Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rokica

405 bejegyzést írt és 1358 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Először sírsz. Azután átkozódsz. Aztán imádkozol. Aztán megfeszíted Körömszakadtig maradék-erőd. akarsz, eget ostromló akarattal - S a lehetetlenség konok falán Zúzod véresre koponyád. Aztán elalélsz. S ha újra eszmélsz, mindent újra kezdesz.   Utoljára is tompa…..
  A baltás gyilkos mennybe megy – pokolba nem jutnak ma latrok, a sas repesve fog legyet, farkasfalkák lakják az aklot, szobor szarja le a galambot, amely talpazatára szállt, babért tövisre vált a bajnok, mert itt már minden fejreállt. Mohamedhez megy – lám – a hegy, s Rómába nem mennek…..
Grönlandon, meg az Északnyugati-átjáró környékén 20, van ahol 30 C-al többet mérnek az ilyenkor szokásosnál. A sarkvidék átlagban 5 C-al melegebb az átlagostól. A nyakam rá, hogy van, aki erre is legyint. Pedig az lesz a vége, hogy nem lesz internet, meg sok más megszokott dolog sem. Akkor ki mondja…..
Az imént újra megnéztem a tévében a Pacsirta című filmet. Még a gimnázium első osztályába jártam, amikor láttam. Épp ideje volt újara nézni – bár emlékeztem rá. Ahogy ment a film, bennem először egy vers ritmusa kezdett dobolni, majd néhány szó, később az utolsó…..
viszem a régen kihízott nacim viszem a kelet-német származású macim ezernyi véglet közül a köztest viszem a Csokonai Vitéz Mihály Összest ott lesz az ágyam ahova fekszem elviszem alvókának egy-két régi ex-em viszem a barnát viszem a szőkét viszem a felhalmozott kapcsolati…..
Szalad a fényes legelőn, táncol s hátsó lábára áll. Sörénye szélben repdeső madár, madár, bolond madár. Csillag-virágú homlokát lehajtja bársony fű fölé, prüszköl, fújtat és fölnyerít, mekkora világ az övé! Kecses bokája gyöngyfehér, naphosszat nem rebbenti szó,…..
ha majd minden kisbalázsnak bealszik a mamája ha majd nem lesz erőszak az együttélés szabálya  ha majd prímán megférnek a bringák közt a rollerek ha majd szépen elhúznak a picsába a pollenek ha majd nem lesz veszélyben a visszaszólás szabadsága ha majd nem lesz akadály a…..
Embermesék rókaszemmel merengő 2012.10.06 08:59:00
Mindenki különc - és pontosan ez a dolog lényege. Ünnepelnünk kellene az egyediségünket ahelyett, hogy szégyenkezünk miatta. Mindnyájunknak megvannak a magunk hóbortjai. Az emberek sokat ártanak maguknak azzal, hogy igyekeznek elrejteni önmaguk elől valódi énjüket pusztán azért,…..
Hazafiak Aulich Lajos / Ludwig Aulich (56) – Pozsonyi német polgárcsalád sarja, magyarul nem tudott. Kötél. Damjanich János / Јован Дамјанић (Jovan Damjanić) (45) - Határőrvidéki szerb katonacsalád fia, felnőttként tanult meg magyarul. Kötél. Dessewffy Arisztid…..
Kosztolányi és Karinthy között legendás barátság volt. „Ez a marha volt köztünk a legnagyobb zseni.” – mondja Kosztolányi Karinthyról. Ezt a szót használja, hogy „marha” és ezt, hogy „zseni”. Hogy ez miért érdekes, a szóhasználattól eltekintve? Kosztolányi két…..
Van egy kevéske helyed számomra? Csak egy pici sarok, vagy egy kis szivacs. Van egy falat élelmed nekem? Nem kell, hogy finom legyen,  Csak, hogy ne haljak éhen. Csak egy kortynyi víz Mert nagyon szomjazom Csak egy meleg ölelés, csak egy percre. Hogy milyen labdázni? Azt sem ismerem,…..
  a fővárosnak meg a vidéknek szóljatok légyszi a budiknak is meg a bidéknek zöldeknek liláknak kicsiknek nagyoknak közepeseknek szóljatok légyszi az átlagnak is meg a legeslegeknek szóljatok légyszi a moháknak zuzmóknak harasztoknak nagyokat álmodó szegény kis átbaszott…..
Montevideo, Uruguay - Nemrégiben több felmérés is a 77 éves José Mujicát, Uruguay 2010-ben beiktatott elnökét kiáltotta ki a világ legszegényebb államelnökének. Mujica elnök, aki jelenleg is zöldség és virág termesztéséből teremti elő napi betevőjét – nem ért egyet a…..
Embermesék rókaszemmel ébenczet 2010.03.30 20:01:00
Előzmény:http://rokica.blog.hu/2008/08/05/ebbol_sosem_elegBencze Imre: Anyád nyelve(A magyar nyelv szimfóniája – tíz tételben) Mottó:Nem tudom én, melyik volt szebb,Melyik dicsőbb, melyik nagyobb?(Tóth Kálmán) I. Őseinket felhozád... Száll a madár ágrul…..
rokica 2010.04.08 13:50:24
@ébenczet:

Megnéztem - nem mintha nem sejtettem volna -, hogy mitől jár ismét csúcsra a blogom olvasottsága?
Nos, a keresőkifejezések szinte csak Bencze Imréről szólnak.
:-)))

Remélem, másnak is annyi örömöt okoz a műveltségi játék, mint nekem. Köszönöm!
rokica 2012.09.15 13:05:13
@esztermagdona:
Kedves Esztermagdolna! Mivel én magától a szerzőtől kaptam e művet, nem fogom belőle kihúzni az ismétlést, amíg ő maga nem szól emiatt. Meglehet, hogy véletlen az ismétlés, meg az is lehet, hogy nem az. :-)
1931. szeptember 9-én, Budapesten született, saját bevallása szerint nagyapja, Gundel Károly éttermében, „éppen Krúdy Gyula bácsi asztala fölött”. ..
Karácsony Ágnes: Radnóti Miklós írta Fifijének, Gyarmati Fanninak.   H.N.I.: Valóban Radnóti írta, de akkor még Radnóczi volt...   K.Á.: Igen, tényleg... Radnóczi... És mire engedélyezték, hogy Radnóti lehessen - amely névre ő nagyon vágyott hivatalosan is, és közben…..
Lager Heidenau, Žagubica fölött a hegyekben, 1944. augusztus-szeptember     A mélyben néma, hallgató világok, üvölt a csönd fülemben s felkiáltok, de nem felelhet senki rá a távol, a háborúba ájult Szerbiából s te messze vagy. Hangod befonja álmom, s szivemben…..
Ma, szeptember 8-án ünnepli századik születésnapját Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni tanár, Radnóti Miklós özvegye. Isten éltesse még sokáig! A költő és Gyarmati Fanni szerelme 1927-ben, a baráti társaságban Fifinek becézett lány 14 éves korában kezdődött, majd, miután…..
Most aztán újra meg kell tanulnom kezelni a rendszert, mert mindent átalakítottak kockáék. Sebaj, egy ideje úgy is ez a divat. Kütyü, kütyü hátán, ilyen AdServerek, olyan targetálások és amolyan Post User Action a felhőben.   Ezekkel szemben felteszem a legutóbb készült…..
Ha nézem a világot, A világ visszanéz, Azt mondom, összevisszaság, Ő feleli, teljes egész. Azt mondom, csupa valótlan, A semmiség ragyog, Ő feleli, nézz meg jobban, A valóság én vagyok. Azt mondom, merő idegenség, Sok átsuhanó tünemény, Ő feleli, nézz a tükörbe, Amit ott…..
 Budapesten született. A budapesti Radnóti Gimnáziumban érettségizett. AZ ELTE-n fizikusként szerzett diplomát. A kaliforniai egyetemen doktorált. 1996-ban a budapesti Közép-európai Egyetem környezetvédelmi tanszékének professzora. 2002 óta részt vesz az ENSZ…..
rokica 2012.05.24 10:32:03
@Vback Chine:

Talán mert szomorú módon, sok ember hozzáállása úgy hangzik, hogy "CSAK BÉKE". Meg hogy nem egyéniben kapta...
Mintha mindenkinek ilyennel lenne tele otthon a szekrényfiók.
Rengeteg vitám volt már ezzel kapcsolatban más helyeken. Rá kellett jönnöm, hogy ezek az amúgy értelmesnek tűnő emberek, milyen határtalanul ostobák.
Húsz éve ezen a napon, november 24-én halt meg a Queen frontembere. Milliók bálványozták, mégis magányosnak vallotta magát, és homoszexualitása ellenére egy nő állt legközelebb hozzá.http://www.youtube.com/watch?v=v3xwCkhmies&feature=related Mercury Farrokh Bulsara néven…..
   Mi ez már megint, valami szekta??? A Száz Kéz - Egy Szív Kézműves Támogató Klub azzal a céllal jött létre, hogy ebben a magából kifordult, pénzközpontú világban megmutassa, léteznek még olyan fogalmak, mint együttérzés, összetartás, figyelem, felelősség,…..