Regisztráció Blogot indítok
Adatok
devuscka

0 bejegyzést írt és 2384 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És egy pár üveg sörtőlMajd mindenki elfelejti,Hogy az lett, amit ígyPont nem akart itt senki.Az ördög tudja csak,Hogy mi volt a célja,De a húsunk kerültBele a moslékba.S a disznók mind felzabálták,S a holdnál nézik a maguk árnyátAz ól falán és járnak körbe- körbe,Hátha úgy…..
devuscka 2012.04.29 08:34:26
@Doomhammer:
Ez tényleg érdekes.

"Vége a posztszovjet korszaknak, Oroszország újra játékossá válhat Kelet-Közép Európában. "

“Mol and Hungary have a link function due to their geographic location, so should Mol really bail out, this would be a potentially terminal blow to Nabucco,” Philipp Chladek, an oil and gas industry analyst at Bloomberg Industries in London, said today by telephone.
South Stream

Orban’s comments come less than a week after the Hungarian leader met with Gazprom Chief Executive Officer Alexey Miller in Budapest to discuss South Stream, which according to Gazprom “meets the strategic interests” of both countries.

“We would like to see a South Stream which is related to the territory of Hungary,” Orban said yesterday. “It’s far better to have it running through the country than avoiding the country.”
www.businessweek.com/news/2012-04-24/nabucco-faces-terminal-blow-as-hungary-woos-russia-link
Orbán nagy játékos! ( politikus a javából)

"Orban intended his announcement therefore as a warning for the commission that Hungary's political landscape extends beyond EU borders and that -- similar to many EU members on Europe's eastern periphery -- the country is subject to the growing appeal of Russian influence and money."

www.network54.com/Forum/248068/thread/1335397354/last-1335433899/Hungary%27s+phucking+it+up+for+Turkey

"Orban intended to use his Nabucco speech to encourage the commission to look eastward and see incentives to keep Hungary solvent. However, with many core EU nations beginning to question the efficacy of German-led austerity measures, the commission's efforts are instead primarily devoted to preventing Continental rifts. Focused inward, Brussels is unlikely to adjust its stance significantly in response to Hungary's moves."
Úgy tűnik, hatásos volt.

@Alfőmérnök:
:-) Szerencsére most sok a munkám.
devuscka 2012.04.29 10:00:28
@Doomhammer:
Mi, mi?
A kis fenyegetés. *Zöldlámpát* kapott.
Széll K2 hatása lenne? Kétlem. Egy kis mobil adó megnyugtatja a piacot?
devuscka 2012.04.30 08:29:01
@Doomhammer:
"hogy bizonyítsák, ők is kellenek az itteni stabilitáshoz.Ebben segít " - Nem elég? Ne becsülje ezt alá. Az alkupozícióját erősítenie kell. (bárhogyan) Azt használja amije van. .-)
Ismeri a mesét? A kisegér kirágja az oroszlán hálóját.

Apró dolgok: "Martin Schulz megértette az üzenetet, és felfogta a zsarolást. Valószínűleg a többi tárgyalópartnere is" hirszerzo.hu/velemeny/2012/1/26/Europa_erti_Orban_jatszmajat_csak_nem_szere_B4TMUV

"hogy teljesíti"- valamit engedni kell. Meg tudja különböztetni , hogy papírból van a fal, vagy betonból. (beépített radarja lehet, hogy megállítsa még a *crash* előtt)
Delphoi jósda XIII. 2012.03.16 15:09:00
devuscka 2012.04.08 10:03:57
@tevevanegypupu:
Engem nem cukkol. Lepereg :-)
Nem látok most benne semmi eredetit. (?)
@grift szellemes volt, és megengedem loxon szavival: zseniális is.
Ez kibújt felszín alól is. (@málnási: ua.softban)
3in1 lenne? Szomorú fejlődés.:-(
devuscka 2012.04.08 10:26:16
@tevevanegypupu: "miert kell neveket valtogatni" - személyiség zavar lehet?
Azt mégjó játéknak tartom akár, ha valaki létrehozza saját nickjének az ellentét párját, és szépen elvitázik magával. :-) Ez építő is lehet.
(magunkban sakkozni)
devuscka 2012.04.08 11:22:51
@Tündér_Lala: (@tevevanegypupu: )
Én simogatom , nem veszi észre? Nézzen rám. .-)
  Emlékszünk még a Nemzeti Csúcsra? A gittegyletre, amelyet Gyurcsány Ferenc rántott össze az első nagy válság idején? Na, hát ott volt egy hetyke, jó svádájú és a mostaniaknál messze érvényesebb, relevánsabb gondolatokat felsorakoztató úriember, akinek az ott elmondott…..
devuscka 2012.03.19 10:37:42
@Doomhammer:
"Hajra, lemmingek, csak elore!"
A célirányos vízbeugrásra gondol? :-)

Mégis csak törököt fogunk.
devuscka 2012.03.20 08:31:35
@Doomhammer:
Ne már!
Azt hittem hogy az a *bizonyos* levél nyomatékosította a KISZ vezért az olajra lépés mellett dönteni.
(nem lehetett könnyű neki: "Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni."..."Nagy dolog volt, imádtam, életem legjobb része volt.")

mandiner.blog.hu/2009/05/04/sotetseg_delben
"És ma leveszem a hangot a tévéről, csak nézem a gesztusaid, a rángatózást, az értelmetlen és drámai grimaszokat, a szájról is jól olvasható – halálosan komoly - halandzsát, az oldalra billenő fejet, a semmibe révedő majd bánatosan csillogó szemeket és csak sajnálni tudom magunkat. Azért mert hittünk benned, a mostani keveseket meg azért mert még ma is hisznek. "

"Soha nem volt Benned gátlás vagy erkölcsi fék, ha valamit el akartál érni. Tudom, mert közelről láttam mire vagy képes a hatalomért. Olcsó poén ha azt mondom – bármire? Válaszolhatod nyugodtan, hogy hiteltelen vagyok, hiszen levelem nem csak névtelen, de tele van natúr, primitív indulatokkal. "

Emlékszik? Egész"sötétség délben" sorozat lett a nyomozásból. Jó kis hozzászólásokkal. :-)

Maga is tudja 10-20 embert könnyű megvenni/nyomás alá helyezni. (kb ennyi többsége volt GyF-nek? Berlusconi is kb 8 emberen bukott meg. A görög kormánynak sem volt ilyen jelentős többsége, mint a fidesznek. Ez a baj. Túl sokan vannak. Ennyit nem lehet megvenni. Ezért nem megy simán a kívülről leváltsuk.
De hát pont magának mondom ezt? Hiszen tudja.
devuscka 2012.04.02 17:21:56
@Sapika:
"csak kap vmi idegösszeomlást végre. "
nem fog . :-)
A felsége megmondta, a problémák csak megerősítik.
Vannak ilyen emberek.
  Meggyőződésünk, hogy Schmitt Pál helyesen döntött. Köszönjük!..
devuscka 2012.04.02 17:10:16
@bbjnick:
jogos! TGM-mel egytet kell értenem. (hm)

"Mindeközben az ellenzék egyszerűen minősíthetetlen. Ott voltam a március 10-i tüntetésen (s az egyik mellékhadszíntéren, a Károlyi-szobornál sajnos beszédet is tartottam), ahol a demagóg uszítás és gyalázkodás ülte torát. Elmondták Orbán Viktorról, hogy „mocskos kis tetű”, „semmirekellő” és így tovább. Mindevvel az a baj, hogy nem igaz. Orbán Viktor miniszterelnök úr nem nyomorult senki. Orbán úr jelentékeny politikus, történelmi szereplő, s nem azért harcolunk ellene, mert buta. Nagyon is okos. Elszánt neokonzervatív közgazdásznak (Mihályi Péternek) kellett jönnie, hogy közhírré tegye, mi Orbán titka: tavaly növekedtek a reálkeresetek. Ezt az elszánt neokonzervatív közgazdász merő „pénzszórásnak” tartja persze: de akárhogy ítéljük meg a dolgot, a végtörlesztés és az árfolyamgát haszonélvezői nem irracionálisan – fanatikus szolgalelkűségből – támogatják Orbán urat, hanem jól körülírható, ésszerű osztályérdekből. A polgárság nem ostoba."

@jose maria padilla: @Counter: jól megírta: Schmitt lemondott, de nem az ellenzék hanem a jobboldal nyomására"
Mandiner blog Megyek tüntetni! 2012.03.31 14:14:00
  2006-ban elvártam a liberális barátaimtól, hogy jöjjenek ki velem a Kossuth térre az őszödi beszéd után. Elvártam, de nem jöttek. Néhányan elítélték ugyan Gyurcsányt, de nem jöttek. Most magamtól és a 2006-ban velem együtt tiltakozó emberektől várom el, hogy…..
devuscka 2012.03.31 15:46:35
@countrystudy:
ezzel egyetértek. :-)
(via demokrácia 3.0)  „Az elmúlt évtizedben Magyarországot sokan nevezhették következmények nélküli országnak. (...) Sok millió magyar dolgozik keményen és törekszik a becsületes életre, és a nemzet csak akkor lehet erős, ha a szabályok mindenkire vonatkoznak, ezért…..
devuscka 2012.03.28 08:22:57
@ananda123:
" Mindettől függetlenül érdekelne, hogy ki volt az, aki:"
Jó a kérdés.
Gondolom, az aki segített a dolgozatban. (írta?)
Valamiért most alkalmasnak érezte az időt arra, hogy szóljon a megfelelő helyen.
EP alelnöki poszthoz még elment ez a dolgozat, sőt Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárának , Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjának, alelnökének megfelelt, Bern-i, Liechtenstein-i nagykövetként sem okozott gondot. Sőt 2002-ben főpolgármesterként is indulhatott ezzel a kisdoktorival a háta mögött?

Lehet, hogy kirúgták ezt a segítőt éppen valahonnan? Egy kis bosszú?
Barátból lesz a leggyűlölőbb ellenség.
  Már az sem volt teljesen egyértelmű, hogy tavaly novemberi távozásuk után a gyurcsányista képviselők nem alakíthatnak rögtön frakciót az Országgyűlésben. Bár az MSZP is mindent megtett, hogy a Demokratikus Koalíciónak ne legyen könnyű a parlamenti lét, az alkotmányügyi…..
devuscka 2012.03.20 09:05:56
@devuscka:
Csak mszp listánok. = Csak mszp listások.
devuscka 2012.03.21 14:27:17
@bircaman maxval (HCJD-tag):
igaz is meg nem is.
igaz, mert az egyéni jelöltek a pártok jelöltjei, de ez egyéni listán való bejutás a legnagyobb_egyéni_ mérce is.
lásd: Molnár Oszkár vagy Szanyi. Az egyéni választásnál, az egyén személye is sokat jelent. Ott beleszólhatok. Viszont a a pártlista sorrendjében nincs beleszólásom.
Pedig, lehet , hogy én a 76.-t tenném az 5. helyre, miközben a én favorit 76.-om kieshet. :-)

@kunzoo: közös lista állítása esetén a területi listás szavazatok 10%-át kell megszerezni a bejutáshoz.
Delphoi jósda XII. 2012.02.16 12:13:00
devuscka 2012.03.15 08:33:21
@jose maria padilla:
"Szécsény város Nógrád megyében, a Szécsényi kistérség központja. 1962-től Pösténypuszta, 1963-tól Benczúrfalva tartozik hozzá"

"Szécsény már az őskorban egyike volt a legrégibb ipolyvölgyi telepeknek"

"1544-ben a törökök támadást indítottak a város ellen, de Losonczy István katonái visszaverték az ellenséget."

"1705-ben II. Rákóczi Ferenc e térségben, amelyet «borjúpást»-nak neveztek, országgyűlést tartott a szabad ég alatt (lásd szécsényi országgyűlés)."

"2001-ben a város lakosságának 98%-a magyar, 1%-a cigány és 1%-a egyéb nemzetiségűnek vallotta magát"

"betegmagyar ünnepe"? Nézőpont kérdése.
devuscka 2012.03.15 09:19:15
"Március 15-dikére úgy fordulunk, hogy ismét az ország jobboldali fele lehet a bizakodóbb pártja kilátásait illetően. Lassan de biztosan közeledünk az IMF megállapodáshoz, karnyújtásnyira vagyunk az EU-s túlzott deficit eljárás 7 év utáni megszüntetéséhez, a kormány kiegyezett a Bankszövetséggel."

www.168ora.hu/blogblokk/holnap-jo-lesz-kormanypartinak-lenni-92737.html

"Inkább csak ama erős tippemet szerettem volna most megosztani az olvasóinkkal, hogy miért gondolom azt, hogy jelen folyamatok szerint azonban napról napra nő az esélye annak, hogy az ország miniszterelnökét 2014 után is Orbán Viktornak hívják majd.

Akiknek pedig ez örvendetes dolog, azok joggal és önbizalomtól sem mentesen, (zárójelben teszem hozzá: tömegesen) ünnepelhetnek majd március 15-én. Persze leginkább azok, akik nem wellness szállodákban, vagy külföldi hosszú hétvégén töltik az ünnepeket. Meglátjuk, igazam lesz-e."
devuscka 2012.03.15 10:14:04
@jose maria padilla:
Figyelmébe ajánlom, hátha ez jobban megfelel magácskának. :-)

"2012. március 16-án 19 órakor hatalmas technódemonstráció veszi kezdetét Budapest szívében. Egy nappal Magyarország állami ünnepe után a technósok is megünneplik a 4/4-es egység dicsőségét. A helyszín pedig nem más, mint a Hősök tere."
www.soundhead.hu/portal/index.php/Irasok/Hirek/toebb-technot-a-parlamentbe-felvonulas.html
Hogy micsoda tiltakozó leveleket fúj be hozzám a szél! Ezt tegnap este kaptam:*Tiltakozás a röghöz kötés ellenMi, alulírott adófizető magyar állampolgárok, tiltakozunk a mai Magyarországon fejét újra felütő jobbágyság és kizsákmányolás ellen!Mint ismeretes, az…..
devuscka 2012.02.17 08:33:18
Mester, minden szavával egyetértek.

@Doomhammer:
a maga Piaca, elég kiszámítható. Gyaníthatóan nem a magyar kommunikációs szakosokat, vagy a skandinavisztika - nederlandisztika szakosokat árazzák be jó pénzért. :-)
Delphoi jósda XI. 2012.01.23 13:34:00
devuscka 2012.02.12 20:08:16
@Holger Hartland:
"Hát nem megláttam a jövőt?" Csak úgy tűnik ez a jövő, most már a ma.
És ez kezd félelmetes lenni.
Olyan mintha "Counter-Strike"-kal játszanának itt, csak hogy a golyók, valódi testbe csapódnak be. Biztos, hogy felfogják, hogy miről van szó?

Viceházmesterek kora helyett, Vincentházmesterek korába léptünk.
devuscka 2012.02.13 20:55:26
@eN:
Alf így udvarol.(virtuális copf húzogatás) :-)
Delphoi jósda X. 2011.12.28 23:41:00
devuscka 2012.01.22 08:25:05
@Tehetetlen Dodó:
"remek nap ez, bontottam is egy jeles palackot ezen alkalomból"
Mi is!
Felemelő volt ott lenni. :-)
Katona nótákat mellettünk is énekeltek - egy tucat huszár(!)
Lehet,hogy közelben voltunk egymáshoz?
A Szózatot énekelni ilyen tömegben, különös élmény. Könnybe lábad a szem.

"A Belügyminisztérium közleménye szerint a békés, jó hangulatú eseményen közel négyszázezren vettek részt, rendőri intézkedés nem történt."
www.magyarhirlap.hu/online/bekemenet_tobb_tizezren_tartanak_az_orszaghazhoz.html (videó)
devuscka 2012.01.22 08:30:27
@osborne:
1 hozzászólás:
"Sub Zero | 2012. január 22. | 07:40:16
Kíváncsian vártam mi lesz a Nol véleménye a tegnapi békemenetről. A tegnapi cikk (Az irdatlan tömeg...) elég korrekt volt. Ez a mostani már megint gyűlöletkeltő és hamis. Azt gondoltam, talán átértékelik eddigi ténykedésüket. Sajnos nem úgy néz ki. Eltelt egy nap és már telis-tele van egy cikk ferdítésekkel. A kommentek meg fröcskölődő stílusban próbálnak hangulatot kelteni. Tisztelt NOL! Magyarország ebből NEM KÉR! Ez mára teljesen világossá kellett, hogy váljon."
devuscka 2012.01.23 06:20:56
@Tehetetlen Dodó: @Mr Falafel:
Lehet, hogy egymásra mosolyogtunk? :-)
  „We are all Greeks” - írta Shelley 1821-ben a filhellének nevében, és Görögország azóta is megérzi magán a nemzetközi hatalmak hol üdvös, hol terhes barátságát. Meg tudott valaha állni a saját lábán Hellász?   „Mi adtuk a világnak a…..
devuscka 2011.12.20 13:37:37
@Sapika:
Optimista ember vagyok.
'utoljárahagyomafinomfalatokat'.
Mondja, mit használok magamnak, ha elrontom a kedvem? Picibe kapaszkodok? Háát: ja.
"igenember". Ismeri?
www.youtube.com/watch?v=B2nWG4vK7Dc
Viszont picit 'kajánkodni' is szeretek. Tudom ma, a 'jóhír' sokaknál bosszantó kifejezés. :-)
devuscka 2011.12.20 14:06:20
@Sapika:
Miért is "(axiómákon)"?
Polonius legalább taxonómiát* felfedezi. (és nem elutasít)
* :-)

Viszont Polonius a 'lényeget' nem érti meg: nagyon elegánsan őt veszik hülyének, vagyis gúnyolódnak vele.
>
"Mi az, amit olvas, fönséges úr?
H: - Szó, szó, szó.
P: - De a veleje?
H: - Kinek a veleje?
P: - No, annak, amit olvas fönséged.
H: - Rágalom, uram; mert ni, mit mond itt a csúfolódó gaz kópé: hogy öregembernek ősz a szakálla, ráncos az orcája; szeméből sűrű gyanta szivárog és szilvafa-enyő; amellett bőséges észfogyatéka és erősen gyenge ágyéka van; mely dolgokat, uram, bár magam is rettentően és roppantul meghiszek, mégis úgy tartom, nem becsület így papírra tenni: mert lám, maga is, uram, akkor lenne olyan öreg, mint én, ha visszafelé haladhatna, rák módra.

P: - Őrült beszéd, őrült beszéd: de van benne rendszer. - Nem sétálna odább a légvonatból, fönséges úr?
H: - A sírba?
P: - No, már az csakugyan kívül esik a légvonaton. - Mily talpraesettek a feleletei néha! Csudálatos, hogy gyakran az őrültség eltalálja, mit az értelem s józan ész nem bírna oly szerencsésen megoldani. Megyek, itt hagyom, s tüstént módot keresek benne, hogy találkozzék leányommal. - Fönséges úr, én legalázatosabb búcsút veszek fönségedtől.
H: - Semmit se vehet tőlem, uram, amitől oly örömest megválnék; kivéve az életem, az életem, az életem."

Nem lehet, hogy a "meghibbantak" magával is 'gúnyolódnak'? ,-)
devuscka 2011.12.21 13:22:00
@Doomhammer:
"de hamarosan az egész bolygón ez lesz a helyzet, tehát mindegy is)" -
Ez a lényeg. Ezzel kimondta az igazságot. Vagyis nem vagyunk egyedül.
Delphoi jósda IX. 2011.11.28 12:05:00
 ..
devuscka 2011.11.28 19:47:32
@bbjnick:
egyetértek.:-S
devuscka 2011.12.04 15:10:23
@gloire:
erre emlékszik? (2009.)
www.168ora.hu/itthon/semjen-nemzethalal-vizioja-egymillio-azsiai-betelepulovel-37998.html?&lm=2
"Mint a politikus mondta, fel kell lépni az ellen, amit az MSZP-SZDSZ kormány tervezett: a külföldi tömegek betelepítése ellen Magyarországra.

Semjén Zsolt emlékeztetett arra, hogy a Gyurcsány-kormány az igazságügyi tárcánál olyan - titkosított - tervezetet készített, amely szerint egymillió ázsiait telepítettek volna be Magyarországra"

Le lett papírozva. ( 240 000 az első etap?)

@Lew Archer: Jártam a Clark-téren tegnap.
Akkora köd volt, egymást sem látták a tüntetők. Ezért a visszafogottság. :-)
De itt lehet aláírni: www.peticiok.com/milla_a_decemberi_7_pont
Delphoi jósda VIII. 2011.10.12 23:57:00
 ..
devuscka 2011.11.27 13:24:19
@negyven rabló:
"a forintot egyoldalúan is rögzíteni lehetne (akár teljes átvétellel) a márkához." A gazdaságunk már látványosan-egyoldalúan rögzítve van. :-)
devuscka 2011.11.27 13:32:23
@gloire:
"mindig van másik. "- kell is hogy legyen. (az élet nem áll meg, nincs pótolhatatlan. Le is lőhetik)
ja: és Vonához mit szólna?
Édes, hogy a *náci* párttal akarnak együttműködni. www.nepszava.hu/articles/article.php?id=494969 (nem először: Esztergom)
devuscka 2011.11.27 16:15:47
@reality:
kb ezt a választ vártam, :-)
@gloire:"az értelmes beszélgetés lehetősége elveszett"-mi??
KP= Kiss Péter
Turner: Gőzhajó a hóviharban   Távol vagyunk már a tavalyi tavasz kétharmados eufóriájától, és az arról zengedező dagályos kifüggesztményektől. Távol vagyunk már a válság előtti évek pannon pumás délibábjától. Távol vagyunk már az Európa nyugati feléhez…..
devuscka 2011.11.19 10:17:57
@Alfőmérnök:
Talán ,mert bizonytalan az igazságában, vagyis abban amit mond? :-)

@Unionista: Városállamok? Nem lenne rossz megoldás. Vannak jelek: helyikozossegipenz.blogspot.com/2011/04/soproni-kekfrankos-valamit-svajci-wir.html)
Erre sokat gondoltam az elmúlt 8 évben. ,-)
devuscka 2011.11.19 10:21:47
@mavo:
LMAO
devuscka 2011.11.19 17:31:42
@sárkányfő:
"na ez a szánalmas", amit itt előad. :-)
  Szinte meg is feledkeztünk róla, hogy nem csak Budapesten, de az ország többi részén is sokan vannak, akiknek nem tetszik a rendszer. Az elégedetlenség a fővároson kívül egyelőre csak Gyulán érhette már el a kritikus szintet, ezért az Egymillióan a magyar…..
devuscka 2011.10.26 11:45:05
@Pisti, az aragorn:
Rég jártam erre. A 'fórummal' mi lett?
  A millások hétvégi megmozdulásának üzeneteiből kettőt tudnék felidézni: 1. Nem tetszik a rendszer 2. alternatív köztársasági elnököt választhat a nemzet március 15-ig. Míg ez utóbbi ötletet az Index kommentátora például tökéletesen érthetetlennek nevezte, én…..
devuscka 2011.10.25 14:09:46
@zoli_80:
Tényleg mosolyogtató, ezért kérdezem.
"Orbán gond nélkül a fideszesek mellé fog állni". Ezt nem tudom. OV. nagy játékos a politikában. .-)
devuscka 2011.10.25 14:13:51
@Secnir:
"miért ágál pont az lmp és a jobbik"- Jobbik? Simán megüti. Sőt, lehet hogy lengyelesedni fogunk 2014-re. Kissé sokan ácsingóznak a ballib szavazókra.
devuscka 2011.10.25 14:36:14
@Nero Bianco:
Sajnos "vérben úszott Budapest". De nem a tüntetők miatt. :-(
(pestylaszlo.com/megsebzett_hun.php - elég ezt megnézni)
  Megtekintettem tegnap az új retorikai magasiskola egyik első politikai orgazmusát tegnap, a Szabad Sajtó útján. Unalmas, közhely-pufogtató tüntetés volt, alulmúlva talán az eddigi összes demonstrációt, amin jártam. Annyi kiderült: szabad országban élünk, ahol szabad…..
  Mindig is nagy szimpátiával tekintettünk a pártok felett átnyúló civil kezdeményezésekre, amelyekre szerintünk nagy szükség van. Különösen mostanában, amikor a fülkeforradalmi kormány nekilátott a Harmadik Köztársaság módszeres szétverésének, az ellenzéki…..
devuscka 2011.10.24 09:30:28
@egy_vélemény:

"Hiányolom kínai trágárságát."... "Ej, ej, helytelen az ilyen megkülönböztetés.".

"Igen! Igen, igen." :-)
www.youtube.com/watch?v=NFez2oA8cFg

Mind a 7 ponttal egyetértek.
Delphoi jósda VII. 2011.09.12 15:05:00
 ..
devuscka 2011.10.11 12:22:27
@Tehetetlen Dodó:
:-) Nem olyan nagy baj az ilyen gondolat. Megengedhetjük magunknak.
devuscka 2011.10.12 10:19:04
@gloire:
"az megmenti"- mire gondol?
devuscka 2011.10.12 12:19:23
@gloire: van benne valami. Olyan ez mint Gyurcsány fellépése. Minden hibát elnézek,csak ez az ember ne kerüljön még egyszer kormányrúd mellé.
  Mindannyian tudjuk, hogy az adóemelések az eltitkolt jövedelmekre vonatkoznak, tehát ez nem megszorítás – válaszolta újságírói kérdésre tegnap Matolcsy György, miután bejelentette a 2012. évi költségvetés főbb irányait. A gazdasági miniszter az…..
devuscka 2011.09.19 10:10:09
@Viktus:
"
Nem tudom , de másfele sikeresebbek ... "- jaja.

Ez a Matolcsy mennyi helyről húz fizetést?
Görögország, Spanyolország, Portugália, Írország, Olaszország, Anglia, Francia...USA? (csak kapásból, de lehet, hogy még több helyen dolgozik?)
Hiszen 'mások' sikeresebbek' - még ami szocijaink is.
Az IMF 20 milliárd € gyorssegélye is a 'sikeresség' jele. (6 évi szoci gazdaságirányítás után)
Sikeresen nagyobb bevételei voltak akkoriban az államnak, ugye a többkulcsos adók , és a 'privatizációk' miatt is, és még IMF hitelt is kaptak. (Ja, törleszteni ez évtől törlesztjük, ők csak sikeresen elköltötték- mire is? )

A 'közgazdászszakma' akárhogy nézzük, úgy ahogy van megbukott az egész 'piacon', bármilyen pártállású.
  Már megint a régi lemez: a rendőrség a közlekedés aránytalan akadályozása miatt nem vette tudomásul a szakszervezetek rendkívül harcias D-Day akcióját. Hogy mi az a D-Day? Ez: D-Day AkciósorozatA szakszervezetek, civil- és társadalmi szervezetek a munkavállalói jogok…..
devuscka 2011.09.16 15:21:02
@Csolt nemzettségbeli:
Felőlem, akár sátorozhatnak is. :-)
devuscka 2011.09.16 15:39:24
@Csolt nemzettségbeli:
És a VII. kerületet még nem zárták le?
Detektoros beléptetőrendszert nem állítanak a droidsorfal mellé?
Én így jutottam be a Zeneakadémia 100 éves évfordulójának megünneplésére, 2007-ben.
Le vannak maradva. :-)
devuscka 2011.09.16 15:43:42
@tevevanegypupu:
Nap, mint nap arra járok, ha kieseik a Clark az nagy kerülőt és dugót hoz. Nem olyan könnyű kikerülni.
Ha azt mondják egy napig ülnének, vagy akár egy hétig, azt mondom egye fene a Clarkot. Üljenek ott, de határozatlan ideig, határozatlan számban lefoglalják?
Delphoi jósda VI. 2011.07.18 14:06:00
                                                                                    …..
devuscka 2011.09.12 15:04:13
@tewton:
"Ha merünk túllépni Kertész Ákoson, miután őt már rasszistának/tébolyultnak minősítettük, észre kellene venni, hogy a személye körül csapott gyűlöletkampány a harmincas évek zsidóellenes kirohanásait, enyhe túlzással a Dreyfus-ügy és a tiszaeszlári vérvád szellemiségét idézi. Ugyanaz a gyűlölet, antiszemita tombolás érződik belőle. Nekik csak az indok kellett, a szélsőséges indulatokat nem Kertész Ákos váltotta ki, azok már megvoltak."
nepszava.com/2011/09/uncategorized/bartus-laszlo-az-antiszemitak-es-az-irodalom.html (Ez volt-e?)
devuscka 2011.09.12 15:14:23
@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Ezért sem tudom mi a jó válasz (mert felháborít) - de lehet, hogy igaz a 'negligálás' jó eszköz lehet. (Ez bevett módszer azon az oldalon is)
Delphoi jósda V. 2011.05.09 21:31:00
  ..
devuscka 2011.07.01 20:10:19
@gloire: a mai napi cikkeknél nincs komment 07.01-től.
devuscka 2011.07.02 21:19:39
@gloire: Ez hogy megy? Honnan jön a figyelmeztető szöveg?

@Lew Archer:
magát már szemlézik: mandiner.blog.hu/2011/07/01/leszamolas_a_kommentbunozessel/fullcommentlist/1#c13895447
Hogy be vannak gerjedve. :-) miért is? A moderálás eddig nem zavarta őket, pedig létező műfaj sok hely. Lassan azért a mandinernek sem ártana ezen elgondolkodni, mert 2-snek igaza lesz: mandiner.blog.hu/2011/07/01/leszamolas_a_kommentbunozessel/fullcommentlist/1#c13888043
már látható.
Érdekes, hogy a HV is megszüntette a kommentezési lehetőséget, pedig itt a jó munkahely teremtési lehetőség: mennyi fiatalt/vagy öreget? lehetne alkalmazni moderátornak. 4-6 órás váltásban. Kormánynak támogatás kellene erre kiírnia.
devuscka 2011.07.02 21:24:58
@Arma Gedeon2:
ok. lehet rajta évelődni, de ez mit jelenthet?
Egyáltalán ,mit jelent az polgárnak, a kisembernek,ha egy ország csődőt jelent be. Mi történik akkor?
  ..
devuscka 2011.06.30 20:14:52
@bz249:
XD.

Tényleg nem vagyunk egy fajsúlyban. ŐK esetleg megtehetik.
Viszont egy kínairól nem az hírlik, hogy mosolyogva vágja beléd a kést?

"Britain, for its part, said it would welcome Chinese investment in UK infrastructure, as well as greater co-operation over international development.

At a Downing Street press conference, Wen repeatedly aired his frustration at the way the UK government and media seemed to obsess about human rights.

He said: "On human rights, China and the UK should respect each other, respect the facts, treat each other as equals, engage in more co-operation than finger-pointing and resolve our differences through dialogue. China is not only pursuing economic development but also political structural reform and improvement in democracy and the rule of law."

He said China had been exposed to untold sufferings in its 5,000-year history. "This has taught the Chinese never to talk to others in a lecturing way, but to respect nations on the basis of equality."
www.guardian.co.uk/world/2011/jun/27/china-cameron-human-rights-abuses
devuscka 2011.06.30 20:28:46
@Doomhammer:

"Utalást tett arra is, hogy a kormányzat kétharmados parlamenti többsége szabad választások eredménye - tájékoztatott az ellenzéki politikus. " :-)

egyébként : blabla, szabadság, blabla, egyetemes emberi jogi elvek (www.fn.hu/kulfold/20070110/guantanamo_ot_ev_kinzas/), blabla, demokrácia, blablabla, -viszont: no money, no szerződések, no befektetések -
Miért is tudna adni,befektetni? "Heteken belül Görögország sorsára juthat az USA"
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/heteken_belul_gorogorszag_sorsara_juthat_az_usa.488116.html
devuscka 2011.06.30 20:32:50
@Doomhammer:

"Magyarország fizetési mérleghelyzete "messze a legjobb" az egész közép-európai térségben - állapították meg a csütörtökön közzétett idei első negyedévi mérlegadatokat kommentálva londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint jövőre várhatóan tovább szélesedik a hazai össztermékhez mért többlet."
index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/30/magyarorszag_kinohet/
Ehhez mit szól?