Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marguerite.c

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyanazok az emberek, ugyanazok a jogvédő szervezetek ugyanazok a liberális gondolatok, amelyek termelik a hajléktalanságot, azok felszólalnak, és kikérik ezt a hajléktalansági állapotot! Az a liberális válási gyakorlat ami Magyarországon gyökeret vert, az nem más mint a családot…..
marguerite.c 2013.09.27 09:17:33
Érdeklődéssel olvastam Lakner Dávid újszerű megközelítéssel megírt cikkét a melegházassággal kapcsolatban (Kell-e a melegektől védeni a házasságot?). Újszerű, amennyiben nem a megszokott módon érvel, s nem ad kapásból helyt akármelyik álláspont bevett érveinek. Dávid…..
Le akartam fotózni az új BKK-s útbaigazító táblákat az Örs vezér tere aluljárójában, de nem sikerült. Valahogy mindig belógott a képbe az a roppant nagyságú "műkincsgyűjtemény", amit ezek a szimpatikus árusok tettek ki. Majdnem azt írtam, zugárusok, de hát ebben semmi…..
marguerite.c 2013.05.31 00:12:54
(Témajavaslat: Balu) Mindössze egyetlen diák jár a japán Fukusimához közeli Omami általános iskolába, az atomerőmű-baleset miatt kiürült intézményben azonban továbbra is zavartalanul folyik a tanítás - írja az index. A történet interkulturális megközelítése…..
marguerite.c 2013.05.20 12:48:31
tetszik a blog, és nagyon nagyon tetszik a téma, magyar nyelven hiánypótló, izgalmas, feltáratlan terület, rengeteg lehetőséggel. Jó munkát, sikert kívánok!

Ahogy a kommenteket megnéztem, bár sok plusz munka, de nagyon érdemes volna moderálni, hogy megtartsd azt az olvasói csoportot, akit érdemes.

Konkrétan ezt a bejegyzést azért nagyon homályosnak érzem, esetleg ki lehetne bontani, mert ebben a formában nem alkalmas következtetések levonására.

- Az írás alapján a kisfiú nem annyira hagyománytisztelőnek, vagy kockázatkerülőnek, pláne nem szimpla biztonságkeresőnek látszik, sokkal inkább autistának!
- Ha az iskola az atomerőmű régiájában van, és ezért hagyták el, akkor ennek nem a sugárzásveszély az oda?
Mit keres ott akkor bárki, főleg egy gyerek, és az egy gyerek körüli tanári kar?
- Ha ez egy egyészségi kockázat miatt bezárt iskola, akkor a döntés mindnekire vonatkozik, hogy van ez?
- Állami vagy magániskoláról van szó?
- Ez valóban a gyerek valódi szükséglete és érdeke?
- Ha gazdasági okoból zárták be, egy földrengés miatt elnéptelenedő, csak lecsökkent lakosszámú településen, akkor irracionális, hogy az egyetlen tanuló miatt továbbra is foglalkoztatják a tanári kart.
- Vajon mennyiben a gyerek érdeke egy közösség nélküli tanulás, egy a közösségi értékeket és szabályokat rendkívül fontosnak tartó társadalomban?
- Ha erre van szüksége, akkor fejlesztőpedagógusok vagy speciális szakemberek foglalkoznak vele?
- Mi a valódi oka a kvázi magántanulói státusznak?
- Mi az oka a gyerek kivételezett helyzetének, hogy az egyéni igényeit ilyen messzemenőkig figyelembe veszik, egy, az európainál jóval kevésbé individualista társadalomban?
stb
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
marguerite.c 2013.05.19 11:38:16
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Bónuszpont jár azért, ha valaki megmondja, mi van ugyanitt jelenleg?! Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
Az ember lassan hozzászokik, hogy ezt az országot egy maréknyi gengszter vezeti, akik között aránytalanul felülreprezentáltak az ideggyógyászati esetek. A vezetés második vonalát gátlástalan politikai karrieristák, a harmadikat pedig lelkes, de dilettáns idióták töltik be. Ennek…..
Pár napja meglehetős kommentözönt okozott az a vitaindító poszt, mely a nemzetgazdasági miniszter félmillió külföldön élő magyar munkavállalóról szóló szavai kapcsán született. Ennek kapcsán érkezett az alábbi írás Ciprusról, László tollából. (A kép…..
marguerite.c 2013.02.08 13:03:05
@zopilote: igen, ezek is szép és bonyolult történetek, akik akár kényszerből, akár tervezetten visszajöttek. Sokan voltak, akik hazajöttek és földet vásároltak a keresetükből, hogy megalapozzák a család jövőjét, akkor jó döntésnek tűnt, aztán az egészet elvitte a történelem.

Volt aki többször nekiindult, és többször jött vissza, és igazából csak a háború, utána meg a leereszkedő vasfüggöny vágta el a próbálkozásokat.

Oravecz Imre Halászóember kötetében nagyon szép történet bontakozik ki ilyen sorsokból.
marguerite.c 2013.02.08 14:11:12
@zopilote: hát akkor egy nyomós ok, hogy bepótold! :)

A Halászóember az én megítélésemben a legjobb munkája. De a többit is érdemes elolvasni.
Az ő nagyapja is kiment, és visszajött egyébként, ezek a mintázatok sokfelé megvoltak, azt hiszem. Nem csak egy-egy család, hanem egy nagyobb közösség számára is tanulságos stratégiák voltak, akár jobban sikerültek, akár kevésbé.
Töprengtem mi legyen az év utolsó posztja, az eredetileg ide szánt, a rákospalotai Fő útról szóló cikk csak nem akar elkészülni, azonkívül, hogy még kutakodnom kell néhány kérdésben, egy csomó rosszul sikerült fénykép miatt vissza kell mennem fotózni is, szóval ez majd 2013…..
marguerite.c 2013.01.27 12:47:57
@Palotabarát: ugyanígy, reménytelenül hoszú lista csak a legsürgősebb tennivalóknak! ,) hát, ezvan!
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Mai feladványunk hardcore várostörténészeknek szól, úgyhogy kivételesen két kép lesz ugyanarról a helyszínről. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
marguerite.c 2012.12.22 10:50:16
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
Most, hogy Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője a leghatározottabban kijelentette, hogy Semjén Zsolt véglegesen és hivatalosan is lezártnak tekinti a plágiumügyét, végre elkezdhetünk foglalkozni Semjén Zsolt plágiumügyével és véglegesen és hivatalosan is ipari…..
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
  Kormánypárti olvasóinktól többször érkezett olyan kritika, hogy csak a negatív ügyekkel foglalkozunk, a fejlesztésekkel, beruházásokkal, az új vezetés eredményeivel sosem. Bár szerintünk a kerületben gyakorlatilag megálltak a beruházások, de az igazsághoz…..
Az aláírók az LMP alapításánál segédkeztek. Mi, az LMP alapításában egykor segítséget nyújtó önkéntesek, szimplakörös aktivisták, mára inaktívvá vált tagok, a pártszerű politizálást elhagyó civilek egykor olyan párt létrehozásában működtünk közre, amely1 - meg…..
marguerite.c 2012.11.20 12:56:48
Miért szereti az ember Rákospalotát? Biztos van rá ezer válasz, engem - mint másutt lakót - ezek az apróságok is magukkal ragadtak. Férfiember vagyok, de valaminek a báját még én is képes vagyok észrevenni. Olyan hangulatos - de lehet, csak vicces, érdekes, meghökkentő vagy…..
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
marguerite.c 2012.10.25 09:20:30
@flash.gordon: csak egy apró értelmezési részproblémát tennék helyre. A poszt írója nem arról ír, hogy ő sóhajtozva de zsebre tette a csúszópénzt, hanem hogy ő volt alkalom, amikor ennek adásával próbált megoldani helyzetet. Elismerem, hogy nem tökéletesen explicit a dolog, de hidd el, hogy erről van szó. Amit persze szintén el lehet ítélni ha úgy esik jól, de bárki könnyen kerülhet hasonló helyzetbe, amikor saját maga, vagy pláne hozzátartozója számára próbál valamit elérni az egészségügyben. mondjuk egy kórházban, hogy ne ordibáljanak az anyáddal, vagy hozzanak neki kanalat a leveshez. Esetleg csináljanak meg egy szükséges de drága vizsgálatot. sajnos ez teljesen életszerű. (és elnézést azoktól az egészségügyi dolgozóktól, akik nem ilyenek, de nyilván ők is tudják, hogy mérhetetlen sok ilyen helyzet van)
Egy angliai farmház bővítése jellemzően nem onnan startol, ahonnan egy bedőlt falú, alföldi parasztházat emelnek át háromra. A kégli eleve 2368 négyzetméterről indult, és egy meglévő épületszárnyat kaptak szét egy korszerűbb, szebb kilátással bíró házikó kedvéért. Nem…..
marguerite.c 2012.07.29 14:16:01
HamPLÓ Nosztalgiakavalkád Budán 2012.07.27 21:45:10
A múltkor megígértem valakinek, hogy az elmúlt hétvége nosztalgiavillamosos beszámolójával nem fogok egy hónapot várni, úgyhogy itt az idő némi képmutogatásnak. Ilyen eseménydús nyara még sose volt a budapesti villamosbarátoknak, de július harmadik vasárnapja különösen mozgalmas volt, mivel ekkor…..
    Azt mondják, a nyócker tele van rejtett kincsekkel. Erre a gyönyörűségre, amit Művészkert vagy Martsa Műterem néven ismerhet, aki hallott már róla, akkor találtam rá az indafotós Loniii mappái között, amikor fotókat kerestem a siránkozós poszthoz. A mappát a…..
Gyula a Fotóművészet születése című kiállításon jár: A Szépművészeti Múzeum kiállításán van egy ordas félrefordítás:A kép eredeti címe:August Sander - Jungbauern im Sonntagsstaatazaz Fiatal parasztok ünnepi öltözetben, de ott magyarul:Fiatal parasztok SonntagsstaatbanNem…..
marguerite.c 2012.04.24 14:42:05
marguerite.c 2012.04.25 13:05:34
@Intizar: a poszt szövegéből nem derül ki teljesen egyértelműen, de a mellékelt kép csak illusztráció, a bejegyzés tárgya az általam kettővel fentebb belinkelt August Sander-fotó felirata. Azon valóban fiatalnak mondhatók, és többen is vannak ,)