Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bugyutaállat

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
bugyutaállat 2009.02.11 13:50:21
@Sárdobáló:

Azt hiszem jobban, figyelmesebben meg kellett volna hallgatnod azt a bizonyos Pásztor nyilatkozatot.
Először is Pásztor nem arról beszélt, hogy minden cigány bűnöző, hanem arról, hogy a közterületi rablásokat szinte kivétel nélkül ők követik el.

Ez egy nagyon nem lényegtelen különbség. Nem tagadható, hogy a nyomor a bűnözés felé lendítő ok, ugyanakkor a bűnözésnek különböző megjelenési formái vannak, amelyek különbözőképpen érintik az emberek szubjektív biztonság érzetét.

A közterületi rablások titpikusan azok a személy elleni erőszakot is hordozó cselekmények, amelyek a leginkább ingatják meg az emberek biztonság érzetét. Ha figyelmesen hallgattad a nyilatkozatot, és az elérhető honlapokon esetleg többnek is utána nézetél, akkor feltűnhetett az is, hogy a kapitány felhívta a figyelmet arra, hogy egyre durvábban erőszakosak ezek a cselekmények, és egyre kevésbé pusztán a célt (vagyis az értékszerzést, tehát a megélhetést) szolgálja ez az erőszak.

Vajon a megélhetési, létfenntartási (vagy nevezzük bárhogy) bűnözés kategóriájába bele tartozhat-e ha valakit pl. egy doboz cigarettáért félholtra vernek? Vajon magyarázható-e ez pusztán a nyomorral. Nem. Ezeknek a cselekméneknek sokszor önmagukba visszahajló célja van: a hecc, vagy csak annyi, hogy megmutassuk milyen erősek, ERŐSEBBEK vagyunk.

Pásztor éppen erre hívta fel a figyelmet, hogy bizony van egy olyan csoport a társadalmon belül, amelyre ez a fokozott agresszivitással történő bűnelkövetés jellemző.

A számokkal valóban nem lehet vitatkozni, ha valami száz százalék az bizony száz százalék. Ne legyen kétséged a felől, hogy nem csak a miskolci rendőrkapitány tudna ilyen és hasonló arányokról beszámolni.

A liberális modell valóban csődött mondott. Sajnos a roma integráció zátonyra futott Magyarországon, vagy igen gyorsan halad a felé. Nem állítom, hogy ez csak a cigányság hibája, de azt látni lehet, hogy sok esetben a többségi társadalom által adekvátnak tekintet megoldásokat, illetve életvezetési minimumokat a cigány társadalom egy része zsigerből elutasítja.

A magyar vidéken (és komolyan nem túlzok) a túlélésért folyik a küzdelem. A cigánytelepek mellett élő nem cigányok is az emberi létezésükhöz szükséges alapvető körülményeket kénytelenek nap mint nap feladni. Ők nem szociológiai lózungokat akarnak, nem az okos bölcsész dumára kiváncsiak, hanem egyszerűen csak szeretnék, ha a nehezen megszerzett javaikat nem lopnák el, ha nem ütnék le őket az utcán, ha nem kellene minden éjszaka lármázást hallgatniuk.....és még hosszan sorolhatnám.

És ezt már nem lehet azzal elintézni, hogy odavezényelünk néhány tíz-száz rendőrt.

Még egy dolog: óriási probléma a cigányságon belül, hogy a hagyományos cigány családmodell (a hierarchikus, merven patriarchális rend) illetve a hagyományos vezető poszt (a vajda) felbomlott, iletve súlyát veszítette. Húsz éve elképzelhetetlen lett volna, hogy azért nemzenek öt-tíz gyereket, hogy az utánuk járó juttatásokból legyen pénz, elképzelhetetlen lett volna, hogy az állapotos cigány nő azért üsse a hasát, hogy fogyatékos legyen a gyermek, mert akkor magasabb a családi pótlék. Szintén elképzelhetetlen lett volna, hogy az idős, beteg cigány embereket magukra hagyják a fiatalok. Ma ez sajnos igen-igen gyakori.

Lassan felnő egy cigány generáció, akiket senki nem nevelt (és itt a legelemibb nevelésre gondolok), és semmilyen felsőbbséget (vezetőt, szülőt akármit, ami meg tudná mondani mit tehetsz, és mit nem) nem ismer. Ez a generáció most lép a huszas éveibe, és egyetlen szabályt ismer: az erő szabályát. Vedd el, ha erősebb vagy, tedd meg, ha erősebb vagy, mutasd meg, ha erősebb vagy!

Ez az, ami igazán riasztó, ez az amiből az embereknek elege van, és ez az, ami csak rájuk jellemző.

Erről beszélt Pásztor Albert.