Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elber

0 bejegyzést írt és 130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...és most emelt fővel távozok országomból. Augusztus közepén megtörténik az, amit eddig elképzelhetetlennek hittünk: Raúl Gonzalez Blanco-t egy nemhabfehér mezben fogjuk látni futballpályán. Talán ő sem gondolta volna, hogy egyszer ilyen lépésre kényszerül, mindenesetre…..
elber 2010.07.28 18:46:07
@chevyfan: tommassi?
elber 2010.07.28 18:47:19
@elber: bocsánat. tommasi.
Végre komoly csapattal találkozik Argentína, az utolsó aduász is kihullhat az ellendrukkerek kezéből, továbbjutásuk esetén hivatalosan is masszív vb-esélyesek lesznek. Éles helyzetben még nem kaptak gólt, lefutott kilencven perceken szépített az ellenfél, Mexikót meg szügyön…..
Kicsit amerikai focisra sikerült az idei BL, hiszen a szezonban legnagyobbat alkotó edzők vívhatták a döntőt, sőt egyiküknek még quarterbackje is akadt. Extra tétként a BL-szereplést érő negyedik helyért is megküzdöttek a csapatok – végül az Inter mindent megnyert…..
elber 2010.05.24 13:59:15
@horas: Metzelder már tuti a Schalke tahja lesz jövőre és, mintha olyasmit is olvastam volna, hogy Guti már konkrétan el is köszönt volna a publikumtól.
Raúlra azért tényleg kiváncsi leszek, hogy mi lesz vele.
A 2010-es dél-afrikai világbajnokság F csoportja sokadik ránézésre sem tűnik túl acélosnak. A négyszeres világbajnok és címvédő olaszok mellett, a mindig jó közepeset hozó Paraguay, a világbajnoki újonc Szlovákia és valószínűleg a mezőny leggyengébb csapata Új-Zéland…..
elber 2010.05.23 17:04:46
@Hispan07: Azért Dinnye sem nyerne szépségversenyt és Matrixról sem a négy diploma ugrik be. no offense, de azért ne túlozzunk.
elber 2010.05.23 17:14:21
@partyface1973: a nap kommentje díjat tuti nyerted.
@értelmetlen_nevű: ja, úgy már minden más.
A futball sötét ősatyjának két deformált gyermeke valahogy úgy érezzük, az utóbbi évek legérdekesebb döntőjét fogja játszani. A mezei szurkoló számára egyik sem szimpatikusabb lényegesen a másiknál, vagy bárminél, amit a kutya talált az  árokparton, egy…..
elber 2010.05.22 23:37:05
@raja ram: ezzel azért vitatkoznék. volt egy Makaay is. Meg Toni is termelt rendesen.
elber 2010.05.22 23:39:48
@Árpádka: @értelmetlen_nevű: Az is igaz, hogy jobb, hogy nem csinált semmit, mintha kár okozott volna folyamatosan.
elber 2010.05.22 23:55:41
@raja ram: szerintem Makaay-t is odarakhatjuk. Hihetelen mennyiségű gólt termelt. Az már az ő szerencsétlensége, hogy a csapat körülötte már nem volt olyan erős, mint Elber idejében.
Tudjuk, hogy el vagyunk késve vele, és valószínűleg már nagyon sokan látták, de egyszerűen nem fér bele, hogy nálunk ne legyen kint ez a reklám. Nem tudom, ki hogy van vele, nekem már semmi türelmem nem maradt a reklámokhoz, egyszerűen képtelen vagyok elviselni őket. Ezért…..
elber 2010.05.21 16:58:19
@Hispan07: A Puma jeleket leszedték, viszont az Umbro látszik Rooney mezén, mert már a NIkehoz tartozik, így nem számít.
Az egyik legkiegyensúlyozottabb, legerősebb csoport a D jelű négyes lehet a 2010-es világbajnokságon. Németország, Szerbia, Ghána és Ausztrália is részt vett a négy évvel ezelőtti rendezvényen is, és a szerbeket kivéve a csoportkört is túlélték. Mindegyik együttesnek…..
Csúcsra ért a Bayern, a küszöbben esett hasra a Dortmund, átváltozott a Hannover, szomorú önmaga maradt a Hertha, megcsinálta bravúrját a Freiburg, a Bochum meg lefelé száguldva a lejtőn továbbra is tanácstalanul gondolkodik a lassítást illetően. Nagyjából ennyi, persze…..
Szinte bizonyos, hogy az utolsó forduló előtt nem tudjuk rövidre zárni az egy héten belül két edzőváltáson is áteső német bajnokságot. Igaz, ha a Schalke nem képes nyerni otthon a Werder ellen, gyakorlatilag elbukta a salátást, ha kikap, elméletileg is. De ez az egyetlen…..
elber 2010.05.02 13:24:58
@dzolutan: Teljesen igazad van. Csak ki az aki tényleg erősítés lenne, de a nem garantált kezdőként idejön? Olic megérdemli, hogy kezdjen, Müllernek meg egyébként is kell neki még idő, mert fejlődhet még bőven. Egy Benzema vagy egy Suárez tuti kezdeni akarna. Természetesen mindkettő van olyan jó, de minek idehozni őket Müller vagy Olic nyakára.
elber 2010.05.03 12:11:42
@Titi120: @mocsing: Ezen én is elég sokat gondolkoztam, de mindig odajutok, hogy ki lesz az egy szem csatár? Vagy ha amolyan 4-3-3-as egy csatáros megoldás, akkor meg ki a középső három?
Kroos-MVB-Schweini lehet kb. De Schweini végre megtalálta a helyét nem kéne mozgatni. Kroos is jobban érzi magát középen, mint a szélen, vagyis inkább ott villog, mint a vonal mellett, Mvb meg szintén katasztrófa lenne a szélen. Altintop meg azért kevés lenne ehhez tartósan. Vagy ha 4-2-3-1-et veszünk akkor megint ott vagyok, hogy ki legyen a csatár? Az ilyen egy csatáros dolgok a Gomez féle stílusú csatárra kéne, hogy épüljenek, de hát sem ő sem Klose nem alkalmas per pillant, utóbbi már nem is lesz, erre. Egy Müllertől meg nem fog tudni 90 percig viaskodni teszem azt egy Samuel, Rio vagy Terry kaliberű védővel eredményesen. Nem lebecsülve őt, de fizikailag még nincs ott ahol a fent említett védők. Olic, meg szerintem akkor hatásos ha kicsit hátrébb helyezkedik el a társánál és ki tudja használni, hogy csak és kizárólag sprintben tud közlekedni és végig hajt.
Fokozatosan megkapjuk válaszainkat a korábban feltett kérdésekre, ezen a hétvégén például két dolog dőlt el: egyrészt a Wolfsburg semmiképp nem fog indulni nemzetközi kupában, másrészt bajnoki helyezése alapján szinte biztos, hogy a Hamburg se. Pontszámban beérte a Schalke a…..
elber 2010.04.27 11:49:24
@mocsing: kösz. remélem talál magának csapatot, valamiért mindig kedveltem.
elber 2010.04.27 19:13:55
@Rekordvizemeister: Most akkor ha a Bayern vesz valakit egy másik bundes alakulattól akkor már rablás esete áll fent? Valamint, ki kötelezi a többi csapatot, hogy eladjanak nekünk valakit?
Gomez esetében inkább a Bayernt rabolták ki.
Borowski, Olic meg Altintop ingyen jött. Ez lehet, hogy rablás, de akkor őket kéne megkérdezni, hogy miért jöttek ide, ugyanis ők szabadon döntöttek.
Schlaudraff, az Aachentől jött ráadásul ő sem váltotta meg a világot, sem akkor, sem pedig a Hannoverben, vagy ahova ment.
elber 2010.04.27 20:16:23
@Rekordvizemeister: A Kusen gerincének elvitelével nem vitatkozom. A HSV-ben meg két fontos láncszem is pont a Bayernből érkezett.
Viszont, az, hogy a Bayern sokat fizet meg karrier stb-stb ez oda vissza igaz. Amíg a többi klub nem nyúl kicsit jobban a zsebébe és nem mutat fel tartósan eredményeket addig ez a tendencia marad. Pénze a többi csapatnak is van, csak nem költik.

De ennyi erővel akkor minden nagy csapat lerabolja a saját piacát, mégis minden alkalommal a bajorokról beszél mindenki.
A Német-kupa elődöntőjében az Augsburg olyan bravúrra készül, amely szinte biztosan nemzetközi kupaindulást jelentene számukra, mivel a másik döntős borítékolhatóan automatikus résztvevője lesz a Bajnokok Ligájának. Némileg meglepetés, hogy elsősorban ezért a célért kell…..
elber 2010.03.26 08:51:48
@dzolutan: @_X_: Riise-t bevonását én is említettem nem rég, de mocsing kollega többször is hangot adott nem tetszésének. Ő értékben még nagyjából stimmelne is, de Mexesért olyan 15 millió körül mozog legalább, ennyit meg Toni nem ér pláne a szerződése miatt. Vagy egy Toni+Pranjic+Tymo+10 millió=Riise+Mexes
elber 2010.03.26 09:01:52
@popp: Na most egy kupac szemétnél azért többet ér Toni. Doni semmivel nem jobb, mint Butt, sőt.
elber 2010.03.26 13:23:20
@dzolutan: Metzelder szerzodese le fog jarni iden. Ot en is tamogatnam a PADRA. De oda aytan tenyleg nincs nala jobb szerintem. Tapasztalt, nemet, nem jar a szaja ;s meg magas is. Drenthe meg a vicc kategoria, VDV meg nem igazan kivankozik ide szerintem. Kroos jobb lesz kozepen a szelre meg nem olyan jo a holland.
Tulajdonképpen – egy apró kivételtől eltekintve – jelentős meglepetés nélkül, az eredményeket olvasva halál unalmasan telt a német bajnokság 26. fordulója, azonban mi, akik mutatóujjunkat a Spieltag ütőerén tartottuk, tudjuk, hogy sok-sok finomság volt, és most…..
elber 2010.03.19 14:41:08
@Lojzi_: Ez mind ok, de én arra gondoltam, hogy mondjuk a VFB ellen pihen-e Robben vagy Ribery. Meg előkerül-e mondjuk a kupára Lell meg Ekici, vagy komolyan 13-14 játékossal akarja Lajos végigtolni a heti két meccses időszakot.
A világ boldogabbik feléhez tartozók, azaz akik rákattintanak a tovább gombra, megtudhatják, hogy az egyenként is komikusan alacsony valószínűségi változójú események, miszerint A= nyer a Hannover, B= félidőnként kétszer betalál a Schalke idegenben, C= Podolski gólt lő és D=…..
elber 2010.03.14 12:58:18
@Csöncsön: 2007-ben pl a 4. helyen végzett a Bayern. A Real mikor szorult le utoljára a dobogóról? Vagy a Barca? Valamint mekkora anyagi különbségek vannak a Real/Barca valamint teszem azt a Depor között? Ekkora különbségek nincsenek a Bayern meg mondjuk a Stuttgart között.
elber 2010.03.14 13:16:31
@Csöncsön: Tehát mindketten jóval hosszabb ideje tanyáznak a dobogón, mint a Bayern. Keelhaulnak igaza van ebbe lásd Real a BL-ben. De ez a lényegen nem változtat. A Barca meg a Real akkora előnyben van ami kb ledolgozhatatlan. Ettől nem lesz jobb a spanyol bajnokság.
16-an maradtak az Európa Ligában, és azt szoktuk mondani, hogy aki idáig eljut, az már igyekszik komolyan venni a tornát, és szeretné megnyerni. Más kérdés, hogy ez most nagyon nem igaz, hiszen akad néhány csapat, amelyeknek élet-halál, hogy minél hamarabb kizúgjanak, mert akkor…..
elber 2010.03.11 19:28:40
@elber: gratulálok magamnak. sikerült késve küldeni.
elber 2010.03.12 09:42:22
@Csöncsön: A Sevilla meg a Barca két-két sikere tényleg igen komoly és elismerése méltó. Viszont eltakarják a lényeget. Ezalatt mit tett a többi spanyol csapat? Real, Atletico, Valencia, Depor?? Mind igen hamar búcsúztak attól a sorozattól ahol az őszt kezdték. Szerintem egy bajnokság erejét nem a legjobb csapata határozza meg, hanem a vert mezőny.
A mai BL-játéknapba sűrítették az izgalmakat, ami abból a szempontból kár, hogy választanunk kell a két, intenzitásában kocsmai bicskázásra emlékeztető csúcsderbi között. Az NST-n végbemenő változások hírnökeként csavarintunk egyet a szokásos Három dolog-ra épített…..
elber 2010.03.09 21:57:13
elber 2010.03.09 22:11:08
@Titi120: ott a pont.
Robben basszus, ezt, de jól (és jókor) eltalálta!!!
A gócpontoknál mind jobban sűrűsödik a mezőny, egyelőre még a Hamburg gondolkodik nagyon, hogy akkor most BL-helyért szeretne-e küzdeni, avagy a mérleg nyelveként kiszámíthatatlansága okán gyakran tetszelgő Dortmund-Werder duó kisded játékaiban akar harmadik félként részt…..
elber 2010.02.26 15:19:53
@avenger13: én a 4-5-1-re szavaznék csak ahhoz kell az, hogy Bommel hazamenjen levezetni és a helyére vegyünk valakit. Azért egy Robben-Kroos-Ribery trió talán még Gomezből is egy 25 gólos csatárt tudna csinálni :)
elber 2010.02.26 18:55:06
@avenger13: Úgy gondoltam, hogy Mario megáll valahol a 16oson belül aztán mandinerből kell belőni. De viccen kívül ha 4-5-1 lesz akkor szerintem Müller egyedül kevés lenne. Szerintem ő kicsit visszavontabb szerepben érzi magát a legjobban. Egyedül ő kevés lenne. Még kicsit erős párhuzam de én olyasminek képzelem mint Arshavin. Középcsatárnak nem lenne ideális. Ha a francia marad akkor viszont a támadószekció tele lenne. Schweini helyére meg mellé aztán pláne nem jó ötlet.

A mai meccs meg kap egy erős 20-30 percet aztán ha nem jó akkor marad a hoki.

A Hamburg ellen meg egy szenvedős egygólos sikert (2-1) várok.
Három magyarral, és néhány veszélyes helyzetben levő, korábban a végső győzelemre is esélyesnek tartott csapattal jelentkezik be az Európa Liga, ahol már a legjobb 16 közé jutás a tét. A három magyar közül egy győztes (Gera a Sahtar ellen), egy idegenben döntetlenező…..
elber 2010.02.25 20:37:41
@Csöncsön:

Szerintem Juhásszal sincsenek gondok ezen a téren, meg talán Dárdaival sem. Nekem a a pályán kívüli dolgai nem tetszenek elsősorban, bár a pályán sem kishitű ami viszont meg tetszik.
elber 2010.02.25 21:04:09
@horas: Szerintem a Roma komolyan gondolta az EL-t. Ha nem akkor meg miért mentek volna az első meccsen meg rúgtak volna gólt a mostani meccs elején? Szerintem csak lenézték a görögöket.
De eddig el ne kiabáljam, azért csak az esélyesebbek mentek tovább.
Úgy fest, a Schalke nem olvasta az előző Bundás-posztot, ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy ők nem lehetnek bajnokok – minél többször mondom ezt el, annál kevesebb ideig kell majd a szezon végén meztelen múzsákat néznem a gratuláló-önostorozó poszt megírása…..