Regisztráció Blogot indítok
Adatok
freelander2009

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nahát, mindkét tehetségkutatóval kapcsolatban felmerült a bunda lehetősége, csak azon lehet csodálkozni (már ha) hogy ilyen későn. A Blikk a The Voice, a Bors az X-Faktor esetében lötyögteti a szaros bilit lelkesen. A The Voice első párbajköréből kieső Bokor Marianna már a…..
Megszólalt a Rikkancs című köztéri szobor ügyében eddig önmagának nyilatkozási tilalmat elrendelt Rogán Antal V. kerületi polgármester, de lehet, hogy jobban járt volna, ha továbbra is őrzi a szobor titkát, amit csak ő ismert - ebben a formában legalábbis.Az előzményekről:"–…..
freelander2009 2012.10.15 17:40:35
@qwertzu: szerintem svájci frankra gondolt nem? :)
magyar ízesített világos sör Úgy látszik, a Heineken Hungária Zrt. szereti az ütemességet: három hét híján egy éve, hogy blogunk megírta a Soproni Narancs és Citrom piacra lépését. Mindkét sör értelemszerűen afféle árérzékeny radlerként tűnt fel, egyértelmű piaci…..
freelander2009 2012.07.06 17:50:10
@Serkoptató: A soproni mondjuk a legjobb "magyar" sör. Dreher, Borsodi a közelében sincs... ahogyan a legtöbb dobozos ócskaság sem...
OBERSOVSZKY MEGSZŰNT ÚJSÁGÍRÓNAK LENNI dr. Schmitt Pál érthetetlen és megmagyarázhatatlan döntése szépen, lassan, de biztosan egyre több embert ránt magával a métely és pokol fekete bugyraiba.  Hogy Schmitt belemegy porig aláztatásába és teljes…..
  A köztársasági elnök doktori címe körüli vibrálás igazi, minőségi kontenttel látja el a hazai politikabuzi szcénát. Eddig a Demokrata Kör produkciója tuti befutónak tűnt a Nagy Plágiumügyi Tartalomversenyben, de szerencsére akad olyan baloldali műhely, ami felveszi…..
Az origo-n megjelent cikkben nyilatkozta Cséfalvay Zoltán, a NGM államtitkára, hogy szerinte nincs szükség nagy fordulatra ahhoz, hogy a tervbe vett államháztartási hiányt ténylegesen tartani tudják a központi közigazgatási szervek és intézmények. Szerinte: A minisztérium dolga…..
Valószínűleg kár hosszan ragozni, akik ezt olvassák, valószínűleg úgyis hallottak a magán-nyugdíjpénztári államosításra érkezett panaszok alkotmánybírói félresöpréséről, sőt, már az is tudható, hogy kormányunk nem áll meg itt, szépen folytatja tovább, és a jövőben…..
freelander2009 2011.12.19 00:26:17
@ColT: A diktatúrától talán még messze. De jogállam január 1-től nincs. Ami erősen csorbítja a demokráciát, a többiről nem is beszélve. Az Alkotmánybíróság minden tagja aki december 31-én nem áll fel esküszegő, sehonnai bitang ember...
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
Hétfő kora este olyat láthatott a hazai műértő közönség, ami utoljára a Gyurcsány kormány végnapjaiban fordult elő: 317,72 forintot kellett fizetni egy euróért. Illetve nem egészen, mert ilyet még akkor sem láttunk. A kormány gyorsnaszádja unortodox módon búvárharanggá…..
freelander2009 2011.11.15 10:45:27
@midnight coder: Azert 2007-ben egy világgazdasági válság volt, ami az egész világot visszavetette, és a GDP 10% körül zuhant. Most egy euroövezeti válság van, gyenge Növekedéssel. Tényleg van különbség. A mostani magyar helyzet a saját teszetoszaságunk eredménye. És a java még csak most jön. BAjnaiék sem csinaltak nagy refornmokat az igaz. A mostani kormany meg nem csinalt nagy reformokat + csinalt 2-3 orbitális baromságot es 10-20 hülyeséget....
  Lényegében megállt a gazdaság. Ugyan a szakértők 1-1,5%-ra teszik az idei és a jövő évi növekedést, de ha a Gyurcsány-éra idején ilyen számok mellett pangó gazdaságról beszéltünk, akkor úgy helyes, ha most sem köntörfalazunk túl sokat. A közgazdászok egy része úgy…..
freelander2009 2011.09.23 10:44:38
@Semper Fidelis: A netto 70.000 forinthoz képest azért a 310. gazdag. főleg ha pl mindkettő ezt az összeget keresi. Mellesleg a brutto 500 a kétkulcsosban sem adózna többet Aki pedig efölött keres,attól inkább elvárható, hogy egy plusz 10-20 ezer forintot beadjon a közösbe mint attól aki 80-at keres.
A jövedelem pedig nem csak munkából származhat és netto 500e felett pedig különösen nem. Az pedig sztem. igazságos, és mindenki által elfogadható, hogy a nem munkából származó jövedelmek más elbírálás alá kerüljenek! Ráadásul ilyen jövedelm esetén közbe jön a járulék plafon, vagyis az SZJA kulcs emelkedése mellett a járulékkulcsok csökkennek azaz a netto fizetés magasabb SZJA kulcs mellett sem jelent nagyobb elvonást...
Aki pedig 500 nettónál többet keres az nem a effektívmunkájából keresi ezt meg
De az igaz, hogy nem irigyelni kell aki többet keres és megvetni, hanem megköszönni a magasabb hozzájárulást. A fekete jövedelmek megadóztatását SZJA keretében szinte lehetetlen megoldani, erre lenne jó a vagyonadó.
freelander2009 2011.09.23 15:51:35
@Semper Fidelis: nem a jogcím vitás, nyilván sokan kapnak ennél többet munkabérként. De a legtöbb esetben itt nem arról van szó, hogy azért kap valaki 800.000 forintos fizetést mert ténylegesen többet dolgozik vagy jobban mint ugyanolyan munkakörben más. Hanem mert szerencsés helyzetben van (pl. Budapesten többet fizetnek alt. ugyanazért a munkáért)
vagy mert magasabb pozícióban van és a pozícióval magasabb fizetés jár...stb...
 Az adórendszer nem csupán Magyarországon, hanem a gazdasági fejlődés útján haladó országok legtöbbjében is a gazdaságpolitikai alkalmazkodás legközvetlenebb eszköze, s már csak emiatt is olyan sebességgel változik, hogy nehéz róla tartósan érvényes értékelést, akár…..
freelander2009 2011.09.22 16:48:08
@Mille38: Ha valaki ideiglenesen keresőképtelen az természetesen még köteles (vagyon)adót fizetni, legfeljebb ráterhelik a vagyonára. Ha nincs vagyona akkor meg amúgy sem kell fizetnie.
Nyilván mentességek és különböző szorzószámok alkalmazásával lehetne differenciálni... De sztem. tényleg csakúgy lehet igazságosan jelentős mértékű vagyonadót bevezetni, ha van kapcsolat a kétféle adóztatás között... Magyarországon jelen körülmények között csak így vezethető be. Ideális esetben persze kár keverni a dolgokat...
freelander2009 2011.09.23 11:56:19
@Crescendo: Akkor az USA-ban kommunizmus van? Vagy Németországban? Mert ott van vagyonadó?
Teljesen rossz a megközelítésed ezzel az adózott jövedelemből mégegyszer adózzak? Azt kell megérteni, hogy itt igazából nem is vagyonadóról lenne szó, hanem a vagyon alapján fizetett adóról. (Fidesz kommunikációban: hozzájárulásról).

Vagyis van X millió közös költségünk. Ezt szét kell osztani az állampolgárok között valaminek az alapján. Jelenleg ez úgy történik hogy a bevallott (és nyomon követhető vagyis fehér)jövedelem alapján fizetjük be. (Ez az összeg amit befizetünk több okból is kevés egyébként de ezt most hagyjuk)
Ez a rendszer nyilvánvalóan méltánytalan. Egyrészt az állami szolgáltatásokból nem feltétlen az kap többet, akinek nagyobb a jövedelme, másrészt (ilyen formán az egykulcsos adó tényleg méltányosabb)akinek nincs jövedelme vagy annak egy részét eltitkolja az rá jutónál kevesebbet fizet be.

Lehetne másképp is összedobni ugyanezt az összeget. Lehetne azt mondani hogy mindenki pl a háza alapterületének nagyság alapján fizessen adót (régen kapuadó, füstadó), mert aki nagyobb házban él nagyobb rezsit képes kifizetni valószínűleg többet keres (mindegy hogy fehéren vagy feketén). Ez lenne a vagyonadó. (történelemből jól ismert) De nyilvánvalóan ez sem lenne így igazságos, itt is lenne sok kiskapu a vagyontárgyak sokféleségéről nem is beszélve. Ezért nyilván a kettő valamilyen kombinációja adna igazságosabb eredményt.

Tehát a vagyonadónál a vagyon csak a szempont, ami alapján a hozzájárulást kiszabja az állam (Mint a gépjármű súlyadónál a súly, vagy a teljesítmény). És ha a vagyonadónál figyelembe veszik a jövedelem után befizetett adót, akkor nem igaz hogy kétszer adózol, ha a kulcsok jól vannak megállapítva!

Az szolidaritás pedig nem kommunista trükk, hanem minden társadalom alapja.
freelander2009 2011.09.23 14:59:00
@Crescendo: Jah és azt se felejtsük el, hogy a jövedelem (pénz)ugyanúgy tulajdon mint bármely ingó és ingatlan. Az én tulajdonom. A bruttó munkabér is, vagy más jövedelem szintén. Ezt bevallom, és az állam a te logikád szerint a magántulajdont nem tiszteletben tartva fogja magát és elveszi. Ezt azért teheti meg, mert igazából nem a tulajdonodat veszi el, hanem a tulajdonod alapján kötelez befizetésre. Ez persze technikailag egy dolgozónál úgy jelentkezik, hogy a munkabérre rögtön lecsap az állam te már kezedbe sem veheted. Más jövedelmek estén időnként bevallod, és ez után keletkezik fizetési kötelezettséged.

Az ingatlanadónál ugyanígy van egy tulajdonod és ez alapján a tulajdon alapján keletkezik (adó)fizetési kötelezettséged. Formailag ez tényleg úgy tűnik hogy a fizetés esetén az állam einstandol és elveszi a tulajdonod (vagyonadónál meg mintha bérleti díjat fizetnél)de jogilag csak a tulajdon alapján számított adófizetési kötelezettséged megfizetése amely a tulajdont és az azzal való rendelkezést "nem érinti". (A munkabér esetén a beavatkozás még durvább is, de a tulajdonsjog sem korlátozhatatlan jog még a kapitalizmusban sem...) Pláne mostanában...
„A kormánynak nem dolga, hogy eldöntse az emberek helyett, mit csinálnak a pénzükkel: fogyasztanak, megtakarítanak vagy adósságot törlesztenek” – mondta a Kossuth Rádió ma reggeli műsorában Orbán Viktor, utalva arra, hogy folyik a diskurzus, mire költötte a…..
freelander2009 2011.08.31 15:30:31
@Benny sk: van negyedik irány is, közvetlen külföldön költik el. (Pl. csak Horvátországban kb. 2 milliárddal többet hagytunk nyaralásra). Es ami fontos h a fogyasztásból mennyi jut magyar, de legalábbis itthon gyártott termékre, és mennyi külföldön gyártottra... ez majdhogynem a fő kérdés...
freelander2009 2011.08.31 18:11:15
@Benny sk: Egyértelmű hogy a cégekhez kellene eljuttatni a lovét, és politikailag meg az a jó ha ez az embereken keresztül, vagyis fogyasztással történik. Nyilván sosem lesz persze így 100%-os az áttétel, mert nem minden elköltött forint kerül magyar vállalatokhoz. De ennél jobban csinálni lehetett volna. Ha a kis jövedelműek kapnak juttatást az szinte biztos h nagyobb százalékban élelmiszerre költődik, illetve belföldi turizmusra mint így. Az üdülési csekkel és egyéb béren kívüli juttatásokkal pedig be lehet jól célozni szektorokat is. De a természetes folyamatokon persze nem lehet erőszakot tenni. Pl.: Ha nincs pénze valakinek akkor eladja olcsón az üdülési csekket olyannak akinek kell, de aki amúgy is költött volna rá, és akkor mar nincs is többlet...

De tény ami tény a kormány a lehető leggyengébb megoldást választotta, pusztán mert jól hangzott...röhej...

Ugyanakkor azzal nem értek egyet hogy most rögtön akkor vissza kéne állítani a többkulcsost és elvonni ezeket a pénzeket, mert az viszont erős fékező hatást váltana ki.

Egy jól átgondolt adózási rendet kellene lépésről lépésre bevezetni Kötelező minimál-adóval,vagyon adóval kombinált jövedelemadóval.
Az alábbiakban elolvasható a teljes őszödi beszéd. Annak minden mondata. Nem az a kiragadott négy-öt, hanem az egész. Vastagítottam azokat a részeket, amelyeket most akár Orbán Viktor is elmondhatna. A vastagított részbe zárójeles megjegyzéseket is tettem, ahogy szerintem…..
freelander2009 2011.08.31 11:02:34
@MACISAJT: 141 nél több törvényt fogadtak el... De ezek csak álmok, ígéretek. És a fele rémálom. Ez nem teljesítmény, ez nem eredmény. Főleg nem jelentős eredmény.

Folytathatnád így is:

- 465 x felkelt a nap ez alatt.
- 3456 fesztivált rendeztek a nyáron az országban
- Orbán Viktor találkozott 58 külföldi miniszterelnökkel, 234 miniszterrel
- megterveztek 12345 épületet a tervezőirodákban
- 123.456 család tervezi, hogy jövőre nyaralni megy stb...

Ezek sem hülyébbek mint amit te leírtál :)
freelander2009 2011.08.31 11:46:42
@jozicsenko: a 80% az GDP-hez mért érték... csak megtévesztésre jó... HA a pl. egy gazdasági világválság miatt pl 10%ot esik GDP az kapásból 7% körüli GDP arányos növekedést jelent egyetlen forint hitelfelvétel nélkül is. Másrészt a magyar költségvetés 20 éve minden évben -os ami hitelfelvételt jelent. Az előző orbán-kormány alatt is. Ha a növekedés ennél kisebb akkor nő az államadósság. Idén mindent összevetve is lesz vagy 2-3%os államadósság növekedés a költségvetés oldaláról, úgy hogy semmire fejlesztés nincs. Azaz ezt 6 évre vetítve az már önmagában 12-18%. Lehet ezen faragni persze, csak annak ára van, valamire nem jut.. akkor meg azért sírtok h. vizitdíj, tandíj, kórházbezárás... stb... egyszerre szűznek maradni meg jót dugni nehéz...
freelander2009 2011.08.31 12:35:20
@Tedat: Nem csak osztogatni akartak azért ez erős csúsztatás. De fogadjunk amikor a "megszorításokat" akarták akkor te is hőbörögtél és te sem szavaztad meg...
Másrészt azt is tudomásul kell venni hogy a nyugdíjreform drága dolog ez az ára a rendezésnek. A nyugdíjkassza igazából nincs is, csak hónapról hónapra működik. Ha ezen változtatni akarunk és valódi nyugdíjkasszát akkor bele kell tölteni először vagy 20-30 évig, nem keveset. (mindegy hogy magán vagy állami). Most a 12 év alatt betöltött összeget eltapsoljuk, más részből meg visszafizetjük a kölcsönt.
De ezt a pénzt majd elvileg ki kell fizetni a ma dolgozóknak amikor nyugdíjasok lesznek. Vagyis az állam azért mert nyugdíjjárulékot fizetek tartozik nekem! Ez is tartozás (államadósság)csak ezt majd 30 év múlva kell kifizetnie.
Vagyis igazából az állam terhei ettől az átcsoportosítástól nem csökkentek, csak eloszlottak...
Ebből is látszik hogy az államadósság %-os értéke sem mutat meg mindent, és hogy az igazából nem csökkent semmivel...
Minél többet tudok róla, annál inkább ki akarom zárni az életemből – ezt a mondatot egyetemista koromban hallottam valakitől, aki az édesapja révén elég közelről követhette a politika eseményeit. Máig emlékszem a reakciómra: kifejezetten idegesített a bennfentességbe…..
Az önmaga és a világ által generált adósságválságban lassan fulladásos jeleket mutató Orbán-kormány szánalmas kísérleteket tesz arra, hogy befeketítse, a nyomor, a pusztulás időszakának tüntesse fel Magyarország 2002 és 2010 közötti történelmét. Ezért az aláíbbiakban…..
Kumin szerint Üzletelni Kínával 2011.06.26 15:14:00
A tegnapi poszt kommentjeiben többen is kérték, hogy legyen erről szó, íme: Hétköznapi beszélgetéseim tapasztalata, hogy Kína elég szélsőségesen megosztja az embereket. Sokan vannak, akik félnek az országtól, mint ahogy általában minden ismeretlentől félni szokás. Akik…..
freelander2009 2011.06.26 18:46:26
@Diocles: nagyon felreerted. Ez egyik oldalról sem emberjogi kerdes... A kerdes a magyar kormany, es Magyarorszag gesztusai es viselkedese egy nagyhatalommal szemben. Hogy ahelyett vagy mellett, hogy korrekt partnerek lennek az uzletben mi plusszban meg lementunk kutyaba...
freelander2009 2011.06.26 19:15:02
@Diocles: Hogy az üzlet része jó-e nekünk az majd elválik, reméljük igen. Itt a felhördülés azon van hogy, egy korrekt üzleti tárgyalás végén aránylag ritkán van olyan, hogy a partner nem csak udvariasságból megdicséri a másik felet, hanem letérdel és le is szopja. Persze lehet azt mondani, hogy a pénzért mindent meg kell tenni (akár kurvának kell lenni) ez is egy álláspont, csak evvel sokan nem értenek egyet, és az országot is lejáratja...

Másrészt nem kell túl jó memória ahhoz, hogy emlékezz miket mondtak a Fideszesek Gyurcsány Kínai/Orosz látogatásainak alkalmával. Ismét szembeköpték magukat, de ez a kisebbik baj, mert ez belügy.
De olyan a kormányunk amilyet megérdemlünk, mert a kommentekből is látszik, hogy ez a magyar emberek jó részét nem zavarja, és ők maguk is szembeköpik magukat. Vissza lehet nézni pár évvel ezelőtti Kínával kapcsolatos cikkekhez írt "jobbos" kommenteket, és a mostaniakat...
Önöknek ilyen nincs és nem is lesz – mondta ma az ellenzéknek a kétharmados többségre utalva egy mérsékelt konzervatív politikustól talán szokatlan stílusban Navracsics Tibor az alkotmánymódosítás parlamenti vitájában. A Fidesz-KDNP az áprilisi választási győzelme óta…..
freelander2009 2010.11.16 18:05:32
@Robinzon Kurzor: Jah hat ahogy kifejtettem az is egy lehetőség h végzik a dolgukat...de arra meg még kevesebb az esély, hogy Strumpfal az élen nekilátnak és hoznak egy ilyen határozatot :)
Mondjuk azért kéne írni egy ilyen tárgyú beadványt vkinek....
De ha elutasitják azért elvárnám az bíróktól a gerincességet és végső eszközként a lemondást...
freelander2009 2010.11.16 18:10:56
@guvernalista: "a jog döntően az államtól eredeztethető. ebben az értelemben magyarország szerintem jogállam." .."az alkotmánybíróság korlátozásával a jogállamiság nem véget ért, hanem helyreállt."

Ez kis csúsztatás.. nem nézőpont kérdése. Az állam nem Orbán Viktor, Nem a fidesz és nem az országgyűlés. Az államhatalom hatalmi ágak rendszerében nyilvánul meg.

Persze van formális és tartalmi jogállam. A te felfogásodban formailag bármelyik diktatúra is lehet jogállam....

A demokrácia pedig szinten nem csak a választásokkor érvényesülő valami. Egy ország akkor demokratikus ha minden döntési mechanizmusban érvényesülnek a demokratikus alapelvek...
freelander2009 2010.11.16 18:29:08
@guvernalista: Angliában azért közel sem csak esetjog van sőt!
az USA-ban is van alkotmány. Az hogy minek hívjuk AB-nek vagy legfelsőbb bíróságnak az mindegy, a lényeg h. nincs kontrollálatlan törvény.
Lázár János levelet írt. Elek Istvánnak válaszolt, valójában azonban a nyilvánosság számára igyekezett a korábbiaknál finomabban, összeszedettebben és érvelőbben megfogalmazni álláspontját. „Pedig kíváncsi lettem volna, ha egy olyan elemző képességekkel megáldott…..
freelander2009 2010.10.29 18:06:45
@Szimba: 1. Sztem meg akárki igazságérzetét bántaná ha visszaható hatállyal lehetne jogszabályokat alkotni. Még akkor is ha úgy gondoljuk a régi szabály rossz volt. Pl. ha mondjuk visszamenőleg megbüntetnének mondjuk mert az utcán cigiztél. Ami most ugyan még szabad, de 2 év múlva lehet tilos lesz...

2. Már többször leírták itt is a jóerkölcsbe ütközés esetén jelenleg is megtámadható bármelyik szerződés.
freelander2009 2010.10.29 21:52:29
@Don Bandi: Remek példa hozzászólásod a teljes képben nem levésre... :)
freelander2009 2010.10.29 21:59:39
@tölgyes: Te vagy Orbán Viktor számára az ideális polgár. Nem érted a dolgot de a meggyőződéseddel semmi baj :)
„Ha ez bejön Orbánnak, érdemes lesz megkérdezni Gyurcsányt és Bajnait, hogy ez nekik miért nem jutott eszükbe…” – mondta pár hete egy beszélgetés végén a bankadó kapcsán egy vezető szocialista politikus. A kormányfő ma rátett egy lapáttal: bejelentette,…..
freelander2009 2010.10.14 13:31:20
@Dr. No: a progresszív (szociális) adózás és az egyenesen arányos (lineáris, vagyis liberális adórendszer közti különbségről beszéltem csak. Mindkettőre vannak érvek-ellenérvek. De egyszerre kétfélét bevezetni jól jellemzi a kormány hozzá nemértését. Egyik nap érvel az egyik mellet és bizonygatja hogy ez a helyes, aztán két hét múlva egy másik törvény indoklásakor pedig teljesen más elvi alapokra helyezkedik?
Ez teljesen nonszensz....
freelander2009 2010.10.14 13:37:32
@tölgyes: Igen, az állami fenntartása összességében egyénekre bontva olcsóbb. Na de óriási a különbség a szolgáltatásokban is.

A két rendszer így működésben egyel talán nem összehasonlítható, hiszen egész más a szerepük. Az egyik lényegében egy kötelező bankszámla. A másik egy kirovó - osztó rendszer. Működési költségeik összehasonlítása olyan mintha egy benzinkutat hasonlítanál a Mcdonalds-hez
Lehetni lehet csak értelme nincs...
freelander2009 2010.10.14 15:59:26
@tölgyes: egyéni számla lényegében eddig még sosem volt. Egy ilyen rendszer elengedhetetlen lenne. Ha a kormány egy ilyenben gondolkodna csak állami kézben az oké az reform lenne. Így csak a posvány tovább posványosítása.
Az továbbra sem tiszta, hogy miből veszed, hogy nem jobb a magánrendszer mint az állami. Az állami ugyanis igazságtalan és fenntarthatatlan. A - nál a még a 0 is jobb...
Az önkormányzati választás, bizonyos értelemben siker az MSZP-nek. Hisz megállt a párt mélyrepülése és egy jelentősebb elmozdulás volt tapasztalható. Azonban az éledező baloldal előtt még hosszú út áll, amit természetesen a Fidesz nem fog neki megkönnyíteni. Egész biztos…..
freelander2009 2010.10.06 16:42:11
@zulu: Miért te melyiken élsz?
Az MSZP átlagosan 25% felett hozott a 19-hez képest ez mindenképpen előremozdulása ha tetszik ha nem. Ráadásul átlagban 1,5-2x annyi szavazatot kapott, mint a jobbik + LMP. Ez egyértelmű jelzés azoknak akik úgy gondoltak h. a vereség után a szavazók kihátrálnak az MSZP mögül és új pártok veszik át a helyét... Persze semmi sem biztos a jövőben de Az MSZP stabilizálta helyét ez vitathatatlan.
Staudt Gábor a német kisebbségi önkormányzat tagjaként, a nemzetiségeknek járó mandátumszerzési kedvezménnyel lett a XXII. kerületi önkormányzat képviselője. Most azt hirdeti, hogy Budapest a magyarok fővárosa. Erre mondhatnám, hogy egy kisebbségitől kicsit röhejes más…..
Vér ugyan nincs a pucádban, de monitor mögött hamisan érvelni azt tudsz. Az, hogy a te ténykedésednek, illetve az érintett rendőri vezetők, miniszter(ek) tetteinek lesz-e jogi értelemben következménye, még a jövő zenéje, de hogy morális értelmben egy zsák szar vagy, az már…..