Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sylvanius

34 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 1939-ben megjelent, '44ig hét kiadást megérő regény tette országosan ismertté Fekete Istvánt. Hogy mégis miért nem hallani róla? 1944 után betiltották, és a rendszerváltás után (!) is csak cenzúrázva jelent meg. Eddig. A könyv a címével ellentétben nem…..
Öreg hársfák kapták a legtöbb szavazatotÜnnepélyes keretek között adta át az Ökotárs Alapítvány igazgatója, Móra Veronika a 2011-es Az Év Fája és a Hős Fa címet. Az előbbit a felsőmocsoládi öreg hársfa (2990 szavazattal), míg az utóbbit az ötvöskónyi nagylevelű hárs…..
A Nemzeti Erdőprogram célja, hogy 10 év alatt 700 ezer hektárral növeljük az erdők területét – mondta Fazekas Sándor Az erdők helye a Vidékstratégiában - 2011 az erdők nemzetközi éve című konferencián a Vidékfejlesztési Minisztériumban. A tudományos tanácskozás a…..
Az Ipoly Erdő Zrt. által kezdeményezett - KMOP támogatásból megvalósuló- értékteremtő és különleges esemény immár másodszorra biztosít lehetőséget  a természetjárók, természetbarátok, illetve erdővédő civilek és a szakmai, erdészeti szervek között az együtt…..
A korlátozások általában katasztrófák okozta vészhelyzettel vagy az erdőgazdálkodási munkákkal kapcsolatosak. Többek között az adott területen folyó fakitermelés, erdészeti útépítési munkák vagy éppen társas vadászat lehet az oka. Természetközeli módon kezelt…..
Megjelent a természetjárás fejlesztésével kapcsolatos kormányhatározat A fejlesztés irányairól, alapvetéseiről: Januárra készül el a természetjáró és kerékpáros turizmus fejlesztési koncepciója (Forrás: természetbarát.hu) ..
Az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség új, őszi- tavaszi tízfordulós Szakrális helyek túrasorozatának soron következő célállomása Márianosztra, Kálvária. A Sylvanus Csoport képviselői november 12-én 13:00 és 14:00 óra között várják a bélyegeztetni kívánó…..
Felkerült a túrafüzetünk frissített változata, mely részletesen tartalmazza a IV. negyedéves gyalogtúrákat, a Budapesti TeSz Bizottsággal közös rendezvényekkel egyetemben. A Túraprogramok menüpont alatt megtekinthető vagy közvetlenül innen letölthető pdf formátumban:…..
  A Pilisi Parkerdő Valkói Edészete korlázozza a kijelölt erdőterület látogatását 2011. szeptember 12-e és október 7-e között a vadászat miatt felmerülő fokozott balesetveszély elkerülése érdekében.   Az erdő látogatásának tilalma a…..
Az idei nyár különösen kedvezett a darazsak zavartalan szaporodásának és fejlődésének, ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. fokozott elővigyázatosságra kéri az erdei túrára indulókat.  A Pilisben és a Budai-hegységben a hetek óta tartó kánikulában a nagyméretű lódarázzsal és…..
Basescu ismertette, hogy a Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) tervezte verespataki aranybánya nyomán a román államot 4 százalékos járadék illeti meg a kanadai vállalattal kötött szerződés értelmében, ami azt jelenti, hogy a kitermelésre váró 300 tonna aranyból Románia 12…..
"Faként élni, magányosan és szabadon.Testvérekként élni, mint az erdő fái.”Názim HikmetAz Erdők Nemzetközi Éve alkalmából, Yann Arthus Bertrand által készített Az "Erdőkről és emberekről" című, 7 perces, légifelvételekből készült gyönyörű filmje…..
2011.08.20- án kerül megrendezésre az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség és a BTSSz TeSz Bizottságának hagyományos rendezvénye, a Természetbarát Főzőverseny -részletes tájékoztató a meghívóban-, melyre szeretettel várjuk a tűz körül összegyűlni és valamilyen…..
 77 erdélyi civil szervezet a verespataki Kirnyik-hegy régészeti védelmének visszaállítását követeliA Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) verespataki aranybányaterve immár egy évtizede aggodalommal tölti el és intenzíven foglalkoztatja a romániai civil szférát és…..
 Vörös riasztás az MME honlapjánA beköszöntő kánikula nemcsak az emberek, de a városlakó madarak és emlősök számára is nehéz időszak, amikor még inkább rászorulnak a segítségünkre. A térkővel, aszfalttal burkolt településrészeken a mostani szárazságban nagy…..
 A Kárpát-medence kétéltű és hüllő faunájának feltérképezése  Az alábbiakban közlöm Tóth Mihály MTSz-nek küldött levelét:Kedves Természetjáró Barátaim!  A "Láss, alkoss, gyarapíts" fotópályázatra szeretném felhívni a figyelmet, amivel nem…..
A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Túrázz Velünk nyári programsorozatának következő -általános iskolás gyermekeknek és tanítóiknak meghirdetett- túrája a Sylvanus Csoport két túravezetője által, az alábbi időpontban és útvonalon lesz megtartva:Június 30.…..
  Jubileumi vándorlást hirdet az MTSz elnöksége  A Magyar Természetbarát Szövetség 1961-ben átvette az Országos Kéktúra-mozgalom szervezését, irányítását. A fél évszázados jubileum alkalmából OKT 50 néven jubileumi turistavándorlást hirdet Írott-kőtől…..
A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) üdvözli a Kormány által társadalmi vitára bocsátott, 2020-ig szóló Nemzeti Vidékstratégiai Koncepciót. A stratégia kiemelkedően fontos, hivatalos dokumentum, amelynek szellemiségével, helyzetértékelésével és a vidék jövőjének…..
 Csatlakozz Te is Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akciójához 2011. május 21-én!„TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” mottóval a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium az Önkéntes Központ…..
A Pilisi Parkerdő Zrt. 266 millió forintos uniós pályázatának köszönhetően tovább folytatódhat a Parkerdő természetesen program. A "Parkerdő természetesen 2010-2012" elnevezésű erdészeti, természetvédelmi program során még több védett…..
"...nem dobálhatunk el értékeket, nem lőhetjük ki címerünkből a sast, mezőinkről a kártékonyt pusztító vércsét és ölyvet, levegőnkből a bátorság és az ősi pusztaság szabad madarát, a sólymot anélkül, hogy önmagunkat pofon ne ütöttük volna."Fekete István,…..
Az Egyesült Nemzetek Szövetsége Erdők Nemzetközi Éve kezdeményezésének célja ráírányítani a figyelmet az erdei ökoszisztémák Földünkön betöltött szerepének fontosságára, és a fenntartható, természetközeli erdőgazdálkodás (mely szálalóvágással biztosítja az…..
A kéthavonta megjelenő kiadvány igyekszik bemutatni az erdőgazdaságok tevékenységi körét, feladatait és azt a munkát, amivel a társaságok védik, őrzik és gyarapítják az állami erdővagyont. A kiadvány kivitelében és tartalmában is olvasmányosan…..
A Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány a Dunakanyar hagyományos gyümölcskertészetének tájfajtáiból álló kertet alakít ki Kismaroson,A kertépítés az Ófalu program nevet viseli, melynek célja a helyi hagyományok felélesztése és a…..