Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egyallampolgar

0 bejegyzést írt és 1014 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ún. illiberális állam csak egy kicsit értelmesebb választás a középkornál; csupán annyival, amennyivel nem kell hozzá megtanulni az időutazást, hanem elég elhinni (kellő tudás hiányában), amit az embernek egy cinikus politikai vezető mond. Hogyha ehhez egy egész ország is asszisztál, akkor…..
Egyallampolgar 2020.04.23 09:22:11
@civisvaros_:
"és az ellenzék nem csorda? a dk nem csorda? a momentum nem csorda?"
Szerintem az ellenzék szavazói nem azok, hiszen eleve nem egy embert követnek. Elég sokfélék. A Momentum vezetőségét én nem tartom sokra főleg F.Gy.A miatt, de a párt szerintem messziről, kicsit hunyorítva vállalható. Bár nem az esetem.
Hogy a DK szavazói nem egy csorda, nos, e mellett nem tudnék érvelni. Hiszen miben hisznek? Feri a megváltó és O 1 G.
Egyallampolgar 2020.04.23 09:22:24
@civisvaros_:
"és az ellenzék nem csorda? a dk nem csorda? a momentum nem csorda?"
Szerintem az ellenzék szavazói nem azok, hiszen eleve nem egy embert követnek. Elég sokfélék. A Momentum vezetőségét én nem tartom sokra főleg F.Gy.A miatt, de a párt szerintem messziről, kicsit hunyorítva vállalható. Bár nem az esetem.
Hogy a DK szavazói nem egy csorda, nos, e mellett nem tudnék érvelni. Hiszen miben hisznek? Feri a megváltó és O 1 G.
Egyallampolgar 2020.04.24 13:09:55
@Weißkopf:
""Hogy a DK szavazói nem egy csorda, nos, e mellett nem tudnék érvelni. Hiszen miben hisznek? Feri a megváltó és O 1 G."
És a fidióták, ők sem csorda? Hiszen miben hisznek? Orbán a Megváltó, Gyurcsány meg az elkúró. Nem igaz?"

Egyetértek, de a FIDESZ és Orbán szavazóiról már megírtam a magamét fentebb :)
Hazánk első nagy uralkodódinasztiájáról, az Árpádokról mindannyian tanultunk a történelemórákon, haladóbbak még egyik-másik haditettükre is emlékezhetnek, hiszen Koppány legyőzésétől Búvár Kundon át a muhi csatáig igen sok minden megtörtént az alatt a 300 év alatt, amíg a keresztény Magyarországot…..
Egyallampolgar 2020.04.23 09:16:30
  Bizonyára mindenki ismeri azt a viccet, melyben a szegény földműves bácsit elviszik repülni, és a végén, mikor megkérdik tőle, hogy "no, bátyám, milyen volt?", akkor az utolsó mondata az, hogy "arra viszont végképp nem számítottam, hogy mindez a nyakamba is ömlik". Hát valami hasonló érzés…..
Martin Scorsese kérdés nélkül egyike minden idők legjobb rendezőinek. Olyan kiváló alkotásokkal járult hozzá a mozi fennmaradásához és virágzásához, amilyenekkel csak nagyon kevesen tudtak az évek alatt. Egy olyan legenda lett az igazi filmszerető emberek körében, kit egyértelműen a legnagyobbak…..
Egyallampolgar 2019.11.21 16:55:12
1998 szeptemberében indult el a Metro, az az ingyenes közéleti napilap, amelyet jellemzően közlekedési csomópontoknál, forgalmas busz-, villamos-, troli- és metrómegállókban lehetett kézhez kapni reggelente. A magyar Metro egy nemzetközi, svéd székhelyű cégcsoport lokalizált változataként indult el,…..
Két nap híján 27 éve annak, hogy Egerszegi Krisztina, két héttel az akkori, 18. születésnapja előtt már valóban felnőtté vált. Barcelonában három olimpiai aranyat nyert, végképp eltörölve a doppingon „erőssé” váló NDK-s úszóhegemóniát. Bár négy évvel korábban, már 14 évesen is „nagykorú” volt, de…..
Egyallampolgar 2019.08.04 13:13:24
@victor2:
"Fidesz 2002-es Kossuth téri nagygyűlésén "a színpadon ült"
Ezzel nem értek egyet. Szerintem nem kéne ezzel piszkálni őket. Pláne Egerszegit aki valószínű az átúszott fiatalsága alatt nem lett történelemből és filozófiából különösebben képzett.
Szerintem mindenkinek, így a sportolóknak is, joga van a politikai véleményhez. Szerintem egyetlen párthoz, pláne nem hatalmon lévő párthoz sem kéne törleszkedniük, de ez önmagában nem erkölcstelen.
A FIDESZ szerintem már 98-02 között is bebizonította hogy egy vállalhatatlan társaság (Ezüsthajó kft, Kaja Ibrahim, Joszip Tóth, székház ügy, Simicska mint APEH elnök), de lehet az általad soroltak tudatlanok.
Nagyobb baj, hogy közpénzből fizetjük ezeket a sportolókat akik teljesen egészségtelen életmódot élnek és mutatnak torz példát. Sajnos a sport alkalmas propaganda eszköz a tahók előtt. Tudták ezt az NDK-ban és tudták itthon. Ma is ezért tömi őket közpénzzel a politika mint Észak-Koreában.
Folytatjuk a magyar videojátékos szaksajtót feldolgozó sorozatunkat, ezúttal egy elég nagy falattal, a Guruval. A lap ugye a legnagyobb túlélő a magyar piacon, 1990-ben indult lemezújságként, 1992-ben lett papírmagazin, aztán felvette a PC előnevet, és még ma is létezik PC Guru néven egy gémerlap,…..
Az elmúlt napokban megtörtént, hogy a XXI. század politikai kommunikációs csatározásai az állítólagosan az egyik legfontosabb EU-s tisztség személyi kérdéseit, nevezetesen Ursula von der Leyen jelölését is háttérbe tolták: feltűnésével határokon átívelő munka vette kezdetét, hogy a posztokért vívott…..
Egyallampolgar 2019.07.17 09:50:10
@ez is egy vélemény:
"Tévedés. A Fidesz ugyanúgy megszavazta 2007-ben Paks2 előszerződését, mint minden más parlamenti párt (Gyurcsányékkal együtt, akik aláírták ezt Putyinnal). "
Szerintem nem a szavazás a lényeg. A lényeg, hogy hatalmon Orbán és Gyurcsány orosz és Putyin barát, ellenzékben meg mindkettő 180 fokot fordul és nyugat barát.
Orbán nem is a szándékot támadta akkor, hiszen az előkészítést ahogy írtad te is megszavazta, hanem a titkosított szerződéseket :) Hehe ugye milyen ismerős. Hogy aztán később ők maguk titkosítsák azokat ugyanúgy.

Linkelek egy cikket az akkor még olvasható origo-ról.

www.origo.hu/itthon/20140212-orban-2008-ban-meg-egeszen-mast-gondolt-az-oroszokrol.html
Egyallampolgar 2019.07.17 09:53:48
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Gyurcsány maximum egyszer váltott világnézetet. A másikat megszámolni sem tudom."
Nézd. Nem tudom te melyikre gondolsz, én Gyurcsánynál is több forgást látok. De szerintem nem ez a lényeg. Számomra sokkal inkább az, hogy nem akarok azon vitatkozni melyik az alkalmatlanabb miniszterelnök. Szerintem amúgy Orbán jobban kormány mint vezető és hazánkra sokkal kártékonyabb. Én úgy gondolom mindkét embertől meg kéne már szabadulni és tragikus hogy erre a két emberre szavaz még a választók 75% -os aránnyal.
Érdekes képet kaptunk. Karácsony Gergely mellett kampányolnak aktivisták, ahogy az kell. De a pulton leragasztották az őt jelölő MSZP nevét. Hmm. Vajon miért?..
Egyallampolgar 2019.06.25 14:26:09
@A LIPSI UGAT AZ ORSZÁG HALAD:
"Persze hogy letakarta, hiszen KariGeri egy fuggetlen objektiv partsemleges jelolt, "
Bizony hogy KariGeri független. Már csak arra nem emlékszem kinek volt a miniszerelnökjelöltje tavaly, mely pártok parkolási maffiájának asszisztált és ki akart Budapesten olimpiát amelyre kariGeri igent szavazott.
Elfelejtettem. Mert annyi agyam van mint egy aranyhalnak. Hajrá MSZMP!!!
Egy választ jelölj meg! Keresd meg a nézeteidhez legközelebbi választ akkor is, ha nem osztod teljes mértékben! Alul a megoldó kulcsok (súlyozott értékek) és a kiértékelés. Ne gondolkozz túl sokat egy-egy válaszon! 1. Ki számodra az első, ha meg kellene védened (a többi lehetőséggel szemben…..
A tavaly és idén megjelent Marvel-produkciók -- A Fekete Párduc (2018), Venom (2018), A Hangya és a Darázs (2018), Marvel kapitány (2019), Bosszúállók Végtelen háború (2018) illetve Végjáték (2019) -- hatalmas sikereket arattak világszerte a mozikban sőt némelyik bevételi rekordokat is döntött a…..
Egyallampolgar 2019.06.21 09:24:32
@Captain Amerika:
"Ha én utálok egy dolgot, akkor nem kattintok az azzal foglalkozó posztra, hanem elkerülöm (szélesívben)."
Ennek szerintem módszernek semmi értelme. Egyszer majd azt veszed észre, hogy a sok kikerülni való kutyaszar a járdán (a kultúra járdáján) szép lassan hegyeket képez. Majd nem lesz több átjáró és te nem mehetsz sehova hogy ne ütközz beléjük, körülötted meg mindenki boldogan zabálja a kupacokat.
Igenis lehet ellen véleményt is formálni. Tudom hogy a FB -on is csak like gomb volt sokáig, nem véletlenül. Ettől még az ellenvélemény érvényes.
Kérlek ne te mond meg hogy mennyi közöm van a képregény műfajhoz ésvagy a Marvel-hez. Neked csak legyen elég annyi, hogy érdekelt, szerettem, csalódtam és a mai filmeket inkább megvetem. Szerencsére van lehetőségem nyomot hagyni.
Egyallampolgar 2019.06.22 11:18:01
@Captain Amerika:
"változni fog bármi is és tettél valamit a "kultúra járdáján" heverő sok szar ellen? Ez így már nem csak értelmetlen, de gyerekes is! :D:)))"

Azt érted, hogy Marvel poszt alá talán azt is érvényes leírni, hogy én ezt nem szeretem? Ha szerinted az elmarasztaló visszajelzés is érvényes, akkor nem érzem hogy egy infantilis trollal vitatkozom.
Egyallampolgar 2019.06.22 20:07:29
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"Attól ,mert te leragadtál a Jezabelnél meg az Elfújta a szélnél,még lehetnek ezek is jó filmek...."
Nem nem lehetnek. Neked azok, nekem nem. Számomra nem mondanak semmi érvényeset. Hagyjuk a demagógiát (ismét), nem kell megint végletekben csapkodni. Azért mert valakinek ezek üres szemetek még néz filmeket. Igaz sajnos egyre kevesebb amerikait és egyre kevesebbet multiplex-ben.
Ez a helyzet talán még a folyamatos álláskeresésnél is lélekrombolóbb. Kivédeni nagyon nehéz, mert általában ez a munkáltató hibája. Bizonyám. A félrement kiválasztások egyik mutatója, hogy hány ember lett elküldve vagy távozott próbaidőben. Az egyik legbeszédesebb mutatószám a toborzók munkájának…..
Néhány napja azt firtatjuk a nyilvánosság fórumain, vajon a volt miniszterelnök átverte-e a szocialistákat. Elvégre kihátrált Karácsony Gergely mögül, és elővette a sufniból Kálmán Olgát, aki szerinte harcosabb természet, mint „a Gergő”. A Demokratikus Koalíció elnöke azóta magyarázgatja a…..
Egyallampolgar 2019.06.15 19:48:27
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"
Magna cum laudeTigeri másztesz digrii válaszolt neked:

@Egyallampolgar: Azért kell a propaganda is ugye elvtársam?!Nem pihenhetünk!"
Szia! Érdekelne mi volt a propaganda a kommentemben. Milyen szervezet, milyen ügye mellett fejtettem ki propagandát.
Félek nem kapok erre választ. Csak egy tahó írt rám aki azt hiszi ez a nyomorult ország csak O1G és Fletó játszótere lehet. Aki megveti mindkettőt az nyilván "valamelyik bérence". "Logikus."
Egyallampolgar 2019.06.18 09:57:57
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"LOL!"
Hmmm. Most megkaptam. Megszégyenültem. Összeroppantam egy lángelme jól felépített, logikával vezetett érvelése alatt.
Egyallampolgar 2019.06.19 10:29:57
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Na alakul ez.

"Nost még elég jó voltam!Alapesetben nagyon csúnyán elküldöm a hozzád hasonlókat de ahogy látod néha már csak nevetek az ilyeneken."

Részemről a megtiszteltetés. Igazán hálás vagyok, hogy bővített mondatra tetszik méltatni. (Annyira azért nem.)

"Csak tudod a kommented lényege az az emlékeztessünk mindenkit mit csinált az elkúró,olyan fideszbirka komment. És most jöhet az,hogy:"én nem vagyok fideszes,de...."

Hát pedig ez egy fundamentális kérdés. Szerintem nem kell nagy szellemi erőfeszítés ahhoz hogy elképzeld, az hogy valaki emlékszik arra, hogy Gyurcsány elqrta: A választások előtt jócskán optimistább számokat közölt a nyilvánossággal mint ami realitás volt. Ezt a kevés értelmes ember tudta. Amikor a beszéd kiszivárgott én is úgy voltam vele, hogy nem vagyok meglepve, legalább Gyurcsány tudja mi a teendő. Akkor még nem láttam, hogy így nem lehet kormányozni. Ennyire nem szabad pragmatikusnak lenni. Aztán ha emlékszel rá ( ha nem nézz utána), jött a nagy semmi. Reform vagy bukás mondta Fletó öszödön: A FIDESZ torpedózta meg állítólag az EÜ reformot amiben van is igazság, hiszen népszavazáson támadta meg a vizitdíjat, de az MSZP nem is nagyon védte azt. Az a nyomorult SZDSZ anno legalább plakátolt az EÜ reformjuk mellette. Az MSZP nem!
Gyurcsány nem volt hajlandó elvenni a 13. nyugdíjat. Bajnai tette meg. 2009 ben. 3 évvel öszödözés után. Gyurcsány és a FIDESZ nem szavazta meg, a nyugdíjcsökkentést noha nem volt rá pénz.
Most éppen egy ellenzékinek mondott főpolg jelöltet ejtett pofára. Egyik nap még a DK csapat tárgyal KariGerivel, másnap kiderül már rég van másik DK-s jelölt.
Ezek tények. Lehet neked ez tetszik, nekem nem. Lehet te valóban őszintén vagy annyira vak, hogy hiszed aki gyurcsányozik az fideszes.
Rendben, te ilyen vagy. De ettől még ez nem igaz. Ebben az országban vannak sokan (jó annyira azért nem sokan) akik úgy gondolják Az MSZP és Gyurcsány rossz működése okozta Orbánnak a 2010-es 2/3-ot. Azzal egyetértek, hogy élhetőbb ország volt hazánk Gyurcsány alatt mint most. De ez nem jelenti azt hogy visszasírom. Sőt. Várom hogy takarodjon el a közéletből. El vagyok most keserve hogy még most is 75% szavazott MSZP-Gyurcsány-FIDESZ pártra.
Hiszed vagy sem, O1G rendszere nem lesz ledöntve amíg Gyurcsány és az MSZP az új hatalmi alternatíva része.
Ágikák és politikusok Igen, a 2019-es EP-választás magyarországi győztese a rejtőzködő, a Demokratikus Koalícióra szavazó polgár, méghozzá kettős értelemben is.Egyfelől azért, mert máris az ellenzéki oldal vezető erejévé emelte a DK-t, másfelől pedig azért, mert gyakorlatilag előzmény nélkül,…..
Régi filmről nehéz írni. Főleg ha nem „csak” egy igazi klasszikusról beszélünk, hanem egy mesterműről. Az ötödik pecsét pedig pont egy ilyen alkotás. Egyszerűen minden információ a filmről amellett szól, hogy egy tökéletes mestermunkáról van szó. De nem is fényezném…..
Újabb vendégposzt Don Carolytól, aki ezúttal a legendás hidat vette célba. Kétségtelen, a thaiföldi szabadság egyik fénypontja a híres híd a Kwai folyón meglátogatása, Kanchanaburi városban. Évente több tízezer turista él is ezzel a lehetőséggel. Pedig ha erősen tárgyilagosan nézzük, Thaiföldön van…..
Na, ez most rendhagyó lesz. Az Indexen ma megjelent epizódkritikámat toszom be klasszikus hogyvolt helyett, de kicsit felturbózva, hogy legyen valami extra kontent is. Ha a fogadtatás pozitív, lehet róla szó, hogy bizonyos sorozatoknál a hogyvoltokat kritikával ötvöző hibridposztokká…..
Még mindig él bennem egy eleven emlékkép a késő gimnáziumi évekből, amikor vagy lebicikliztünk a Balatonra, vagy elvittek motorkerékpáron valahova és útközben mindig intettünk a szembejövő biciklistáknak és motorosoknak, ők meg vissza nekünk. Valahogy megfogott ennek a szubkultúrának a különös…..
Egyallampolgar 2019.04.30 14:51:42
@Eugene Horse:
Beszólás helyett előbb olvasni kellett volna.
"na, te pont az a majom vagy"
Én is tudnálak sértegetni. Nem egy nagy teljesítmény az ilyesmi névtelenül egy kommentfalon.
"mert a futás az csak futás"
Gratulálok. Ugyanezt írtam.
""Aki hobbistaként néha kocog kicsit annak tényleg nincs köze a komolyabb maratonistákhoz. És ezzel semmi baj. Nem kell mindenkinek 3 órán belül maratont futni.""

""Nem lesz senki jobb ember a sporttól.""
Egyallampolgar 2019.05.02 09:04:41
@Eugene Horse:
" a névtelenséget az hozza fel, aki nem hasonlóan tolja. Vagy a személyidbe is "Egyallampolgar" van írva esetleg?"
Ez a szándékos félre értés? Vagy a direkt mellébeszélés?

"""Beszólás helyett előbb olvasni kellett volna.
"na, te pont az a majom vagy"
Én is tudnálak sértegetni. Nem egy nagy teljesítmény az ilyesmi névtelenül egy kommentfalon.
"mert a futás az csak futás""""

Persze az is lehet, hogy megint nem sikerült elolvasni amit írtam. Én arra utaltam, hogy ön engem gányol, minősít, dehonesztál, közben állításom lényege pont az amit ön is állít.
De félek, hogy egy olvasni alig tudó kötekedővel van dolgom. Ha mégsem és félre értésről van szó, javaslom a jövőben legyen kicsit türelmesebb.