Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gtamasl

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2015 január közepén hivatalos munkaügyben az ausztriai Puchberg am Schneebergbe kellett utaznom. Mivel saját autóm még mindig nincs, maradt a vonatozás. Rengeteg átszállással és vonatra várakozással jutottam el a magyar határ közelébe, Sopronba, hogy egy újabb átszállás után…..
Szinte pontosan egy éve, hogy München régi bezárt teherpályaudvarán jártam. Így érdemes volt újra arrafelé nézni, mi is változott 2013 óta. Emellett azóta már új fényképezőgépem is van, mellyel sokkal jobb és kontrasztosabb fotókat lehet készíteni, a korábbi fakó és…..
Idenézzetek, milyen cuki dolgot találtam a Veres Pálné utcában, pont a Halkakas és a város legjobb flódnija (by Raj Ráchel) között! Az utóbbi időben elkezdtem teázni, szigorúan méregtelenítés illetve hidratálás céljából, megszeretnem viszont még nem igazán sikerült,…..
1933-ban nyílt meg a Kristóf áruház. Hol volt pontosan, mit tudhatunk róla? További Nava Filmhíradókhoz katt ide!..
gtamasl 2011.09.17 21:05:42
Biztos, hogy a Rákóczi úton volt?
hg.hu/cikk/epiteszet/8129-epiteszeti-nosztalgiafilmek-a-hetvegere

Itt azt írják, ma is megvan, igaz átépítve, a Kristóf téren:
"A budapesti Belváros legújabb „bevásárlóközpontja”, a Kristóf Áruház egy jazzband közreműködésével nyitja meg kapuit 1933-ban. A képeken feltűnik Karinthy Frigyes is. Az áruház átépített formában ma is áll a Kristóf téren."
A Mikulás manóinak igyekezete nudli lehet ahhoz a sürgés-forgáshoz képest, amit ma reggel 8-ig produkálhattak az ország polgármesteri hivatalaiban. 30-án este jelent meg ugyanis a hír a kormany.hu-n, hogy Kövér László aláírásával ellátott "személyre szóló" Alaptörvénye…..
gtamasl 2011.09.01 15:51:17
Ezta piroslapok.blog.hu-n olvastam:

Az Alaptörvény Asztalának felállításárul

A Nemzeti Összefogás Kormányának Tévedhetetlen Vezére a zOrszág Alaptörvényének hús vét hétfőjén való dicsőséges elfoglalása elfogadása utána, még annak új évi embörfényesítő életbe lépése előtt kívánja a birodalm... zOrszágával megismertetni a Tákol... Alkotmányt, és ennek czéljából elrendeli az Alaptörvény Asztalának felállítását minden polgár-, mesteri és hivatalban.

Az Alkotmány Asztala méltó helyiül pediglen nem szolgálhat más, mint makulátlan tiszta szoba - makulátlan, mint Kedves Vezérünk magasztos fogantatása - mivelhogy tudva lévőileg a zembereknek figyelmét vonják elfele a fődi piszkos dógok azám.

A Szent Irat Asztalának lapját pediglen fényességes üvegburával kelletik lefedni, hogy aztán nehogy a prosztó parasztok odacsulázzanak mermárazhogynéznemánki. Ragyogó borítás fegggye az Alkotmány Asztalát, amilyen fényességesen ragyog a mi Nemzeti Vezérünk alakja a hanyatló nyugati naplementében.

Iratóztassék fel az Alkotmány Asztala irtózatos címmel, miképpen megírják a marhát billoggal ifjú korában, hogy nyoma ne vesszék az élet fertőiben és viharaiban. Hogy az ember, ki ott belép, se felhagy minden reménnyel lássa, hogy az asztal mire szolgál való. Nehogy már még pingezzék vagy pongozzék rajta mán, azé! Arany betűkkel írják meg az asztalt, merthogy arany ember a mi dicsőséges Népnemzeti Vezérünk, Mihály.

Három gyerek, két kerék, négy láb. Négy lába legyen az asztalnak, se nem három, se nem öt. Az asztalnak lába négy legyen, és négy legyen az a szám, mely az asztalnak lábait összegzi. Öt ne legyen az asztal lábainak száma, és az, ki háromlábú asztalt teszen oda, száradjon annak le a bibircsók a füléről!

Írtózatos kötéllel czérnával kötöztessék oda a Szent Írat az Alaptörvénynek Asztalához, nehogy az gonosz, vörös emberek azt eltulajdonítsák. A spárga hossza pediglen két könyöknyi legyen, ahogy éppen két könyökni a Nemzet Tollának két könyöke. Nemzeti színű írószerszámot tétessenek a Szent Írat melléje, hogy az, kinek érdeklődése elvészen, ákomokkal és bákomokkal szórakozhassa magát a Szent Írat tudomámyos tanulmányoztattatása közepette.

Elrendeltetik pediglen, hogy a Szent Bölcsesség Tartójának őrzője legyen. Őrzője legyen a lángnak, mely a hanyatlás sötét évszázadaiban fog világítani hazánk egén, egy új Róma eljövetelének idejéig. Őrzője legyen a szent szellemi pengének, mely átvágta az államadósság és gazdasági növekedés gordiuszi csomóját. Az alá szolgája őrző pedig méltó ruházatban jelenjék meg, hogy díszbe öltöztesse szívét, mellyel a hallatlan feladat elébe néz. Ahogy Szent Ex-Úr-Préri mondotta vala: jól csak a díszmagyarba öltözött szívvel lát az ember.

Rendeltessék el továbbá, hogy egyenes tartással olvastassék a Szent Írat, oly egyenes gerinczel, amilyen egyenes Büszkén Szeretett Vezérünk labda berúgásban edzett czímzetes alakja, melynek tekintetére elolvad asszonyaink lábaiban a tartás.

Az pediglen, aki kéri, az az áldott jó ember, kinek szándéka szerint való, hogy a Nemzeti Alkotmánnyal megismerkedjen, miképpen az Ember megismerte feleségét, Évát, s fogant az méhében... ehh szóval, ha, és amennyiben az áldott emberben efféle gerjedelmek kelnének, akkor legyen neki segítségére a polgár-, mesteri és hivatalban egy czímzetes madamme, ki segéjjen neki... Segíjjen neki kitölteni az alázatos alkotmánykérői kérvényező és igénylő lapot, merthogy azt úgysemtudjakitöltenimarhabonyolultleszazám. Segéllyen a szegényeknek és rászorulóknak. Hisz megmondattatott vala, hogy boldogok a lelki szegények, mert övék lesz a NENYIknek országa.

Az, ki pedig az Alkotmányos Alkotmányisszimusz Alaptörvényt igényelni kéretik, annak adassék ki annak egy példánya megolvasás céljábul. Mert megmondatott vala, hogy nem csak kenyérrel él az ember, hanem sajnos sajtos csipsszel is, de arra már kivetettünk harminc derest, és egy jó adag adót, szóval letudva. Hófehér papíroson adassék ki a Magasságos Iromány, amilyen hófehér hóbortban született Nemzeti Vezérünk lelke. S Országunk pontosítok, jobb lesz, ha inkább Országházunk legfelsőbb embere karikírozza alája nevét (elkerülendő az múltbéli aláírási kalákat és majkákat) az Alaptörvénynek alája, Kövér, pödört betűkkel, hogy lássék mindenkinek mily sündörödően, mily pöndörödően kacifántosan nagyszerű ez a mink kis talpalatnyi földünk, és annak dicsőséges népnemzeti KÓRmánya.

Íratott azúr 2011., Orbán Viktor második eljövetelének második évében, gazdaszomorító hó, 31. napján
Válság ide, kirúgott munkatársak oda, a köztévé úgy szórja a pénzt továbbra is, mintha kötelező lenne, informátoraint szerint hamarosan négy vagy öt tévésorozatot is indítanak, melyek közül az egyik egy napi szappanopera lesz, és ha mindez nem lenne elég a tartalékok…..
Szerdán nosztalgiázhattunk egy picit, ugyanis a miniszterelnök úr felelevenítette a "NeaZemberekkelfizettessékmeg!" szlogent, természetesen a mai kor követelményeinek megfelelően. "Orbán Viktor kijelentette: Magyarország még nincs kívül a veszélyzónán. Hangsúlyozta…..
Fővárosi Blog Rejtvény 2011.07.06 07:00:00
A kérdés ismét csak az: mit ábrázol a kép, merre járunk? További rejtvényekhez katt ide!  ..
Fővárosi Blog Rejtvény 2011.03.02 08:00:00
A kérdés ismét csak az: mit ábrázol a kép, merre járunk? További rejtvényekhez katt ide!  ..
Ma kezdődött meg Demszky Gábor főpolgármesteri pályafutásának utolsó hete. 20 évet töltött el a legmagasabb, közvetlenül választott politikai tisztségben (igaz, 1990-ben még közvetett választással került oda), a főváros élén. Két évtized még egy ekkora város életében…..
gtamasl 2010.09.27 16:24:12
www.youtube.com/watch?v=ExhYOZpnYQ4

Beletehettek volna azért többet is...
Fővárosi Blog A 49-es villamos 2010.09.22 07:00:00
Na, ki jön rá először, hogy ezt miért fotóztam le?   ..
Hol van a "sbolt"? És hogy ha túl könnyűnek fog tűnni, akkor mondjátok meg azt is, hogy most mit árulnak ott. És hogy ha még mindig túl könnyű, akkor emlékeztetlek titeket, hogy a 34. rejtvénynek még nincs megoldása. Ehhez a rejtvényhez kiraktam még egy mentőövet.…..
Március 31-én a mozi üzemeltetésében érintett egyesületek közös megbeszélést tartottak a Maros Mozi jövőjéről.Letölthetőek-e a filmfesztivál versenyfilmjei?Sokan érdeklődnek, hogy megtekinthetőek-e újból a Maros Filmfesztivál versenyfilmjei. A teljes program a…..
Aki tudja, adja tovább!Mindenkit várunk a Maros Mozi újjászületésének ünnepén!Maros Mozi az est.hu oldalain! http://est.hu/fesztival/10436/maros_filmfesztival_2010Maros Mozi a magyar.film.hu oldalain!…..
retro gastro Túró Rudi 2010.03.05 06:29:00
"A Túró Rudi (eredetileg piros pöttyös alufóliába csomagolt) kakaós masszával bevont édeskés-savanykás túrórúd, Magyarország egyik legkedveltebb és legnagyobb múltra visszatekintő saját készítésű tejes desszertje. A Budapesti Tejipari Vállalat 1968-ban kezdte gyártani.…..
Reklámkommentáló backdoor művészünk együtt rezeg a budapesti mindennapokkal, így a "BKV Szakszervezet" nevében hekkelt meg egy Garnier-plakátot. A forma meggyőző, a tartalom demagóg, vagyis ideális tréfa közlekedési sztrájk idejére. Szandee89 így írja le az…..
gtamasl 2010.01.14 09:35:36
Olvasónk a napokban a 28-as villamoson utazott. Három ellenőr ment oda hozzá, és kérték a jegyét, bérletét. Az utas szóvá tette, hogy a hajléktalanok mellett csak úgy elsétáltak, megkérdezte, hogy őket miért nem ellenőrzik? Ebből lett a vita: Kedves BKV-figyelő! Olyan esetnek…..
gtamasl 2010.01.11 13:23:52
@Alapvető élelmiszer:
Szia!

Lenne egy kérdésem:
Múlt héten a buszvezetők csak azokat a buszokat vették át, aminél semmilyen problémát nem találtak. Ez alapján azoka buszok, amelyek közlekedtek (=átvették a buszvezetők), műszakilag rendben voltak.
Ennek ellenére utaztam olyan busszal, amin a buszvezető nem tájékoztatta az utasokat a megállókról, holott tudomásom szerint kötelessége lenne. Mivel átvette a buszt, ez azt mutatja, hogy a busz rendben találta, ez alapján a hangszórók is működőképesek voltak.

Ha ennyire nem érdekli őket a munkájuk, akkor hogyan és miért legyek hozzájuk megértő?
gtamasl 2010.01.11 13:54:17
@Jegkoko: Tudom, hogy csak hiszti volt. Már régebben is nagy ívben tettek a buszvezetők az utastéjékoztatásra, nem csak január 1 óta. Csak akkor még rá tudták fogni a nem működő berendezésekre, hogy miért nem mondják be a megállókat, most viszont mivel átvették a buszokat, ezzel igazolják, hogy a hangszórók is működnek, így csak őket lehet okolni.
- N6N7- terjeszd! - címmel ijesztgetnek minket a Zsidónegyedből a Negyed 6 - Negyed 7 fesztivál szervezői. A dolog lényege, hogy a Hanuka nyolc napja alatt bevonják a városrész egy csomó helyszínét (szórakozóhelyek, éttermek, zsinagógák, múzeumok, kiállítóterek, múzeumok,…..
Valamikor az éjjeli órákban elhunyt a T-Mobile országos hálózata, az előfizetők nem hívhatók, illetve ők sem érnek el 30-as számot, smsezni nem lehet, bár a mobilinternet állítólag megy. Kommentelők egyáltalán nem megalapozott értesülései szerint egy szoftverfrissítés…..
"Ultra daisy a modern klasszikus"-Sok minden megváltozott a magyar konyhákban, egy azonban maradt a régi, hogy ultrával mosogatunk. Hirdeti magát a tévében az Evm Rt. új mosogatószer családja az Ultra Daisy. Örültem, hogy magyar terméket hirdet a tévé.Az öröm azonban hamar…..