Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CyberPunK

0 bejegyzést írt és 4282 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1937. november 4. Hiroshima, a Kura Haditengerészeti Fegyvergyárban lefektették a történelem valaha volt legnagyobb csatahajójának a gerincét. A japánok már most a (számukra) négy év múlva kezdődő háború jegyében kezdték el a munkálatokat. Úgy gondolták, hogy csak úgy fogják tudni legyőzni az USA…..
CyberPunK 2020.10.19 18:26:54
@Serény Vélemény: Igazából repülő se kell, egyszer majdnem elsüllyesztette egy amerikai tengeralattjáró, pedig azon a területen tényleg nem képviseltek csúcstechnológiát.
"A pillangóhatás vagy pillangóeffektus kifejezés magába foglalja a kiindulási tényezők fontosságát a káoszelméletben. Az alapelv az, hogy egy kaotikusan viselkedő állapotjelzővel bíró dinamikus rendszerben a kezdeti feltételek apró változásai véletlenszerű folyamatok pozitív visszacsatolásai révén…..
CyberPunK 2020.09.12 15:21:26
@odamondó: Szórakozóhelyre, vagy annak alkalmas helyre. Sok akad budapesten, amiket ráadásul fogyasztás alapon is kilehet bérelni. Az esküvőm is ilyen helyen volt. Konkrétan egy 50 fős tánciskolát béreltünk ki éjszakára, aminek volt saját pultja és tisztességes hangosítása is valami pártízezer forintért, amit lefogyaszthattunk. A hely azóta megszűnt, de fél nap alatt találtunk akkor vagy három ilyet a Deáktól max 200 méterre. Persze szabályok voltak, ha kimész bagózni, akkor kussolsz vagy bezár a buli.
Szeptembert váró Belső-Erzsébetvárosi lakók, gyászmenetelő vendéglátósok. A csendrendelet ellen demonstrálnának az elégedetlen vendéglátósok, illetve azok közül is leginkább a külföldi buliturizmusra utóbbi években rátelepülő szolgáltatók...
CyberPunK 2020.07.08 14:30:13
@Ekrü: "Ráadásul ha ezek a nyugdíjasok (és nem nyuggerek) rájönnek,hogy a kerület pusztul a pénzhiány miatt akkor nem biztos ,hogy oda húzzák az x-et."

Aham, mert eddig annyira fejlődött volna az a terület. :D

Egyetemista nem megy el szavazni (legalábbis olyan arányban nem, ami számítana bármit), a kerületben élő fiatalok meg akkor kezdenek majd el jobban szavazni járni, amikor a gyereknevelés központi kérdés lesz, és máris más lesz a preferencia. Viszont a kérdést a nyugdíjas réteg fogja eldönteni, pont ezért van krumpli és nem vodkaosztás választás előtt.
A tegnapi nap (2020.07.05) …..
CyberPunK 2020.07.08 10:22:39
@molnibalage: Te magad írtad ezt: "Az egész eset inkább annak példája, hogy a kockázatot nem ismerték és a rendszer nem tudott személyzeti oldalról kéziféket kapni, amikor egy elvileg hozzáértő mondta, hogy "ez most nem lesz jó, mert túl nagy"."

Ezek szerint nem feltétlen agyhalottak, hanem parancs alapon nem használhatják az agyukat. Vagy hogyan másként értelmeznéd ezt?
CyberPunK 2020.07.08 10:56:02
@molnibalage: Ugye azzal tisztában vagy, hogy a saját magaddal vitatkozol? Te magad írtad htka-n, hogy elvileg hozzáértő mondta nekik, hogy ezt nem kéne erőltetni.
CyberPunK 2020.07.08 11:31:28
@molnibalage: Ja, értem. Elvileg a másik helipilóta is mondta nekik, hogy nem kéne erőltetni. Másrészt a szemtanú átadta a katonáknak a fentmaradt telefonszámát, szóval, ha akartak volna, kapcsolatba léphettek volna. Már ha a saját rádiójuk összeköthető külső vonallal, ehhez nem értek.
Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben olyan alacsony árat mondanak a munkájukra, amiről azt gondolják, hogy ennyiért már csak felveszi őket egy munkáltató. Ennek a kétségbeesésnek egy másik hozadéka, hogy szívesen látnák az álláshirdetésekben,…..
CyberPunK 2020.07.02 10:10:03
@jobangel: "@élhetetlen: Az az igazi jó, ha már a titkárnő és pletykaköre sem tudja. Szerencsére ez így is van, a bérszámfejtő szoftverek és a kiszervezett bérszámfejtés világában."

A 10 millió alkoholista országában, a glassdoor korában tényleg van olyan aki azt hiszi, hogy létezik bértitok? Multi környezetben nem csak az van azonnal kitárgyalva, hogy ki mennyit keres, de a mindenféle fizetésemelés/prémium/bónusz mértéke is. Ez segít abban minket, hogy tudjuk mikor kell lelépni a francba, és nem emelésért gürizni.
CyberPunK 2020.07.02 17:27:15
@FlybyWire: Azért amikor a newcomer többet keres, mint az évek óta ott dolgozók, akik betanítják a srácot és scrum-ban azért elég jó rálátásunk is van, hogy mit csinál, ott nehéz védeni a dolgot. Főnök is mondott valami olyasmit, hogy mi erről elvileg nem tudhatunk, mi meg mondtuk, hogy te meg gyakorlatilag kereshetsz új embereket, akik a newcomer-t is és magukat is betanítják. Idióta az a vezető szerepben lévő ember, aki azt hiszi, hogy nem derülnek ki ezek a dolgok.
Vannak persze ellenérvek, vannak akik szerint fizessen a katás, a 40% jogos, van pénze, minek sumákol? Fizessenek a gazdagok, ahogy az már lenni szokott. Nos, volt amikor a KATA értékhatára 6 millió volt, akkor az év elején befizettem vagy másfél millió plusszt az előző évre, ha az emlékezetem nem…..
CyberPunK 2020.06.29 08:33:42
@arthurthedent: Most már elhiszem, hogy fejlesztő vagy, csak mi tudunk így picsogni, mint a fürdősk*rvák egy kis változás miatt. :D

Írtam, nem egy fejvadász keresett meg ilyen ajánlattal. Ráadásul elég kiterjedt ismerettségi köröm van, tényleges vállalkozóról jó ha 1-1 hallott. Én megértem, ha te pont nem ilyen vagy, de fenntartom azt, amit írtam tegnap, ha jó szakember vagy, akkor simán áttolod a munkáltatói oldalra.
CyberPunK 2020.06.29 08:37:43
@CyberPunK: Bocsánat, megbízói oldalra.
CyberPunK 2020.06.29 09:08:55
@prakp: Mármint minek?

@arthurthedent: Hagyjuk már ezt az irigykedés dolgot. Ezt olvastad ki a szavaimból? Én multis alkalmazott vagyok, nem véletlenül, de simán benne van, hogy 5 év múlva már contractori szerződéssel fogok dolgozni. Mindennek meg van az oka.
Ass blaster Veszélyes játék. 2020.06.27 15:20:10
Ez a poszt hirtelen felindulásból íródik. Egy olyan jelenségről beszélek most ami anyagi haszonszerzésből elkövetett felelőtlen játék emberéletekkel.  Messziről indulok. Az én szakmám növénytermesztő gépész. Magyarul traktoros. Az ántivilágban 1978-81-ig szakmunkásképző iskolában három év képzés…..
CyberPunK 2020.06.28 20:46:34
@Fotósképző: "Az állam egyébként éppen most szünteti meg az OKJ-s képzéseket. Helyettük állami (és egyházi) iskolákban, 2-3 éves képzésekben lehet megtanulni (remélhetőleg sokkal alaposabban) a szakmákat"

Keverve vannak a dolgok, eddig is volt iskolarendszerű OKJ képzés, 1-2 éves képzési idővel. OKJ és OKJ között mindig is különbség volt, az első két szám jelöli azt, hogy mi is az ténylegesen.
A mindennapi életünk része, hogy fizetjük a számláinkat. De ki gondolná, hogy egy olyan alapvető feladatot, mint a rezsi költségek kiegyenlítése is ennyi különböző módon oldunk meg...
CyberPunK 2020.06.26 12:11:07
@erol: jobb csöcse van a postáskisasszonynak (és ki is rakja), mint a bankterminálnak.
CyberPunK 2020.06.26 13:30:29
@DFK: A többire rá se nézel, az teljesen megfelel neked és véletlenül se vágysz a változatosságra. Persze, hogyne.
CyberPunK 2020.06.26 13:37:52
@Marvin42: Ja, meg van a másik réteg, aki azt se tudja mi az az internet...
A koronavírus-járvány alaposan felforgatta a városok fejlődését. A rengeteg hatás közül a legfontosabbak és leglátványosabbak a közelkedésben történtek, úgyhogy erről is beszélnek a legtöbben. Ezek csupa olyan változások, amiket előbb-utóbb minden városnak meg kellene (meg kellett volna már) lépnie,…..
CyberPunK 2020.06.23 07:29:56
@0.5 bit: Figyu, vagy ne igyál kora reggel, vagy ne kommenteljél. Egyrészt almát hasonlítasza körtéhez, másrészt ha már hoztad a mobilt: tiltsuk be azért, márt pár suttyó hülyegyerek bömbölteti úton útfélen a szarját rajta? Na, ez a lime.

Gyakorlatilag vagy elmegy a közlekedés abba az irányba, hogy tömegközlekedés/roller/kerékpár, vagy csinálunk utakat. Mondjuk Budapesten a főutak mellett egy háznyi széles dózerolással.
Ha azt gondoltad, hogy a programozás csak a kockáknak való, akik algoritmusokkal kelnek és fekszenek, meg fogsz lepődni, milyen eredményre jutott egy friss kutatás, melyben programozók agyát szkennelték. Ami arra is rávilágíthat, miért van annyi bug (hiba) a programokban...
CyberPunK 2020.06.16 14:54:54
@Bambano: Most programozásról beszélünk vagy legózásról?
CyberPunK 2020.06.16 15:03:28
@droid_: Szerintem mire eljutunk ide az emberek 80%-a kiváltásra került AI által és túl leszünk három buttleri dzsihad-on...
CyberPunK 2020.06.16 22:04:17
@a nagy hohohorgász: Az a bibi, hogy normális fejlesztő nem iszik munka közben, legalábbis nem sokat, míg a te algoritmusodnak max picsarészegen lehet értelme. Ahogy a mondanivalódnak is.
Színművészek, tudósok, szakemberek, környezetvédők, aktivisták, dél-pesti lakosok aláírásával indult a „stadion helyett PARKOT a Duna-partra” petíció az aHang.hu felületén. Stadion helyett PARKOT a Duna-partra! Az aláírók 4 pontban fogalmazták meg kéréseiket, melyet Orbán Viktornak és a magyar…..
CyberPunK 2020.05.19 10:33:02
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: De képben vagy a kínálattal. Gyanús. :D
Azt mondják indulatból tollat, vagy az én esetemben billentyűzetet ragadni nem túl szerencsés. Vártam is vagy fél napot, de nem csökkent közlési vágyam. Az indukációt egy cikk váltotta ki amit az Indexen olvastam (Ide kattintva  olvasható). Bejegyzésem címe is az idézett cikk címéből eredeztethető.…..
CyberPunK 2020.05.15 10:45:53
@Boar.: Azért a másik oldalt is tedd hozzá. Tudod hányszor hallottam, hogy "kiraktuk a figyelmeztetést, biztos ellopta valaki"?
CyberPunK 2020.05.15 11:38:09
@Janos Vegetary: Ez addig így is lesz, amíg léteznek vadállatok.
CyberPunK 2020.05.15 13:22:32
@midnightcoder2: "A kutya pedig egy ragadozó" "A természetes élettere pedig az erdõ, mezõ. "

Wut? Te mennyit ittál ma már? Egy háziasított és nemesített állatnak hogy a rákba lehet bármi természetes?
Társasházban laksz és bejárati ajtó cserét fontolgatsz? Tudod, hogy hol és minek kell utánajárni, hogy zöld utat kaphasson az álom ajtód? Segítünk!..
CyberPunK 2020.05.11 10:57:27
@Pic: Persze, de ez panellakótelep, ráadásul peremkerületben. Körbe is röhögném az építési hatóságot, ha itt szívózna, elég megnézni az erkélyeket, mint összefüggő homlokzati kép. :D
CyberPunK 2020.05.11 23:47:48
@Pierr Kardán: Jah, valami eresz mondjuk. Az old meg, hogy ne csöpögjön, leszarom hogyan vs húzd már be az ereszbe saját költségen, ha már azt összedobta a ház közül melyiket érzed működőképesnek? Felvetettem én is a kk-nak, hogy ha annyira zavarja a lakókat a csöpögés, akkor miért nincs lépcsőházanként egy ilyen pár centis cső talajszintig levezetve? Egyik oldalon kell csak, másik oldalon erkélyen gyűjthető, ott csak erkélyes lakások vannak, azon az oldalon nincs is gond. A válasz az volt, hogy sose szavazza meg a ház, mert drága. Na, akkor mégse zavarja őket annyira...
A ma reggeli adatok szerint hazánkban 55 új koranvírus fertőzöttet regisztráltak.  Úgy tűnik, már Müller Cecíliának is feltűnt, hogy Budapesten és környékén nem annyival több a megbetegedés, mint amennyit a lélekszám igazolna...
CyberPunK 2020.04.06 17:19:48
@sóhegy049: Persze, hogy nem hallasz, mit kezdenének vele? Az önkormányzatok nevetségesek a lakosságszámhoz igazítva, szóval nem lenne szociális munkás, aki eljár vásárolgatni, az ember meg olyan, hogy nem hajlandó csendben éhendögölni. Mondjuk lehetne rendőrt és/vagy katonát állítani minden tömbházhoz. Mondjuk lépcsőházi kijáratonként egyet (első/hátsó esetén ez ugye két fő) 12 órás váltásban. A matekot rád bízom. Baján csak az agyukat játszák, a harmadik/negyedik ugyanekkora házat már nem kezelnék le.
ReAd-blog Tapsoljak?! 2020.04.04 18:04:46
A negyedik vagy már ki tudja hanyadik olyan kihívást, csoport felkérést kapom, ahol a cél a nővérek, orvosok munkájának megtapsolása, éltetése. Lehet nem leszek népszerű a véleményemmel, de vállalom, mert kikívánkozik belőlem már napok óta.....
Egyelőre senki nem tudja mit jelentene a "teljes kijárási tilalom", csak annyi infó jelent meg eddig a hazai sajtóban erről, hogy Gulyás Gergely szerint ez a lépés államcsődhöz vezetne ha meglépnék. Általában véve mind a nemzetközi, mind a hazai közvélemény két táborra oszlik a témát értékelve: az…..
Budapesten kívül lakók autói adják a belső személygépkocsi-forgalom közel felét. Rendszeresen hallhatjuk – politikusoktól, közlekedéstervezőktől és átlag állampolgároktól is –, hogy ennek a forgalomnak és egyúttal a város belső részei parkolási gondjainak a csökkentéséhez jelentősen hozzájárulhat,…..
CyberPunK 2020.03.30 15:32:29
@Kard: Persze, ott is. MEg megnézni hol vannak azok az útvonalak, amik nincsenek lefedve vasúttal és az első megfelelő helyen. De mi a levegő munkacsoport megoldása? Dugódíj meg telekocsi meg kerékpár. Ja, mondjuk Telkiről, télen, hóesésben. Ennél még annak az ötletnek is több értelme van, hogy várjuk meg a harmadk világháborút és utána nullára dózeroljuk a várost, mint a lengyelek Varsót a második után, azt máris lesz hely mindenre is.
CyberPunK 2020.03.30 15:34:21
@Eugene Horse: Jó, te szimplán idióta vagy. Az emberek egy jó részének már nincs munkája, egy másik részének bármikor mehet a levesbe a maradék meg örül, ha nem jut erre a sorsra.
CyberPunK 2020.03.30 15:49:29
@Eugene Horse: Te tévedtél el, az emberek jó része azért nem jár be, mert vagy bezárt az iroda, vagy mert nincs munka amit el kellene látnia. Értem, hogy szerinted mindenki aki irodában dolgozik az tökéletesen el van otthonról is, de ez nem így van. Én fejlesztő vagyok, a munkám 90%-át simán ellátom itthonról, de még így is vannak olyan meetingek, amik sokkal hatékonyabbak irl.
A SARS-CoV-2 (severe acute respiratory syndrome coronavirus 2) vírus és az általa okozott betegség (a COVID-19) terjedési gyorsasága elképesztő adatokat mutat.Az előrejelzések szerint hamarosan a Föld összes országában megjelenik. Míg a szezonális influenza esetében a sokkal rövidebb, vagyis alig…..
CyberPunK 2020.03.26 11:33:16
@Ad Dio: Oké, én telco-s fejlesztő. Amit szeretnél az nem működőképes. Ez az egész statisztikákra lenne alkalmas, nem egyéni előrejelzésre. Hacsak nem extrémérzékeny, de akkor, meg bejelölöd a fél várost. Azzal meg semmit nem tudsz kezdeni, hogy marika átugrott terikéhez társasozni és nem vitt magával mobilt. Vagy, hogy lemerül a mobil. Vagy egyszerűen leesett útközben. És még lenne egy millió vagy.
CyberPunK 2020.03.26 11:57:33
@Exploiter: Baromi sok teszteléssel, kötelező maszkhordással, kötelező karanténintézkedéssekkel, csoportosulások betíltásával. Nem big data-val.
Elismerem, hogy a címről óhatatlanul beugrik Orbán Ráchel pelenkás kalandja 2018 augusztusában, egy horvátországi autópálya szélén. E képzet társítása azonban nem volt szándékomban, a címadásnak időszerűbb oka van. Brückner Gergely gazdasági újságíró tegnap este figyelemre méltó áttekintést közölt…..
CyberPunK 2020.03.25 13:31:37
@Zöldi László: Már akkor olvastam, amikor kijött. Vannak benne nagyon szép statisztikák, hogy mennyi embert foglalkoztat, meg mekkora árbevétellel rendelkezik adott cég, ellenben egy szó nem esett ezekről a kérdésekről:

-Mennyi idő alatt lehet átállítani ezeket a gyártósorokat?
-Mennyi idő átképezni a munkásokat az új gyártásra?
-Kell-e új alapanyag, ha igen, akkor mennyire könnyű hozzájutni?
-Mennyi maszkot képes legyártani egy ilyen gyártósor naponta?

A kínai maszkok pár nap alatt itt voltak milliós mennyiségben.

De értem én, hogy érzelmi kommentelő vagyok, és ezek érzelmi és nem technikai kérdések. :D
Idén február elején elkezdődött a hagyományos velencei karnevál, majd a koronavírus járvány miatt hamarabb véget is ért. És valószínűleg az after party is elmaradt. Ahogy olvasónk befizetett útja is, aminek törléséről egy e-mailt is kapott, illetve az infót, hogy vagy novemberben pótolja, vagy nem…..
CyberPunK 2020.03.24 13:46:29
@ebella: Ha te veszel egy mozijegyet, és azt mondják, hogy a kapu nem lesz nyitva, de cserébe mehetsz két nap múlva pár hasonló balekkal, hogy beüljetek a moziba amikor nincs vetítés, akkor te melyik haverodnak passzolnád át ezt a fasza lehetőséget?
CyberPunK 2020.03.24 14:26:09
@a fekete krindusz: Így mondjuk jogos.
Készül a jelenlegi KRESZ módosítása. Az erről szóló szakmai egyeztetésre pedig a Járókelő is meghívást kapott, mert a döntéshozók végre úgy érezték: az autóval és biciklivel közlekedők csoportja mellett ideje meghallgatni a járókelők szempontjait is. Az egyeztetésen Sebők Máté humánökológus…..
CyberPunK 2020.03.19 16:35:11
@A Mestered: Nem, arra kell figyelni, hogy magad előtt tartasd a táskádat vagy legalább egy szatyrot. Drasztikusan növeli a megállási hajlandóságot, ha már az a kérdés, hogy mi marad az ő tükréből és nem az, hogy belőled mi.
CyberPunK 2020.03.19 16:43:54
@A Mestered: Az a figyelmetlen simán megöl egy gyengén látót vagy egy ittas/bódult, de csak induljunk ki a mostani helyzetből, egy lázas embert, aki nem tud megfelelően koncentrálni. Ellenben nekem a tököm tele azokkal akik nem állnak meg, de integetnek, hogy bocsika, illetve a szemkontaktus is felvéve öt másodperce. Értem, hogy miről beszélsz, de szerintem pontosan tudod jól, hogy én meg miről.
CyberPunK 2020.03.19 17:38:40
@A Mestered: Nézd, akikről beszéltem az nem a szőke picsa, aki azt se tudja hol van, azok közeléből menekülök, akár gyalog vagyok akár autóval. Én azokról beszélek, akik direkt nem akarnak megállni. Na nekik ilyenkor sikerülni szokott. Illetve még egyik se szállt ki, hogy átbeszéljük a játékszabályokat, csak az autóból kurva anyázik mindegyik. Mondom még egyszer, nem hibázásról beszélek, hanem mikor azt hiszi nagyobb a pöcse, mert épp ő ül a tonnás vasban, de aztán mégis összemegy egy 5 kilós táskától.
A Magyar Népköztársaság a hidegháború idején egy lehetséges atomcsapás egyik célpontja volt. Amennyiben ez az atomtámadás bekövetkezett volna, a kitelepítést egy előzőleg elkészített terv alapján kellett volna végrehajtani a hatóságoknak. Ebben a cikkben az atomcsapást követő 24 óra forgatókönyvét…..