Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flat

3 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1895. A híres baleset a párizsi Montparnasse állomáson, egy ritkán látható szögből fotózva..
Flat 2023.11.12 16:34:01
@fareszgood: Mivel a Candlestick parkról van szó 1962-ben, ez bizony az 1962-es MLB (Major League Baseball) nagydöntö valamelyik merkozese lesz. Ez volt a San Fransisco Giants stadionja, de 1971-töl a helyi NFL csapat a San Fransisco 49ers is használta.
1962-ben z évben a Yankees nyerte a nagydöntöt 4-3-ra a Frisco ellen.
Kedves hallgatók! Podcastunk előző adásában ígéretet tettünk arra, hogy a hadtörténelem és biztonságpolitika helyett többet foglalkozunk majd ezek megjelenésével a popkultúrában. Jelentős késéssel ugyan, de most erre kísérletet is teszünk a műsorban. Idén tavasszal befejeződik a Trónok Harca a…..
KatPol Blog The Trumpening I. 2017.02.17 14:09:28
A tavaly novemberi elnökválasztás az Egyesült Államokban a biztonságpolitika terén is olyan fejlemény volt, amely mellett szerkesztőségünk sem mehet el szó nélkül, ezért akkor úgy döntöttünk, podcastunkban több alkalommal is a Trump-elnökség lehetséges közvetett és közvetlen jövőbeli…..
Flat 2017.02.25 19:47:17
@Rammjaeger83: Kicsit utananeztem, ugy tunik, megis van megoldas a SoundCloudon belul is.
Be tudnatok esetleg allitani a csatornatokat ennek megfeleloen?
podcasting.help.soundcloud.com/customer/portal/articles/2106988-getting-started-with-podcasting

Elore is koszoni a halas hallgatosag. :)
Most jött a sajtóhír, hogy Rudolf Péter monstre 1848/49-es sorozata stílszerűen március 15-én fog indulni a megújuló Dunán. Egy rész 52 perces lesz, és összesen hat rész lesz belőle, úgyhogy értelemszerűen hat hétig fog menni. A sajtóanyag a Kossuthkiflit "XIX. századi…..
Szilveszterkor talán még az is koccint egy pohárkával, aki egyébként soha nem iszik alkoholos italt. Az alábbi itókák a megszokott pezsgőnél jóval durvábbak, különlegesebbek, rémisztőbbek, és még sorolhatnánk a jelzőket. Lesz olyan, amitől csak simán rosszul vagyunk (már a…..
Flat 2012.12.31 13:36:36
@szbszig: Csilis sört nem olyan nehéz szerezni. Bécsben például házilag készítenek a Siebenstern nevű kocsmában/sörfőzdében, a belvárosban.
A Siebenstern (Hét csillag) nevet onnan kapta a hely, hogy hét különböző házisörük van, a csilis mellett a másik különlegesség a marijuanás sör. Érdekességnek egyszer meg lehet inni mindkettőt, de alapvetően nem nagy eresztés egyik sem. A bockjuk viszont nagyon fasza.
www.7stern.at/
   A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Szilvay Gergely (Mandiner, Konzervatórium) írását olvashatják. „Azok a legcsüggedtebbek, akik még mindig nem mondtak el a fejlődés és a felvilágosodás…..
Flat 2012.05.20 18:05:43
@Counter: Köszi az infót, az utolsó kettő hozzászólásnál már észleltem, hogy nem érdemes.
Azt hiszem, soha nem kommenteltem még itt, általában csak bele-beleolvasok a "vitákba", most meg kedvem szottyant. Hiba, ha nem figyeli meg az ember, melyik nickhez tartozik értelmes figura.
Flat 2012.05.20 18:28:54
@bbjnick: És valóban, ezzel szíven talált, bevitte a végső ütést, nem tudok önnel tovább vitatkozni. Le lettem leplezve, még soha nem olvastam a Bibliát. Viszont Coelho szerintem tökjó, Müllert és Popper Pétert is imádom.
Mert én egy ilyen kis szentimentális vagyok. Titokban liberális, csak nem merem elmondani otthon a szüleimnek, mert félek, hogy mit szólnának. Itt be is vallom önnek, hogy látens meleg is vagyok.

Vaaaaaagy.

Hááááááááááá

Ennél nagyobbat nem is lőhetett volna mellé, ezt a három írót (t.i.: Müller, Popper, Coelho) tartom a legnagyobb ártalomnak ami a modern kor olvasóival történhetett. És tényleg, nem tudom, gondolkozzon a közhelyszótárát fellapozva legyen szíves, de szerintem nem talál még három ekkor ártányt.

Balfék
Flat 2012.05.20 19:19:13
@Dr. Zerge: Érdemes a kollega nehány bejegyzését átlapozni, ő egy az egyben SoDi, kissé nagyobb szókinccsel és valószínű jóval idősebben.

Jó szórakozás volt ez ma délutánra, megtalálni, hogy a 40+-os korosztályban is vannak ifjonti lelkületű, internetet biztos kézzel kezelő művelt elmeroggyantak.
Az első könyv amit Kindle-ön olvastam. A Gomorra Roberto Saviano híres botránykönyve a cementbe-kokainba ragadt Dél-Olaszországról, ami miatt a Casalesi-klán vérdíjat tűzött ki az író fejére, s emiatt 2006 óta rendőri kísérettel éli a mindennapjait, s gyakorta változtatja…..
Gyorsolvasó Kindle Touch 2012.05.18 10:26:00
A legnagyobb átok, amivel sújtható az az ember, aki szeret olvasni, az, ha emellett gyűjteni is szeret. Mert akkor nem elégszik meg a könyvtári kölcsönzéssel, a könyvnek a polcon a helye. Az pedig drága. Nagyon drága. Tavaly kiszámoltam, hogy a nem túl nagy könyvtáram 29 éves…..
Gyorsolvasó Mi ez? 2012.05.17 10:28:00
Rövid leírás minden általam elolvasott könyvről, elsősorban magamnak, netre azért kerül, mert besokalltam a kiméricskélt, túlobjektív pontozásos könyvkritikáktól. Csak kivételes esetekben fogom azt írni, hogy adott könyvet el kell olvasni, vagy sutba kell dobni. Pár soros…..
A Life Too Short című új sorozatával apróbbal botló, egykori Extras- és Office-főnök Gervais, akit januárban az Aranyglóbusz műsorvezetőjeként látunk majd viszont, új sorozattervet adott el a Channel4-nak. A Life Too Short-ból a BBC két még egy évadot (Gervais két évadban…..
Végül csak sikerült befejeznem a feliratot még lefekvés előtt - igaz, nem sokkal. A mostani epizódban nekem a múlt és jelen - az álom határán történő - összemosása tetszett a legjobban, talán azért, mert én is majd' elalszom. Mindenesetre megismerhettünk néhány újabb szeletet…..
Flat 2011.12.08 09:04:39
Feléhez ért a The Walking Dead második évada, és ha lehet hinni a fanyalgóknak, elvett az ember életéből 7x42 percet, amit soha nem kap már vissza. Ez így persze, már elnézést, nettó faszság, bár az igaz, hogy a pilot feszültségét és izgalmát, azt a vizuális élményt csak…..
Flat 2011.12.02 15:36:36
Lassú, valóban. De ez a kisebbik probléma, mert rendben, legyen karakterközpontú dráma, ami a zombik miatt alakult ki. A probléma második évados gyökere (első éved nagyon jó, a szokásos zombifilmes irrealitástól eltekintve - pl. őszintén, ha zombiveszélyes helyre mész, mi az első amit beszerzel? Szerintem egy protektoros motorosruha, nem pedig egy trendi pólóing - de ez persze minden zombifilmben el van baszva), hanem az hogy teljesen ésszerűtlen. A karakterek önálló ésszerűtlenségeit még csak csak elviselném (Andrea rálő valakire, akit nem is igazán lát, mér, minek, wtf?, engedjük le a gyereket a kútba, hozza ki a zombit - minek utána fogsz inni belőle? Ha nem, akkor minek kockáztatod akár csak 10%-ban is egy embered életét?), de az amikor csapatszinten is ekkora balfaszok, az kiveri a biztosítékot. Ott akarnak maradni a farmon, mér? Keressenek maguknak egyet, vegyék körül betonfallal, oszt csók. Tartok tőle, hogy ez koncepcióhiba, és a képregényben is így van, ettől még dühítő. Az utolsó rész viszont tényleg jó volt, reménykedtem, hogy az fasza lesz, úgyhogy marad a nézősök között, még dühöngésekkel együtt is.
Ami viszont feltűnt, hogy a rendező(k) és az operatőr(ök), milyen szépen, ízesen viszik képernyőre az egyre ritkább zombiöléseket. Látszik rajtuk, hogy megnéztek pár alapművet, és tényleg ötletes szépen fényképezett gyilokot kapunk szinte mindig.
Tegnap este kezdődött el az AXN-en a Törvény embere avagy Justified második évada, az, amitől az amerikai kritikusok és a magyar sorozatjunkie-k is kollektíven letették a hajukat. A sorozat első évada is kiváló volt, de a másodikban a készítők és a szereplőgárda képes volt egy…..
Flat 2011.10.04 20:50:58
@unrealnoise: Hidd el, érdemes a második évadot is bepróbálni (és valóban felirattal, ha lehet). Az első évadtól én sem voltam úgy oda, mint a kritikusok, nem tetszett hogy sok volt az egy rész-egy megoldás benne (a felénél abba is hagytam, aztán az évadzáró kritika miatt néztem meg a végét), de a második évadtól letettem az arcom. Kilométernyi a minőségnövekedés.
Helló Tibi! Nem tudom, megvan e a kategória, de szerintem ütnivaló. Ja meg múltkor ilyet hallottam parancsolj helyett, hogy narancsolj. Majd használd fel, ha gondolod. Légy rossz! cs.mate (ld. a modoros pókerest és a csocsóst) Minden baráti társaságban akad valaki, aki a…..
Hosszabb szünet után jelentkezem. Éppen egy lakásfelújítás előtt állunk és ahogy a közértben tíz forint különbségért végignézem az összes fajta tejet (ha más nem: hogy mérlegeljek), most, hogy röpködnek a százezrek, szabályosan hetek kellenek a döntésekhez…..
A nap második felében kérdések és válaszok(?) című foglalkozást tartunk.  Az előadók: Salla, Viktor, István és természetesen a szóviccelés egyik méltán nagynevű alakja, Pázmány Péter.- Hogy hívják a teljesen egyforma, nagyon rossz minőségű borokat? - Egyenlőre.- Hogy…..
Hiába tartják a baseballt a legnépszerűbb amerikai sportnak, hirtelen egyetlen egy tévésorozatot sem tudnék mondani, amiben egy baseballcsapat lenne a főszereplő. Bezzeg az amerikaifutball és holdudvara - rengeteg olyan dráma, vígjáték és reality készült, ami erről a sportól…..
A magyarság egyik utolsó védőbástyájaként fellépő Kisalföld egyik szerzője olyan szépen leszopatta saját magát egy karcosnak szánt publicisztikával, hogy egy palesztin parittya adja a másik pofont hozzá.Az író, na jó, ne legyünk szemetek, Szeghalmi Balázsnak híják, a fent…..
Az 1. részben áttekintettük a lengyel-magyar dinasztikus házasságok alakulását az Árpádok, Piastok s Anjouk idejében. A kronológia mentén haladva folytatjuk az időutazást a Jagellók s a Habsburgok korába, melynek során számos magyar főúri család tagjára bukkanunk, egyrészt az…..
Játszani jó, pénzt nyerni pláne, ha a kettőt vegyíti az ember, megkapja a televíziózás egyik legrégebben létező és egyben legegyszerűbb műfaját, a tévévetélkedőt. A Tv2 40 milliós játszma című műsorának kitalálói ráadásul az eddig sem túl bonyolult műfaj drasztikus…..
Flat 2010.11.30 15:03:34
@Der Beste: Én ültem a tévé előtt, megláttam a kérdést, megkerestem hol lesz a meccs, s eldőlt hogy 21 órától nem a tv2-t nézem. Ez kábé olyan, mintha a Naplóban bemondták volna, hogy "héhó, holnap kezdődik a Való Világ 4", nehogy elfelejtsék az emberek.
Nyakam ráteszem, hogy nem én voltam az egyetlen ilyen.
Subba RadioCafe: Minitampon 2010.11.16 10:12:00
Ki a jó élet böngészné egy weboldal forrását, de úgy látszik néha érdemes...
Nem hiába vártam a trailer alapján sokat a Blue Bloods című CBS-pilottól, az évad eddigi legjobb network-pilotját kaptam tőle, ami pont olyan volt, mintha egy kiváló klrimiszerző könyvének az első fejezetét láttam volna megelevenedni. Klisés karakterek így is jutottak bele sajnos,…..
Subba Dopeman kiakad 2. 2010.09.17 11:33:00
Beszélgetés egy "torrentbetyárral". Dope már mindent tud, címet, nevet, telefonszámot, csak az msn hangot nem tudja kikapcsolni : A "torrentbetyárok" válasza, ha valakit nagyon érdekel: Dopemanék házhozszállítják az 500. megrendelt Tirpa CD-t. Dopenak ez…..