Regisztráció Blogot indítok
Adatok
halby

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Egy frissen közzé tett amerikai tanulmány szerint az épületekre helyezett napelemek energetikai hatása duplán kedvező.     A hűtés legegyszerűbb módja, ha elvonjuk a hőt a kérdéses tárgytól: magyarul ha melegünk van, álljunk árnyékba. Milyen egyszerű volna, ha…..
Oké, a cím nem hazudik, mert tulajdonképpen Csik volt az 1. számú hülye, hogy sátáni fénnyel a szemében rábeszéljen egy ekkora marhaságra. Én meg a második, hogy rábólintottam neki. Igaz, azóta valahányszor eszembe jut a két, matuzsálemi korú furnérlemezes-vaskerekes Opel,…..
halby 2011.06.19 12:24:38
@Köcsögnepper: b+: akkor ne olvasd!!!
A "két hülyé"-nek pedig sok sikert, nekünk pedig sok-sok jó beszámolót kívánok, mint anno mikor Dezső hazajött.
:-))
(A szerző újságíró. Három éve dolgozik Brüsszelben, jelenleg a HVG tudósítója, és e blog állandó szerzője.)Történelmi lépésként üdvözölte a közös szabadalmi rendszer alapjainak letételét az Európai Tanácsban a témáról folyó tárgyalásokat vezető Cséfalvay Zoltán…..
halby 2011.03.24 22:18:08
@Hozzászólás ©: "Amíg a világon nem egységes a szabadalmi rendszer védelme csak azt érjük el, hogy az egyezményhez nem csatlakozó országokat hatalmas előnyhöz juttatja a rendszer."
Gyakorlatilag egységes elveken alapul, és ez gyakorlatilag az egész világra igaz. Talán nincs is más kivétel, mint H.Chavez és É-Korea, ja és még a háború után Sztálin :-))
Az ördög azért a részletekben itt is jelen van, ezek okoznak némi "nemzeti jellegeket".
halby 2011.03.24 22:28:58
@halby: "A nem "hivatalos nyelv"-ű nemzetek szakmai nyelvezete sajnos így kárt szenved: vissza fog fejlődni, legalábbis megreked mostani állapotában."
pl: "wörddok fájlba szévelem az egészet", vagy "a drehás sublerrel controllál, nem collstokkal"
:-)
halby 2011.03.25 23:37:15
@mcc: mert nem fogják érteni Petőfit, Aranyt stb sem. Ha van pl. egy(vagy több) VanGogh a Szépművészetiben az nem azért fontos mert versenyelőnyt jelent, a nyelvünk sem. Svájcnak okoz gondot a többnyelvűsége? gyanítom nem.
Mondandóm nem az idegennyelv tudás ellen van, a probléma szvsz nem vagy-vagy tipusú.
17. § (1) A médiatartalom nem lehet alkalmas személyek, nemzetek, közösségek, nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbségek vagy bármely többség, továbbá valamely egyház vagy vallási csoport elleni gyûlölet keltésére.  (2) A médiatartalom nem lehet alkalmas személyek,…..
Finom és mérhetetlenül csinos hölgy libbent be az ajtón, kezében egy tortával. Mondanom sem kell, hogy azonnal fókuszáltunk, kicsit tán bambán is néztünk, mert egyre inkább felénk tartott. Egy tortával? Ilyenkor? Mi van? - Sziasztok, Csikós Zsoltot keresem... – forrázott le…..
Katonatörténetek 220. - Gáz! 2010.12.01 08:00:00
A vegyvédelmi gyakorlatok mindenkiben mély nyomokat hagytak; gondoljunk csak vissza a hányásszagú gázálarcokra, a kánikulában (esetleg a kopogós fagyban) felrántott gumiszerkóra, a taknyunknyálunkegybefolyik helyzetekre, a harákoló köhögésekre és köpésekre… Nos, Zweitakt…..
halby 2010.12.03 12:18:07
@Wendiii: Az pont arra volt kitalálva: folyón átkeléshez úszógumi :-)
Miscellaneous Biztosra mennek 2010.11.27 16:33:00
Személyesen kell nyilatkozniuk a magán-nyugdíjpénztári rendszerben maradóknak. - áll a Parlament honlapjára feltöltött törvényjavaslatban. Aki nem kívánja az államnak adományozni nyugdíjmegtakarításait, személyesen kell megjelennie a "Nyugdíjbiztosítási Alap kezelésért…..
halby 2010.11.28 14:30:51
@lyia: csak elfelejted, hogy a mnyp tagságért "cserébe" lemondott a polgár a nyugdíja 1/4-éről is.
Ha hagynák "kifutni", a TB-kasszának egyre könnyebb dolga lenne, de igy csőd lesz.
Még szinte meg se száradt a tinta. Még szinte végig sem gondoltam. Ő igen. Nem kapod meg, te szarházi. Egy kibaszott vasat sem kapsz. Nem tudsz úgy megfenyegetni, nem tudsz úgy megzsarolni, hogy megtegyem. Hisz az csak pénz. Nem érdekel. Majd a gyerekeim megöröklik, amit nem vehetsz…..
halby 2010.11.25 22:41:48
@Frengi: ezt mindenhova szószerint bemásolod :-)
 A vörösiszap-katasztrófa nyomán került középpontba Illés Zoltán államtitkár, aki még nem tudta levetkőzni a 8 év alatt magára erőltetett elnyomott környezetvédő szerepét. Előrebocsátom: ami hétfőn történt az tragikus, a felelősöket meg kell találni, és mindent el…..
halby 2010.10.11 10:18:49
@szájkosár: A BME-Vegyészmérnöki Kar-án végzett, nem phd-je, hanem a korábbi "egyetemi doktori" fokozata van.
Átment, megvédte.
A kerékpárosokkal szemben vívott autós szabadságharc élharcosai láttak egy reklámot, ami felnyitotta a szemüket a környezetvédelem fontosságára. Az Emberi Parkolásért Mozgalom azonnal felszólította a fővárost, hogy a légszennyező bringázás helyett autós projektet támogasson.…..
Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy Proletair (azzal a kamu dumával, hogy ejtőernyős cserekatona) végigutazta a fél világot, azt azonban (meglepetten) most halljuk először, hogy nem szereti a parmezános tésztát.További olaszországi szakmai részletek az alábbiakban.  1998 telén a…..
Száznapos az Orbán-kormány, Schmitt Pál Schmitt-díjat alapított, a Jobbik "közrendvédelmi telep"-ekre zárná a cigányokat. József Attila: Levegőt! Ki tiltja meg, hogy elmondjam, mi bántott hazafelé menet? A gyepre éppen langy sötétség szállott, mint…..
Varánusz DózerLand 2010.06.19 13:01:00
Illés Zoltán államtitkár szerint a leghatékonyabb árvízi védekezés a dózerolás.Az még nem világos, hogy csak a miskolci Auchan áruházzal van baja, vagy mindennel, ami egykori vagy jelenlegi ártéren épült. De sajátos logikáját követve érdemes belegondolni, mi mindent kell…..
Elkezdődött az OT Expo – mögöttem egy Lotus versenyautót túráztatnak az osztrákok, előttem pedig autók és öreg motorok kupacai. Nemrég nyíltak meg a kapuk, de már most másodpercenként változnak a fényviszonyok a folyamatosan villogó vakuktól; egyre érkeznek az emberek.…..
halby 2010.04.17 10:51:12
@R100: hát ne is legyen több kérdésed: nem kötelező ezt olvasni: akos69 megmondta, h. mit. Báár ott is található ilyen: "foglalod ám a kuranyádat..."
akkor Petőfi is bunkó volt :-(
  Egy hétig voltunk távol, minden megtörtént velünk. De az öreg Mercedest elhoztuk a sarkkör alól, és már tett önerőből egy kört Kareszéknál, az utcában. Utólag már el se hisszük az egészet. Vélemények az azonos című írásunkról. A sztori eddig: 1.rész, 2.rész,…..
halby 2010.03.15 12:32:40
@Virago_1000: itt feljebb: III.15. 08.26 perckor megint bemutatkozott (naná új nicken) csak egy izelítő, hogy mennyire érdemli a védelmedet.
Láthatod; abba sem tudja hagyni: 3 folyt.-ban, mint egy szappanopera.

!!!!!!! NE ETESD A TROLL-t !!!!!!!
halby 2010.03.15 14:22:17
@ommm:
Bocs, de akkor miért nem léptek a ... mogyoróira, hogy végleg elkotródjon már innét?
szvsz: sokan megköszönnénk :-)
14:15 Bendével az irodájában éppen a Hotel Daniaban készült videót nézzük, amikor Vályi Pista nevét írja ki a telefonom: Történelmi pillanat, a Ponty és a csapat megérkeztek Viszre. Öröm, eufória és könnyek. Margó, Karesz felesége pityereg a megkönnyebbültségtől, közben meg sem áll, mert gigantikus…..
Belsőség Átkozott rossz hírek 2010.03.07 00:26:00
23:09 Megtörtént, amitől rettegtünk: a Ponty menetképtelenné vált. Csikós így mesélte el a történetet: "Eleinte csak alapjáraton volt viszonylag alacsony az olajnyomás, de egy gyors körtelefonnal kiderítettük, hogy ennél a motornál ez nem igazán probléma. Aztán amikor Koppenhágában tekeregtünk,…..
halby 2010.03.07 01:05:16
@gyvy: ha lehet mégegy kérdés:
mi az a szelep, amit DrKaresz talált nem meghúzott állapotban?
halby 2010.03.07 01:13:35
@PeterH: Köszi, OK azokat nem tudta vona DrKaresz csakugy kézzel kikapni.
Ezekszerint a laza szelep mellett "szökhetett" is az olja folyamatosan is.
remélem csak nem ment tönkre a motor.
jóccakát mindenkinek
Hát nem, sajnos nincsenek túl a kompozáson. 21:49-kor, tizenhárom és fél kilométerrel a komp felhajtója előtt a Mercedes elkezdett lassulni, aztán megállt. Az ok: teljesen elment az olajnyomás. Sajnos ezzel már eddig is probléma volt, a korábbi konzíliumok túlságosan híg olajat diagnosztizáltak.…..
halby 2010.03.06 23:01:59
@Akarki lehetek:
ezt a "túlhígították szivatós üzemmódban a volt tulajék benzinnel" -t hogy gondolod?
Ez csak kétüteműeknél lehet nem?
A sok izgalom és hercehurca után most halkan duruzsoló monotónia uralja a Domsjö Expressz hangulatát, melynek ütemét a Ponty gyújtássorrendje adja. Az egyhangú menetelésbe csak az vitt egy kis színt, amikor Bendééket Koppenhágában elnavigálta a GPS. Végül egy…..
halby 2010.03.06 22:18:59
@clubman:
Az itthoni TV szerint éjjel q#&@ahideg lesz; holnapra lefagynak az utak, ugyhogy vigyázzatok magatokra.
Belsőség Reggeli összefoglaló 2010.03.05 11:07:00
9:59: A társaság épp most reggelizik a hudiksvalli szállodában, Csikósék eleludtak egy kicsit, de hát ez több mint érthető a tegnapi események fényében. A finn kamionossal történt ütközés után pazar lazacvacsorában volt része a Domsjö Expressz tagjainak, a hudiksvalli magyaroknak és legfőképpen Z.…..
halby 2010.03.05 13:34:40
@vukkarak:
OK; leírta: egyszer.
De vazze ez egy zokniagyu papagály, dől belőle a baromság, (nem)mellesleg iderondít mások örömébe.
Hogy mért nem szart sünt a szülinapján?
Szépen csorogtunk dél felé, csodásan purrogott a Merci motorja, jöttek egymás után a falvak városok, közeledett az evés hely és ideje. Mi mentünk hátul az Insigniával, Zsolték elöl, hogy lássuk ha van valami baj, ne kelljen tolatgatni. Egyszer csak mögénk került egy tartálykocsi, elég közel volt, az…..
Történelmi pillanat, ezért volt minden: az idegölő szervezés, a sok átvirrasztott éjszaka és a kínlódás, a hideg, fagy, véreres szem. Pénz cserélt gazdát, kulcsok csörrentek. De megvan. 13:02-kor került bele az akku, amit vittek, mivel a sajátja lemerült. A belseje csodás, az autó önmagában is…..
Nehogy azt higgyétek, hogy minket itt a szerkesztőségben nem döbbent meg az az iszonyatos energiájú narancssárga szeretetsugár, ami a bejövő e-mailekből és kommentekből áramlik a svéd havazásban egyenletes fordulatszámon kilométereket faló Insignia felé. A biztatás mellett nagyon sok felajánlást is…..
halby 2010.03.04 00:55:18
@Fomics: Vonaton alszik, fél4 -kor kell átszálnia, és reggel 7 után érkezik meg nemtom hova. Bővebben:Kati az úton 2. rész :-)