Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flat

3 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves hallgatók! Podcastunk előző adásában ígéretet tettünk arra, hogy a hadtörténelem és biztonságpolitika helyett többet foglalkozunk majd ezek megjelenésével a popkultúrában. Jelentős késéssel ugyan, de most erre kísérletet is teszünk a műsorban. Idén tavasszal befejeződik a Trónok Harca a…..
Kedves hallgatók! Hosszú szünet után podcastunkban ismét élménybeszámolóval jelentkezünk, ezúttal dél-angliai hadimúzeumokról. Az adás letölthető innen, a korábbi adások pedig innen. Jó szórakozást!   ..
KatPol Blog The Trumpening I. 2017.02.17 14:09:28
A tavaly novemberi elnökválasztás az Egyesült Államokban a biztonságpolitika terén is olyan fejlemény volt, amely mellett szerkesztőségünk sem mehet el szó nélkül, ezért akkor úgy döntöttünk, podcastunkban több alkalommal is a Trump-elnökség lehetséges közvetett és közvetlen jövőbeli…..
Flat 2017.02.25 19:47:17
@Rammjaeger83: Kicsit utananeztem, ugy tunik, megis van megoldas a SoundCloudon belul is.
Be tudnatok esetleg allitani a csatornatokat ennek megfeleloen?
podcasting.help.soundcloud.com/customer/portal/articles/2106988-getting-started-with-podcasting

Elore is koszoni a halas hallgatosag. :)
Most jött a sajtóhír, hogy Rudolf Péter monstre 1848/49-es sorozata stílszerűen március 15-én fog indulni a megújuló Dunán. Egy rész 52 perces lesz, és összesen hat rész lesz belőle, úgyhogy értelemszerűen hat hétig fog menni. A sajtóanyag a Kossuthkiflit "XIX. századi…..
Szilveszterkor talán még az is koccint egy pohárkával, aki egyébként soha nem iszik alkoholos italt. Az alábbi itókák a megszokott pezsgőnél jóval durvábbak, különlegesebbek, rémisztőbbek, és még sorolhatnánk a jelzőket. Lesz olyan, amitől csak simán rosszul vagyunk (már a…..
Flat 2012.12.31 13:36:36
@szbszig: Csilis sört nem olyan nehéz szerezni. Bécsben például házilag készítenek a Siebenstern nevű kocsmában/sörfőzdében, a belvárosban.
A Siebenstern (Hét csillag) nevet onnan kapta a hely, hogy hét különböző házisörük van, a csilis mellett a másik különlegesség a marijuanás sör. Érdekességnek egyszer meg lehet inni mindkettőt, de alapvetően nem nagy eresztés egyik sem. A bockjuk viszont nagyon fasza.
www.7stern.at/
   A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Szilvay Gergely (Mandiner, Konzervatórium) írását olvashatják. „Azok a legcsüggedtebbek, akik még mindig nem mondtak el a fejlődés és a felvilágosodás…..
Flat 2012.05.20 18:05:43
@Counter: Köszi az infót, az utolsó kettő hozzászólásnál már észleltem, hogy nem érdemes.
Azt hiszem, soha nem kommenteltem még itt, általában csak bele-beleolvasok a "vitákba", most meg kedvem szottyant. Hiba, ha nem figyeli meg az ember, melyik nickhez tartozik értelmes figura.
Flat 2012.05.20 18:28:54
@bbjnick: És valóban, ezzel szíven talált, bevitte a végső ütést, nem tudok önnel tovább vitatkozni. Le lettem leplezve, még soha nem olvastam a Bibliát. Viszont Coelho szerintem tökjó, Müllert és Popper Pétert is imádom.
Mert én egy ilyen kis szentimentális vagyok. Titokban liberális, csak nem merem elmondani otthon a szüleimnek, mert félek, hogy mit szólnának. Itt be is vallom önnek, hogy látens meleg is vagyok.

Vaaaaaagy.

Hááááááááááá

Ennél nagyobbat nem is lőhetett volna mellé, ezt a három írót (t.i.: Müller, Popper, Coelho) tartom a legnagyobb ártalomnak ami a modern kor olvasóival történhetett. És tényleg, nem tudom, gondolkozzon a közhelyszótárát fellapozva legyen szíves, de szerintem nem talál még három ekkor ártányt.

Balfék
Flat 2012.05.20 19:19:13
@Dr. Zerge: Érdemes a kollega nehány bejegyzését átlapozni, ő egy az egyben SoDi, kissé nagyobb szókinccsel és valószínű jóval idősebben.

Jó szórakozás volt ez ma délutánra, megtalálni, hogy a 40+-os korosztályban is vannak ifjonti lelkületű, internetet biztos kézzel kezelő művelt elmeroggyantak.
Az első könyv amit Kindle-ön olvastam. A Gomorra Roberto Saviano híres botránykönyve a cementbe-kokainba ragadt Dél-Olaszországról, ami miatt a Casalesi-klán vérdíjat tűzött ki az író fejére, s emiatt 2006 óta rendőri kísérettel éli a mindennapjait, s gyakorta változtatja…..
Gyorsolvasó Kindle Touch 2012.05.18 10:26:00
A legnagyobb átok, amivel sújtható az az ember, aki szeret olvasni, az, ha emellett gyűjteni is szeret. Mert akkor nem elégszik meg a könyvtári kölcsönzéssel, a könyvnek a polcon a helye. Az pedig drága. Nagyon drága. Tavaly kiszámoltam, hogy a nem túl nagy könyvtáram 29 éves…..
Gyorsolvasó Mi ez? 2012.05.17 10:28:00
Rövid leírás minden általam elolvasott könyvről, elsősorban magamnak, netre azért kerül, mert besokalltam a kiméricskélt, túlobjektív pontozásos könyvkritikáktól. Csak kivételes esetekben fogom azt írni, hogy adott könyvet el kell olvasni, vagy sutba kell dobni. Pár soros…..
A Life Too Short című új sorozatával apróbbal botló, egykori Extras- és Office-főnök Gervais, akit januárban az Aranyglóbusz műsorvezetőjeként látunk majd viszont, új sorozattervet adott el a Channel4-nak. A Life Too Short-ból a BBC két még egy évadot (Gervais két évadban…..
Végül csak sikerült befejeznem a feliratot még lefekvés előtt - igaz, nem sokkal. A mostani epizódban nekem a múlt és jelen - az álom határán történő - összemosása tetszett a legjobban, talán azért, mert én is majd' elalszom. Mindenesetre megismerhettünk néhány újabb szeletet…..
Flat 2011.12.08 09:04:39
Feléhez ért a The Walking Dead második évada, és ha lehet hinni a fanyalgóknak, elvett az ember életéből 7x42 percet, amit soha nem kap már vissza. Ez így persze, már elnézést, nettó faszság, bár az igaz, hogy a pilot feszültségét és izgalmát, azt a vizuális élményt csak…..
Flat 2011.12.02 15:36:36
Lassú, valóban. De ez a kisebbik probléma, mert rendben, legyen karakterközpontú dráma, ami a zombik miatt alakult ki. A probléma második évados gyökere (első éved nagyon jó, a szokásos zombifilmes irrealitástól eltekintve - pl. őszintén, ha zombiveszélyes helyre mész, mi az első amit beszerzel? Szerintem egy protektoros motorosruha, nem pedig egy trendi pólóing - de ez persze minden zombifilmben el van baszva), hanem az hogy teljesen ésszerűtlen. A karakterek önálló ésszerűtlenségeit még csak csak elviselném (Andrea rálő valakire, akit nem is igazán lát, mér, minek, wtf?, engedjük le a gyereket a kútba, hozza ki a zombit - minek utána fogsz inni belőle? Ha nem, akkor minek kockáztatod akár csak 10%-ban is egy embered életét?), de az amikor csapatszinten is ekkora balfaszok, az kiveri a biztosítékot. Ott akarnak maradni a farmon, mér? Keressenek maguknak egyet, vegyék körül betonfallal, oszt csók. Tartok tőle, hogy ez koncepcióhiba, és a képregényben is így van, ettől még dühítő. Az utolsó rész viszont tényleg jó volt, reménykedtem, hogy az fasza lesz, úgyhogy marad a nézősök között, még dühöngésekkel együtt is.
Ami viszont feltűnt, hogy a rendező(k) és az operatőr(ök), milyen szépen, ízesen viszik képernyőre az egyre ritkább zombiöléseket. Látszik rajtuk, hogy megnéztek pár alapművet, és tényleg ötletes szépen fényképezett gyilokot kapunk szinte mindig.
Tegnap este kezdődött el az AXN-en a Törvény embere avagy Justified második évada, az, amitől az amerikai kritikusok és a magyar sorozatjunkie-k is kollektíven letették a hajukat. A sorozat első évada is kiváló volt, de a másodikban a készítők és a szereplőgárda képes volt egy…..
Flat 2011.10.04 20:50:58
@unrealnoise: Hidd el, érdemes a második évadot is bepróbálni (és valóban felirattal, ha lehet). Az első évadtól én sem voltam úgy oda, mint a kritikusok, nem tetszett hogy sok volt az egy rész-egy megoldás benne (a felénél abba is hagytam, aztán az évadzáró kritika miatt néztem meg a végét), de a második évadtól letettem az arcom. Kilométernyi a minőségnövekedés.
Közismert tény, hogy a második világháború minden közép-európai városon - hogy úgy mondjam - nyomot hagyott. Azt viszont kevesen tudják, hogy ez néha nemcsak rombolásban, hanem az építésben is megnyilvánult. Erre éppenséggel a császárváros szolgáltatja az egyik legjobb…..
Helló Tibi! Nem tudom, megvan e a kategória, de szerintem ütnivaló. Ja meg múltkor ilyet hallottam parancsolj helyett, hogy narancsolj. Majd használd fel, ha gondolod. Légy rossz! cs.mate (ld. a modoros pókerest és a csocsóst) Minden baráti társaságban akad valaki, aki a…..
Hosszabb szünet után jelentkezem. Éppen egy lakásfelújítás előtt állunk és ahogy a közértben tíz forint különbségért végignézem az összes fajta tejet (ha más nem: hogy mérlegeljek), most, hogy röpködnek a százezrek, szabályosan hetek kellenek a döntésekhez…..
A nap második felében kérdések és válaszok(?) című foglalkozást tartunk.  Az előadók: Salla, Viktor, István és természetesen a szóviccelés egyik méltán nagynevű alakja, Pázmány Péter.- Hogy hívják a teljesen egyforma, nagyon rossz minőségű borokat? - Egyenlőre.- Hogy…..
Hiába tartják a baseballt a legnépszerűbb amerikai sportnak, hirtelen egyetlen egy tévésorozatot sem tudnék mondani, amiben egy baseballcsapat lenne a főszereplő. Bezzeg az amerikaifutball és holdudvara - rengeteg olyan dráma, vígjáték és reality készült, ami erről a sportól…..
A magyarság egyik utolsó védőbástyájaként fellépő Kisalföld egyik szerzője olyan szépen leszopatta saját magát egy karcosnak szánt publicisztikával, hogy egy palesztin parittya adja a másik pofont hozzá.Az író, na jó, ne legyünk szemetek, Szeghalmi Balázsnak híják, a fent…..
Az 1. részben áttekintettük a lengyel-magyar dinasztikus házasságok alakulását az Árpádok, Piastok s Anjouk idejében. A kronológia mentén haladva folytatjuk az időutazást a Jagellók s a Habsburgok korába, melynek során számos magyar főúri család tagjára bukkanunk, egyrészt az…..
Játszani jó, pénzt nyerni pláne, ha a kettőt vegyíti az ember, megkapja a televíziózás egyik legrégebben létező és egyben legegyszerűbb műfaját, a tévévetélkedőt. A Tv2 40 milliós játszma című műsorának kitalálói ráadásul az eddig sem túl bonyolult műfaj drasztikus…..
Flat 2010.11.30 15:03:34
@Der Beste: Én ültem a tévé előtt, megláttam a kérdést, megkerestem hol lesz a meccs, s eldőlt hogy 21 órától nem a tv2-t nézem. Ez kábé olyan, mintha a Naplóban bemondták volna, hogy "héhó, holnap kezdődik a Való Világ 4", nehogy elfelejtsék az emberek.
Nyakam ráteszem, hogy nem én voltam az egyetlen ilyen.
Subba RadioCafe: Minitampon 2010.11.16 10:12:00
Ki a jó élet böngészné egy weboldal forrását, de úgy látszik néha érdemes...
Nem hiába vártam a trailer alapján sokat a Blue Bloods című CBS-pilottól, az évad eddigi legjobb network-pilotját kaptam tőle, ami pont olyan volt, mintha egy kiváló klrimiszerző könyvének az első fejezetét láttam volna megelevenedni. Klisés karakterek így is jutottak bele sajnos,…..