Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peter3374

0 bejegyzést írt és 502 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Már kevesebb, mint egy év maradt az otthonfelújítási támogatás igényléséhez. Ami azt jelenti, hogy ha valaki eddig nem jelentkezett be állandó lakcímként a felújításra váró ingatlanba, és nem lesz meg az egy év ott lakása, egy módon veheti igénybe a támogatást, újonnan vásárolt lakás felújítása…..
A svéd törvények szerint ingatlanbérlés esetén tilos a bérbevevőt az „ésszerűnél” magasabb lakbérrel terhelni. Persze ez nem minden tulajdonost hat meg, létezik egy feketepiac, ami elsősorban a kereslet-kínálat komoly torzulása miatt alakult ki. Megszüntetésének kísérletébe éppen a napokban bukott…..
peter3374 2021.06.28 00:01:57
@Almandin: a bérleti díj limitálása méginkább az airbnb irányába tolná el a lakáskiadást.
Ha nem változik az építőanyagok ára, akkor olyan mértékű drágulás várható az új lakások és a nagyobb felújítások árában, hogy a kiadásra épített lakások ára úgy élszáll, hogy nem éri meg Magyarországon kiadandó lakásba fektetni. De egész európában ez lesz, mert a befektetők nem fognak évi 1-2% hozam miatt lakásba fektetni.
Bármilyen állami beavatkozás a valódi piaci alapú lakás kiadást beleállítja a földbe, maradnak azok akik nem számolnak semmit, nekik csak egy mellékes bevétel a lakás kiadás.
Egy dolgot tudnának tenni, nagyban beiindítani a szociális bérlakás programot, ahol nem számít se a megtérülés se az, hogy ha veszteséges a dolog.
Két verzió van, vagy marad a piaci alapú rendszer, ahol sok embernek még a bérlés is elérhetetlen vagy beletol az állam egy vagon pénzt a piac egy része megszűnik, de lesz lakása sok embernek.
Ez lehet, hogy európában így lesz sok helyen, de Magyarországon kizárt, nem fognak pénzt beletenni.
Itt új építésű lakás, ház vásárlása és bérlése is elképzelhetetlen lesz sok embernek. Jelenleg 40-200%-os áremelkedés van az építőanyagokban, a szakemberek bérei is az egekben, hatalmas lesz az áremelkedés a lakás árakban. Lassan segédmunkás sincs napi 20.000Ft alatt...
Bevallom csak mostanában, a sokadik évad környékén kukkantottam bele az Észbontók című magyar kvíz-show néhány epizódjába (mert egy ismerősöm beszélt róla hitetlenkedve) és azonnal leesett az állam. Miután felszedtem a szőnyegről nem tudtam megállapítani, hogy mit érzek: egyszerre voltam ledöbbent,…..
Amikor egy nagyjából fele Magyarország méretű országban több mint 17 millióan élnek, akkor nem kell szakembernek lenni, hogy tudjuk: komoly nehézséget jelent a lakhatás. Pláne igaz ez akkor, ha ez az ország (esetünkben Hollandia) lakóinak a száma dinamikusan nő, egyre inkább az Európai Unió egyéb…..
peter3374 2021.06.07 23:21:23
@fhdgy: ez egy kicsit demagóg... Persze van lakás bőven, vannak 1 eurós házak is, sőt akár költözhetnének azok akiknek Hollandiában nincs lakásuk Borsodba vagy Dél-Baranyába is... De Ukrajnában még olcsóbban vehetnének házat.... Sőt Szomáliaban egy egész falut vehetnének egy Müncheni wc árából....
peter3374 2021.06.07 23:21:26
@Opi87: ez biztos, le fog cserélődni Európa lakossága.... Csak az a baj, hogy ezt most magukat érínthetetlennek gondoló pénzemberek vezérlik.
Néha előfordul az, hogy az ember külföldön is vágyik a hazai ízek után, de lehetséges-e „magyarul” étkezni az Egyesült Államokban? Ha igen, akkor mi minden kell hozzá? Az Amerikában élő Zének ráadásul a szakmája is a gasztronómia – az ő tapasztalatai következnek...
A járvánnyal kapcsolatos szigorítások miatt eddig sem volt az a kimondott leányálom Ausztriába ingázni dolgozni, most azonban az osztrák kormány további szigorításokat jelentett be...
peter3374 2021.02.03 23:31:00
@Golf2: az új nyugati vakcinákat most alkamazzák először, nincs velük hosszú távú tapasztalat, az orosz vakcinák technológiájával 10 éve készítenek vakcinákat, a kínaiak még régebbit használnak 30 éve gyártják így a vakcinákat. Persze ez csak egy kis rész a vakcina gyártásban, de az emberek azokért a vakcinákért vannak megörülve, aminek az rns technológiájával nincsenek hosszú távú tapasztalatok.
Krisztina története nem kevés tanulsággal szolgál, hiszen külföldről átmenetileg hazatérve megpróbált elhelyezkedni Magyarországon. Sikerrel járt, de a tapasztalatai nem túl szívderítők. Vajon mi kellene ahhoz, hogy a határátkelők tömegesen térjenek haza? Téged mi tudna visszacsábítani? Mikor…..
A komposztálás sok éve a kerti témák egyik legnépszerűbbike, hiszen abszolút zöld elképzelés, házilag is kivitelezhető, megoldást jelent többféle problémára, nem csoda hát, ha gyakran előkerül. A legtöbb leírás ugyanakkor jellemzően odáig jut, hogy taglalja az előnyeit, és próbálja rávenni a…..
Az 1948-ban alakult Szakszervezetek Országos Tanácsa (SZOT) a dolgozói szakszervezeteket tömörítő - az egypártrendszer mintájára az egyetlen - munkás érdekvédelmi szövetség volt hazánkban. A szocialista ideológia alapja: "a hatalom a dolgozók kezében" mintegy szervezeti megtestesüléseként állt ki…..
peter3374 2020.08.28 12:43:38
@Buncog: ritka bunko beszolas.... Ráadásul nem is kellett nagyon tudni semmit hozzá, csak jó helyen kellett dolgozni a cégben ahol közel volt a beutaló osztás...
A luzitánoknál sokkal komolyabban veszik a járvány miatti óvintézkedéseket, mint például Magyarországon, így aztán nem csoda, hogy Gyöngyiék esküvője is egészen rendhagyóra sikeredett. A járvány még az óceánparton is érezteti a hatását...
peter3374 2020.08.13 12:23:28
@Bredpitt Monika: a lakhatóvá tétele pár millió a teljes felújítása bármennyi....
Nyilván nem véletlenül kerül ennyibe vagy tényleg nagyon rossz az állapota vagy rossz a környék és tele van orkkal.
A gáz beveztése, fűtés 3 misi, fürdőszoba, burkolatot még 3. A többit meg ki tudja.... látnia kéne egy statikusnak, ácsnak.
Lehet, hogy szigetelni kell a vizesedés ellen, lehet, hogy le kell verni a vakolatot újra vakolni, tetőt javítani. A teljes felújítás simán belemehet 15-20 misibe.
Az osztrák főváros sokat változott az elmúlt években és ugyan még mindig nagyszerű hely, azért megvannak a maga hátulütői. A tíz éve Bécsben élő Dundee foglalta össze tapasztalatait. Neked mi az az öt-öt pozitív és negatív dolog, ami eszedbe jut a városról, ahol élsz? Írd meg…..
peter3374 2020.07.26 17:52:14
@élhetetlen: azért can halálra ítélve a háziorvosi rendszer, mert baromira alulfinanszírozott és nincs benne pénz, így egyáltalán nem vonzó a fiatal orvosoknak, rengeteg olyan körzet van ahol egyáltalán nincs orvos évek óta. Jelenleg vállalkozásban csinálják és az orvos fizeti a fix kapott pénzből az egészet, az ápolónőtől kezdve a wc papirog. Most vagy megemelik a finanszìrozását és mindjárt vonzó lesz (ezt nem akarják...) vagy visszaveszik állami kézbe és azt remélik, hogy fix fizetésért elmennek majd az orvosok háziorvosnak, ez meg nem fog bejönni....
peter3374 2020.07.26 17:52:21
@élhetetlen: Ez annyira tipikus hozzáállás... Laktam olyan helyen ahol a tulaj csak belülről festette le az ablakokat, kívülről nem, mert az nem az ő dolga hanem a társasházé....
Amikor Bálint megírta posztját arról, hogy Magyarországon is lehet akár olyan jól élni, mint külföldön, aligha gondolta, hogy milyen vitát generál. Most érkezett tőle egy újabb írás, ami csak részben reagál a kommentekben felmerült kérdésekre, viszont praktikus tanácsokkal szolgál...
peter3374 2020.07.08 22:49:24
@dikusz.: Nincs ilyen, hogy kell barmit is vallalni ha megcsinalod a mentobuvar vizsgat.
Nyilvan ha egy tarsasagot viszel merulni, akkor ki kell szedni oket ha baj van, ha tobb tarsasag van, akkor is nyilvan a mashova tartozo kepesitett mento buvar nem fog a parton ucsorogni, de olyan, hogy kotelezoen behivnak, hogy most jonnod kell oszladozo hullat keresni, olyan nincs.
peter3374 2020.07.08 22:49:25
@fhdgy: en is buvarkodom, de meg olyat soha nem hallottam, hogy barkit is arra koteleztek volna, hogy vizihullak keresgeljen....
peter3374 2020.07.08 22:49:25
@szélsőséges középenálló: ez nagyon nem igaz, vannak kikepzett mentok es van jopar magan ceg, szervezet aki szinten vegez mentest. Minden repteren ott vannak a telefonszamok, hogy kiket kell hivni akik gyakorlottan profi modon leszednek a farol.
Most is erkezett a kikepzett csapat aki leszedte volna a farol csak kozben valaki, valoszinuleg egy kivulallo bepanikolt es telefonalgatott mindenhova, lovese sincs senkinek, hogy egyaltalan ki szolt a katonasagnak es ki kuldte oda oket.
Különös élmény nyaralókat a kasszák előtt tanácskozva látni. Vajon miért szívják a fogukat sokan még mindig, ha belépőről van szó?..
peter3374 2020.07.01 08:18:42
@Örömhernyó: ebben van igazsag meg nincs is.....
Horvatorszag szamottevoen dragabb mint a Balaton, ha kisgyerekekkel mesz, akkor nem annyira jo a sziklas part, marad az a par homokos, kavicsos strand ahol foszezonban tomeg van, nem is kicsi....
Masreszt manapsag sokan nem csak egy nagyobb nyaralasra mennek, hanem sok hetvegere, par napra is. Egy hetvegere meg nem megy az ember Horvatorszagba, plane Dunantulrol ahonnan 1 ora a Balaton, szombat, vasarnap a tengerpart meg min. 5 ora, hacsak nem kerul az ember sz...po agra ami szombat delelott es vasarnap delutan vissza garantalt es akkor egy Rijekai ut is inkabb 6 ora de befigyelhet 8 is.
Azert egy hetvegen azt nem.hivnam pihenesnek, hogy 10-16 orat ulok a kocsiban...
Ass blaster Veszélyes játék. 2020.06.27 15:20:10
Ez a poszt hirtelen felindulásból íródik. Egy olyan jelenségről beszélek most ami anyagi haszonszerzésből elkövetett felelőtlen játék emberéletekkel.  Messziről indulok. Az én szakmám növénytermesztő gépész. Magyarul traktoros. Az ántivilágban 1978-81-ig szakmunkásképző iskolában három év képzés…..
peter3374 2020.06.28 23:44:26
@diggerdriver: a munka minosege gondolom ott sem mindegy, ha elkapkodja a munkat es egy alap asasnal beszakad az oldala a godornek es az eloirt 10m3 beton helyett belemegy 20m3 gondolom ott sem vidamak a fonokok.... Meg gondolom az sem mindegy arrafele sem, hogy elmondjak reggel a munkat es ott lehet hagyni az embert vagy ott kell allni egesz nap vele... Sokan lenezik az ilyen munkat, csak ulsz a gepben, a klimaban, hallgatod a radiot egesz nap...
peter3374 2020.06.28 23:49:38
@diggerdriver: ez az amit nalunk mar nem lehet, mert annyira nincs ember, hogy nyelnek egy nagyot es legyint az ember, persze egy hatarig....
peter3374 2020.06.29 00:18:33
@diggerdriver: lassan valtozik a helyzet... A baj az, hogy a fiatalok azt hiszik, hogy Angliaban meg nyugaton nyelvtudas es kepzettseg nelkul varja oket az arany elet keves munkaval....
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
Ha egy jól működő, stabil, megbízható laptopra vágysz, akkor elég csalódott leszel, amikor a laptopod nem működik jól, nem stabil és a legkevésbé sem megbízható. Olvasónk lassan két hónapja szenved az újra és újra megjelenő, váratlan kékhaláltól, a szerviz pedig elég döcögősen kezeli a…..
peter3374 2020.04.25 11:30:28
@lenörd hofstadter: logikus, akkor semmihez ne hijunk szakembert, mert te belefutottal egy idiota autoszerelobe.....
peter3374 2020.04.25 11:42:33
@lenörd hofstadter: akkor az a konkluzio, hogy soha semmihez ne hivjunk szakembert vagy vigyuk szerelohoz?
peter3374 2020.04.25 12:04:21
@Karipapa01: ezert itt teged keresztrefeszitenek....:) errefele aki olcso terneket vesz az hulye es megerdemli, aki draga termeket vesz az hulye es a hulye gazdag megerdemli....
Olvasónk egy olyan parfümös csalásba futott bele, ami azt mondja, hogy ők azért nem csaltak, mert előre szóltak, hogy csalni fognak. Szimpatikus üzleti modell. A Premium Perfume Shop márkás parfümöket kínál kedvező áron, mármint ezt állítja magáról, ami eleve hogyan lehetséges, ugye. Már a kezdő…..
peter3374 2020.04.17 18:54:26
@Zabalint: sokramesz egy harmincpar szazalekos alkohollal, azon kivul, hogy budos leszel nem sokat er, egy sima szappanos kezmosas hasznosabb....
peter3374 2020.04.17 21:25:52
@Zabalint: tokmindegy mirol van szo.... Ha amikor megiszod nem oli meg a gyomrodban levo bacikat meg a belflorat, akkor nem fogja a testfeluleten vagy mashol levoket sem.
Nekem mindegy hol locsolod szet, csak ne gondolja senki, hogy barmit is er, lehet, hogy valamennyit elpusztit, de joreszet nem, innen kezdve meg ertelmetlen.
Zajos, iszákos, az utcán magukon könnyítő, tömegszálláson nyomorgó emberek vagy nélkülözhetetlen munkaerők a határátkelők? Esetleg mindkettők, hiszen ebben az esetben sem lehet általánosítani? Ezeket a kérdéseket állítja szembe Vera írása...
peter3374 2020.04.17 20:28:19
@blackhairlady: a munkaadonak megeri, mert nem kell veszodnie a sok kepzetlen, nyelvet nem beszelo emberrel, leadja a rendelest, hogy kell 300 ember es kesz. Nem kell hirdetnie az adott orszagokban, szallast, utazast szerveznie. Nem ismerem az adozasukat, de elkeozelheto, hogy ezekkel a berelet emberekkel olcsobban jonnek ki mintha felvenne oket mint rendes alkalmazott.
Ha valami gond van, nincsenek bejelentve, leadozva, akkor meg a munkaado szetteszi a kezet, hogy semmi kozom hozza, nem en alkalmaztam oket kozvetlenul.
Fedélzeti kamerás poszthoz való illusztráció aztán van bőven. Hosszú időre el is merültem bennük és most, hogy megnéztem egy halom autópályán készült balesetes videót, a karantén is sokkal jobb hely lett. Na szóval fedélzeti kamerás levél érkezett, amilyen eddig sose volt, úgyhogy nagyon számítunk a…..
peter3374 2020.04.08 20:10:27
@aptijankót kedvelő Kompínó: beallitja a kozossegben, hogy o mi..... na ja rengeteg no ezt hiszi, aztan nem mukodik a dolog....
Amikor meg az oskorban ismerkedtem akkor elofordult, hogy kisse becsiccsentve, irtam mindenkinek ismerkedos oldalon aki nagyjabol nonek nezett ki es utana egyreszt orzltem, hogy nem valaszoltak, masreszt nem ertettem, aztan csinaltam par kamuprofilt es rajottem, hogy ezek a nem nem tul szep, nem tul jo testu nok valami borzalmas onkep es onerteklesi zavarban szenvednek.... Egy 3/10-es csaj minunimum 8-9-esnek gondolja magat es 10 pontos pasinal kevesebbel szoba sem akar allni, aztan szepen elvannak sok evet tarskereson es maganyosan....
peter3374 2020.04.09 12:56:39
@Szubrina: jogi dolgokrol nem kell okoskodnia kell egy mosogatonak, mert nem ert hozza.
peter3374 2020.04.09 12:59:15
@Szubrina: meg mindig hajtogatod a baromsagodat, hogy meg lehet buheralni, nem tudom miota lettel grafikus es video animator.... Persze sokmindent lehet csinalni, de ehhez kell egy profi stab aki megcsinalja, es az nagyon elethu, hogy egy koccanasnal valaki felberel eg, filmstudiot es rengeteg penzt rakolt.....
via GIPHY Olvasónk sok sok csata után nyert háborút az iStyle szervizeseivel. Hiába kötött monitort a Mac Mini-re, kép semmi, a megoldás újra és újra semmi, végül 3 szervizelés után kapott egy tanácsot, ami működni látszik. Mellé pedig ajándékként egy átbökött borítást. 2019 márciusában…..
Egészen elképesztő időket élünk, olyan dolgok történnek velünk, amit még pár hónapja sem tudott volna elképzelni senki. Olaszország, Franciaország, Nagy-Britannia, és még sorolhatnám – jönnek folyamatosan a hírek karanténról, kijárási tilalomról, betegekről, áldozatokról. Portugália talán kevéssé…..
peter3374 2020.03.27 07:42:47
@vándor madár: valoszinuleg keves a teszt vagy valamelyik alkotoresze. Az a baj, hogy ezek nem olyan dolgok most, hogy nyugodtan hasznaljuk el majd rendelunk ujat....
A laborban vegzett teszt jelenleg az egyetlen megoldas, megbizhato gyorsteszt nem letezik.
Ahogy olvasom kinai cegek huzzak le sorra az orszagokat gyorstesztekkel ha jol emlekszem a csehek meg a spanyolok vettek most es kiderult, hogy alig 80%-os hibarataval dolgozik a teszt....