Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arabs

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Engedjétek meg, hogy megosszam Veletek egy személyes élményemet: nemrégiben részt vettem egy nagyszerű városnéző sétán Budapest Beyond szervezésében, a főváros egykori művésznegyedében, a nyolcadik kerülteben. Híres írók és költők – Jókai, Mikszáth, Babits és társaik - életének legfontosabb…..
Idén tíz éve, hogy elkezdődött a Deck Attack partysorozat, amely az indulás óta számos helyen megfordult, most a Fogasházban leltek új főhadiszállásra. Az tízéves fennállásuk megünneplésére a sorozathoz köthető DJ-k mellett fellép a patinás Kitsuné kiadóhoz tartozó londoni…..
MaNDA Huszonötöt Paul Cézanne-ra 2012.11.08 14:17:04
Az alábbiakat a Szépművészeti amúgy vérprofi kiállításán látottak hatására voltam kénytelen papírra vetni. Egyszerűen nem tudtam benntartani, pedig megpróbáltam. Arról van szó, hogy a király meztelen, Cézanne a kipakolt munkáiból kiindulva egy tehetségtelen valaki volt, aki…..
Benkő és Alekosz után itt van nekünk Gjoni, aki mér két éve megkereste magának az IGAZIT, csak az RTL dobozban tartotta a műsort. Sebaj, tegnap este elszabadult a pokol, mi meg hogyvoltozzuk, még jó, majd pont azt hagyjuk ki, ahogy 16 szakadék rámászik a hatvanéves buzukihuszár nemi…..
arabs 2012.10.02 10:34:29
Hatalmas sikert aratott néhány napja az a  nagyfelbontású fotó, amelyet az 1880-as években készítettek a budai panorámáról, s a Kiscelli Múzeum kiállítása kapcsán itt az Urbanistán zoomolhattunk bele. Most itt egy pesti fotó 1880-ból, ráadásul párba állítva egy tavalyi…..
A rendszerváltáskor kicsit megbicsaklott a magyar humor, a humoristák csak álltak ott zavartan a a színpadon, hogy az még rendben, hogy ezentúl nem kell Cenznének és urának hívni a cenzúrát, de azzal mégis mit lehet kezdeni, hogy már nincs is cenzúra és bárki bármit kimondhat. És…..
A magyar Beatman & Ludmilla páros a brit DJ Hyperrel közösen készített Lights című száma nyerte a február 25-én Londonban tizenegyedik alkalommal megrendezett nemzetközi breakbeat díjátadó, a Breakspoll egyik legfontosabb díját, a legjobb felvételnek járó elismerést. A…..
A Két Cica Konyhája Téli ebéd 2011.12.07 07:30:00
 Marhasült mustáros hagymamártással és ropogós zsemlegombóccal   Téli mese helyett téli ebéd… Nem tekinthető igazán ünnepi fogásnak, inkább egy egyszerű vasárnapra való, mikor a kevésnél egy kicsit több idő van az elkészítésére – többre valóban nincs szükség. Én most a…..
arabs 2011.12.07 13:35:24
 Az Iberostar Grand Collection Budapest Hotel neve biztos keveseknek mond valamit, pedig rengetegen ismerik. Ez az a tetőráépítéses épület a Szabadság téren, amelyik minden interaktív szökőkutas fotó és látványterv hátterében szerepel, mert igen mutatós.Szó se róla,…..
A 19. század második felében vetődött fel először egy önálló operaház megépítésének gondolata. 1872-ben Lónyay Menyhért miniszterelnök felkérte Orczy Bódogot, a Nemzeti Színház igazgatóját, hogy állítsa össze javaslatát a létesítendő Operaházra…..
Világörökség része lehetne napjainkban a Tabán, ha a borászatáról is ismert romantikus hangulatú városrészt nem bontották volna le már a XIX. század végén és a XX. század elején. Amit  a II. világháború meghagyott azt Rákosi tüntette el. Civilek egy kisebb csoportja…..
Tarlós meglepő gesztust tett az ellenzék felé, amikor a március 15-i ünnepség kapcsán azt mondta, hogy főpolgármesterként meg akarja szüntetni a fővárosban a pártok közötti ellenségeskedést, ezért minden nagy nemzeti ünnepen (március 15.; október 23.) más-más ellenzéki…..
Az a tény, hogy a legismertebb hazai underground dj májusban átlépi az ötödik ikszet, talán még az érintettet is meglepte. Hiszen az a Palotai Zsolt, akit mi a bulikból ismerünk és immár több mint húsz éve ugyanúgy szeretünk, egy percet sem öregszik. De hogyan lehetséges ez?…..
elvileg ma adják át a forgalomnak (autós?) a rakpartot a Műszaki előtt. Sikerült egy trafót bebaszni a járdára, ahol eddig kerékpár út is volt. az most nincs felfestve, szóval gondolom a terelő tábla a gyalogosoknak szól. Utsó két bejegyzés itt;…..
Az első pesti tőzsdét 1854-ben alapították a Lloyd palotában, a Roosevelt tér déli végén. Amikor ezt kinőtték, 1893-ban új palota építéséről határoztak, melyhez megvették a Szabadság-téri telket. A Tőzsdepalota építése Alpár Ignác tervei alapján 1902-ben indult, és…..
A hétvégén Londonban koncertező Anima Sound System legutóbbi Tedd a napfényt be a számba című lemezének címadó dalához készített videoklipet. A klip Párizsban és Budapesten készült Túri Bálint Márk vezetésével. Miközben a klip forgott, több remixer is nekiugrott a dalnak,…..
Ezt a cikket azért írom, mert a történtek fényében szükségét érzem az emberek felvilágosításának. Szakmai szemmel nézve egész más a történet, mint ahogyan azt a kommentelők java (tinik) látják, éppen ezért elsősorban nem is nekik szól ez a cikk (bár tanulságos), sokkal…..
A Palais im Großer Garten. Großer Garten... a drezdaiak nem erőltették meg magukat, annak nevezték el a város legnagyobb parkját, ami: nagy kert. Valóban nem kis területről van szó: a park 180 hektáros (a Városliget 100 hektár), hatalmas téglalap alakú. 1676-ban létesítette III.…..
Ha nincs odaírva, magamtól talán rá sem jövök, hol készült a kép. A Halászbástya Étterem kimaradt az életemből. Úgy emlékszem gyerekkoromban oda nem mehettem be, de már nem emlékeztem, hogy le volt-e zárva a terület vagy csak apám mondta, hogy semmi keresni valóm ott. Na most…..
a szeptember nagyon kemény volt nagyon sok fontos dolog történt a háttérben és lehet hogy ez lesz az APC eddigi legfontosabb hónapja nézzétek a BT Digital Awards díjátadót most csütörtökön mint mindig most is rengeteg jó zenét posztoltunk lássuk a legjobbakat #01 Duck Sauce…..
Kedves Szerkesztők! Mióta, néha „ráakadok” e blogra, azóta érzek kényszert, hogy egyszer elmondjam-e az én esetemet. A fiaim, pert fontolgattak, lebeszéltem Őket, de most úgy döntöttem: elmesélem:2006. márciusában, egy szokásos üzemorvosi vizsgálat laboreredménye…..
  Bár a Facebookon már 2600+6500 ember csatlakozott az ügyhöz, nagyon gyér érdeklődés mellett, gyakorlatilag röpke húsz perc alatt zavarták le az erzsébetvárosi csendrendelet elleni csütörtöki tiltakozást a szóban forgó önkormányzat épülete előtt. Jó, ha hatvanan…..