Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Coligny

0 bejegyzést írt és 263 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság egyre több konspirációs elmélet lát napvilágot, miszerint egyes zenészeket az USA bebörtönöz és klónokkal/robotokkal helyettesíti őket. Gary Holt nem pont így gondolkodik, de meg van győződve róla, hogy egynél több Lemmy volt. Bár lehet ezzel csak azt a Motörhead tribute albumot akarja…..
Coligny 2022.08.14 10:38:32
Három The Who-klasszikust, a Pinball Wizardot, a There's A Doctort és a Go To The Mirror!-t gyúrta egy dallá a Tenacious D. A jótékonysági céllal kiadott egyveleg szeptember elején fizikai formában is napvilágot lát, addig tessék ismerkedni a szokásosan nem normális videóval körített tétellel!..
Coligny 2022.06.12 16:55:21
Pár hete csapta arcba a hazai keményzene rajongóit, köztük bennünket is, hogy várhatóan utolsó nagylemezét jelenteti meg hamarosan a Cadaveres. Ez alapos indokot szolgáltatott arra, hogy a miértekről kikérdezzük Körmöczi Péter gitárost, zenekarvezetőt. Természetesen az alábbi interjúban más is szóba…..
A Don Gatto zenekar az ötödik lemezét készíti éppen. Ezért is hívták meg őket a Petőfi tévébe, ahol egy frenetikus három perces interjút adott a Weisz és az Acélos. Ez egy tökéletes ürügy volt arra, hogy Bazsitól megkérdezzük, hogy megszerezte-e végre Lola telefonszámát. Na, jó azért rákérdeztünk…..
"Cukor, só és minden mi jó! Ezekből az összetevőkből alkotta meg Plutónium Professzor a Pindúrpandúrokat" Hangzik az ikonikus mese főcímében az a mondat, ami igaz lehetne több zenekarra is. De mi az a minden mi jó? Mitől lesz valami jó midenki számára? Ebből pedig az következik, hogy milyen is a…..
Coligny 2020.11.29 19:44:24
A Hatebreed mindig érdekes helyet foglalt el a szívemben. Igazából nem vagyok egy nagy HC fan, de ezt a zenekart valahogy mindig megtudtam hallgatni, mindig megtalálta a hozzám vezető utat. Így nem csoda, hogy tűkön ülve vártam, hogy végre megkaparintsam az új albumot, aminek a címe is sokat mondó…..
Coligny 2020.11.22 13:48:20
Akármilyen apokaliptikus is ez az év, azért vannak előnyei. Többek között az, hogy a nagy kedvenceknek van ideje a mellékprojektekre, és sorra jönnek a jobbnál jobb albumok. Már most nehéz azon agyalni, hogy milyen lesz az idei TOP 10. Erre a tízes listára próbál meg felkerülni a Puscifer is, akik…..
Coligny 2020.11.04 22:04:23
RockStation LAZARVS - LAZARVS 2020.09.24 13:00:00
Szobaprojektnek indult, majd jó poén lett, később underground szinten elismert, lassan pedig mainstream (?) zenekar lett az Apey & The Pea, akik áthaladtak a névváltoztatás rögös útján, hogy végül LAZARVS néven alkossanak. A felállás ugyanaz, a muzsika azonban jelentősen más, mint tíz évvel…..
Járt utat járatlanért el ne hagyj, tartja a mondás, ám még a legkövetkezetesebb zenészt is megcsapja néha napján a változás szele, ami végül arra sarkallja, hogy új elemekkel színesítse a repertoárt vagy akár homlokegyenest valami mást csináljon...
Coligny 2020.07.29 10:27:51
Személyes kiadvánnyal jelentkezett hazánk egyik népszerű koncertzenekara, az az Ocho Macho. Lola, a kislányom 8 éves és egyre többet kérdezget a gyerekkoromról. Egyik nap autóba ültünk a barátainkkal és bejártuk az „apa itt nőtt fel” helyeket Kőszegen. Másnapra meg is volt a szöveg.…..
Coligny 2020.07.25 21:04:03
2020. május 23-án megkezdődött a pesti fonódó villamoshálózat építése! A 24-es után múlt hét szombaton (június 27-én) a 2-essel is eldöcögtem a Haller/Soroksárihoz a pesti Duna-parton át. Az I. részben már bemutattam a pesti fonódó lényegét (meg még sok minden mást is), mely itt érhető el, most…..
Coligny 2020.07.07 17:06:24
Idén is a legrégibb hagyományokkal bíró hazai fesztivál a SZIN, azaz Szegedi Ifjúsági Napok zárja az idén szó szerint pár hétre redukált szezont. A rendezvényre a szervezők most újabb húsz nevet jelentettek be, így augusztus utolsó szerdájatól a pop-rock ismert hazai előadói mellett ott lesznek a…..
„A háború előtt” – így kezdődik Vukováron nagyon sok mondat, megállapítás vagy visszaemlékezés. A jelenleg hivatalosan 27 ezer – a helyiek véleménye szerint 20-21 ezer – fős kelet-horvátországi város 1991 előtt a jugoszláv „Testvériség – Egység” jelszavaival fémjelzett hivatalos ideológia…..
Ha azt mondom, Tizedes és Sas, akkor te rávághatod egyből: hazai hardcore-legendák. A budapesti és szombathelyi HC-kolóniák emblematikus alakjai most karcos, új dalokkal álltak elő, be is mutatjuk iziben a Lángolón, közben meg beszélgetünk velük a hardcore-placc állásáról, barátságról, jövőről,…..
Coligny 2020.05.01 13:51:19
Miután Léva várát körbejártuk, visszatértünk a kocsihoz és az 51-es főúton közelítettük meg Nyitrát, ami napjainkban Szlovákia hatodik legnépesebb városának számít. A Nyitra folyó hídján átkelve jobb kéz felől feltűnt a dombra épült vár, míg a folyó túloldalán a távolban a Zobor-hegy nyújtózkodott…..
Coligny 2020.04.27 16:31:42
real-d.mtak.hu/535/4/dc_336_11_doktori_mu.pdf
Nyitrai püspökségről és a zobori apátságról is van benne fejezet, összefoglalva a tudományos előzményeket.
A RockStation stábjából legjobb tudásom szerint én vagyok az egyetlen, aki kedveli a Nightwish-t. Hát, igen, nem mindenkinek kenyere az eredetileg finn, viszont már egyre inkább internacionális tagságot felvonultató csapat zenéje, de nálam valahogy mindig betalált, megtalálta azt az ívet, ahol be…..
Néhány hónappal ezelőtt valami megváltozott a magyar sorozatszinkron-gyártásban. Ahhoz, hogy megértsük a - számomra legalábbis - őszintén megdöbbentő történéseket, érdemes röviden kitekinteni, milyen módon is készültek a múltban a sorozatok magyar változatai.  Tessék megnyugodni, nem a Dallasig…..
Coligny 2020.03.25 16:57:54
@Kempesbaba: sajnos néha tényleg rá vagyok kényszerítve, amikor olyanokkal nézek valamit, akik érthetetlen módon 2020-ban nem tudnak angolul. Tisztában vagyok vele, hogy itt trollkodok, de muszáj néha kiadnom magamból, annyira felbosszant, hogy emberek kényelemből inkább elrontják a saját élményüket, ahelyett, hogy kicsit megerőltetnék magukat.
Coligny 2020.03.26 00:54:29
@Kempesbaba: Maradva a trollkodásnál: egynyelvű. Egyébként nem, nem teljesen, sőt elsősorban nem viccnek szántam, amit írtam. Szerintem alapvetően akarat kérdése egy nyelv elsajátítása, különösen ma, amikor millió ingyenes tartalom érhető el online. És ezeknek csak egy kis szelete a sorozat- és filmnézés. Én tanultam ugyan angolt középiskolában, de az valóban semmire nem volt elég. Viszont kb 2007 óta nézek napi szinten mindent eredeti nyelven, ami érthető okokból olyan 97%-ban az angolt jelenti. Először magyar felirattal, majd angollal, és néhány év után egyáltalán nem volt szükségem feliratra. Nekem senki ne mondja, hogy hallás alapján nem lehet megtanulni egy nyelvet, sőt, azt gondolom ez az elsődleges út, a leíró nyelvtanok előtt (és egyébként sokáig után is) mindenki így tanult. Szóval igen, aki azt állítja nem képes megtanulni angolul, az nem próbálta eléggé.
Február végén a Hooligans vendégeként a Barba Negra Music Club-ban lépett fel a Supergoo, akik meg is örökítették a borítékolhatóan forró hangulatot, hogy a mostani koncertmentes időszakban is kapjunk pár perc rock 'n roll - vagy ez esetben, hogy a zenekart idézzük, powerpop - életérzést. Premier a…..
Coligny 2020.03.21 17:00:12
Két dalt is eljátszott a volt zenekarával, a Killswitch Engage-dzsel Howard Jones. A jelenleg a Light The Torchban daloló frontember két dalt, a The End Of Heartache című klasszikust, ez az előző lemezen kiadott, közösen felvett The Signal Fire-t énekelt el a volt kollégákkal. Természetesen rajongói…..
Győri gyerekkor, Citrommal tűzdelt '80-as évek, közel egy évtized Mallorca, visszatérés a Sing Singbe, 2007-től Zorall, és még sokan mások.Boros Péter Pöpivel, a szimpatikus rockzenésszel beszélgettem közel 40 éves dobos pályafutásáról.   Hogy telt a gyerekkorod? Már ekkor is meghatározó szerepet…..
Nagy várakozással ültem be nemrégiben az Urániában a National Theatre Live Macbeth előadására, amelyet Kenneth Branagh társrendezett és természetesen a főszereplő is ő volt. Nem volt rossz a darab, de hiányzott belőle az a bizonyos plusz. Kicsit elszomorodtam, és elkezdtem…..
Coligny 2020.03.05 08:04:28
@GESZTENYE: Te nem nagyon érted, hogyan működik ez a művészet dolog, ugye?
Körbepedálozni a világot! Nagyszabású, hangzatos terv, de nem megy az ám csak úgy egyből, mint a karikacsapás. Körbepedálozni a Balatont. Vagy a kerületet. Vagy legalább a háztömböt. Minden kezdet nehéz, velem sem volt ez másként, sőt. Amíg én épp Andalúziában egy kecskefarmon ápolgatom a…..
Coligny 2020.02.26 10:09:12
@Stupid: Bárhogy nézem a térképet, Havasrekettye az Erdélyi-középhegység keleti oldalán van, úgy is mondhatnám, hogy a Király-hágón túl, így Erdélyben fekszik, még ha annak a nyugati határán is.
Az emberek többsége általában arra kíváncsi, hogy mit lehet majd a jövőben nézni a TV-ben, de persze akadnak olyanok is, akik inkább visszamennének az időben egy jó műsorért. A ReklámInvázió új cikksorozatában kiderül, hogy "mit is néztünk régen?". Ebben a sorozatban a TV2, és az RTL klub elmúlt 23…..
A vajákot megnézni félnetek nem kell jó lesz.Csak kell hozzá egy kis türelem, mert egy pöttyet nehezen indulnak be az események, de nagyjából az évad felénél már végre úgy érzi a hozzám hasonló rajongó, hogy sikerült formába lendülni. Megértem, hogy sokan érzik csalódásnak a sorozatot, de hát…..
Coligny 2020.01.14 08:27:15