Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andrew (törölt)

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reckl Amál blogja Csodavárás 2010.01.03 13:33:27
Az év eleji optimizmus jogosságát nem áll szándékomban senkitől sem elvitatni, olyan ez, mint a malacsült, ilyenkor jár. De azon a messiásváró derűn, amely a jobboldali sajtóban, tévéjben tapasztalható kissé megdöbbentem.A dolgot a ma már leplezetenül elfogult köztársasági…..
Elöljáróban egy kérdés: kért már titeket a családból valaki arra, hogy ne igyatok többet? Mit tettetek? Lekevertetek neki egyet és tovább ittatok, vagy töltöttetek egy pohár ásványvizet és megpróbáltatok kijózanodni egy kicsit?A mai poszt egy nagyon érzékeny témát feszeget:…..
andrew (törölt) 2010.01.02 18:05:58
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ".. Megint mondom, ha nem látja, hogy alkoholt ivott az apja, nem kerül elő előtte a pia, akkor mitől fogja tudni hogy az alkohol is okozója az apja állapotának? Hisz nem látja, érzékeli egyszer sem, hogy igen, ez teszi. .."

egy pohár alkoholnak is van szaga. a gyerek nem tudatosan fogja ezt érzékelni, tudatosan nem foglalkozik vele, az agy viszont egy fantasztikus szerv, amely a legfogékonyabb életkorban még inkább elraktároz dolgokat. majd, amikor tizenöt évesen először borozik az osztálykiránduláson, majd akkor lesz egy érdekes deja vu-flesse, ez sem lesz tudatos. de ez nagyon is befolyásolhatja a gyerek későbbi drogkarrierjét.

@ poszt: Kedves Szerző! elolvastam az összes bejegyzést, ez a blog nagyon jó, önreflexív, intelligens, érzékeny, és hiánypótló módon közelít egy nagyon fontos kérdést: mi számít alkoholizmusnak? a többi posztból kiderül, hogy a szerző egy, munkájában, kapcsolataiban sikeres, családos ember, aki egészen biztosan nem a pesszimizmusa vagy a depressziója miatt iszik, hanem egyszerűen azért, mert INNI JÓ.

viszont alkoholista vagy. ez gáz. elhiszem, hogy gyakorlatilag nem iszod magad részegre szinte soha, de akkor is, aki egyedül képes üveg borokat meginni, és ezt ráadásul rendszeresen, az alkoholista, és kész.

ez a mondat pedig, amin sokan felháborodtak:
".. Én például sokkal többet játszom a gyerekkel, ha ittam, mint ha józan volnék" - nos, ez tényleg gáz. ez az egy mondat már bizonyíték arra, hogy alkoholista vagy. a mondatba bele van implikálva, hogy ez egy tök rendszeres tapasztalat. nem arról szól ez a mondat, hogy "egyszer kicsit spiccesen játszottam a gyerekkel, és tök szórakoztató volt", nem. a te mondatod az egy életformát tükröz.
andrew (törölt) 2010.01.02 18:13:25
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "Túl sokat látsz te is ebben"

ha ez rendszeres, akkor biztos, hogy valamilyen közvetett hatása lesz a gyerek későbbi életére, alkoholhoz való viszonyára.
andrew (törölt) 2010.01.03 01:23:05
@éjjeli_alkesz: ".. b+, olyan jól elolvastátok az egész blogot, hogy még azt sem vágjátok, hogy más írta ezt a posztot, mint a többit. ami ezzel együtt a az énvéleményemet is tükrözi. .."

bocsánat, utólag vettem észre, hogy ezt nem Te írtad. de te is alkoholista vagy :)

az alkoholizmus is sokféle lehet. ti még messze nem vagytok a legvégső stádiumban, az írások alapján ez még simán visszafordítható.

érted, csinálsz egy blogot arról, hogy megmagyarázd, hogy az, amit te csinálsz, az nem alkoholizmus. a válasz az, hogy de igen! attól még, hogy nem vered meg a családot, és nem vagy beszámíthatatlan, attól még lehetsz alkoholista. az, hogy egyáltalán elgondolkozol ezen, és megfigyeled magadat, ez intelligenciára vall. viszont, ha már a kérdés egyáltalán felmerül, az már nem jó.

ja, és az egri meg a tokaji öreg borászokhoz még annyit: lehet, hogy megélik a 80 évet, de én biztosan nem szeretnék olyan piros fejet, mint amilyen nekik van a piától.
w Dakota rodeó 2009.03.31 06:00:00
Tudja-e Bajnai Gordon, milyen állatot nyergeltek fel neki? Ha tudja, miért ül fel rá? Miben reménykedik? Ha nem tudja, mi lesz az ország szekerével, amit ez az állat vontat? Bajnai Gordon jó képességű technokrata, egészen nagyméretű költségvetéseket is átlátott, összerakott és…..
Már azt hittem, hogy a korábbi balhék és lebuktatások után a benzinkutak kasszásai behúzták fülüket-farkukat és nem is gondolnak már arra, hogy lehúzzák a gyanútlan autóst, hisz már tavaly ősz eleje óta nem kaptunk ilyesmiről levelet. VSz most mégis a témában kényszerült…..
andrew (törölt) 2009.03.14 13:25:14
@Közöd??:

".. ennek az az oka hogy a shell kútnál egyszerűen nem fizetnek munkabért, az a pénz a tied amit megkeresel. így kvázi rákényszerítenek a lopásra és közben szemethunynak. jókis rabszolgaország lett ebből. .."


ez eddig is nagyjából tudható volt, csak éppen engem ez nem érdekel. nem érdekel, mennyi pénzt kap, csak az érdekel, hogy engem ne merjen lehúzni. miért ment oda dolgozni. vagy miért nem tanult, hogy mást dolgozhasson. vagy miért nem ment ki külföldre. én annyira paranoid vagyok, hogy semmit nem vásárolok a benzinkúton, csak a tankolást fizetem, mindig készpénzzel, és ha csak tehetem, fillérre leszámolom, vagy kurvára figyelek, hogy mennyit kapok vissza. tudom, hogy milyen rendszerben dolgoztatják őket, de nem tudom sajnálni őket. miért ide jött dolgozni, vagy miért nem tanult, hogy jobb munkája legyen, vagy miért nem húzott el az országból, ha itt nem lehet tisztességesen megélni.

felidegesítettem magam ezen.
Kétségbeejtővé vált a helyzet, nincs már egy ép nadrágom, amit felvehetnék. Legutóbb például a CIB Bank miatt búcsúzhattam el egy remekbe szabott darabtól, a csudás jubileumi kötvénykibocsátásuk miatt ugyanis megint kinyílt a bicska a zsebemben. Nem elég, hogy a bank frankón…..
andrew (törölt) 2009.03.09 13:31:56
@Roa: szerintem meg lehet kevésbé kockázatos.. az országkockázat inkább az árfolyam-kockázatban nyilvánul meg. Tehát lehet olyan, amikor a CIB Bank-tól mint kötvénykibocsátótól százalékosan nagyobb eséllyel kapod vissza a pénzedet, mint amekkora eséllyel a Magyar Államtól, a kérdés csak az, hogy amikor megkapod ezt a pénzt, mennyit fog érni az ország fizetőeszköze.
andrew (törölt) 2009.03.09 13:45:33
@Roa: az árazás az hétről-hétre, napról-napra változik, úgyhogy bármi lehet.. a mostani szituáció azért rendkívüli, mert jelenleg a bank-igazgatók is kb. pontosan annyira "tudják", hogy mi várható a jövő héten, amennyire te tudod, vagy én tudom - semennyire.
Appleblog Utazó iPhone: Amszterdam 2009.03.08 12:03:00
Tudjátok, van ez a kép a fejünkben Amszterdamról, tiszta utcák, csatornák, fűszag, biciklik és kurvák, és a legfurább az, hogy mindez igaz, ráadásul nem külön-külön, hanem egyszerre, egyetlen ellentmondásos ingerben.Az utóbbi időkben az volt az érzésem a legtöbb európai…..
A graffitit a modern városok katasztrófái közt szokták emlegetni, teljesen helytelenül. A falfirkások már a középkorban is aktívak voltak, és egyesek számára tényleg semmi nem volt szent. A Guardian újságírója egy 1644-es festményre hívta fel a figyelmet, aminek sarkában a kor…..
andrew (törölt) 2009.02.10 23:29:24
@kvp: sőt, még lakásbiztosítás is volt a rómaiaknál (tűz esetére).