereplői a híreknek, hogy RENG A FÖLD. Utórezgések a Déli szigeten, rengés az Északin és ma Wellington közelében is. Bevallom ez utóbbiról csak Zsuzsitól értesültem először, mert bár talpon voltam, mégsem éreztem. SZERENCSÉRE! Hogy…..
mindennapi manna 2010.09.08 09:56:48
...de előbb még vasárnap volt. :-) Akkor piac előtt egy kis séta is következett. Ezt a sirályt is ott fotóztam. Délután pedig nagy séta következett már George-dzsal együtt.Hétfőn a Social English-el kezdtem, majd irány a belváros. A Midland Parkban a maori nyelvi hét…..
Marlen kérdése szeretettel:Hol lehet egy liter tiszta szeszt venni és mennyiért?            "Patikában csak egy decit adnak ki és 70%-os, nekem pedig egy liter kellene és 98%-os diólikőr készitéséhez...ha nem lehet kapni,…..
Életem Új-Zélandon SZÜLINAP 2010.06.10 08:30:00
Ma igen...valamikor ezen a napon születtem :-) vagy mégsem? Papírjaim szerint ekkor, anyukám szerint 11-én :-) Talán ő emlékszik jobban, de a papír az papír s a szabály a szabály :-) No én ezért tartom ma és holnap is :-) ...Reggel nagyon kedves levél várt a postaládában. Idézek…..
mindennapi manna 2010.06.10 10:25:27
Bosszankodtam, mert a tegnapelőtt megírt bejegyzést nem mentette a rendszer, és így most azt is be "kell" pótoljam. Jólesik, amikor írjátok e-mailben, vagy a scyep-on, hogy mi történt velünk...nem láttok új bejegyzést, csak nincs valami baj??? NINCS hála Istennek semmi…..
Szerda és reggel, levélolvaás. Nagyon örültem, hogy a budapesti gyerekek meghallgatták a rádióműsort és magam elé képzeltem a csillogó szemeket! Igazán megérdemlik a dicséretet, gyönyörűen rajzolnak!!A reggeli  rutinfeladatok után irány a belváros. Előbb fotók ügyében,…..
4. Nap Laza ébredés, majd a sétálócipő...és irány a nagy móló. Persze nem gyalog, mert azért EZ nem a szomszédban volt. Csodás tengerpart-homokos –hullámos és fényes meleg napsütés. Végigsétáltunk a mólón, megcsodáltuk a horgászokat és a rákászokat. Volt…..
mindennapi manna 2010.04.13 22:21:20
3.       Nap Christchurch kedves kis hely, Új-Zélandi legeurópaibb városkája. Sok szép, régi épülettel. A házak többsége terméskőből, kőből-téglából épült. Keresztülszeli a várost egy kis folyó, melyen gondolások is szállítják a kiváncsi…..
Ma reggel a megszokott teendők. A délelőtti itthoni dolgok után mentem Lilikéhez, majd az SPCA-be, ahol felvettem ismét  egy pici cicát. Petka 2 hó 2 hetes kislány nagyon picike volt korához képest. Amilyen pici olyan kedves, barátságos.   Sokan megszeretgették, sokan…..
mindennapi manna 2010.03.12 16:09:21
mindennapi manna 2010.03.15 13:46:37
Ma az itthoni tennivalók ebédfőzés után elmentünk Poriruába leellenőriztetni-megtöltetni a gázpalackunkat. Ezennel elkezdődött az igazi előkészülte a kirándulásunknak :-) Hazafelé beugrottunk a Kórházba, meglátogatni egy idős magyart, akit hétfőn megműtöttek. Kifelé jövet…..
  Hétfőn írtam utoljára, de azóta sokminden történt. Mi is?  Kedd: Elmentünk kirándulni. Először Paraparaumunál álltunk meg, ahol felvettük a George által a Trademe-n vásárolt elemeket. Itt egy jópofa vendégvárót fotóztam a másik sarkon egy üzlet előtt: …..
Reggelre már a neten is hallgatható volt Guszti rádiója, a Magyar Rádió Sydney oldalon. Itt érdekes riportok, beszélgetések hangzanak el. Itt került adásba egy maori mese is.  Ma a délelőtt angollal telt. Jó kis társaság (ezt már olyan sokszor elmondtam!),  ismét okosabb…..
mindennapi manna 2010.02.23 15:57:07
Ma kedd, munka a házban, a háztartásban, főzés, mosás...kis munka a kertben, lazításként "vacakolás" a Hírmondóval :-) szóval eltelt a nap. Estére válaszolgattam a leveleket és megörültem Fritz fotós ismerősömtől kapott képeknek! Egyet megmutatok. A kép vasárnap…..
mindennapi manna 2010.02.17 09:19:44
Életem Új-Zélandon Ismét angol 2010.02.09 10:11:00
Ma végre ici-picit beszéltem Petivel...de remélem holnap folytathatjuk. Megkaptam a kiállításon készült képeket is Veronikától. Itt megnézhetitek Ajándék lónak ne nézzük a fogát...de úgy tűnik, kicsit magasra lettek némely képek feltéve...Aztán 9-kor jött Stephanie és…..
mindennapi manna 2010.02.09 15:47:51
Sikerült is csütörtököt mondani, mert a szépen megírt visszatekintés egy rossz kattintás miatt elszállt...Most kezdhetem előlről :-( Tehát újra, csak attól félek, ez már nem lesz olyan jó, és frappáns, mint az első ötlet volt...Mint meséltem, lejjebb szorítottam a…..
Igen, délelőtt 10-kor kikapcsolom a számítógépet, mert MUNKA VAN... azért itt is előfordul, hogy  tudatosan és terv szerint, dolgozunk :-) Igaz, most kicsit csúszűásban vagyok, de a technika kibabrál velem...Folytattam a "nagytakarítás projectet".  A…..
mindennapi manna 2010.01.29 09:17:56
Igen az elmúlt napok úgy teltek...Elhatároztam, hogy délelőtt max. 10-ig hagyom bekapcsolva a számítógépet, mert nagyon elterel ....Aztán meg munka is van, úgyhogy dologra!Hétfő: délelőtt sütés-főzés. Barátaink Bandi és Franciska jöttek vacsorára. Bandi születésnapja…..
mindennapi manna 2010.01.27 08:44:11