Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oszkár írja

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Térdre, imára, csuhások" (Orbán Viktor, 1991)   "Elutasítjuk a világnézetileg elkötelezett államot, az egyházi és állami jelképek összemosódását, az egyházak pártpolitikai manipulálását, a kereszténység ideológiai fegyverként való használatát" Fidesz…..
oszkár írja 2012.08.26 21:51:01
 Gasztroturistásoskodni saját városban olyan, mint lekvárt tunkolni virslivel a Spitzbergákon, fecskében. Előbb összefutni az éttermi tojaletten kapuvári lakossal Horváthországban, vagy amikor az ócsosított, csakmost, kihagyhatatlan feliratú turistabusszal Olaszba’ nyaral,…..
oszkár írja 2009.12.17 19:35:21
Kedveseim!

sokat adnak na oszt akkor mi van? Nem fontos telezabálni magad amit eléd raknak, szépen meg is lehet mondani pincéreknek, köszönöm a többit legyen kedves elcsomagolni. Máskor is meglehet enni, kivéve, ha nem levesből akar valaki vinni, annak elcsomagolása kissé körülményes. Kedves Menci drága írd le szerinted mi a jó gasztronómia hogyan működik.

visszatérve lakodalomra, ott sem fontos okádásig enni és inni. Egy lakodalomban nem azt nézik ki hogyan akarja a másik vagyonát megenni...Vagy lakodalom se legyen? Mert az nem kurvásul baromság? Vagy mindeki egyen egy keveset és igyon vizet oszt menjen haza? Vagy még ez se legyen hanem eseketés után már a rokonok induljanak hazafelé? Sőt esküvő sem kell mert akkor aztán tényleg elszigetelődni látszik a rokonság összetertozása. Ez jobb lenne? Ortopéd világunknak amibe ma bele vagyunk baszódva jobb lenne az biztos, minél széjjelebb menjen egy rokoni közösség. Egy lakodalom nem erről szól, nem gondolom, hogy folyamatát le kell írjam...mer akkor már kibaszodtul baj van. Azt azért leírom, mert szerintem lakodalomban a rokonok összejönnek beszélgetnek jól érzik magukat... Ettől szebb az esküvő. Elég baj ha már valaki azt nézi hogyan tudnám rokonomat kienni a vagyonából. Igenis kell a lakodalom, másrészt milyen jó az ha visszahívnak másik rokon lakodalmára. És kör körösen megy tovább, ha csak egy magtalan meg nem szakítja a kört, de itt sem nézik, hogy te miért nem nősülsz vagy mész férjhez, mert kiakarlak enni a vagyonodból, mert te nálam azt akartad!
 Megfiatalodik az MSZP kapuvári szervezete.            Bevetted? Viccországhoz vicc-ráncfelvarrás dukál.            A Kisalföld Online legalábbis ma arról számolt be, hogy a…..
oszkár írja 2012.03.29 19:53:44
minden kapuvár Mit fognak mondani? 2012.03.14 15:00:00
 Holnap lesz március 15-e – hogy ezzel a roppant elmés megállapítással indítsak. Mit fognak mondani a fidesziták holnap? És mit fognap hallgatni a viktoriánus vallás fundamentalista hívei, amikor transzba esve vonaglanak a Kossuth téren, megtapsolva bármit és annak az…..
minden kapuvár Két képaláírás 2012.03.01 12:54:00
Első képaláírás: A kommunizmus áldozataira emlékeztek Kapuváron. Második képaláírás: A Fidesz a parlamentben leszavazta a kommunista állambiztonság ügynöklistáinak nyilvánosságra hozataláról szóló Az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről című ellenzéki…..
minden kapuvár Legénykedés 2012.02.08 17:34:00
 Olvasom, hogy a Kapuvári Legénycéh február 4-én legényavató bulájt tartott. A kommunikáció szerint hagyományőrzésről van szó, de számomra ez a szóösszetétel nem gyengén tűnik ellentmondásosnak. Bár a hagyományőrzést gyakran a kulturális formák változatlan…..
  Na nézzük. Mármint az általam korábban hiányolt december 14-i ülés minapában közzétett jegyzőkönyvét a híddal kapcsolatban:     22. napirendi pont   Javaslat Kis-Rába híd elnevezésére   Kóczán Zoltán: Ismertette, hogy a Kis-Rába híd elnevezésére…..
  Na, lezajlott Szeretett Vezérünkért a békemenetnek titulált love parade. Őszintén szólva nem tapadtam rá percről percre az eseményekre, mert egy másik izgalmasat néztem, nevezetesen azt, hogy a kézi Eb-n hogyan hozzák fel a már veszettnek tűnő meccset a lengyelek a svédek…..
oszkár írja 2012.01.24 19:40:37
@P.mester:
Annyit csak tettél már az írásoddal a blogban, hogy elgondolkodnak, de úgy érzem nem akarják megérteni, sem ebben a blogban sem más hírcsatornákon adott hírekben.

Viszont én is párbeszédképtelen vagyok velük szemben, mert szerintem rossz az út amit OV akar. Ők nem tudják megmagyarázni csak akarják, miért jó ami rossz. "miért jó ami nem jó..."
 Nemrég toppantam be a zajtón a ma esti tüntetésről.            Az ugyan mindegy is, hogy voltunk-e 100 000-en, vagy Rákay Kétmillió Fülöp tévéje szerint néhány százan lézengtek, bár őszintén szólva számítottam arra,…..
oszkár írja 2012.01.04 21:28:24
Ha nem lenne ismeretesek az előzmények, talán még demokratikusnak is tűnhet az alaptörvény. Na de ismeretes és így olvasva már más a kép.

Új alaptörvényt (alkotmányt) szemezgetve, a következő gondolatok jutottak eszembe: Együttműködésre törekszik a világ minden nemzetével, látszik ezért nem áll szóba nemzet vezetőivel IMF EU.
Mai szabadságunk. Miféle szabadságra gondolhat?
Magyarország védelmezi állampolgárait. Talán Magyarországon szolgáló rendvédelmi szervek.
Magyarország támogatja a gyermekvállalást. Hogyan? Épp ellenkezőleg látom.
Na ennyi elég is volt a híres alaptörvényből, ez már megbukott írása pillanatában.
Vagy mikor a médiatörvényt meghozták, amikor ő felségük döntik el mi mehet adásba mi lehet benn és milyen értelemben.

Alaptörvényben mindenki köteles, viszont Magyarország törekszik. Nép oldaláról a nép köteles. Magyarország meg törekszik. Azaz ő mert ki más lenne.
Magyarország törekszik állampolgárainak szociális biztonságot nyújtani. Ezaz, hogy csak törekszik.
Törvénybe foglalni azt, hogy mindenkinek joga van testi és lelki épségéhez. NORMÁLIS?
Sarkalatos törvény azaz mumus törvény.
Alkotmánybíróság ahol kinek van szava ő felségének, aki tsaival együtt olyat ültet bírónak, aki neki bókol.
Amikor már korlátozzák azon jogot, amely pl. híradás műsorok válogatásáról szól, ahol rádió frekvenciás pályázatot úgy írnak ki, hogy előre el van döntve ki nyeri,
ahol magánvagyont ellopják,
ahol másik fél meghallgatása, lehetőség elmondása javaslata röhej tárgya,
ahol egyáltalán másik fél ki van húzva. EZ NEM DEMOKRÁCIA.
Habár néhány óra múlva életbe lép az új Kalaptörvény, amely alkotmányos puccsal befejezi a harmadik köztársaság megdöntését, a búcsú csak ideiglenes. Ahogyan Husz János mondta: Pravda vítězí! *   *Az igazság győzedelmeskedik...
oszkár írja 2012.01.02 21:55:46
hvg.hu/itthon/20111231_parlament_kordon

Viktor mondj már le! nincs szó kordonépítésről? jó lenne rajt nevetni, de ez komoly és van szó kordonépítésről. Nekik most lehet, akik kordont bontottak? Demokrációról persze nem lehet beszélni mint akkor, mert most nincs. minden diktátor meg fog bukni. Hát ő is.
  A csornai kanonok, Drinóczy György 1830 és 1847 között vezetett Böngészet Sopron Megye isméretéhez című kéziratos megyetörténetében, melyet a premontrei szerzetesek jóvoltából a rendház levéltárában volt alkalmam olvashatni, írja a következőket Gartáról: ez a falu…..
 1890. októberének utolsó hetében Molnár Gondi György kapuvári lakos egy pár ökröt vásárolt Kiss György Ignáctól 430 forint értékben. A teljes ár helyett csak harminc forint foglalót adott a jószágok tulajdonosának, mondván a többit később fogja leróni. A vevő úgy…..
oszkár írja 2011.06.02 21:40:07
oszkár írja 2011.06.03 21:49:31
@P.mester: Persze, hogy nem halt meg. Így lehet érteni? Helyesebb lett volna azt írnom, hogy: Ismét van új írás a blogon!
minden kapuvár Innen és túl 2011.03.05 18:16:00
 Nézem a Rábaközi Televízió videóját, amelyen Németh-Csóka Gábor alpolgármester az állampolgárság kapcsán arról beszél, milyen fasza, hogy a magyarok ezzel a honosítással most egyesülnek, de azért remélem, testileg még nem lesz kötelező.Meglepődtem volna, ha nem…..
oszkár írja 2011.05.15 18:49:32
@cappydove: Tisztelt cappydove! Már megint nem tudsz kommunistázáson túllépni? Ezt bizonyítja kommented. Ha olvasta volna kicsit behatóbban az egész blogot, rájöttél volna arra, hogy írója nem kommunista és leszármazottja. Lapozz és találd meg azon bejegyzést, ahol a blog írója épp arról tesz kommentet, hogy egyiknek sem elkötelezettje! Ám olyan kommentet is találsz, ahol olyanok mint te kihozzák a másikból azt, hogy: ne bazd meg legyen igazad és élvezd, hogy másikból sikerül kihozni a ráerőszakolt diktatórikus igent! Vállalja, hogy kommunista meg zsidó ésatöbbi pedig nem. Mert direkt ezt szeretik!
Furcsa ezt az kommentedben olvasni előjog, mert épp narancsbárók és rokonai élveznek mai napig előjogokat és többségük nem a tudás által kerülnek olyan pozícióba (kivéve cappidove), jómagam és sokan ahova nem kéne. Ha annyira szeretsz kommunista meg tsz meg elvtársozni, csak tessék, de nagyon kérlek ne tévezd össze, szabad független szókimondást a kommunistázással.!
A minapában (na jó, egy kicsinyég korábban) került a kezem ügyébe a Soproni Szemle  2010. évi utolsó száma. Ebben a kapuvári muzeológus és etnográfus, Csiszár Attila tollából egy rövid tanulmány olvasható a kapuvári plébániatemplom kertjében felállított Ecce Homo…..
A tüntetés harmadik felvonása 4 órától itt is követhető:  Online TV Shows by Ustream..
oszkár írja 2011.03.15 20:50:20
KÖSZÖNET MINDENKINEK, AKI RÉSZT VETT A TÜNTETÉSEN HELYETTEM IS!

Halgassátok meg érdemes:

atv.hu/belfold/20110315_fizetett_statisztak_is_tapsoltak_orbannak_a_nemzeti_muzeumnal

Kedves narancsbáró, qrvára megtetted a magadét megint, majd akkor is állj ki a nép elé, amikor az unió visszakéri a már kapott támogatásokat! Másik nagyon nem szép dolog pénzt adni CSAK AZÉRT, HOGY TÉGED AJNÁROZZANAK, persze te erről gondolom semmit sem tudsz, ha tudsz is róla elhatárolódsz. Te csak Horty eszményképed lévén visszaakarod állítani az Ispánságot+alispánságot+vicispánságot+tiszteletesasszonyost+főméltóságososdit és minden avitt kifejezést. Csak azt nem értem miért nem mész vissza Szent Istvánig vagy még visszább. Igaz ennyi is elég kár az országnak. Minden eszközt megragadsz, hogy megerősítsd hatalmad örökre. KÖSZÖNÖM EBBŐL NEM KÉREK. Meg az új alkotmányod Magyar Köztársaságból Magyarország. Hát ez megint jó, először kihagytátok a NÉP, most kihagyod a KÖZ, így nem marad más a népnek, mint csak fejbókolva mondom: köszönöm nagyraméltó tiszteletes uram, alázattal leborulok előtted. Köszönöm...
minden kapuvár Add az arcod! 2011.01.28 00:07:00
Örvendetes, hogy mielőtt a Kósa–Szijjártó tandem Matolcsy Ezoterikus György hathatós segítségével végleg bedöntené a forintot, a Rábaköz bátran önálló útra lép, és még az idei évben új pénzt vezet be, a rábaközi tallért. Lelkes lokálpatriótaként csatlakozván a…..
minden kapuvár Zsótti, a béka! 2011.01.19 13:40:00
        A minapában az Echo TV keresztény értékrendre és polgári stílusra nevelő műsorában Bayer Zsóttitól felvilágosodhatott a nagyérdemű, hogy a bloggerek „rohadékok”, mi több, „beteg lelkű pszichopata…..
minden kapuvár Jár a baba 2011.01.16 23:05:00
    „A censura, bárha törvény által is légyen sanctionálva, az applicatióban mindég az önkénység characterét viseli, azon önkénységnek, a mely annyival súlyosabb, mivel az emberi szabadság legnemesebb, legérzékenyebb oldalát, a lelket érdekli.…..
    „Nem azért csinál az ember diktatúrát, hogy megoltalmazzon egy forradalmat, hanem azért csinál forradalmat, hogy diktatúrát csinálhasson. Az üldözés célja az üldözés. A kínzás célja a kínzás. A hatalom célja a hatalom. Kezded…..
oszkár írja 2011.01.05 20:03:29
oszkár írja 2011.01.06 19:18:57
@P.mester: Igen rá gondoltam.
Vigyázz mert cenzúrázni fogják ezt:
Erre a pártidiótára gondolsz?
(húzzon a sunyiba ez a gyöpös.) Köztudott én nem szeretem a bazmegozást és az illen szókincset, de a kurva kibaszott hétszenséges hétszentségit ebbe hétszenséges hétszentségbe, már aki nem érti azt meg zagyával, hogy 7 csatorna közül lehet választani és akinek nem tetszik az egyik kapcsoljon át a másikra ami tetszik. Ennyi az egész. Olga mondta neki, de hiába csak monoton szöveg mint rég pártunk és kormányunk nem akart rá egyenesen válaszolni, pedig egyenes beszéd a műsor címe , és ő nem akart egyenes beszédet. Hát ilyen ember. Mert ha kérdeznek valamit legalább mondja azt nem akarok rá válaszolni, de ehelyett monoton begyakorolt szöveg.
Hofi szavával élve jön a cenz meg az ura azaz a cenzúra. Utána meg a nép megy...
 rohadt, mocskos, galád, hataloméhes, álszent, együtt-nem-működő, képmutató, pökhendi, diktatórikus, kötekedő, békétlen, nagyevő, feudális, árokásó, gátlástalan, önző, cenzúrázó, államosító, ellenséggyártó, bégető, önkényes, tudatlan, militáns, sumák,…..