Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GreenEye

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Paul Simonon, a Clash és a Good, The Bad & The Queen basszusgitárosa elárulta, hogy még a nyáron letartóztatták, sőt, több hétre börtönbe csukták Grönlandon, mikor a Greenpeace tagjaként egy fúrótorony olajfolt-mentesítési tervét akarták elkérni, de mivel azt megtagadták…..
GreenEye 2011.11.16 17:29:45
Beküldte:Ruttkay Erna..
GreenEye 2011.04.13 21:51:32
@kecas: peldaul? en teljesen normalis sebesseggel olvastam.
azert a cimben szereplo helyesirasi hiba kisse zavaro ;)
Az Egy nap a városban blogon alapvetően Budapest szerethető arcáról írunk, és úgy tűnik, nálunk akkor is pozitív a sztorik kicsengése, ha véletlenül valami kellemetlen élményről számolunk be. Olyan történt velem ugyanis, amire nyolc évnyi újságírás és három évnyi…..
A dróton túl Zsoldosok 2011.04.11 16:00:00
Néha előjön ez a dolog a kommentek között, meg a tágabb interneten, főleg ha valami történik Afganisztánban a magyarokkal, hogy a katonák azok "zsoldosok" (úgyhogy magukra vessenek, ha valami bajuk esik, nem érdemelnek semmi tiszteletet, esetleg dögöljenek meg -…..
GreenEye 2011.04.11 19:49:43
@fedkvas: a katonai szövetség az egy egyezmény, és valóban nem hallottam még olyat, hogy zsoldos-szövetség, vagy hadsereg-szövetség. amit te - nyiilván letromfolásként - említesz, az csak a magyar nyelv sajátos fejlődésének köszönhető szóösszetétel. v.ö. az angollal: military, military alliance --- soldier, mercenary. nem is ugyanarról a szótőrol fakadnak, és így az angolban értelmezhetetlen a "soldier alliance". pl. a Nyugat éppen katonai szövetségben van a líbiai felkelőkkel, akiket ettől még nem hívnak katonának.
GreenEye 2011.04.11 20:01:38
@magyar bucó: lehet, hogy tévedek, majd egy töris kijavít, de asszem a Fekete Seregben zömmel nem magyarok szolgáltak, tehát eljöttek egy idegen uralkodónak zsoldoskodni.
GreenEye 2011.04.11 20:09:54
@fedkvas: nem is ezt kérdőjeleztem meg, mert ez tény. a különbséget zsoldos és a konkrétan hazáját (otthon vagy a szomszédban) védő katona között azonban továbbra is fenntartom.
a tény, hogy Afganisztán megtámadta Magyarországot, valahogy elkerülte a figyelmem.
Tündéri rövidfilm a kanadai Greenpeace-től: egy olajbárónő és a környezetvédelmi miniszter szerelmének igaz története.Ha nem látod a magyar feliratokat, jobb alul kattints a cc ikonra, elvileg segít.   ..
GreenEye 2011.02.28 16:32:37
Infographics Az ünnepek számokban 2010.12.27 18:39:00
Karácsony után egy kis összegzés! Via..
GreenEye 2010.12.30 23:21:25
@Dandie: hadd kezdjem azzal, hogy atvett anyag kozlese eseten a forrasmegjeloles nemcsak hogy kotelezo, de informativ is az adatok kontextusara nezve. estunkben a poszt adatai kozott ilyen nincs.
a grafikan feltuntetett forrasok kozott az elso a brit Mirror napilap, tehat az adatok foldrajzi eredete nem magatol ertetodo.
azt mar csak neked jegyzem meg, hogy nem az USA az egyetlen orszag, ahol angolul beszelnek, sem ahol dollarral fizetnek.
mindent osszegezve, ez az infografika igy csak egy halom szam es rajz, az ausztral nenikem is osszedobhatta...
GreenEye 2010.12.30 23:22:02
@infofan: koszi a pontositast :)
1985-ben került sor a Greenpeace egyik legnagyobb és talán legrendkívülibb akciójára: a Marshall szigetcsoport Rongelap szigetének lakói kérték meg a Greenpeace-t, hogy segítse őket elköltözni a sugárfertőzött szigetről. 1948 és 1954 közt 66 atomrobbantást hajtottak végre az…..
GreenEye 2010.12.15 22:52:04
@Gloucester: nyilvan nem kockazatmentes, es nem is a kenyelmes nyugdijas evek korul forog. es valoszinuleg Bob Hunter is kevesbe banta a rakot (ami valoszinuleg tobb ponton is kotheto az aktivizmushoz, de ez volt az eredeti kerdesem), mintha ertelmetlenul elutotte volna egy auto...
pont egy olyan riportra lennek kivancsi, mint amilyet belinkeltel az Exxonrol - es ez mennyire nagyon sulyos mar, 10000 ember!!!
ugyanakkor nem ketlem, hogy a Mexikoi-obolben mar 20 evvel modernebb vedofelszerelest hasznalnak.
A különben kitűnő Figyelőneten pár napja (illetve azóta már egy csomó más helyen is) egy olyan banner fut, amivel egy 13 év körüli kislány szüzességének elvételével akarnak kedvet csinálni a legújabb (gondolom környezetbarát) Nissan terepjáróhoz. Ha jól értem, akkor az…..
Most hogy ennyit volt szó a bio és géntechnológiáról, érdemes megadni a szót egy velünk közös nevezőn lévő, de más fronton kűzdő környezetvédő csoportnak, a death és trashmetálban utazó brazil Sepulturának. A dal címe: Biotech is Godzilla.  Küldeném a Monsantó…..
GreenEye 2010.06.17 02:37:39
En el camino Bikák az utcán 2009.07.30 18:09:00
Helósztok, ismét jelentkezem! Túl vagyok négy napon, eljutottam Puente de la Reynáig (kitérővel Obanosnál az Eunate kápolnához, csak mondom, nehogy azt higgyétek, csak megyek egyenesen). Voltam bikafuttatáson, na jó, tudom, az állatvédők nem szeretik, de most értitek, hazamegyek,…..
En el camino Úton - útfélen 2009.07.28 18:22:00
Már napok óta úton vagyok, most végre találtam egy normális gépet, amin tudok írni. Csináltam képeket, de persze usb kábel egyik géphez sincs. Egy svéd srác mondta, hogy odaadja az övét, de aztán kiderült, hogy neki teljesen más csatlakozója van mint nekem. Fél órát nézegette…..
GreenEye 2009.08.01 16:54:35
Kénytelen vagyok tömbösíteni ezeket az usai legalizációs híreket, mert úgy tűnik, már az összes, a kampányban Obama seggét nyaló médium összefogott, hogy a marihuána adóztatására, de legalábbis a drogháború beszüntetésére szólítsa fel szeretett elnökét. Sok újat nem…..
GreenEye 2009.04.14 14:31:47
off

@safety reader:
safety reader = rasszista seggfej

on

@Kaland-Játék-Kockázat "Nem kell legalizálni a drogokat, már igy is elég hülyék az emberek (főleg itt MO-on). Ez még csak tovább fokozná az elbutulást."
huba, cammogj mar le legyszi egy videki kocsmaba, ahol a funek meg csak a hiret hallottak, ellenben a paleszt unicummal kiserik: igerem, hogy kerdesedre barki kapasbol loki a masodfoku egyenletet megoldo kepletet mar reggel 6kor...
Újabb zseniális legalizációpárti cikket hoz a Népszabadság, ami minden harmadik bekezdésben, azért csak elpuffogtat egy-egy 80 éves ellenpropaganda-közhelyet. Természetesen szerintünk is direkt erre kijelölt boltokban kellene árulni nagykorúaknak a füvet, de ezekkel az érdekes…..
Az áprilisi High Times Amszterdam-összefoglalója alkalmából Jorge Cervantes, az egyik legviccesebb kortárs termesztőguru ismerteti a pelyhedző amerikai szmókereknek a legfontosabb turistatudnivalókat, pl hogy ne bambuljanak el bicikliúton: ..
Újra munkanap, sajnos :(. Következzen egy levél olvasónktól.Vajon ki a felelős azért, hogy a férfiak hajlamosak nyálcsorgatva tekinteni egy-egy hölgy kollégára? Döntsétek el Ti!   Lehet-e tiltani cégen belül a szerelmet? Februártól a cégünk új igazgatót kapott, aki…..
GreenEye 2009.04.14 13:31:20
himsoviniszta f@szk@l@p. "hiszem es vallom, hogy mindig a no a hibas" - ezt igy ki meri mondani? a jo edes anyja, az hibazott nagyon nagyot.
lapatra!
 Mert az úgy nem járja, hogy szerelemből eltöri a csuklómat a féltékeny pára. Sziasztok! Lássuk az én sztorimat. Tavalyelőtt ősszel ismertem meg a volt páromat. Én, lány 17, ő is szintén 17. A megismerkedésünk nagy nyálas romantikus filmbe illő. Pár hónappla voltam az…..
GreenEye 2009.04.14 07:44:45
n e m h i s z e m e l, h o g y v a l a k i d e s z z e r t e t é s r ó z s á t v i s z a z e l s ő r a n d i r a . De az év önámítás is itt olvasható: "nem volt egy Brad Pitt, de gondoltam csalnak a képek." Már irtam ide egy történetet,ez a "szakítás" úgy egy…..
GreenEye 2009.03.31 08:53:55
Elképesztő sztori: kedden kora este, fél nyolc tájban egy feltehetőleg őrült férfi bögrékkel kezdte bombázni a Mammut 2-ben található McCafé személyzetét. Volt itt minden: eltalált nő, vérző seb, menekülő vendégek és dolgozók, bújkálás a konyhában. Alant olvasható egy…..
Tardai történetek Negyven 2009.03.28 09:00:00
Ez az Iván gyerek keresi magának a bajt. A Nándikával meg a Kockával felruccantak Hyper-re Pestre, vágod, a Kocka mondta, hogy a töke tele van a lakossági háuzzal, valami kemény szögelésre vágyik, de olyanra, hogy szájzárat kapjon, a kiscsíra Nándi meg birka módon megy utána, az…..
GreenEye 2009.03.28 13:02:24
Bizonyíték hiányában megszüntették a Michael Phelps marihuánafogyasztási szokásait firtató rendőrségi nyomozást. Leon Lott sheriff beszólt az őt ért kritikákra, hogy ez teljesen rutin vizsgálat volt, semmilyen más ügyet nem tettek emiatt félre, éshogy nem az egész őrs…..
GreenEye 2009.02.17 12:53:44
@Bergeroth: igy is tobb figyelmet kapott az ugy, mint erdemelt volna. bolhabol felfujt celebhir, semmi tobb. hol van ez egyaltalan az amy wino-k es britny cox-ok vilagaban? ugyanmar. csak az interneten fellelheto *kokainos* videok slash fotok miatt fel hollywoodot ma reggel elozetesbe lehetne csapni.

cuccal megbukni, az egy dolog.
de egy foto alapjan a hatosagok reszerol utanamenni, bizonyitani, vizsgalni, targyalni - mindezt retroaktivan, egy hazibuli miatt?
megis, mi a faszt vartal?
mekkora botrany lenne abbol a polgarok reszerol szerinted?
az ma mar koncepcios pernek szamitana.
haha.

ha annyira konkret vagy, a Michael Phelps kepen nem latszik semmi mas, mint hogy egy "kabitoszer fogyasztasara alkalmas eszkozt" tart a kezeben.
ez a legrosszindulatubbak szerint is csak rautalo magatartas volna, ha a srac nem mondja mindjart az elejen, hogy bocs, valoban igy buliztam.
a bulibol senki nem emlekszik semmire, csak a fotosnak kell magyarazkodnia.
na, az a masik fasz.
GreenEye 2009.02.17 12:54:52
@Bergeroth: szoval ki forgatta a koponyeget...?
A Phelps-híradó jelenti: tényleg a házibulizók vérét vallomását akarja Richland megye sheriffje, ám egyelőre tövig kiszopta (szerencsére Guantanamo pont kiment a divatból). Hiába vittek be 2 csávót füvezésért, akik a Phelps-buli idején bérlők voltak a kecóban, semmi…..
Kenderzsupp Partidrog lenne a fű? 2009.02.12 17:39:00
Egy újabb zseniális kutatás megállapította, hogy 2002-2006 között az amerikai és az európai tinédzserek is kevesebbet füveztek. Ez szerintük egyenes összefüggésben állt azzal, hogy kevesebbet jártak bulizni, és így az ismerőseikkel kevesebbet füvet szívtak. (Ilyeneket…..
GreenEye 2009.02.13 06:44:36
@Bergeroth:

Kaja+pia+fű+számítógépes játék neten haverokkal+skype.

szerintem nem ubereli: ez A mindenfele party egyben.
GreenEye 2009.02.13 06:47:37
A kortárs fotográfiában egyértelműen divat lett a hideg, távolságtartó, realista, minimalista irányzat. Ezekről a képekről egyetlen gyors pillantással nehéz is eldönteni, hogy nem valami hétvégi fotós véletlen kattintásáról van-e szó, ami pont akkor sült el, amikor a…..
Kenderzsupp Thor teker egy jointot 2009.02.05 17:24:00
Újra felbukkant az interweben a legendás Thor teker egy jointot fotósorozat, és minthogy tavaly elfelejtettem beposztolni, ennek a slideshowja következik most: ..
GreenEye 2009.02.12 05:48:06
@kitiara:

igaz, tiszta Svarci, elltulzottan kek szemekkel :P