Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dynax 7

249 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Július 18-án repült először Donauwörthben a Magyar Honvédségnek gyártott első H145M Könnyű Többcélú Helikopter (LUH). Fotó: Airbus Helicopters Zord..
Dynax 7 2019.08.29 08:32:49
@zord: vagy piszkosul átverik Putyint, a NATO a törökökön keresztül szert tesz az Sz-400-ra és a Szu-57-re is... :)
Mióta motorozásra adtuk a fejünket folyamatosan téma volt, hogy el kellene menni egy hosszú hétvégére a Dunántúlra motorozni, dimbes-dombos-kanyargós útvonalakon gurulni egy nagyot. Mivel én Zala megyéből származom és Szüleim jelenleg is ott élnek, adott volt a lehetőség, hogy egy nagykanizsai…..
Hazai motoros körökben szinte „kötelező elem” a Pilisben felkeresni a legendás Üvegtigris című film forgatási helyszínét, ahol napjainkban is megtekinthető az ikonikus – bár meglehetősen lepusztult – büfé-lakókocsi. Így aztán szokásos három fős „Hondás” csapatunk is útra kelt az áprilisi nyárban,…..
Az elsősorban vízgazdálkodási célból mesterségesen létrehozott Tisza-tavat felduzzasztó Kiskörei Viízlépcsőről valószínűleg már mindenki hallott, ha máskor nem nem, akkor az iskolai tanulmányai során. Eddig mi is csak képeken láttuk, így Peti kollégával és barátommal elhatároztuk, hogy kihasználva a…..
Bár idén gurultunk már néhányszor itt a környéken, hosszabb túrának idén most vágtunk neki először közösen. A Hondás csapatot ezúttal hárman alkottuk, két CBF650-s és persze a Rebel nyergében. A cél a Dunántúl volt, nevezetesen Szekszárd. A reggel 9 órás induláskor már kellemes volt az idő is.…..
Az elmúlt napokban szinte forrt a hazai repülős szaksajtó a Magyar Honvédség legújabb képesség fejlesztéseként értelmezhető Airbus beszerzés kapcsán. Érvek és ellenérvek, politikai nézetektől függő pro és kontra megnyilvánulások. Nyilván a Spotter Blogger sem maradhat ki ebből az össznépi…..
A haderőfejlesztési program keretében a Magyar Honvédség légi szállító kapacitásának fejlesztése is napirendre került végre, így az egykori Air Berlin légitársaság flottájából megvásárolt használt, ám jó állapotú Airbus A319-esek beszerzéséről döntött a kormány. Az első csapatszállító feladatkörben…..
A Volga-Dnepr légitársaság Antonov An-124 Ruslan óriásgépe a kecskeméti katonai repülőtér betonján 2017. december 2-án. A hatalmas szállítógép a Magyar Légierő ex-NDK-s, felújításra váró Mi-24P Hind harci helikoptereiért érkezett a bázisra Felkészülés a rakodásra, a hátsó tehertér…..
Ma az volt a feladatunk, hogy minél több kilométert megtegyünk, mivel István motorjánál jó lenne mihamarabb letudni az első kötelező szervízt. Ennek megfelelően a tegnapi 237km után ma is mentünk 252 km-t. Az útvonal Kecskemétről indulva Tiszakécskén át vezetett Szolnokig, majd egy Mekis pihenő után…..
Végre megvan István új motorja, a mai napon hazahoztuk a Honda Dream-től a csodaszép CB650F-et. Az átvételre és az első útra Lajos barátunk is elkísért minket Suzuki Banditjával. Ez bizony már nem a tesztmotor, hanem István új gépe Hol máshol is lehetne az első közös fotózkodás, mint kedvenc…..
István barátom CB650F-je már extrákkal felszerelve várja első gazdáját a Honda Dream-nél :) Szombaton megyünk érte!..
A Honda Dream ismét jelesre vizsgázott, hiszen nevükhöz méltóan megvalósítottak egy álmot, nevezetesen elintézték István számára, hogy kipróbálhassa menet közben is a legújabb, 2017-es CB650F-et.  Gépátvétel személyesen Attilától, a Honda Dream vezetőjétől Induljon a banzáj! Szépen duruzsolt a…..
Kedves Kollégánk invitálására Pilisborosjenőre gurultunk el, majd ezt követően Szentendre és Tahitótfalu érintésével a váci komphoz csorogtunk le. Az első és az utolsó megálló pedig a szokásos Alsónémedi benzinkút volt. 260 km a vége és egy csomó nagyszerű élmény. Két Honda és egy…..
Ez a csodaszép VTR eladósorba kerül. Ha szeretnél egy becsületesen karbantartott, jó állapotú csodaszép motort, most itt az alkalom.  ..
A szecessziós építészet remeke egy modern bobberrel..
Két motoros naplója Útközben 2017.08.24 20:49:47
Hangulatos alföldi mellékút..
Bár mi Hondások vagyunk, de más márkákat is tisztelünk, elismerünk. Attila barátunk Harley Davidsonjai pedig különösen közel állnak hozzánk...
Két motoros naplója Bobberek 2017.08.24 13:35:37
1975-ös ikon - Harley Davidson Iron Head 2017-es újdonság - Honda CMX 500 Rebel..
A vér nem válik vízzé, Peti fiam egy Hondán... ... és egy Harley Davidson-on..
Két motoros naplója Honda CB650F 2017.08.24 13:13:25
Reményeink szerint nemsokára István már nem a szalonban, hanem a garázsában nézegeti a 2017-es CB650F-et!  ..
Balról jobbra: Honda CMX 500, Honda NC750XD, VTR250. A helyszín pedig Lajosmizse...
Két motoros naplója Benzinkúton 2017.08.24 10:55:21
Benzinkúti életkép a Kecskemét - Szeged - Hódmezővásárhely - Szentes - Csongrád - Kiskunfélegyháza - Kecskemét túránkról...
Tiszakécskére menet Szentkirály felé igazán jó az út, Tiszaalpártól Kiskunfélegyházáig pedig izgalmasan kanyargós...
Black and white  ..