Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nosfi

56 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vérfoci 30 éve meghódította a táblás játékok világát, majd hagyták meghalni, visszatért a számítógépre, és most ismét az asztalunkon élvezhetjük a csontrepesztő ütközéseket. De mégis mi ez, és miért ilyen jó?..
 Két társasjáték, amelyek szöges ellentétei egymásnak, mind a korosztályt, mind a játékosok számát és stílusát tekintve. Gyermekes családoknak ajánljuk beltéri őrjöngéshez (akár már 4 éves kortól) az Ice Coolt, illetve a szülőknek a sárkányok harcán alapuló Tatsu-t, ha vágynak egy maximum fél órás…..
Harrison Ford visszatért… megint. Ezúttal nem a hazai apró gasztro bisztrók valamelyikébe, hanem egy általa forgatott, valaha nagy sikerű film folytatásában játssza ugyanazt, mint egykor - ahogy mostanában mindig. Először az Indiana Jones éledt ujjá egy kétes sikerű negyedik résszel, majd Han Solo…..
    A társasjátékok egyre inkább előtérbe kerülnek, de valljuk be, akadnak olyanok is, akik rettenetesen fáznak az összetett, új generációs daraboktól, ugyanakkor a közösségi nyomás hatására mégis be-beszállnak egy-egy partyba. Ez a jelenség egyébként a karácsonyi…..
Disclaimer: Mielőtt belekezdek az ajánlóba, két dolgot kell leszögeznem. Az egyik, hogy ezelőtt nagyjából annyi közelebbi kapcsolatom volt a Warhammer 40.000-rel, hogy kifestettem néhányat az ismerősök polcain sorakozó bosszantó figurák közül, illetve játszottam párat a Space…..
Egy különleges világ elevenedik most meg szerepjáték formájában, ahol ifjú felfedezőkkel kell érdekes és félelmetes dolgok nyomába erednünk. A Tales from the Loop egy friss kickstarteres szerepjáték, ami mindenképp érdemes a figyelemre. ..
Nemrég debütált a DC legújabb bukásának filmjének, a Wonder Woman-nek a magyar szinkronos előzetese. Amit láthattunk, abban sajnos semmi izgalmas nincs - van ellenben két nagy csalódás. Adott egy jószívű hősnő, aki a végén majdnem kiábrándul az emberiségből, de azért elmondja, hogy szállt szembe…..
Összetört álmok? Kiskoromban két kedvenc sci-fi „sorozatom" volt, amelyekből mindig is akartam egy igazi akciófilmet látni – és ezzel biztosan nem voltam egyedül. Erre bizonyíték, hogy ez elsőt, a Transformers-t már évekkel ezelőtt elkezdték filmvászonra vinni - aki kicsit is ismerte az eredeti…..
A robotkészítés már nemcsak a Super6-osban, hanem a valóságban is létező, egyetemi, vagy középiskolai elfoglaltság – ám egy új magyar fejlesztéssel sokkal könnyebben eljuthat az osztálytermekbe. Haladni kell a korral Mostanság nem győzik egymás túllicitálni azon hírek, hogy…..
Mindent vivő csoda A Netflix egyre-másra vállal be olyan sorozatötleteket, amik bár első látásra mindenképpen érdekesnek tűnnek, de nem sokan vágnák rá, hogy ebből bizony kasszasiker lesz – aztán ez rendre mégis megtörténik. Női börtön-sztori, erős drámai, és némi leszbi vonallal? Pipa. Alkoholista,…..
Pénzproblémák A két leggyakoribb indoka annak, hogy miért nem kezd bele valaki egy terepasztalos stratégiai játékba (wargame-be), az idő és a pénz. Az „időt” nem kell magyarázni, a pénz azonban megér pár sort. Ugyanis a pénz nem csak nálunk probléma, ahol az átlagbér csak…..
Hosszú évek munkája Luke Crane, a Burning Wheel szerepjáték atyja gondolt egyet, és kitalált egy állati jó kis sztorit a viking korban, amiben dráma, intrika, feszültség, titkok és harciasság egyaránt szerepel – ezt elnevezte Inheritance-nek. Több évig csiszolgatta,…..
Kipróbáltuk milyen Nottinghamben kufárkodni, és meglepődve tapasztaltuk, hogy sokkal, de sokkal élvezetesebb, mint bárhol máshol. Átejteni vagy átejtetni? - ez itt a kérdés - Maga meg mit szállít? - ... - Sajtokat? – hangos szimatolás - És nem penészes egyik sem? - Sheriff…..
A Playmat.hu jóvoltából hozzájutottunk egy szép kis playmate-hez playmathez - kellemes volt a találkozás. (stressz)tesztüzem Megközelítőleg egy hete kezdtem el tesztelni az egyik első legyártott hazai playmatet, ám különös problémába ütköztem: Mégis hogy lehet letesztelni egy játékteret egy hét…..
Ha valaki a „hazy chick filter” kifejezést használja, biztosak lehetünk benne, hogy vagy a Star Trek eredeti sorozatának rajongója vagy az Instagramos sminkfotóké. Azonban a StarTrek 50. évfordulójára piacra dobott tkollekció bizonyítja, hogy a két csoport közt jelentős átfedés is lehet – a…..
A megszállottság olykor megismételhetetlen csodák véghezvitelére teszi képessé az embert, alább a példa, bámuljátok! Turbózzuk fel a társasunkat - Level 99 Nem szokatlan a gémer társadalomban, hogy valaki kissé fel akarja turbózni a kedvenc társasát. Egyedi tokenek, saját tároló, lézervágott jelzők…..
A legújabb Star Trek film nemrég robbant be a mozikba, ezúttal új történettel, és új szereplőkkel - a baj csak az, hogy a történetvezetés nagyon régi, és így akármennyi robbanás is van benne, unalmas. Az első új generációs Star Trek film nem volt rossz. Ezért anno nagy várakozással ültünk be a…..
Sosem gondolt sikert ért el a Pokémon GO, emberek millióihoz jutott el pár nap alatt és minden lehetséges rekordot megdöntött. De mire is jó ez az újfajta őrület, amellyel mindenki üzenőfala tele van? A zsebszörnyek életre kelnek Ha valaki a GO megjelenése előtt nem ismerte volna legalább hírből a…..
Vajon milyen bolygók alakulhatnak ki egy frissen születő nap körül? Ezt te döntheted el egy remek társasjátékban, ami segít megérteni a bolygók kialakulásának tudományos hátterét is. Kreatív ötlet Sokan azon keseregtek nemrég a hazai társasjátékos csoportokban, hogy nincs semmi új a nap alatt: vagy…..
A GoT évadzáró epizódjában rengeteg izgalmas dolog történt, ám a legérdekesebb az, hogy Westeroson és környékén szinte csak nők gyakorolják immáron a hatalmat. Figyelem, spoilerekkel teli írás következik! A történetről dióhéjban Bár ez a rész sem volt mentes bakiktól, most nem célunk ezeket…..
Tegnap debütált a Trónok harca hatodik évadának kötelező csatás epizódja, ami sok szempontból fergetegesen jó lett, ám néhány igen komoly hibát is vétett. Nézzük meg, mik is voltak ezek. Tényleg ez volt a legjobb? A nemrég debütált új rész, az átlagosnál is hosszabb Fattyak Csatája felrobbantotta…..
Milyen lehet a nőknek átélni a kizárólag rájuk nehezedő problémákat, illetve hogy lehet ezeket hatékonyan kezelni? Némi szórakozás mellett ezekre a kérdésekre segít választ adni a nemrégiben kiadott feminista RPG gyűjtemény. Túlzottan elterjedt tévhit, hogy a szerepjáték fiús hobbi, pedig ez egyre…..
Kipróbáltuk A Trónok Harca Living Card Game új kiadását. Bár viszonylag jól kapja el a westerosi küzdelmek hangulatát, és a rendszer is rendben van, de igazán érdekes a sokjátékos módtól lesz. Még egy LCG A Metagame - hazánk legnagyobb és legprofibb kártyaklubja, boltja - volt…..
Figyelem, már az elejétől teli lesz spoilerrel! A Trónok harca legújabb részében túl sok izgalmas dolog nem történik: a Véreb összeáll a napimádókkal, a Sárkányok Anyja hazatér egy jó kis ostromra, és felvezetik Cersei egyre inkább valószínűsíthető halálát (elvégre egy mesteren és egy élőholt…..