Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jester

0 bejegyzést írt és 548 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Barbarossa hadművelet megindulásának 75. évfordulóján érdemes számba venni mindazokat a körülményeket, melyek alapjaiban határozták meg a német hadsereg kudarcait 1941 második felében. A 15 legfontosabb és legérdekesebb tényezőt Anthony Beevor (1946 - ), angol hadtörténész vette sorba. Anthony…..
Jester 2016.06.23 22:24:14
@Korifeus: Na de nem azt mondja, hogy 80% harcolt keleten, mert az a te levezetésed szerint is inkább 50%, hanem, hogy a veszteségek 80%-a lett keleten. a keleti hadseregcsoportokat gyakorlatilag lenullázták a szovjetek.. nyugaton azért nem volt olyan tragikus a dolog.
Fél perc, de olyan intenzív, hogy a könnyed kicsordul bele. Bazinagy sárkány, élőhalott király, nyúlák kamasz Stark-gyerek, gonosz Ramsay, ifjú Ned Stark, vak Arya, csata, kardozás, depresszió. Jó lesz ez az évad. Április 26-ig már csak 30-at kell aludni.   ..
Jester 2016.03.27 14:13:13
@kenny69: 0:18, jobboldali háttal
Mit is csinálnak a nők egy párkapcsolatban? Biztos sok válasz eszébe jut, talán még kellemesek is, de azért segítünk: egy idő után elviselhetetlenek lesznek, mindenért veszekednek, azaz elsárkányosodnak. Tegnap este a Duna Worldön ugyanis nem más szerepelt feladványként Gundel…..
Nagyon úgy fest, hogy második nekifutásra sem jut el odáig az ellenzék népszavazási kezdeményezése a vasárnapi boltbezárással kapcsolatban, hogy megkezdődjön az aláírásgyűjtés, mivel egy „szemfüles” magánszemélynek ismét sikerült megelőzni beadványával az MSZP-t, amely…..
„Ne gondoljuk azt, hogy ez fájdalommentes lesz számunkra és számukra. Nem fogunk tudni elrejtőzni előle. Osztozni fogunk. A katasztrófa időzítve van.” (Szerencsés D. Márton: Európáról és hosszú, sötét árnyékáról)   Az elmúlt évek egyik legjobb tévés sorozata a Game…..
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken…..
Mandiner blog Mekkora az országod? 2015.08.18 15:41:00
A hozzám hasonló, gyerekkortól kezdve menthetetlenül térkép- és földrajzrajongó geekeknek, no meg a geopolitika és a történelem kedvelőinek is aranybánya a Kreatív Online által bemutatott True Size Of It című oldal, amely bemutatja a három dimenziós földgolyót két…..
Jester 2015.08.18 16:29:01
Subba Subba szálláshely 2015.08.17 11:15:00
Nyitottak nekem egy helyet: Köszönöm. ..
Persze Rejtőt olvashatnak, ha akarnak, sőt Don Winslow kiváló Cartel című regényét is, de a sorozat alkotói nem szorgalmazták, hogy a szereplők beleolvassanak George R.R. Martin regényeibe - legalábbis ezt nyilatkozta Ian Glen, Ser Jorah Mormont megformálója a sorozatban. Glen az…..
Jester 2015.07.30 15:17:20
@a keresztényeket bántani tilos: Nem az a baj, ha nem betű szerint van. Ez egy adaptáció. De ez a legutóbbi évad meggyalázta, feltrancsírozta és leturmixolta a könyvet. Az eltérések 90%-ban inkonzisztens, ostoba vagy hatásvadász részek voltak (Tyrion és JS jelenetei rendben voltak szvsz). Dumb és Dumber azt gondolják, hogy vannak olyan jó írok, mint GRRM, pedig fasorban sincsenek.. A 6. évadban tovább folytatódik a fan fiction megfilmesítése.
Ha ez így igaz, akkor pompás évek előtt állunk: a Disney és a Netflix az eleve szoros együttműködés szálait, amit jelenleg három plusz egy Marvel-sorozat jelent - amiből ugye a Daredevil már meg is kapta a második évados berendelést, ráadásul úgy, hogy Night Nurse karaktere…..
Subba Subba Apró: Sven Tóth album 2015.06.23 09:40:02
A meggyszedés miatt nem tudtam időben megmutogatni, de az fontosabb nálatok. Mire a fáról eljutottam a négy vájling termést a stelázsira lejárt az aukció. És az eladó is észbe kapott. Na, mindegy. khmmm.. ..
Jester 2015.06.23 23:51:15
Az HBO népszerű tévésorozata miatt simán csak Trónok harcaként emlegetett Tűz és jég dala ciklus írója, George R. R. Martin az 5. évadhoz hasonlóan a széria 6. évadához sem fog epizódforgatókönyvet írni, hogy minden idejét az évek óta lajhártempóban készülő 6.…..
Szokatlan módját választotta a Guild Wars 2 egyik adminja, hogy megoldjon egy csaló játékos jelentette problémát: gyakorlatilag egy nyilvános alázás és kivégzés kíséretében tette meg a szükséges lépéseket. Történt, hogy egy cheater hetekig terrorizálta a játék…..
Volantis Nehéz a volantisi halászemberek élete, nem elég, hogy büdösek a haltól, és hajnaltól napnyugtáig melóznak, még le is ütik őket néhanapján, és elviszik a csónakjukat, hogy abban szállítsanak egy gúzsba kötött és kipeckelt szájú törpét Mereenbe. Mint teszi azt a…..
Jester 2015.05.05 14:00:45
@NAR: Erre az évadra teljesen szétesett az író-csapat.. borzalom. Az egy dolog, hogy teljesen fanfiction és köze nincs a könyvhöz, ez még nem lenne baj, mert ugye a könyv az könyv, a sorozat meg sorozat.

De akkora lyukak vannak a történetben, mint Észak maga.. Pl a Makulátlanok elvileg a világ legjobb elit harcosai.. ehhez képest pár városi terrorjankó tőrökkel kicsinálja őket.. hagyjuk már. Jamie meg azért akarja ellopni Myrcellát és nem hadsereggel bevonulni Dorne-ba, mert nem akar háborút. Miért, majd gondolja, hogy bután néznek maguk elé a Martellek miután visszalopták a túszukat? Meh. Meg aszondja korábban Brienne: Megkerülik a Cailin-árkot. MEGKERÜLIK. De hülyék ezek a hadurak, hogy ők meg nem a kerülőúton mentek.. omfg. Borzalom ez az évad :(
Ahogy a dakota közmondás is állítja: a jó hírnek sólyomszárnyai vannak. A hétvége sajtója tele volt a szenzációval: a 2009-es Santa Cruz-i rajtaütés után szinte pontosan hat évvel Tóásó Előd átlépte a bolíviai-chilei határt és holnap (hétfőn, 2015. április 27-én)…..
A valamelyik énekes kimittud győztese nem érzi az interwebet Vajon kikre gondolt, kik azok páran, akik utalni fognak, meg mennyit és különben is miért? Amúgy nektek mi a kedvenc TOP3 slágeretek ettől az Oláh Gergő nevű formától?    ..
Az ABC és a Marvel harmadik közös sorozatának főszerepét az Agents of SHIELD-ben jelenleg állandó szereplőként látható Adrianne Palicki és Nick Blood kapta meg, azaz Mockingbird és Lance Hunter szépen kiszáll az anyasorozatból. A spinoffot a második évad záróepizódjai…..
A Jobbik tapolcai eredményvárója Vendégszerzőnk, Kardos Gábor filozófus írása.   Jó reggelt, Magyarország! A Jobbikkal kapcsolatos illúziók korának vége: immár gyűjtőpártként nyertek időközi választást. Ezt a pártot mintha egyre kevésbé értenék az elemzők és a…..
Jester 2015.04.16 22:51:31
@Shlomo a halott zsidó terrorista: Ha azt hiszed, hogy Magyarország problémái elsősorban külföldről jönnek, akkor tévedsz.

Ha megszüntetik a következmények nélküliséget, meg az urambátyám, meg a pökhendi "énvagyokaképviselőkopjle" hozzáállást, akkor lesz változás. Ehhez nem kell izmozni az EU-val.

Attól, hogy nem akar szabadságharcolni egy párt, még kormányozhat jól (sőt, szerintem csak úgy igazán).

Viszont az én szememben semmilyen tisztalelkű, tenniakaró párt győzelme nem ér annyit, hogy hátat fordítsunk a nyugatnak. Az csőd. Az katasztrófa. Az a vég. Aki Magyarország javát akarja, az nem akarhat kilépni az EU-ból vagy a NATO-ból.. annak fizetnek az ellenérdekeltek.
Jester 2015.04.16 23:02:48
@Sexual Harassment Panda: Engem a szándék is zavarna egy kormányzó párt esetén. Ezzel a "nemazonnal" szöveggel nem nyugtattak meg.. mondjuk nem is várom.
Jó hír érkezett a blogoszféra világából. Török Gábor elmondta, hogy vissza akar térni a politikai elemzők világába. Ez igazán örömteli hír mindannyiunk számára. Várjuk vissza Gábort a stúdiókba, az elemző műsorokba, a hírmagyarázók és értelmezők közzé. Várjuk,…..
Jester 2015.03.16 12:58:23
A Jon Snow-t alakító 27 éves színész adott egy interjút a GQ-nak, amiben elmondta, hogy bár imád a Trónok harcában szerepelni, de eléggé fél attól, hogy ez milyen hatással lesz a karrierjére a későbbiekben. "A Trónok harca az életem, ez melóm teljes munkaidőben, szeretem. De…..
Jester 2014.12.05 11:00:36
@sélli_: A progyúszerpáros el van tőle ájulva.. minden egyes alkalommal az égbe magasztalják. Valszeg nem értek a filmiparhoz, hogy én nem látom a csiszolatlan gyémántot a srácban..
Subba Gyere Buksi melóba! 2014.12.02 07:38:40
Sétálgatnak B) ..
Jester 2014.12.02 15:20:10
@subbagoly: Nem "nem "nem kígyo, hülye hanem kígyó", hanem "nem kígyó, hülye, hanem kígyó!"", hanem "nem kígyo, hülye, hanem kígyó".
A napokban MMO-fronton minden az új WoW-kiegészítőtől hangos (ráadásul kettős évforduló is van), szinte elvész a sok Warcraft-cikk között az EVE Online újdonsága, ami egy nyamvadt kis patch ráadásul, és csak december 9-én lesz elérhető. Pedig a CCP Games brutál jó trailert…..
Jester 2014.11.24 17:28:42
+1
Futurista Hódolat Katalóniának 2014.10.30 21:04:02
Az igazán okos várost nem könnyű felismerni, mert sajnos nincs a homlokára írva, hogy ott lakik az innováció. Úgy általában, első ránézésre nincs benne semmi különös, talán egy kicsit még hülyének is tűnik. Pont, mint Barcelona. A katalán székhely a különböző szakmai…..
Jester 2014.11.01 12:07:37
@Manfi: a spanyol igen, a katalán nem.. nem véletlen akarnak elszakadni.