Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CyberPunK

0 bejegyzést írt és 4209 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az átvett poszt elé tennék néhány gondolatot. Először is egyre nagyobb gazdasági recesszió felé tart a világ és benne Magyarország is. Az áram és a gáz illetve úgy általában a rezsi egyre magasabb lesz és nem tudjuk hol áll meg. Így nagyon nem mindegy, hogy hol és mekkora életteret kell ellátnunk…..
Többnyire ártalmatlan bosszantásokkal indul, de a vége súlyos agresszió vagy szív- és érrendszeri betegség is lehet...
CyberPunK 2022.04.05 15:00:59
@KissGecihuszár: Szerintem a mosógép bekötőcsövére gondolt, az meg mindig nyomás alatt van, akár megy a gép, akár nem. Sarokszelepet nem szokás állítgatni mosás előtt/után.

Fun fact, nálam a wc bekötőcsöve hasadt szét egy éjszaka során.
Eldönteni, hogy egy ingatlant kibérelj vagy megvásárolj, számos olyan dologtól függ, amit a jelenlegi élethelyzeted befolyásol. Ahhoz, hogy meghatározd, pontosan melyik a kedvezőbb számodra, vizsgáld meg, milyen havi költségeid, megtakarításod, és jövőbeni céljaid vannak...
CyberPunK 2021.12.06 13:39:30
@indanick: @Liba bizottság: nem csak, vita esetén bérlőként is van egy hitelesített szerződésed. Azaz simán rendőrthívhatsz a tulajra is, ha kiakar dobni pár cimbivel csak úgy.
CyberPunK 2021.12.06 13:44:33
@Rubasov et.: Nem, a másik alternatíva a kiöntöm az ablakon albérletre.
CyberPunK 2021.12.06 13:45:17
@Liba bizottság: A magyar jogrend tudtommal a pofára osztályzás tipikus esete. :(
Az elmúlt 2 évben többször is át kellett állni a kötelező, otthoni munkavégzésre. Ez nagyon megosztotta a munkavállalókat, véleményük és hatékonyságuk terén is. Sokaktól hallhattuk például, hogy milyen nagyszerű dolog távolról, önállóan és saját ütemterv szerint dolgozni, mások szerint, azonban…..
CyberPunK 2021.11.19 12:01:40
@umleitung: Egyénfüggő. Engem speciel érdekes feladatokkal, amikre van elég idő, hogy ne csak gyányoljak valamit, de én még nem gyűlölöm a szakmámat. Ja, a pénz az kardinális kérdés, mert ha hiányzik az a motivációs faktor, akkor majd az új főnököm fog élni vele.
Bár első hangzásra mesés vagyonnak hangzik, azonban ha nem tudunk jól sáfárkodni vele, akkor hamar végessé válhat. Az igazán gazdagok körébe való belépéshez ez jelentéktelen összeg, viszont az átlagember szintjén 100 millió forint okosan beosztva sok mindenre elegendő lehet. Bölcs esetben a „nem…..
CyberPunK 2021.11.11 20:07:55
@Lesz még Magyar Köztársaság: A 6% az maga az infláció...
Hogyan hatott a világjárvány a már több éve tartó agglomerációs bummra? Melyek a legnépszerűbb, legdrágább, legolcsóbb és leggyorsabban növekvő települések? Merre keresgéljenek, akik Pest-megyén belül maradnának Falusi CSOK-kal?..
CyberPunK 2021.07.22 07:12:58
@Irbisz: Egyrészt, az hogy a kétdiplomás feleséged nem tudja mi az a medián az a feleségedet minősíti. Pláne, hogy 9. osztályban tanítják...
Példa, oké, ingatlan.com átlagárak:
Piliscsaba 642 ezer Ft/m²
Pilisvörösvár 727 ezer Ft/m²
Üröm 1,07 millió Ft/m²
Pilisjászfalu 627 ezer Ft/m²

Érdekelne, hogy mi húzza vissza 470-re. Persze, értem én, hogy ezek hírdetések és nem eladások, de azért ekkora szórás már nevetséges.
Nagyon nagy kedvencem, amikor olyan panel tömbben dolgozunk, ahol szemben is egy másik tömb van. Ilyenkor nemcsak a szemközti tömb lakóinak mindennapi életét tanulmányozhatod azon a héten, amikor ott dolgozol, hanem azt is könnyedén megszámolhatod, hogy hány klíma van az adott lépcsőházban. Nem…..
CyberPunK 2021.07.16 07:35:02
@Wildhunt: És? Attól még nem a szaki felelőssége, hogy behúzza-e a külön rezet egy új kismegszakítóból vagy sem? Értem, hogy pénzért bármit, de akkor ne írjunk már le olyat, hogy a telepítés körülményei rendben vannak.
CyberPunK 2021.07.16 08:09:06
@lenörd hofstadter: Ott van a poszt végén, hogy várja hogy égnek ki az alus konnektorok a klímáktól, de bevállalja abba a telepítést, ahelyett, hogy azt mondaná, hogy csak úgy köti be, ha kihúz egy új réz vezetéket külön kismegszakítóval. Ezt hívják szakembernek. Azt aki meg leszarja, csak fizessék ki a telepítést meg másnak.
CyberPunK 2021.07.16 10:59:29
@eßemfaßom meg áll: Önmagában igen, de ha van rajta még pár eszköz, pláne régi tévé vagy egy PC, akkor már durvul a buli.
A nők informatikai területen történő alulreprezentáltságának kérdése régóta jelen van, mégis a mai napig egy globális probléma, hiszen még mindig csupán minden hatodik IT területen dolgozó szakember nő. A megoldást nem feltétlen a női kvótákban kell keresni, hanem időben kell elkezdeni a terület…..
CyberPunK 2021.07.14 08:41:38
@Advanced Flight: Azért ennyi marhaságot leírni nem semmi. Mobbingolják a nőket a techcégeken belül? De, persze, a HR meg nem ugrik ezekre, mint gyöngytyúk a takonyra. Nézd meg az MH-t, ott nem mobbing van, hanem konkrét nemi erőszak. Az meg, hogy a kommented eleje és vége önmagának mond ellent azt ráfogjuk a melegre, oké?
Imádom a Libegőt. Amikor először ültem rajta nagyon féltem. A kerítés felett hirtelen nagyot emelkedik, és hát sok év távlatából bevallható, hogy leizzadtam a rémülettől. Csak a levegőben nincs hova elbújni, nem lehetett mást tenni, mint erőt véve magamon legyőzni félelmemet. Nem ugrottam ki, és…..
CyberPunK 2021.05.20 09:33:55
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A libegő veszélyes üzem. Szerintem extrém sport, nem való nagyvárosba."

Jaj b+, a mozgólépcső és a kocsma is az, azokat is vágjuk ki nagyvárosokból?
Sok éve a Boden tavon ringatóztunk, mikor a társaság egyik tagjának megcsippent a laptopja. Elé ült, és elkezdett pötyögni. Kérdeztük tőle, hogy szabadsága alatt miért keccsöl? Nem értette. Valami multi... igen, nemzetközi cégnél nyomta, ahol az volt a módi, hogy nem bíbelődtek szabadsággal. Ha meló…..
CyberPunK 2021.05.08 23:35:08
@lac1: "Ezzel én senkit nem zsákmányolok ki, ha felfordul a cég és csődöt jelent, kifizetem az utolsó munkabért és mehet mindenki ahová akar."

Ja, csak a felmondási idő ugrik, meg a végkielégítés, teljesen korrekt hozzáállás. Sok mindenben igazad van, de ha nem csak bérn*gger kell alkalmazottnak, amiből 12 egy tucat, akkor max addig dolgoznak ilyen helyen az emberek, amíg nem találnak jobbat.
CyberPunK 2021.05.08 23:36:25
@odamondó: Azokban a munkakörökben, ahol működik a HO, a betanulás se gond online eszközökkel.
CyberPunK 2021.05.09 00:10:06
@lac1: Magaménak érezhetem egy cég boldogulását, de ne követelje senki.

Láttam már földbe állni kkv-t, amikor visszanyalt a fagyi.

De mondom, ott ahol csak biorobot kell nem számít. Persze azok meg simán beleállítják a csákányt az autódba, ha felhúzod őket.
    13. éve dolgozom ingatlanértékesítőként. Láttam ezt a szakmát minden oldalról. Vezettem irodát, akár több irodát is egyszerre, dolgoztam egészen nagy hálózatnál, kisebb specialista, vérprofi irodánál is. Szóval ezer oldalról látom, láttam. Volt olyan ügyfelem, aki Norvégiából jött haza,…..
CyberPunK 2021.05.03 09:01:08
@I Love Buda: Amikor ugyanaz a lakás hatszor van fent ingatlan.com-on ugyanattól az irodától csak más értékesítőtől, a szöveg és a képek 100%-ban ugyanaz, csak a képek sorrendje változik, akkor azt ne nevezzük már szakmának.

Vagy de, nevezzük, csak akkor ugye életbe lép a "aki korpa közé keveredik" közmondás.
A XIII. kerületi Madarász és Szobor utca sarkán épült fel a Metrodom Madarász38 lakópark, amely korszerűségének, felszereltségének és szolgáltatásainak köszönhetően a legnagyobb kényelmet nyújtja a belvároshoz közel, mégis zöldövezetben. Otthon, mindenhez közel A XIII. kerület, Budapest egyik…..
CyberPunK 2021.04.28 10:14:48
@szívófej: Nem, a lakótelep nem egy szaunával és egy játszótérrel megspékelt x db tömbház volt, hanem értelmesen végigvitt településfejlesztés a boltoktól kezdve a parkokon/iskolákon át az állami/kormányzati egységekkel.
CyberPunK 2021.04.28 10:58:25
@AlexAston: Azzal még nem is lenne feltétlen baj, amit én nem értek, hogy miért csak ilyen élhetetlen fos kialakítások vannak? Amerikai konyha mindenhol, gardrób sehol, falfelület sehol. Újépítésű családi házaknál ugyanez. Élhetetlen vackok.
CyberPunK 2021.04.28 11:52:08
@szívófej: A tragikomikus az, hogy élhetőség szempontjából messze jobbak, mint a kertvárosokban felhúzott monstrumok nulla kiegészítő infrastruktúrával.

De ugyanez van az agglomerációban is, ahol épültek a sok iker meg sorházak szétdarabolt telkeken, majd a kisgyerekesek rádöbbentek, hogy nincs már szabad hely az oviban/suliban.
Amit a címben írtam, olyasmit általában autoriter személyiségek szeretnek írni, és egyáltalán nem tartom magam ilyennek, mégis kikívánkozik belőlem a felszólítás. A Covidnak haláleset kapcsán vagyok érintettje, ami mint egy közlekedési baleset vitte el kedves, idősebb rokonomat. Még nem volt…..
Az elmúlt egy év azokból is túlélőmestert faragott, akik korábban betartottak minden szabályt. Úgy rászoktunk a csalásra, hogy az nem múlhat el nyom nélkül...
CyberPunK 2021.04.14 19:40:22
@Editor Bob: Jó, astrát kaptam, júniusban jön a második kör. Feleségemnek a háziorvos mondta a pfizer-t, de szerezni nem tud. Remélhetőleg legalább az ő két köre belefér az általad adott határidőbe te ostoba pöcs.
A járvány ellenére növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon. Sőt, a lakásépítési kedv is megugrott. Mire érdemes figyelni, ha most vásárolnánk lakást vagy házat?..
CyberPunK 2021.04.12 13:18:02
@Firestarter.18: Jap. Én pont lakásvásárlás előtt állok, egyszerűen nevetséges, hogy 55 misiből se lehet egy élhető lakást/házat venni Bp-n vagy környékén.
CyberPunK 2021.04.12 13:27:15
@Firestarter.18: Ja, de én azt már normálisabb házakra értettem, csak olyan környéken, ahová kisgyerekkel nem költöznél.
CyberPunK 2021.04.13 07:04:53
@Rubasov et.: Bababváróra már egy gyerek esetén sincs kamat, csak kezességvállalási díj, viszont az se kamatos kamat alapon működik. De mindig öröm olyanoknak a véleményét olvasni, akiknek fingjuk sincs egy adott témához.
2021-et írunk, még leírni is furcsa. Főleg, ha az ember visszanéz, hogy mikor is történtek bizonyos dolgok, amelyek még nagyon élénken élnek az emlékezetében. De erről kicsit később. Ebben a bejegyzésben ismét egy visszatérő témáról fogok beszélni. Budapest közlekedésének állapotáról. Igen,…..
CyberPunK 2021.04.12 09:28:55
@FCUK: Wut? Aoszt a kormányzati rendelet, hogy sűrűbben járjanak a járművek az smafu?
CyberPunK 2021.04.12 12:52:40
@FCUK: "ha jól emlékszem, az úgy kezdődött, hogy gerike taktikusan, mert nem volt elég fertőzött"

Haver, beszélj az orvosoddal, hogy csökkentse vagy növelje a dózist. A mostani nagyon nem jó.
Forrás: https://budapestvasut2040.hu/ A pályázat 2016-ban az ITM CEF Főosztályán dolgoztam. A Főosztály feladata elsősorban a Connecting Europe Facility-val (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) kapcsolatos támogatói oldali pályázati ügyintézés. A Főosztálynak nem alapfeladata a pályázatok…..
CyberPunK 2021.04.01 12:26:50
@konrada: Ott senkit se érdekelt az agglomeráció, a lényeg a Budaörstől Újpalotáig kivezetett 4-es lett volna, csak ugye a Fidesz leállíttatta már a második ütemet is. Cserébe maradt a 7-es konvoj a Csömöri úti 2*1 sávon.
Sajnálattal értesítek minden hobbitársat arról, hogy a parlament a következő ülésnapján tárgyalja, majd valószínűleg el is fogadja azt a törvénytervezetet, amely szerint a makettezés minden vállfaja vállalkozási keretekhez kötött lesz, illetve a makettezőknek a hobbijuk irányvonalához mért…..
PromontorBlog Duplapiros zebra 2021.02.07 09:39:52
Régen volt videós poszt, kezdjük egy ilyennel az évet. A helyszín ezuttal Buda, az Etele tér: Sok kommentárt nem igényel a dolog: sikerült úgy megszervezni a lefilmezett zebra lámpaciklusát, hogy az előtérben lévő zebraszakaszon a másfél perces lámpaciklus során egy teljes percen keresztül…..
Mindenki szingli Piszkos anyagiak 2021.01.28 14:00:00
Hagyományos felfogás szerint attól fogva, hogy két ember együtt él, de legkésőbb akkor, ha már össze is házasodtak, közös kasszán lesznek egészen a házasság végégig. Vagyis elvileg nem dönthetnek a saját pénzükről, mert már nincs saját pénzük, csak a párnak van vagyona, bevétele, adóssága, és így…..
  Hetek óta minden a vakcináról szól. Amerikai? Kínai? Orosz? Lesz elég? Beoltassuk magunkat, vagy sem? Legyen esetleg egyenesen kötelező, ahogy már oly sokan javasolták? És mikor ér véget ez a nyomasztó karantén-időszak? A mai napon az uniós vezetők videokonferencia keretében megbeszélést…..
Nem könnyű lejönni arról a témáról, hogy mostanában, azaz a „betonember” távozása után egy évvel (!) pecsételődik meg végleg Budapest belvárosának fenntartható jövője, annak is a gerince. Lehet persze erről panaszkodni hosszan, de a témának számos olyan részlete van, amit a panaszkodáson túl is…..
CyberPunK 2021.01.21 15:27:33
@bozon: Én elhiszem, hogy lehet védeni, de pl a Keleti és Dózsa György között most van összesen 2*1 sáv, ami szeret teljesen beállni. Nincs az a lámpa, ami ezen segít, hacsak vissza nem alakítják 2*2-re, és abból 2*1-et kap fixen a BKV (osztott pálya a buszokkal).

Tudsz esetleg bármit a Csömöri úti felüljáróról? Hónapok óta néma csend van körülötte, és félek, hogy ha átvernek egy ugyanolyan 2*1 sávost, ami most van, akkor addig nem lesz ott semmiféle villamos se, amíg az is össze nem dől.
A vírus hatására virágzásnak indulhat az éjszakai vonatozás? Vajon az angliai magyarok is élvezhetik? Hajlandóak vagyunk-e egyáltalán átszállni?..
CyberPunK 2020.12.15 13:44:23
@orient: Neked találták ki az autót. :)
CyberPunK 2020.12.15 14:10:30
@orient: Nekem a top utazás vonattal az Salzburg-ig Railjet-el, de soha többet, pedig csak 5 óra volt. Mindezt úgy, hogy repülővel, busszal és autóval bejártam fél Európát.
CyberPunK 2020.12.15 14:28:44
@Sir Gombóc: Azzal nem volt bajom, a tömeggel már jóval több.
A 2020 a covid éve, sajnos. Sokat kell tennünk azért, hogy magunkat, szeretteinket és a körülöttünk élő idegeneket is megóvjuk. Ebben a cikkben most arról lesz szó, hogy mit illik és kell betartani, ha valaki társasházban lakik...
CyberPunK 2020.11.25 10:37:17
@232323: kemény vagy Csoki. Babetta hogy bírja a reggeli fagyokat?