Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zebedeus

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Őrült hónapokon vagyunk túl. Az ámokfutásban mindenki kapott hideget-meleget, ömlött a mocsok, a hazugság és a szenny. (Ezzel talán mindenki egyetért, függetlenül attól, melyik oldalon áll.) Az „izmusok” között valószínűleg a liberalizmus kapott a legtöbbet. Méltatlanul. Aki a liberalizmust gyűlöli,…..
Augusztusban, amikor forr a levegő, vízpartra vagy víz közelébe menekülök. A Balaton gyönyörű környéke, a tavat övező számos legenda és titok minden évben magához vonz. Tengernyi rejtélye és lélegzetelállító története közül választottam ki a kedvenceimet. Egyúttal elárulom, hol szeretek időzni - ha…..
  Az intenzív kamatcsökkenés miatt az év végén a lakossági megtakarítók, de maguk a bankárok, brókerek is eddig soha nem látott kihívás előtt állnak. Előbbieknek meg kell érteniük, utóbbiaknak el kell magyarázniuk, hogy egy év alatt 4-7 százalékponttal alacsonyabb kockázatmentes hozamból kell…..
Kókay László szegedi önkéntes doberdói naplója – 35. rész 1916. május 18-án bekövetkezik az, amitől hősünk tartott: az érettségi szabadsága előtt újra fel kell menniük az állásokba. Ezúttal San Martinónál nem a tölcsérhez kerülnek, hanem a 18-as védelemi szakaszba, a…..
Szeptember 6.-án ebéd után ledőltem kicsit ejtőzni, ám hamarosan megütötte fülemet, hogy valamiféle nehéz tehervonat közeledik. Kilestem az ablakon és egyből elpárolgott a bágyadtságom, hogy kis dühvel vegyes csodálkozás lépjen a helyébe. A továbbító Trains Hungary-s…..
Sosem hittem volna, hogy van olyan gyümölcs, amiből viszonylag kevés az étcsokihoz keverve még tud érvényesülni. Főleg, ha 60%-os az az étcsokoládé, és biztosan nem sajnálták belőle az anyagot. Merthogy svájci. A gyümölcs meg baobab. Kicsit utánaolvastam ennek a…..
Hogyan megy csődbe aki eddig azt hitte, rengeteget spórolt? Mennyi lesz a biztosítási adó? A biztosító és a bank nem szól, pedig a trükk ott van a szemünk előtt. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Üdv Despota!   Sokszor olvasom a blogodat, amihez gratulálni is szeretnék. Én magam nem keveredtem semmiféle munkajogi vitába, inkább az álláskeresőknek szeretnék 1-2 jó tanáccsal szolgálni.   Cégünknél nemrég bővítést hajtottunk végre, és kerestünk egy fő…..
zebedeus 2011.01.08 16:27:56
A fizetési igény kérdésnél mindig visszakérdezek, mennyit kíván adni. Nem kívánok a zsebében turkálni, kedves munkaadó.

A motivációs levelet pedig sok esetben felesleges fényezésnek tartom.

@Ladyb: Csőlátásod lenyűgöz. Még, még...!!!
Ezt írod: "Hozzáteszem: semmilyen iskolában nem oktatják tanterv alapján (tudomásom szerint) a munkakeresési készségeket. Hogyan keressünk munkát, hogyan írok meg egy önéletrajzot, egy motivációs levelet, hogyan szólítom a potenciális munkaadót, hogyan viselkedem, mit írok le és mit mondok."

ŐŐŐŐŐ, a legutolsó, nyolcadik kerületi szakközépiskolában is oktatják: lásd kerettanterv. Az, hogy TE nem tanultad, ahogy én sem, mert nem születtünk a rendszerváltás után, az a mi bajunk...

"Mondjuk, kik oktatnák? Paidagogoszok?
Akiknek halvány lila segéddunsztjuk sincs a valós munkaerő-piaci folyamatokról, hiszen 15 éve ugyanabban az állami állásban ülnek?
Végül is, viccnek jó. :)))"

Nem is HR droidok luxusfizetéssel és nulla szociális érzékenységgel. Mint tanár (jé, pont ezt oktatom), pontos képem van erről a sarkából kifordult világról. Nem, nem azért váltogatom a munkahelyeimet, mert elküldenek, de saját akaratból lettem már e-learning szakértő, ICT szerkesztő, IT sales, MCP LAR sales és közbeszerzési referens is.
Most azonban tanítok. Azt a tapasztalatot, amit az elmúlt években összeszedtem. Nem vet fel a pénz, a többséghez hasonlóan, de legalább az arcom befér a szabvány ajtón, és tudok tükörbe nézni (este is, reggel is).
zebedeus 2011.01.08 21:07:34
@Ladyb: a vicc az, hogy miért kell lekezelni bárkit is?
Pokorni Zoltán emlékezete egy picit kihagyott – mondta az ATV ma esti műsorában Hoffmann Rózsa. A volt fideszes oktatási miniszter és a jelenlegi kereszténydemokrata államtitkár vitája már napok óta tart, ráadásul a sajtó figyelmének homlokterében. A kormányon belüli…..
zebedeus 2010.11.11 13:22:04
@guvernalista: Kívülről tűnhet így... de más a valóság és ezer a ruhája. Szóval: a szerzetesség nem független az Anyaszentegyháztól, szemben a protestáns testvérekkel.Ha a multira akarod vetíteni, ők közelebb vannak a központhoz, mint a kisbolt.

Helyben persze a "klérus" viseli a cégért.

"leszámítva orbánt, aki annak idején a csuhásokkal viccelődött. de ő nem liberális, hanem nacionalista. " A nacionalizmus nem tudom, hogy jön ide, mindenesetre képzavar ebben a szövegösszefüggésben. Ellenben Orbán protestáns. Nem kicsit, nagyon. Tehát jobban: Orbán nem liberális, hanem protestáns." De ezzel nagyon is lehet vitatkozni: Orbán nagyon is liberális. Ne higgye senki, hogy 1994-ben kifordult volna önmagából. Akit liberálisoknak tartanak, azok meg radikális bolsevikek legfeljebb (lásd ezt a kémfickót, najó Hírszerzőt, a rabmadarak hálózatát, meg az összes identitásválságos brm-t). Jászi Oszkár sem örülne nekik.

Orbán az Egyházat nem tartja ellenségnek, inkább olyan partnernek, akivel ha jóban van, biztos szavazóbázist jelent számára.
zebedeus 2010.11.11 13:40:17
@emil43t: tényeket csak pontosan, szépen!

1948-ban a következők maradhattak:
- 2 bencés (Pannonhalma, Győr),
- 2 piarista (Budapest, Kecskemét),
- 1 ferences (Esztergom)
- 2 iskolanővér (Budapest, Debrecen)
Belsőség Miért vannak dugók? 2010.09.09 08:14:03
Mindenki elmerengett már egy dugóban, hogy most valaki engem egy íróasztal mellől szívat, direkt mostanra ütemezték az összes felújítást, netán a lámpákat programozták rosszul. De tényleg: miért?! Vélemények az azonos című írásunkról...
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..