Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emárton

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1831-ben két, arisztokrata családból származó fiatal francia, Alexis de Tocqueville és Gustave de Beaumont, hajóra ültek Le Havre-ban, és negyvenpár nap múlva kikötöttek Rhode Island államban, annak Newport városában. A páros a júliusi monarchia felhatalmazásával utazott az akkori USA-ba, hogy az…..
Mikor hazaérek, nincsen otthon senki. A gyerekek még iskolában vannak, a feleségem vásárolni ment. „Ah, ez jó! Egy kis csend és nyugalom, enyém a lakás!” Persze ilyenkor semmi nem jut az eszembe, ami szuper lenne a nem várt kikapcsolódásra. Már csak azért sem, mert tudom, hogy…..
Bár a II. kerületi időközi országgyűlési választás érvénytelenségéről nem a köztévé Híradója tehet, valószínűleg egy kicsit ők is hozzájárultak ahhoz, hogy a választóknak elmenjen a kedvük ettől az egésztől. A szombat esti fél nyolcas Híradóban ugyanis egy az egyben…..
emárton 2011.11.14 07:28:23
@MMs drazsé: A 2. kerületben (és az elsőbn, 12.-ben) mindig a fideszre szavaztak és szavaznak. Tudod, ott lakik, és csak ott, az az ország szempontjából láthatatlanul vékony réteg, akiknek kedvez a Fidesz. Csak ezt ne keverd össze a többséggel!
emárton 2011.11.14 16:35:19
@kamasuka: Nem, ez a kerület, illetve a három leggazdagabb budai mindig jobboldali volt (úgy értem '90 óta).
  Februártól öt évig Dörner György lesz az Új Színház igazgatója. Márta Istvánt váltja. A hírek szerint a szakmai testület Mártát javasolta Dörner ellenében a főváros vezetésének. Már az elmúlt években is az Új Színház volt az a pesti színház, amelyről a…..
emárton 2011.10.08 09:55:45
@MOPO3OB: Jelzem, mielőtt beleélnéd magad: Egész Európában egyetlen helyen vannak olyan jelentős színházak, melyek önfenntartók: A londoni West Enden. Mindenhol máshol költenek rá, mint minden más kultúrális intézményre, mert abból - igaz, hogy áttételesen - de pénz lesz. Ugyanis a turisták (kül-, és belföldiek) előszeretettel látogatnak olyan helyekre, ahol pezsgő művészeti élet, számtalan program vár rájuk. Ausztria például ebből profitál, és nálunk sem lenne érdemtelen ezt az utat járni, mivelhogy más érdekességgel (tengerpart, hegyek) nem nagyon tudunk szolgálni. Ráadásul a színházakra költött állami pénz így is elenyésző összeg, tehát, ha azon pampogsz, hogy miért költenek erre, gondolkodj azon is, hogy ez még annál is jóal kevesebb, mint amit pl. a minisztériumok kötelezően megtámogatandó napilapok megrendeléseire költenek.
„A hatalmat nem kenyér módjára osztogatják, hanem lopják. Mindig lesznek királyok, csak másképp hívják őket.”(Napóleon) Napokig csak csodálkoztam azon, vajon mire jó ez az újabb „megmentősdi”: kinek akar a kormány a fix árfolyamú visszafizetés…..
emárton 2011.09.13 11:29:52
@Behajtó70: A piaci alapú gazdaság gyengülését fájlaljuk. és a politikai alapú erősödését.
Kivételesen nem egy naiv vagy boldog ügyfél, hanem egy megdöbbent szemlélődő sorait olvashatjuk, aki betévedt egy román OTP-be, és elképesztő számokkal találkozott. Kiderült, hogy a határ túloldalán Csányi Sándor 14,85% THM-mel szórja a személyi kölcsönt, amit itthon 32,29%…..
Nagyon gyorsan szögezzük le az elején: ez bizony nem gourmet reggeli. Még csak jónak sem nevezném, már gasztronómiai értelemben. Nem is terveztem, hogy beülök a Noirba, de épp arra jártam, volt fél szabad órám, nagyon éhes voltam a kora reggeli edzés után, úgyhogy átnéztem az…..
Nincs kedvem sem a blogot, sem az életemet folytatni. Az utóbbit kénytelen leszek, mert nem tehetem meg másokkal - nem veletek, felebarátaim, hanem a kölykeimmel -, hogy szimplán felkötöm magam. Különben is szarul mutatnék szederjes nyelvvel, márpedig hiú vagyok.   Egyszerűen…..
 Vérnyúl és Fufu egy barátja könyvajánlójáért cserébe küldött nekünk egy írást - testhezálló témában. Tessék, interjú is készült a szerzővel!). Az infibuláció után ez a minimum :) A modoros hímsoviniszta nőJolánkám, hallottad, mit csinált szomszéd Feri…..
emárton 2011.07.21 18:27:38
@Bachterman: Az emancipáció arról szól, hogy a nőknek ugyanolyan jogokat kell biztosítani, mint a férfiaknak. Egyáltalán nincs szó arról, hogy a nők férfiak akarnának lenni. Sőt. Ami engem illet, a hideg kiráz a gondolattól is.
Varánusz Mutyiország felvirágzik 2011.07.12 06:00:00
Jeles nap volt a tegnapi drága Feleim.  Nemzeti Törvénygyárunkban az Orbán Viktor Együttműködés brigád sztahanovbotjai megszavaztak bármit amit eléjük tettek, ezzel letették Mutyiország alapkövét. Törvényben rögzítették, hogy a matolcsyzmus izmossága a szúnyogfing…..
emárton 2011.07.12 12:54:36
@Tedat: Nem kötelező, persze. De akkor se nyugdíj, se TB. Amúgy, drága, a te munkád tuti? Csak úgy kérdem, mert ha nem, jobb lesz összepakolni, mert mindjárt visznek Debrecenbe stadiont építeni. De igyekezz, csillagom, szép legyen!
8ker Rend.. 2011.07.05 16:02:00
.. lett a Mátyás téren. Végre! Eddig csak a baj volt, állandóan odamentek a gyerekek a játszótérre, labdáztak, visítoztak, a szüleikkel kiabáltak és viszont...Ennek vége. Marcona őr vigyázza a bekerített részt, egyetlen kapu van nyitva a hatból, ki itt belépsz, hagyj fel minden…..
emárton 2011.07.06 01:15:44
Máshonnan akartam indítani, de kapóra jött egy frissen megjelent cikk. Tehát kérdésem: a faluját is túlélő 700 éves Balaton-közeli hársfánk horvát tengerparti megfelelője 800 éves lenne és szebb? Ez biztos?Hogy megszületett ez a düh, arra persze rásegített néhány vélemény,…..
emárton 2011.06.29 01:23:19
@ökörpöröly: Lehetnének a Balaton környékén is látnivalók, ha nem bódékat építenének feszt. A lányom régész, úgyhogy van egy kis rálátásom. Az a helyzet, hogy pl. Franciaországban, Németországban, Angliában, stb. minden alu kiásatja a romokat, mert tudják, hogy azzal látogatókat vonzanak. Nálunk szarnak bele. Azt hiszik, elég a tó. Más: Tök értelmetlen amúgyaz egész, nyilván az ember érzelmei döntenek. Én a Dunakanyarban, a Szentendrei szigeten töltöttem a gyerekkoromat, és szerintem annak a tájnak/helynek/víznek a Balaton a nyomába se ér. Uff.
Spenót receptek Spenótfőzelék 2007.06.27 22:28:00
Kezdetnek csakis a klasszikus spenótfőzelék állhat az élen: FRISS SPENÓTLEVELEKBŐLHozzávalók: 1,2 kg zsenge, friss spenót 1 db zsemle 4,5 dl tej 2 púpozott kanál liszt olaj 3 gerezd fokhagyma Elkészítés: A 1,2 kg friss, zsenge spenótleveleket egy nagy tálban bő vízben többször…..
Horkheimer, Adorno, Habermas és a többiek  Nem tehetek róla: egyre türelmetlenebb vagyok és erősödnek bennem az előítéletek az elmúlt hónapok hazai politikai vitáit látva, ahol a jogos kritikák és értelmes viták helyét egyre inkább átveszi a szélmalmokkal folytatott…..
emárton 2011.04.08 21:26:15
@Muad\\\'Dib: Én is láttam bizony, ahogy fasiszta hordák masíroznak bizonyos falvakban. És nem volt vicces.
emárton 2011.04.08 23:32:09
@Muad\\\'Dib: Nem tudom a kislányok hogy kerülnek ide, ez a rész kissé zavaros, de fasiszta hordák létéhez, mint a mellékelt ábra mutatja, nem szükséges fasiszta állam, kitelepítésekkel, etcetera, bőven elég pár fasiszta, aki előszeretettel vegzál és félemlít meg másokat, plusz egy gyenge, nemtörődöm állam, amelyik félrefordítja a fejét.
Michael Knight Ami jár, az jár 2011.04.08 13:52:00
Sosem feltételeztem, hogy az országgyűlési képviselői tevékenység bármiféle munkavégzésre is irányulna, na de azért ezt leírva látni megmosolyogtató.Tanulságos kis történet kerekedett ki abból a héten, hogy az országgyűlési képviselőknek vajon kell-e 98 százalékos,…..
emárton 2011.04.08 21:19:48
@simonmondja.: Ha mi vagyunk a munkáltatók, akkor viszont más jogaink is vannak: a fizetés meghatározása, munkakör kijelölése, munka ellenőrzése, leminősítés, előléptetés, túlóráztatás, szabadság kiadása, kirúgás, stb. :)
Rédly Elemér pápai prelátus, kanonok, győri plébános, a Győri Hittudományi Főiskola tanára még február 25-én vette át a Parma fidei - Hit pajzsa díjat, és már akkor bejelentette: jövedelméből egymillió forintot ajánl fel a magyar állam külföldi, 20 ezer milliárd forintos…..
emárton 2011.04.07 23:31:36
@juliosastre: Nem, csak arra, ami minden kultúrországban magától értetődő: Az egyház a hívek befizetéseiből finanszírozza magát. Pont. Egyébként ne hidd, hogy nincs egyházi birtok. Tudtad, hogy a katolikus egyház a világ legnagyobb ingatlantulajdonosa?
emárton 2011.04.08 00:27:10
@juliosastre: Lehet, hogy ez új neked, de mások se kaptak kártérítést ám. Elvett boltok, bérházak, nagybirtokok, gyárak, stb. Bizonyos elvett, tszesített földek után járt vmi töredék kárpótlási jegy, oszt jónapot. Szal miért pont az egyház?
  Mint korábban volt szerencsénk említeni, a mostanában a közbeszédben – jó okkal – háttérbe szorított, de annál húzósabb Széll Kálmán terv alapjaiban vágja haza a komplett magyar felsőoktatási rendszert. A felsőoktatásra költött költségvetési pénz…..
  A budapesti rendőrfőkapitány határozatában megtiltotta, hogy a melegfelvonulást a Hősök tere - Andrássy út - Erzsébet tér - Bajcsy-Zsilinszky út - Kossuth tér útvonalon tartsák meg. Az indoklás szerint a tiltás oka az, hogy a közlekedés más útvonalon nem…..
emárton 2011.02.14 21:39:53
@Lew Archer: Tudtad, hogy a homoszexualitás egy igen régi hagyomány? Régebbi, mint a keresztény monogám házasság modell...
Kezdem a mesével:   A kormány alapvető fontosságúnak tartja a magyarságismeret megerősítését az iskolákban — mondta Hoffmann Rózsa kedden Budapesten. Közlése szerint a magyarságismeret megerősítésének egyik eleme lesz az iskolai…..
emárton 2011.02.14 00:27:50
@Celtic: Losonczi Pál!
Reágáló Termékenységi cenzus 2011.02.11 22:20:00
Időről időre fölbukkan a neten a cenzusos választójog igénye. Tréfás kedvű és kevésbé frappáns cybervagányok hol a vagyoni (illetve mostanában az adózási) választójog-arányítást, hol a műveltségi cenzus bevezetését vetik föl. Míg az elsőről elég könnyedén…..
emárton 2011.02.12 12:41:33
@midnight coder: És a diplomás képviselőd mi alapján dönt Paks-ügyben? Vannak olyan takarítónők, akik százszor értelmesebbek némelyik diplomásnál. Szóval az iskola nem igazán döntő... Ráadásul sokan azért nem tudnak tanulni, mert nincs aki eltartsa őket, sőt, nekik kell hozzájárulniuk a caládjuk létfenntartásához...
Konzervatórium Forradalom után 2011.01.07 07:25:00
 „Védelmező nincsen felettünk, se isten nem véd, sem király: A közjó alkotói lettünk – hát vesszen el, ki ellenáll!” A baloldali kormányhatalom sorsa legkésőbb 2008 tavaszán, a szociális népszavazáson már megpecsételődött, így a baloldal 2010-es…..
emárton 2011.01.07 17:54:44
@Huhogó János: Hát... Radnóti Miklósról nem tudom, hogy mit mondana, de Radnóti Miklósné, Fifi néni múlt héten írta alá a médiatörvény ellen tiltakozó petíciót. :) Egyébként nagyon pontos és tisztességes írás! Mármint a tiéd. Meg a petíció is...
Az ember hölgyismerősei aggódva posztolják fácsén, hogy az egészségügyi tárca nem ad pénzt abortuszra, eközben az alkotmány tervezet - amely valamilyen KDNP-s házifeladat lehetett - alaptörvényi szinten rögzíti, hogy az emberi életet fogantatásától védjük. Melegházasság,…..
emárton 2010.12.15 23:03:39
@soproni1: A gyerek csak szülés előtt kb. 2 héttel fordl meg. Nyugi!
emárton 2010.12.15 23:11:46
@Straight: A kórházak tisztasága..., hát, izé. Nyilván ezért nő évről évre a kórházi fertőzések száma. Az otthonszülés arra vab kitalálva, hogy aki nem beteg - és a szülő nő nem az! - az ne menjen kórházba, csak akkor, ha ez feltétlenül szükséges. Ezért nem ciki, hanem a protokoll része, hogy ha baj van, akkor mentőt hívnak, és kórházba szállítják az anyát. Az más kérdés, hogy nálunk az orvosok aktív ellenállása miatt nincs meg a szabályozás. Mert hát ugye, a szüléshez nem kell orvos, az nem betegség, orvost meg beteghez hívunk. Csak hát itt súlyos pénzekről van szó megint. Pedig a tb sokat bírna spórolni a jól szabályozott, szervezett otthon szülés megteremtésével.
Minél több adás kerül képernyőre egy-egy vetélkedőből, annál nagyobb az esélye, hogy a kérdésszerkesztők hibáznak, és olyan feladványok kerülnek a játékosok elé, melyeknek nincs jó megoldása. A Tv2 új, Negyvenmilliós játszma című kvízsójában már volt egy necces…..
emárton 2010.12.10 16:52:36
@Macskavirág: A belga uralkodó volt a helyes válasz. A szlovák miniszterelnököt csak a játékosok mondták.