Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marciasuroma

57 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most már biztosak lehetünk abban, hogy ősszel az egész nyugdíjrendszer át lesz alakítva és nagy valószínűséggel jön a gyerekszám szerinti nyugdíj - Varga Mihály ugyanis kijelentette: tekintettel arra, hogy a nyugdíjrendszer jó és stabil, a kormány nem fog ahhoz hozzányúlni.…..
marciasuroma 2014.07.31 16:17:04
@hekhekhekhekkinen: az öngondoskodást célként állítani egy nyugdíjrendszer elé eléggé szerencsétlen dolog. Ugyanis ez természetesen nem ösztönöz gyerekvállalásra (többet tudsz félre tenni, ha nem kell a kölködre is költened), viszont a hiányzó munkaerőt pótolni kell. Itt jön be a képbe a nyugati társadalmak liberális társadalompolitikája, pl. hogy a svédek tonnaszámra importálják a szomáliai meg szíriai meg palesztin menekülteket, az angolok hozzák a gyarmatokról a nigériaiakat, pakisztániakat meg indiaiakat, a franciák szintén begyűjtik az övéiket.. és ezzel egészen addig nincsen gond, amikor a modell szerint ezek az emberek beilleszkednek a társadalomba. Csakhogy a modell nem működik, a bevándorlók általában önszegregálóak és kultúramegtartók, így a különbségek nem tűnnek el, sőt, az ún. integráció zsákutcába fut. Javaslom tanulmányozásra a svéd közoktatási rendszert pl. Totális káosz, egyre többet költenek oktatásra és egyre inkább zuhan a PISA eredményük. És ha az oktatás nem képes képezni a fiatalokat, akkor b@szhatja az ország a versenyképességét..
Rengeteg kép érkezik a „mit látsz, ha kinézel az ablakodon” felhívásra (várom őket továbbra is!), a mai kicsit mégis különbözik tőlük, két okból is, így külön posztként kerül ki. A különbséget egyfelől az adja, hogy Kövérmadár küldte és ki ne szeretne belesni egy…..
Határátkelő Svájc 2.0 2014.03.24 06:46:00
Igazán érdekes utat járt be Tamás, aki egyszer már jelentkezett itt Luganóból (aki anno nem olvasta volna, az ide kattintva pótolhatja), majd – talán nem túlzás, ha azt mondom: általános meglepetésre – az egyetemet felfüggesztve visszatért Magyarországra. Most ismét Svájcban…..
marciasuroma 2014.03.24 12:02:09
@Kövérmadár [swe]: @tableno: nem arra akartam utalni, hogy aki szegény, az nem tud elmenni pszichológushoz. Csak _szerintem aki gazdag, annál hamarabb előjön, hogy jujj, kidobott az asszony mileszvelem, irány a pszichológus, míg más inkább előbb a barátaival-ismerőseivel beszél, és csak 'végsőbb esetben' megy szakemberhez.

(Előttem kérdezte valaki, hogy egy szakításhoz miért kell pszichológus és én erre válaszoltam.)
Amikor migrációról esik szó, érthető módon a legtöbbször a keletről nyugatra irányuló határátkelésről beszélünk, pedig van mozgás fordított irányban is. A jövő héten terveim szerint lesz is erről egy személyes poszt itt, a blogon, most azonban egy olyan városról lesz…..
tipp365 Lendületben a Liverpool 2014.02.16 08:43:42
Az Arsenal-Liverpool FA-kupa-nyolcaddöntőn 2,7-szeres szorzót ér a vendéggyőzelem, a közelmúlt formája és eredményei alapján ez nem biztos, hogy rossz befektetés. Nem tudni, milyen hosszú lesz az Arsenal hullámvölgye, de hogy a szezon legrosszabb szakaszában történt, az…..
marciasuroma 2014.02.17 09:50:04
Javaslom, hogy legközelebb nézd a meccset is, ☉ ☾. Az Arsenal úgy látszik eleget fizetett a bírónak, hogy veresse el a Liverpoolt.

//pl. ezt sem találta szabálytalannak a bíró:
www.dailymotion.com/video/x1cbixk_uncalled-penalty-on-luis_creation

meg azt sem, hogy fabianski dupla ököllel ütötte ki Aggert a 16oson belül, vagy amikor Sturridge-t egy támadáson belül kétszer rántották le a 16oson belül... A kamu 11-est meg nem tudom, hogy hogy érted, totál egyértelmű volt az a helyzet is. Reális eredmény lett volna a 2-4 4 tizenegyesből is, nincs olyan szabály, hogy egy befújt 11es után bármit lehet csinálni a támadókkal a 16oson belül.
Magyarországról nagyon sokan ingáznak Ausztriába idénymunkára, azaz kint töltenek pár hónapot, végigdolgozva az időszakot, majd pár hétre hazatérnek. Majd kezdik újra az egészet. Nem egyszerű élet ez, sok buktatóval, nehézséggel jár, miként azt a mai poszt szerzője, Nóri is…..
Egy hete olvashattátok Bence írását arról, milyen volt másfél év után Magyarországra látogatni Walesből. Nos, szerencsére azt is megírta, miként került ki (és miért éppen Walesbe és nem Londonba), úgyhogy ma olyanok leszünk kicsit, mint azok a hollywoodi filmek, ahol az…..
A magyar állam a diákok átverésében segédkezett, aminek véget kell vetni: morális kötelesség a diplomagyárak bezárása. Nem tudjuk, hogy Hoffmann Rózsának a felsőoktatási intézményekkel kapcsolatos tegnap kiszivárgott tervei a valóságban mennyire előrehaladott…..
marciasuroma 2011.05.05 18:13:19
Én a koncepcióval alapjáraton egyetértek. Magával a Corvinusnak a bedarálásával azonban nem. Nemcsak azért, mert az az egyetlen külföldön elismert gazdaságtudományi egyetem, hanem azért is, mert a DE, SZTE, PE gazdaságtudományi karai most mind azért küzdenek, hogy olyan képzési színvonalat biztosítsanak, mint a corvinus.. nahmost ha a corvinust megszüntetik, szerintem az egész magyar közgazdászképzés színvonala csökkenni fog. Nem kicsit, nagyon.

A másik, amivel nem értek egyet, az a Győri egyetemnek a bedarálása. Ott kb minden végzett talál munkát, én nem szüntetném meg, esetleg összevonnám a Nyugat-Magyarországi egyetemmel, így adminisztrációs költségek csökkennének.

A vidéki főiskolák megritkításával abszolút egyetértek. Idén is a Szolnoki Főiskolára pl. alig vettek fel államilag támogatott hallgatót, mert annyira kellett a pénz a főiskolának.. kicsit többért mehetnek a szolnok-környékiek uazt tanulni Szegedre vagy Debrecenbe.. (bár tudom, h a tervezet szerint a SzoFI megmaradna)

Én speciel hiányolom a teljesítményarányos tandíjat.. Szóval az a bizonyos államilag finanszírozott létszám ha adott (monjuk 40%), akkor a következő 20% fizesse a jelenlegi tandíj 2/3át, az azutáni 20% a 4/3át, a maradék meg a kétszeresét. Így el lehetne kerülni azt, hogy egy csomó hallgató melegedni jár be az egyetemre (ha egyáltalán bejár) és a 3 éves alapképzéseket 6 év alatt végzik el.. vagy ha 6 évig akar oda járni, akk fizessen.. de ez csak az én véleményem...
Kedves barátaim, az országgyűlés ma elfogadta Magyarország új Alaptörvényét. Erről a történelmi jelentőségű napról a blogban is meg kell emlékeznünk. Először az előzményekről. A választásokat követően az új, nemzeti többségű parlament úgy döntött, tiszteletben…..
2010. 04. 10. Hajnal2kor indultunk a koli elől busszal Helsinkibe, nem aludtam előtte, csak összepakoltam a cuccaimat (hátizsák+szatyorban kaja+párna) szóval a buszútra eléggé fáradt voltam. 8 óra volt az út Helsinkibe, 3 megállóval. Mivel a széken nemttam elaludni, lefeküdtünk…..
  Azon kevesek ördöglakta lelke, akiknek hiányzik az szdsz, most örvendhet, mert szeretett démonuk új alakban látszik testet ölteni. A vicces oximoront nevéül választó pártocska, a „lehet más a politika” környezetvédő álarca mögül kibukkant a ragyás torz arc, a…..
 Aneta Hawro‎-excuse me, do you speak english?-...-do you?-... yes.....-i was biking... and i've got lost a bit... do you know the way to Sanginsuu?-yes... you should go stright.. then to the left...-thank you!-...you know.... but you should recognize me....-yes?-yes.-?-i'm your teacher...
 15:19 GMT+2. Ééés ismét rávettem magam, hogy írjak.. eddig kb suliba jártam meg itthon döglöttem, szal nem volt nagyon spec programom. Csütörtökön megírtam életem első angol nyelvű egyetemi vizsgáját (EU Studies). Nem vittem túlzásba a készülést :$ a tanár…..
Freezing Economist 6. hét 2011.02.25 08:07:50
 2011. február 25. 8:38 CET+1, Introduction to Accounting órán. Múlt pénteken a másik amerikai fickó óra előtt ideadta a terem kulcsát, mondván, hogy késik, én meg eresszem be a népet. Beeresztettem, leraktam a tanári gép billentyűzete mellé a kulcsát. Bejön: -Hey, you!…..
Freezing Economist 4-5. hét 2011.02.18 13:44:05
 11:45 CET+1 EU Studies órán… Hol is hagytam abba? Múlt előtti hétvégén tanulmányi kirándulás.. este elmentünk egy ilyen nagy sátorba a semmi közepére, mondván, hogy kolbászsütés (olyan, mint Mo-n a szalonnasütés, csak kolbásszal) lesz. Nahmost a sátorban füst…..
Freezing Economist 3. hét :) 2011.02.04 18:40:08
 Péntek 17:23 GMT+2 buszon. Az előző szombaton csak nem sikerült lejutnom Tiia szülinapjára, de hát a punnyadás meg a FIFA11 nagy úr :$ : )) Hétfőn az összes programom annyi volt, hogy bemenjek a bankba és befizessem a koli díját. 4 külön számlát kaptam a félévre, így…..
Freezing Economist hetem 2011.01.28 20:01:48
 20:04 CET+1, Péntek. Uhh de régen írtam :$ Nahde pótolok szóval a múlt szombati Balti-tengeri séta után a vasárnap és a hétfő érdeklődés hiányában elmaradt (gyakorlatilag végig filmeztem-facebookoltam-FIFA11eztem a szabad napjaimat :$).. Kedden reggel 8:15kor kezdtem…..
Freezing Economist Balti-tengeren 2011.01.22 21:17:00
 Szombat, 21:53, CET+1. Tegnap reggel szokás szerint nem sikerült beérnem az első órára (Introduction to Accounting), pár percet késtem, de jópáran utánam estek be, szóval nem voltam olyan rosszJ Az órát egy kínai nő tartja, egész érdekesen mondta az óra első felét, a…..
Freezing Economist Tivoli 2011.01.20 23:02:00
 23:42 CET+1, Csütörtök. Tegnap a színvonalas matekóra után elmentem kajálni, majd vártam a következő órámra, amikor (kezdés után olyan 10 perccel) kiderült, h a tanár beteg, úh az óra elmarad.. jó mondom akkor legalább elmegyek biciklisboltba, megkérdezem, h mennyiért…..
Freezing Economist matekóra :) 2011.01.19 11:03:00
 8:54 CET+1, suliban, matekórán. Reggel biciklivel jöttem iskolába, amikor megjöttem, akkor jöttem rá, hogy a lakatot vhol elhagytam.. úh vissza a koliba, útközben nem találtam.. szal vissza a suliba, ott jöttem rá, h rajta van a biciklin, csak nem vettem észre (y).. szóval a mai…..
Freezing Economist Orientation days 2011.01.18 22:00:47
 kedd, 22:34 CET+1. Hétfőn reggel 9re mentünk orientation dayre. Gyalog 20 perc volt a suli, éppencsak beérünk kezdésre. Kaptunk egy survival packaget, van benne egy csomó infó (csak nincs aláírva by you L), és azokat mutatták be egyesével. Kaptunk ilyen diákkártyát is, amivel…..
Freezing Economist Vasárnap 2011.01.16 15:57:00
 Vasárnap, 16:14 CET+1. Tegnap kiderítettem, hogy abból a terminálból indul a gép, amiben voltam, szóval nem kellett átmennem (Y). Leadtam a csomagjaimat, elmentem vetkőzni (boarding), át a fémdetektoros kapun (ami nem csipogott be), a túloldalon jöttem rá, hogy az MP3amat…..
 19:00 CET+1, Turku. Bő másfél óra múlva felszáll a gépem és elindulok Oulu felé. Tegnap este átköltöztem ugyebár a nyitva tartó terminálba, aludtam kb 4 órát, azon kívül az időt a facebook-fifa11-film 3assal ütöttem el. Ma összesen egy szendvicset ettem, amiben sonka…..
Freezing Economist Turku 2011.01.14 20:51:55
20:53 GMT+1, Turku Airport. A bőröndöm megérkezése után jöttem rá, hogy sikerült a gépen hagynom a How to survive Finland nevű irományt :’( de legalább idefele úton elolvastam. Annyit tanultam belőle, hogy mindenki itt mindenki minden alkalomra iszik.. -30 fok van a pilóta…..