Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoltan895

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
Zoltan895 2013.04.08 19:00:47
@Zold Bakony:

köszi, végül megtaláltam, nem a gyökérben lévő kobo folderben voltak a szótárak, hanem az android mappán belül lévő kobo almappákban. A németet írtam felül, hogy az eredeti angol is megmaradjon. Köszönöm a szótárad, jó tapasztalatom van vele. Aki szintén Android alá telepítené, annak jótanács: ne törölje az eredetit, hanem írja felül, különben, ha előbb törölsz és aztán a helyére másolod be az újat, akkor a Kobo visszaállítja az eredetit. Tehát felülírni az eredetit, nem törölni és másolni!
Zoltan895 2013.04.08 19:01:58
@Dworkyll:
Köszi!
Történetünk a brit flotta ifjú büszkesége, a Bedale romboló vízre bocsátásával kezdődik, a szárazdokkból Scapa Flow vizébe 1941. májusában csúszott le a sólyáról a méltóságteljes hadihajó, ekkor még brit zászló alatt és HMS, Őfelsége Hadihajója besorolással. A hajó klasszikus feladatokat végzett…..
Zoltan895 2012.07.14 11:10:41
Szia, örülök, hogy megint címlapos lett a blog.
De:
a "magyar és román segítséggel Nagy-Britanniába menekült" megfogalmazás rendkívül bántó és alaptalan, persze gondolom nem szándékosan. Konkrétan:
Błyskawica: ma is megtekinthető a Gdynia-i kikötőben, gyönyörű, hatalmas hadihajó, mindenkinek ajánlom. Szó sem volt menekülésről, a Błyskawica hatékonyan vett részt a város bombázásakor annak védelmében, majd parancsra hajózott szabályosan Angliába, ahol lengyel parancsnokkal, lengyel zászló alatt, de az angol flotta részeként harcolt tovább, legalább 3 tengeralattjáró és 2 hajó van a csak általa elsüllyeszetett ellenséges hajók listáján, és számtalan a részben általa leküzdöttek száma.

Még egy kis pontosítás a 4 féle "menekülési út" kapcsán az elején: Miután a Szovjetúnió is megtámadta Lengyelországot, szó sem volt menekülésről, parancsra, rendezetten vonult vissza a hadsereg magyar területre, onnan magyar segítséggel Jugoszlávián keresztül nagyrészt Szíriába, majd onnan Franciaországba. Egyébként mind létszámban, mind hatékonyságban Franciaországot is felülva vett részt a lengyel hadsereg végig a háborúban, mind a külföldi frontokon, mind a hazain, harcolva mind a németek, mind az oroszok ellen. A civil lakosság esetében beszélhetünk csak menekülésről, szintén Magyarországra, ahol a magyar állam által biztosított kiképzés és zsold után szintén délfelé folytatták sokan útjukat, immár katonaként. Romániába egyedül a politikusok menekültek, ahol internálták őket, majd angol nyomásra szabadon engedték őket.
Forások:
-Jerzy Robert Nowak-Tadeusz Olszanski:"Barátok a bajban", Európa Könyvkiaadó, 1985
-wikipédia
-
www.muzeummw.pl/
A János kórházról olvashattunk már rosszat és jót is itt a blogon. Ezúttal sajnos ismét egy szomorú esetről szól az aktuális poszt. Levélírónk édesanyja majdnem két hétig nem kapott infúziót, melynek következtében veseelégtelenség lépett fel nála és ez végzetesnek…..
Zoltan895 2010.11.28 00:54:24
@fingerbangs:

a kurva anyád a kiskirály. Pusztán irigy vagy és képzetlen. Egyszerűbb egy orvost szidnim mint akár fele annyit tanulni mint ő, ugye? Mondjuk amit a nővérekről írsz, az túlnyomórészt sajnos hihető. De ez még nem ok arra, hogy ha nem érted, hogy mit és miért csinál vagy nem csinál egy orvos akkor kritizáld.
Zoltan895 2010.11.28 00:59:04
@kiskakas: apádnak talán nem kellett volna dohányoznia, szocikra szavaznia és akkor mind az ő, mind az egészségügy helyzete jobb lenne és talán később halt volna meg. Undorító cigány mentalitás, hogy ha valaki megsebesül (miért is ne menne 200 km/h-val lakott területen, miért ne dohányozna,...) akkor nem ő a hibás hanem az az orvos aki nem tudta megmenteni, mert napi 16 óra munkát (ügyeletnek hívják) várnak el tőle sokszor FIZETÉS NÉKÜL, és közben megfelelő felszerelés sincs. Pl: fentebb irta valaki, hogy fél óra volt mire találtak nek iegy infúziót... nyilván direkt elrejtették, hogy ne találják meg. Arra nem is gondoltok, hogy egyszerüen NINCS anniy amennyi elég volna... ja, igen, ugye nem kelle volan szocikra szavazni évekig.
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
A mai történet nem intővel, hanem egyessel végződött, ennek ellenére igen érdekes tanulságokkal szolgál mindenki számára. Általános iskola, nyolcadik osztály, erkölcstan óra (keresztény suli), éppen az eutanáziáról volt szó előző órán, az ominózus napon pedig feleltetés.…..
Timo Glock a Virgin német pilótája jól elvolt a magyar utakon: Értitek, bent ültök egy limoban Pesten, és rátok dudál egy hétköznapi autóból egy Forma 1-es pilóta! Na ezt érjem meg.. :D..
Zoltan895 2010.08.04 23:27:51
Ha az út szélén egy robogó van eldöntve letámasztva, mellette pedig a fűben fekszik a gazdája, akkor normális esetben gyanúsnak kellene lennie, hogy minden oké-e vele. Abdul elmondása szerint viszont az autósok rá se hederítettek, ha mégis, akkor a bámészkodáson kívül mást nem…..
A pofám leszakad Bernie Ecclestonetól komolyan mondom!! Miután a Forma 1 elterjeszkedett több ázsiai országba is, ahol csillagászati összegeket is hajlandóak fizetni, hogy vendégül láthassák a Formula 1-es mezőnyt, a pénzmániás f@szfej Bernie még több pénzt akar és azt…..
Fény derült az igazságra! A Ferrari hatalmasat szívott az FIA-nak köszönhetően, ami a verseny közben elég unfairnek tűnt, így verseny után pedig még inkább.Nos, a Ferrari nyilvánosságra hozta a csapat rádió felvételéből azt a részt ami a Kubica - Alonso incidensről szólt.…..
A Vodafone lehetővé tette a szegedi szalámigyár számára, hogy logójuk ott lehessen az Augusztus elsején megrendezésre kerülő Magyar Nagydíjon, mind a két McLarenen.A Hell energia ital után, újabb magyar cég kerül fel Formula 1-es autóra. A Vodafone "egy új típusú…..
Zoltan895 2010.07.05 19:50:08
Szeretném a figyelmetek felhívni arra, hogy nem egy Alonso drukker szól most belőlem. Teljesen pártatlanul nézve, Hamilton egy köcsög. Tetszik, nem tetszik nekem ez a véleményem. Nem írtam még ilyen cikket amiben ennyire kikeltem volna magamból, de ez túl megy minden határon!…..
Baliho 2010.06.28. 22:33:01 Aaaaa....Semmi hir? Semmi insider info... Varom a velemenyedet mar, no meg hatha tudsz valamit, amit mi nem... Udv B Kivagyok nagyon... A második helyezet Hamilton csalással második marad, míg a harmadik helyen, szabályosan versenyző Alonso nyolcadik. Ez, hogy…..
Subba Buziverés a Klub64-nél? 2010.06.16 14:00:00
Nem kommentálnám a frissmeleg.hu (:-D) által lehozott levelet, a lényeg hogy most már nem csak zsidókomcsinégyévmúlvalógnifogtok vagyunk, hanem -ezek szerint- buzik is!„Nemzeti érzelmű magyarok. Így definiálják magukat azok az „emberek”, akik rám támadtak 2010.…..
Kedves Praxis blog! Nekem egy szekszárdi ügyeleten volt problémám az éppen ügyelö orvossal. A történet úgy kezdődött hogy elmentem a forma 1- es pálya melletti élményfürdőbe ahol az egész napos szórakozás után hazatértem. Másnap felkeltem és egy enyhe fejfájással indult a…..
Kurvannya Istenes preambulum 2010.05.27 13:11:00
A nemrégiben (és nem botránymenetesen) megalakult új Parlamentben, a "kettős állampolgárság" megadásához képest itthon kevéssé vitatott, tartalmában nemzeti konszenzust is élvező törvényt fogad el ma az Országgyűlés A Nemzeti Összetartozás (sic!) melletti…..
Pilu Egy öccá, kettő ezekéccá 2010.05.23 10:25:00
 Azért járunk hipermarketbe, mert az olcsó. Azért veszünk összecsomagolt termékeket, mert ha többet vásárolsz valamiből az olcsóbb. Hogy az első állítás egyáltalán nem igaz, azt minden valamirevaló piacjáró tudja. A másodikra pedig itt a cáfolat.  Ki van ez…..
Zoltan895 2010.05.23 22:00:17
@Jaffar:
Hülye vagy a szennyezett paprika délamerikai import volt. Délamerikai szart kevertek a magyar paprikához, mert (állítólag) épp nem termett elég itthon.
Miért pont a Balaton? Magyarország nemzeti értékei közül talán ez a tó a legegyedibb, amihez szinte mindenkinek van valamilyen kötődése, emléke. Sokszínűsége méretéből fakadóan is adódik: Közép-Európa legnagyobb tava, 596 négyzetkilométer vízfelülettel. Földrajzi fekvése…..
Többek között azért hagyta ott az száguldó cirkuszt a Toyota, mert túl fényűző és elitista sport lett belőle."Óriási a szakadék a Forma-1 és a Toyotát vezető emberek között" - nyilatkozta Tadashi Yamashina az Automotive Newsnak."Az F-1 továbbra is az…..
IDDQD Starcraft 8 biten 2010.05.18 09:41:41
Avagy ilyen lett volna a világ legnépszerűbb RTS-e, ha 14 évvel azelőtt jut eszébe a Blizzardnak, mint ahogy a valóságban eszébe jutott. Persze ehhez az is kellett volna, hogy a Westwoodnak eszébe jusson a Dune 2 úgy 1982 körül, de ennyire ne menjünk bele.   ..
Zoltan895 2010.05.18 21:19:53
@Savior:
miért? igaza van.