Regisztráció Blogot indítok
Adatok
erdnek

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jobban örülnék, ha a címben csak az orbáni flegmaságban megtestesülő arrogáns politikai stílus újabb megnyilvánulásáról lenne szó. Sajnos azonban a két új paksi blokk építéséről, és az oroszoktól felvett 3000 milliárd (!) forintos hitelről kell beszélnem. A helyzet az,…..
erdnek 2014.01.16 14:51:20
@J.László: Csernobilban egyik sem volt.
erdnek 2014.01.16 15:14:18
@Reggie: Nem erről van szó. Indulásként kellene egy nyilvános elemzés (mondjuk az Akadémiától) az elkövetkező ötven évre a választékról (atomenergia v.s. alternatív). A politika csak ez után kezdjen el mozgolódni, ne írogasson alá mindenféle hatástanulmány nélkül 60 évre kiható megállapodásokat.
erdnek 2014.01.16 16:01:35
@Amatőr: Persze, ha új blokkokat építünk, akkor soha nem fogy el.
Jávor Benedek blogja Game over 2013.12.06 14:45:30
Egy hazug kormányhivatalnok, egy cinikus miniszter és egy következmények nélküli ország. Erről szól ez a történet. Van egy vezető kormánytisztviselő, hivatalosan Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi…..
Polgárda Az igazság Kishantosról 2013.11.25 12:38:35
Egy fél ország figyeli aggódva, miféle elvetemült ügy zajlik Kishantoson. Lelki szemeinkkel látjuk a földjétől megfosztott, fizimiskájában leginkább Bálint gazdára emlékeztető, jóságos parasztembert és nincstelenné lett családját, ugye? Még véletlenül sem sejlenek fel…..
Vörösbortól ragadó padló, iszonyatos bűz és szeméthegy fogadta a Pénzcentrum.hu egyik olvasóját, amikor pénzfelvét reményében betért az egyik fővárosi OTP atm-szobájába. A gyomorforgató kalandról képek is készültek.Már-már meg sem rökönyödik a nagyvárosi…..
A Homár rokonságban látott csak lemerevedő/kipixelesedő tévéműsorokat a T-Home hálózatán, és már akkor sem értette, miért fizet valaki ezért/hogyan lehet így kábeltévét szolgáltatni, ennél még a kalózvhs is stabilabb volt. Krisztináéknál kis híján 2 hónapja nézhetetlen…..
2010.04.11. Elnézést mindenkitől a durva hangnemért, de annyira dühítő a jó mélyen berögzült tipikus magyar rosszindulat, az hogy csípőből a legrosszabbat feltételezik mindenről... Sajnálom, de hányni tudnék a hátulról jövő támadástól, ami a Manzárd Café-t érte a mai…..
Sándor megpanaszolta, hogy szeretett bankja, az OTP külön értesítés vagy beleegyezés kérése nélkül átutalta 2490 forintját a minden online idők legnagyobb botrányát okozó PPO-nak. (Itt elolvashatják a Homár összes PPO-s posztját.) Sándor a káromkodásig feldühítette magát a…..
erdnek 2010.02.01 22:37:55
Én az APEH felé tettem közérdekű bejelentést január 24-én számlaadás elmulasztása miatt... az OTP-ben nem bízom, cserben hagyott. Valami történt is az ügyben, mert a ppo most nyugtát kezdett gyártani az éves díjról, ott a mintapéldány az átvertek oldalon.

Megjegyzem, szerintem ez sem felel meg az előírásoknak, mert nyugtát csak pénztárgéppel lehet adni, ráadásul ezen a "bizonylaton" még az áfa-kulcs sem szerepel. Ha meg svájci az üzemeltető, ez valahogy export szolgáltatásnak minősülne. Szóval számlát még mindig nem kaptam a ppo-tól, tehát az OTP Bank jogtalanul engedte el a pénzemet. Feketén értékesítették a szolgáltatást a ppo-nál!

A konkrét két ügyletem leírása mellett az alábbi panasszal éltem:
"Szeretném jelezni, hogy sajtóértesülések szerint közel százezer hasonló tranzakciót hajtott végre 2010. januárban a nevezett szolgáltató-páros, melyekről vélhetően szintén nem adtak számlát. Az is problémás, hogy sok felhasználó éves díját közvetlenül egy svájci bankszámlára emelték le. Szeretném kérni továbbá, hogy a szolgáltató e-számlázási módszerét is szíveskedjenek megvizsgálni, mert félő, hogy az általunk megfizetett ÁFA nem kerül megfelelően elszámolva és megfizetésre! Az is megérne egy vizsgálatot, hogy a tavalyi milliárdos nagyságrendű forgalom után az egyéb adók (pl. Társasági adó) elszámolásra kerültek-e a decemberi feltöltési kötelezettségnél!"

Remélem ezen a módon én is tudok egy szöget beverni az eléggé el nem ítélhető szolgáltató koporsójába!
Balázs és barátai még nagyobbat szívtak, mint a Homár az esztergomi fürdőben, ahol csak hűvös volt a víz az ígért langyos helyett. Újváros menőbb hely sokkal, ott ezért egyenesen jeges volt a medence a 34 fok helyett, ráadásul már legalább egy napja. De a cseles és etikus…..
Újabb Hacktivity találkozóval lehettünk gazdagabbak, ezúttal új helyszínen volt az esemény. Mik történtek, hogy éreztük magunkat, erről lesz szó a továbbiakban. Az esemény megszokott házigazdája most is Krasznay Csaba volt, aki mellett ezúttal Bártfai Attila segített, hogy a…..
Inkább gyanút keltő, mintsem tisztázó iratot adott át Kocsis István július végén a BKV felügyelőbizottságának az MVM horvátországi szállodaügyében játszott szerepéről. Az irat  szakértőnk szerint alkalmatlan a valóság bizonyítására, csak laikusok megvezetésére…..
Háromszáz négyzetméteres paksi borospincére tett szert a Szekvin Kft. a Dél-Dunántúli Borkultúráért Kft. (DDB) megvásárlásával 2008. augusztusában Pakson. A DDB eladói Dr. Molnár Károly, az atomerőmű igazgatóságának elnöke, Kocsis István, az MVM vezérigazgatója, Kovács…..
Sem a BKV felügyelőbizottsága, sem Kocsis István nem hozza nyilvánosságra, mivel tisztázta az MVM szállodaügyében játszott szerepét a BKV vezérigazgatója. A felügyelőbizottság szerint személyes adatokról van szó, amiket csak Kocsis tárhat a közvélemény elé, maga Kocsis…..
A brit cégnyilvántartásban fellelhető irat szerint „Mrs. Istvan Kocsis” a fő tulajdonosa annak az offshore hátterű brit cégnek, amely egymilliárd forintért adott bérbe az MVM-nek egy horvátországi szállodát. Az MVM akkori vezére Kocsis István volt...
Az MVM és a BKV is titkolja, mennyiért és mivel bízták meg azt az építővállalatot, amelynek offshore hátterű anyavállalatát Kocsis István tanácsadója alapította és képviseli.>>> A BKV-nak is dolgozik Paks offshore hátterű alvállalkozója ..
bodoky El a kezekkel Ciprustól 2009.06.04 15:40:56
Simor, Oszkó és Bajnai rengeteget tettek egy nem offshore EU-tagország  költségvetési egyensúlyáért, itthon is meg fogják tudni csinálni...
erdnek 2009.06.04 23:56:18
@Hubatöhötöm: a lényeget nem érted. Az írás állami vezetők, magyar közpénzek és az általuk megtámogatott ciprusi költségvetésről szól elsődlegesen. Áttételesen pedig az elmúlt néhánysok év Mo.-i kizsákmányolásának egyik, ha nem a legjelentősebb módszeréről, a pénzmosás egyik válfajáról.

Ezek morális kérdések, mégha törvényt nem is sértenek...
erdnek 2009.06.05 00:19:02
@Hubatöhötöm: azért mert a volt apeh-elnök olyan módszereket használt, amilyeneket, még nem kéne adakta tenni az offshore-témát.

az tényleg érdekes, hogy az ellenzék rögtön nekiugrott a pénzügyminiszternek az offshore-adó ötlete miatt, pedig érdemes lenne ezt a témát végigjárni.