Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bolti

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy tűnik, egy újfajta akciót vezetett be a Savoya Park Auchan benzinkútja. Egyszer tankolsz, de kétszer vonják le a bankszámládról az összeget. Másfél héten belül már másodszor történt meg egy autósnál. A kútoszlopnál bankkártyával fizetett, ott semmi gyanúsat nem észlelt. Amikor azonban a…..
Némileg profán hasonlattal profi használt-autókereskedésre emlékeztet a Diósgyőr labdarúgó-szakosztálya. Ez most Koman Vladimirról az ember eszébe. A 25 éves válogatott játékost, aki sokat ücsörgött Oroszországban az Ural kispadján ( valószínűleg jó pénzért), most…..
A város egyik legkultikusabb helyéről elég kevés információval rendelkezünk, holott igencsak kirí ez az épület a szimpla egyszerűségével. Az Újgyőri Piacnál található, kocka alakú óvóhelyet évek óta nézegetjük, de kevesen tudják, hogy egyáltalán mi az, többen nézték példának okáért gabonatárolónak.…..
Omnibusz A Jövő busza a múltból 2014.03.22 12:40:50
A General Motors (GM) Futurliner egy olyan koncepció busz, ami sokkal inkább teherautó, viszont a gyártó minden kiadványában buszként említi ezt a különleges járművet, amiből összesen tizenkettőt építettek 1940 és 1952 között. Szinte hihetetlen, hogy a több mint hatvan éves…..
A BoschTechnikus újabb horrorsztorival szórakoztatja a nagybecsűt – most egy beindíthatatlan Peugeot agytekervényeibe túr bele. Közben megismerünk egy zseniális, régi trükköt is. Vélemények az azonos című írásunkról...
Bolti 2011.01.09 10:47:28
@Kulics: A retyónál csak a BERU trafókat szabad használni (már ha kapható...) és szigorúan párban cserélni őket (ez nem csak a BERU-ra vonatkozik), mert az 1-4 2-3 egybe van kötve (hasonló módon adnak "duplán" szikrát mint a cikkben a pug) és ha csak az egyik megdöglik akkor viszi magával a másikat is, még akkor is ha gyorsan lesz cserélve a hibás. A BERU trafók sokunknak megoldották a trafó problémát - a renyó márkaszervizek bánatára . Valeo-t meg nem veszünk mert az ugyan az a gyári xar Sagem....
  Van kampányszerű KGFB-ellenőrzés? Vagy csak a média félreértelmezéses felfújósdija folyt, és a hétvégi híradók vágóképein KGFB-igazolást kérő rendőrök csak a tévéstábok kérésére ellenőrizték a csekkeket-szerződéseket-bizonylatokat? Vélemények az azonos…..
Bolti 2009.02.11 13:47:37
Üdv.

Jelenleg Angliában élek és egy kicsit egyszerűbb itt az autós élet mint otthon. Az adatbázisok össze vannak kötve, azaz ha nincs kötelező biztosításod és vagy útadód akkor az autópálya kamera alapján is azonosíthatnak és a következő leágazásnál már várnak is "bobiék". A kötelező biztosítás itt tartalmaz egy minimum lopás és tűzkárt is a TE autódra + a normál bizt. ha összetöröd a másét. Plusz nekem van még egy ingyenes assistance is erre az évre. Az ár függ ezer dologtól az életkorodtól a szakmádon át a lakcímedig és elég nagy különbségek lehetnek. A bizosítás névre szól. Csak az vezetheti a kocsit akinek a nevén van biztosítás, tehát nincs az hogy jóskapistának odaadom egy körre, hanem a nevére is kell kötni egy biztosítást (talán a postán lehet egy ideiglenes valamit kötni - nemtom). Forgalmit meg ilyeneket nem kell magadnál tartani, a rendőr tud mindent és ha kell a papírod akkor befáradsz a postára és feladod nekik levélben és majd ők visszaküldik.
A forgalmi két A4-es szines lap. NINCS autó átírási díj sőt semmilyen díj erre, csupán az eladónap kell az egyik a4-est a szerv felé visszaküldeni a vevő adataival és ők a vevőnek kiküldik az új forgalmit.
Ezen kívül van még un, útadó ami az otthoni sulyadó és zöldkártya keresztezése. Arról nem is beszélve , hogy a postán (meg a neten) minden bürokráciát el lehet intézni nem kell az ocsmányirodába menni és várni a lefagyott ügyfélkapura stb...
És ahogy már írták: ha van négy kereke(bocs sokszor 3 pl régi Morgan vagy Reliant), jó a fék nem füstöl mint állat akkor közlekedhet. (Hihetetlen milyen járművekkel járnak egyesek, persze számomra a csúcs még mindig az épített super7 AC cobra stb...)
Szóval a rendőrt csak az érdekli be van-e az bizt és az útadó fizetve.
Eddig egyszer láttam rendőrt akkor is ketten rohantak egy pali után teljes felszerelésben ....... Nincs jó napot jogosítványt forgalmit pénztárcát megállítás.